FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 07:11

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Biti skromen do sebe  (Prebrano 9755 krat)
Anuška
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 196

« Odgovori #20 dne:: petek, 16. maj 2008 ura: 14:43 »

morda.......
V času, ko ti ni bilo vseeno zase, si znal čutiti, kaj si želiš, recimo...obleka.
Imel si veselje s tem, v čem si napravljen, konec koncev si si z novim izgledom
(vonjem, .....) tudi na nek način ugajal. Ne narcisoidno, ampak tisto zdravo.....,
dons pa fajn zgledam.........., al pa ....tole mi pa res paše. In že ta občutek sam
je bil dosti, da se nisi ustavil pri naslednjem nakupu.

Meni je zase vseeno zdaj. Nimam nobene želje. Niti ne vem več, kaj mi paše jest.
Jem, ko sem lačna.....to sem pa itak ves čas. Smiley Da o obleki in izgledu ne govorim.
Privoščim si (če se temu lahko tako reče) z užitkom gibanje in premetavanje
zemlje takrat, ko sem znosno. Edino to dvoje mi daje kakršenkoli užitek.

Tudi občutki krivde, samokaznovanja, poskrbeti za druge, zase zmanjka časa.....,
so sigurno del takega obnašanja. Najbrž je pa Matej prej že znal poskrbeti zase,
pa mu depra zdaj jemlje veselje do tega. Ni naključje, da terapevti vzpodbujajo, da je
ves čas treba iskati stvari, ki te zanimajo, privlačijo.....da se sploh zaveš še katerih
drugih občutkov, ki jih zdaj ni. ...........in ker nimaš potreb, ne želja......denar ostane.
Tebi zdaj ja, če si sam. Drugače, pa verjemi, da v družinskem proračunu komaj čakajo,
da se komu ustavijo potrebe Smiley Smiley Smiley

A.

Prijavljen
scorpion
gost
« Odgovori #21 dne:: petek, 16. maj 2008 ura: 15:19 »

torej so veseli, da si na tleh, da vsaj nimaš svojih potreb, a ne? dobro si to povedalal...
Prijavljen
Anuška
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #22 dne:: petek, 16. maj 2008 ura: 15:35 »

ne, ne Scorp, to je bil le preblisk hudomušnosti. Je pa res, da na začetku
družina sploh ne opazi tega, da nimaš potreb. Pri meni je bilo še tako, da je
bil padec povezan z očetovo neozdravljivo boleznijo in kasneje smrtjo. Tako
da smo bili vsi obrnjeni samo k njemu.

Zdaj pa....no hči ravno nima ničesar proti, če ostane kak € več zanjo, kot bi
sicer, če bi hodila k frizerju, kozmetičarki, v šoping........ , tako kot sem prej.
Poskusila sem, urejen izgled mi zdaj ne paše. Nimam potrpljenja za "navlako",
ki smo jo sposobni takrat, ko z dobrim izgledom ugajamo predvsem sebi.
Ampak to je pri meni druga zgodba...... . Enkrat jo bom predelala. Do takrat
je pa čisto kul, če sem vsaj znosno.

A.
Prijavljen
scorpion
gost
« Odgovori #23 dne:: petek, 16. maj 2008 ura: 15:49 »

mislim, da je v tvoji hudomušnosti dosti resnice, Anuška. po mojem mnenju je najbolj ugodna klima v družini za to, da zboliš, ko tvoje potrebe niso pomembne, so prezrte, ignorirane. In potem se navadiš,da pač nisi pomemben, da je škoda denarja zate itd...govorim o čustvenih in materialnih potrebah..so velikokrat v povezavi....
Prijavljen
Anuška
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #24 dne:: petek, 16. maj 2008 ura: 16:07 »

ja, o prezrtih potrebah.........tudi to je v (moji) drugi zgodbi. Veš, se mi pa zdi,
da je še huje, kot če so potrebe prezrte to, da so tvoje potrebe (želje, veselja....)
vsiljevane od drugih. Da ti enostavno povejo, kaj je tvoja potreba. Jasno, poslušajo
svojo, svoja hotenja in vse skupaj zapakirajo v paket in ti predstavijo, kako se tega
veseliš prav ti, .....da so vse skupaj postorili (organizirali, naredili......) samo zaradi
tvoje želje...............pa se enkrat zbudiš in rečeš....ej fak, pa sej jaz tega sploh ne
maram.................

pa ne bom o tem. Danes ne. Pa še kar nekaj časa ne. Zdaj sem ta del lajfa do
nadaljnega zaklenila in poskušam živet vsaj znosno. Šit je pa to, da sem od nekdaj
človek višin ......no ja, in tudi globin jasno..........., pa se take, kot sem bila nisem
dala................zdaj so višine izginile, ostala je globina, pobiram končke, ki so
ostali ob raztreščenju po pečinah.....nisem padla naenkrat, raztreščila sem se
po pečinah, razcefrala, delčki telesa še vedno visijo s skal........., ostanek je tam
nekje spodaj.

Otroka sta srečna, če sem vsaj znosno. to sem jima dolžna dat, če sem ju rodila
in svet vsa leta kazala v luči, kot sem ga videla........ogromno lepega, pa sem in tja
tudi kaj grdega.....da se sploh zaveš, da je lepo, ko je lepo Smiley))))

In ker Matej...pa še kdo tudi drug.....ne leti, jasno, so potem tudi potrebe po vsem,
kar si v letenju želiš (dostikrat je zraven tudi denar, pa ne vedno) povsem drugačne.

Mah, naužila sem se zemlje in sonca te dni..........upam, da ga imam dovolj za deževje,
ki napovedano prihaja. Vremenarka sem zdaj, .....pa kaj......naj se ubijem zato?

Oh ja....... . A.
Prijavljen
jade*shade
http://demonic-jade.deviantart.com/
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 179

tHE WAY SHE FEELS..

« Odgovori #25 dne:: petek, 16. maj 2008 ura: 16:44 »

Mislim da smo se preveč omejili zgolj na materjalne stvari. To bi moralo priti povsem na koncu...predvsem smo preskromni včasih z čustvi...
Prijavljen

Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #26 dne:: ponedeljek, 19. maj 2008 ura: 11:33 »

..predvsem smo preskromni včasih z čustvi...

drži; kako težko je z jezika spravit lepe besede, besede ljubezni, sreče, takega in drugačnega čustvovanja, pa človeka objet, ga spodbujat, pohvalit, itd itd; in kako težko je vse to sprejet, mogoče še težje kot dajati, a se je vsega tega možno naučiti in potem to redno prakticirat.

Objeti samega sebe, objeti svojce, objeti tistega, ki ti je blizu.., biti prijazen, vljuden, človeški... pohvaliti, iskati v človeku pozitivno, iskati v njem dobre lastnosti... jap, to pa res včasih kar pozabimo in to je narobe; tu pa smo res preveč skromni  Undecided
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
scorpion
gost
« Odgovori #27 dne:: ponedeljek, 26. maj 2008 ura: 13:35 »

Pa mislite, da je škrt človek lahko radodaren s čimerkoli...če je kdo škrt je škrt tako materialno, kot čustveno..se morda motim?
Prijavljen
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar