FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. sreda, 23. maj 2012 ura: 04:29

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Nocoj spet spomini in misli tavajo .....  (Prebrano 1648 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 3.755

wanna be found

« dne:: ponedeljek, 27. oktober 2008 ura: 05:27 »

Vceraj spet prezivel prijeten dan v druzbi DAMovcev......  oki pomezik  ampak
temu je hote , nehote sledila napol neprespana noc  Sad  Spomini na bivso dekle in
dogodke pred  in po eni izmed epizod depre  Cry 
Zakaj so vsa izpostavljanja, druzenja med damovci z časom postajajo tako ENOSTAVNA
in PRIJETNA....da si zelis da nikoli nebi minila in da bi se kmalu spet ponovila.  ne
Kako mi je uspelo do sedaj "preprogamirati" mozgane bo pokazal cas, samo tako sprosceno
in prijetno kot mi je med VAMI mi ni bilo nikoli v zivljenju. Vedno sem moral biti previden z masko.
Depra te "prisili" da zacnes graditi novo osebnost in nov nacin zivljenja ........
Kako pa ostali, kaj pocnete z spomini ki vam pocasi postajajo tuji, ceprav se vedno privabijo  Cry

Prijavljen

Srce ne laže .... Tu-dum, tu-dum, tu-dum …
mina
Sodelavka/sodelavec DAM
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.056

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 27. oktober 2008 ura: 07:44 »

Citiraj
Kako pa ostali, kaj pocnete z spomini ki vam pocasi postajajo tuji, ceprav se vedno privabijo 

Moji spomini  Cry so še zelo sveži. In boleči. Počasi se učim (in mi še kar uspeva) se od njih nekako distancirati, predvsem pa odklopiti srce in jih predvsem gledati razumsko.
Še me zvija ob kakšnih spominih, pa naj bodo lepi ali grdi. Tudi zjočem se, a opažam, da sem uspela vzpostaviti neko "distanco" in me ne prizadene več toliko, kot prve dneve...
Predvsem pa pazim, da pred večer in  ponoči ne razmišljam o takih zadevah. Pomagam si z relaksacijo na geslo - spomni se delavnice z dr. Dernovškovo. Imam par takih gesel, ki me dobesedno katapultirajo nazaj v realnost in ne bluzim večv bolnih (in bolečih) razmišljanjih.

Ne pozabi pa tudi na dejstvo, da je življenje sestavljeno iz lepih in grdih trenutkov. Morda je teh drugih celo več. Zato se raje poskušaj naučiti spominjati lepih, čeprav je vsem ponavadi dano prej videti tiste grde. Razpredelnica tedenskega počutja in zapisovanje lepih trenutkov in dosežkov ti v "črnih dnevih" pomaga dvigniti moralo.

Citiraj
Zakaj so vsa izpostavljanja, druzenja med damovci z časom postajajo tako ENOSTAVNA

Zato, dragi Lost, ker se razumemo (tudi) brez pogovarjanja in razlaganja. Vsi doživljamo podobne izkušnje in stiske.
Drži se!  oki
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.532

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 27. oktober 2008 ura: 08:55 »

Spomini priplavajo in jih samo pogledam (kot mini filmček) in jih pustim oditi.
če na njih ne polagaš pozornosti...se te ne dotaknejo več čustveno...

Hkrati pa je to en tak (po mojih izkušnjah) terapevtski spomin na preteklost.

Spomniš se...vidiš slike pred seboj...in z današnjim vedenjem, do njih razviješ drugačen odnos.
Prav namerno se prikradejo v spomin, da razčistiš na en način z njimi....
In nato jih pospraviš v svoj možganski arhiv...po katerem ne brskaš več sam od sebe.

In nekako zmagovalen je občutek, ko misel pride preverit, ali te še lahko sesuje.
In ko sam v sebi začutiš do nje ravnodušje...
Zame je to velik občutek zmage.

Čas in naš osebnostni razvoj naredita svoje...
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Nativa
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 151

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 27. oktober 2008 ura: 09:17 »

Kaj bi dala, da bi lahko lažje kontrolirala svoje misli.... to bi vse olajšalo... pride spomin, ga zagrabiš in odmisliš. Stvar rešena...
Prijavljen
987
gost
« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 27. oktober 2008 ura: 10:13 »

...sledila napol neprespana noc  Sad  Spomini na bivso dekle in dogodke pred in po eni izmed epizod depre... 
Mogoče smo se malo preveč pogovarjali o tem in je pri tebi nezavedno sprožilo neko zaporedje misil, nek vzorec... Z veseljem bi ti svetoval kaj narediti s spomini, vendar na žalost zaenkrat še svojih ne znam krotiti. Pri tem bi se strinjal kar z Aslan, čeprav doseči to je pa druga. Vendar ti si na zelo dobri poti. Veliko si že naredil, malo pa bo še vedno potrebno.

...ENOSTAVNA in PRIJETNA....Vedno sem moral biti previden z masko...
Tukaj si to kar si. Poveš kar misliš in ne tistega kar bi nekdo od tebe želel slišati. Zame je to zelo tuja stvar in sploh nisem vedel, da se to v resnici da delati. Šele sedaj sem začel to odkrivati. Poleg tega imamo vsi podobne probleme, zato nam jih ni treba prikrivati in točno vemo kakšne občutke doživljamo.

Pomagal ti nisem kaj preveč, mislim pa tudi da nisem naredil škode. Se pravi 0+0=0. closedeyes
Prijavljen
OLJA
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 442

« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 27. oktober 2008 ura: 12:27 »

Ja zelo težko je pregnati spomine. Kriza pa je v tem ko se začneš spominjati, naj bodo lepi ali slabi spomini bolijo. Človek se mora navaditi ali dobesedno naučiti živeti s spomini. To tako pač je. Naprimer včeraj sem bila sama doma skoraj cel dan, ker je imel prijatelj obiske , pa se nočem usiljevati sem se odmaknila. Malo sem pospravila, malo sem risala, potem pa sem gledala DVD od hčerine mature iz leta 2005. Uživala sem v gledanju le na koncu sem močno zajokala. Počutila sem se zopet osamljeno. Ni mi preostalo drugega kot pojesti 2 tableti za pomiritev. Počasi sem se le pomirila in si sama sebi rekla - NE TRAPAJ. Še veliko lepega me čaka le sprejeti moram da se stvari spreminjajo.  Ja moj dragi Lost to je tako pa nič drugače. Sami v sebi moramo najti mir , pa čeprav to izgleda prevečkrat nemogoče. Kiss
Prijavljen

OLJA
Starlight
Sodelavka/sodelavec DAM
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 319

« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 27. oktober 2008 ura: 20:49 »

lostk moj moj poljubona

spomini in misli...zadnje case sanjam in mislim na vse drugo kot na bivsega tipa...enostavno sploh ga nimam vec v glavi..ne mislim nanj...se spomnim kaksnega momenta...ampak vecinoma so to slabi momenti in s samo recem...hwala bogu da ni vec tako...kaj mi je bilo tega treba...ampak vsaka stvar rabi svoj cas...

trenutno mi moje misli begajo povsem drugje...in tudi zato tako prikrajsanj spanec...sluzba...obnova stanovanja...denar...sola...ljubav?

vedi pa lostk...da je med nami tako fletno zato k se ne obsojamo...k se vsi sprejemamo take kot smo z vsemi tezavami...ampak je catch v tem da ce najprej sprejmes sebe...je potem ostale popolnoma enostavno...in je stvar super!

rada te imam...pa raje preusmeri misel v to kako vrabci civkajo na jesenicah;) Tongue
Prijavljen

I'm not crazy, I'm just a little unwell
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.309

vsi smo orli

« Odgovori #7 dne:: sreda, 05. november 2008 ura: 08:23 »

... temu je hote , nehote sledila napol neprespana noc  Sad  Spomini na bivso dekle in
dogodke pred  in po eni izmed epizod depre 

...in se mi zdi, da je to čedalje redkeje - torej si čedalje bliže zmagi  pomezik... ja, seveda kdaj človeka preplavi kaj, pa to je normalno... kar je bila včasih mora, je sedaj le spomin - ker so s pomočjo terapij, druženja, samoanalize, pridobivanja samozavesti ... ti spomini postali le to - spomini... itaq imamo vsi tako ali drugačno preteklost in se jo tu pa tam spomnimo... a stvar je v tem, da stvari, ki so nas prej bremenile, ki so se dnevno vsiljevale in nas tlačile še bolj k tlom, so danes: spomin, včasih prijeten, včasih malo manj prijeten, ... ki ga sedaj mogoče malček obdelamo, premotrimo izpod čela, premerimo njegov vpliv na nas... potem pa ga spet spravimo tja, kamor spada - v preteklost.

... samo tako sprosceno in prijetno kot mi je med VAMI mi ni bilo nikoli v zivljenju. Vedno sem moral biti previden z masko.

in to je dokaz, da je med Lostom pred letom dni in Lostom sedaj OGROMNA razlika  oki - seveda v velik prid Lostu sedaj  clap
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 3.755

wanna be found

« Odgovori #8 dne:: sreda, 05. november 2008 ura: 08:26 »

rozicodam hvala vsem  zardevam
Prijavljen

Srce ne laže .... Tu-dum, tu-dum, tu-dum …
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar