FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. torek, 22. maj 2012 ura: 16:12

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: iscem dobro strokovno pomoc  (Prebrano 2850 krat)
0 uporabnikov in 3 gostov pregleduje temo.
gaja56
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« Odgovori #20 dne:: sobota, 27. september 2008 ura: 18:48 »

Pozdravljena,

Poskusi na Oddelku za psihoterapijo nevroz na KOMZ, tam je menda mogoče priti tudi do ambulantne (predvsem KVT) psihoterapije na napotnico. Poskusi še na Železničarski ambulanti, pri dr. Romanu Korenjaku (psiholog, analistki psihoterapevt). Kakšne pa so čakalne dobe, ne bi vedela.

Sama hodim k psihologinji Andreji Pšeničny, ki sem jo našla preko te spletne strani. Pr njej sem dobila razumevanje in oporo, istočasno pa odkrito soočanje s svojimi težavami in vzroki zanje.  Je pa tudi samoplačniška.

gaja
Prijavljen
cvetka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 61

« Odgovori #21 dne:: sobota, 27. september 2008 ura: 19:09 »

Živjo, Morska deklica!
Pa dr. Ilinova piše tudi recepte? Ti lahko napiše antidepresiv ali se ukvarja samo s psihoterapijo?

Lp, Cvetka.
Prijavljen
bejbi*
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 14

« Odgovori #22 dne:: sobota, 27. september 2008 ura: 19:17 »

ne pise receptov drgac je pa to ciz off topic Angry
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 4.531

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #23 dne:: sobota, 27. september 2008 ura: 19:38 »

Terapevti te usmerjajo s tem, da te poslušajo in razumejo in s tem pomagajo, da sama najdeš smer. Recepta ti nihče ne bo serviral, ga moraš najt sama. Večina dela je na nas, mi moramo največ delati, terapevt je le pomoč pri tem.

Se podpišem.

Začni z psihologom morda...
Kasneje lahko preideš na psihoterapijo...
Če tudi to ne bo dovolj, pa na psihiatra...predvsem on lahko pove ali je potrebno zdravljenje tudi z zdravili. Nihče pa ti tega ne more vsiliti.

Veliko lahko narediš sama, beri knjige za osebno rast, o čustveni inteligenci,
o samozavesti, samopodobi, o medsebojnih odnosih....

Apriori izogibanje tabletam je nesmiselno.
Če bo kdaj depresija ali anksioznost tako huda, da ne boš več funkcionirala,
boš pač morala jemati tudi tablete. In tudi takrat te bodo le te potegnile iz najhujšega,
ostalo pa boš morala sama spreminjat: sebe in svoj odnos do sveta.
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
morska deklica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 298

« Odgovori #24 dne:: sobota, 27. september 2008 ura: 20:57 »

Živjo, Morska deklica!
Pa dr. Ilinova piše tudi recepte? Ti lahko napiše antidepresiv ali se ukvarja samo s psihoterapijo?

Lp, Cvetka.

Uff, ne bi vedla, jih nikol nism jemala.
Prijavljen

... it's never too late ... Smiley
Mačica
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 142

« Odgovori #25 dne:: nedelja, 28. september 2008 ura: 05:56 »

Živjo, Morska deklica!

Lp, Cvetka.

Sorry bejbi za še en off topic.
Ja piše recepte, samo samo bele, ampak se da z njimi do osebne it in ti ona pol prepiše na zelenga.

Morska deklica, jz mam tud slabe izkušnje z dr Mravljetom pa poznam še ene par folka, k jih je tud mel, tko da...

Drugače pa bejbi*, mislim, da smo vsi iskali psihoterapijo na koncesijo, ampak tega pri nas žal ni. V našem zdravstvu je premalo psihiatrov in psihologov, zato jim zavarovalnice dihajo za vrat in potem oni paciente šibajo kot po tekočem traku: kratek razgovor, recept, naročilo čez mesec, 2, 3.... Žal je temu tako. Samoplačniška terapija je žal edina alternativa.

Lp Mačica rozicodam
Prijavljen
Orhideja1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 350

« Odgovori #26 dne:: nedelja, 28. september 2008 ura: 09:42 »

S tem, se pa jaz ne bi strinjala, da je samoplačniška terapija edina alternativa. Tudi na napotnico lahko dobiš zelo dobrega psihoterapevta, seveda če imaš to srečo, da se z njim ujameš. Je pa vse odisno od vsakega posameznika.Tu univerzalnega recepta žal ni, zato je tudi svetovati nekomu nekoga zelo nehvaležna naloga.

Orhideja
Prijavljen

Na svetu si da gledaš sonce, na svetu si da greš za soncem, na svetu si da sam si sonce, in da s sveta odganjaš sence.(Tone Pavček)
cvetka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 61

« Odgovori #27 dne:: nedelja, 28. september 2008 ura: 09:45 »

Morska deklica in Mačica, hvala za odgovore, tebi bejbi se pa opravičujem za vmešavanje v tvojo temo. Sem tudi sama v enem sranju in mi vsaka informacija prav pride.
Lp, Cvetka
Prijavljen
bejbi*
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #28 dne:: nedelja, 28. september 2008 ura: 12:25 »

S tem, se pa jaz ne bi strinjala, da je samoplačniška terapija edina alternativa. Tudi na napotnico lahko dobiš zelo dobrega psihoterapevta, seveda če imaš to srečo, da se z njim ujameš. Je pa vse odisno od vsakega posameznika.Tu univerzalnega recepta žal ni, zato je tudi svetovati nekomu nekoga zelo nehvaležna naloga.

Orhideja

orhideja veš kako bi prišla do tega oz. imaš kašno priporočilo?
hvala
bejbi* rozicodam
Prijavljen
Orhideja1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #29 dne:: torek, 30. september 2008 ura: 09:27 »

Sama ne hodim na psihoterapijo, sem pa pred leti hodila.
Takrat sem bila pri psihoterapevtu, ki je sedaj žal že v pokoju.
Napotnico za psihoterapevta dobiš pri svojem osebnem zdravniku. Mogoče bi bilo dobro njega povprašati, če ti lahko koga priporoči.

Pisrčen pozdrav.
Prijavljen

Na svetu si da gledaš sonce, na svetu si da greš za soncem, na svetu si da sam si sonce, in da s sveta odganjaš sence.(Tone Pavček)
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.531

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #30 dne:: torek, 30. september 2008 ura: 10:20 »

Ko so meni na Polikliniki predlagali naj poiščem KVT terapevta,
so mi dali vedeti, že v štartu, da bo to za plačat.

Psihiatra na koncesijo še najdeš, da je dober, psihoterapevta pa veliko teže.
Psihiater je s teboj 15 minut...počutje, zdravila, recept..
Za psihoterapijo pa se rabi čas - uro pogovora..

Psihoterapevtov je tudi premalo v Sloveniji, da bi pokrili potrebe prebivalstva.

Po podatkih SKZP (Slovenska krovna zveza za psihoterapijo)
ima slovenija okoli 200 psihoterapevtov, potrebovala pa bi jih 5000.
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Orhideja1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #31 dne:: torek, 30. september 2008 ura: 18:29 »

Priznam, da sem sama imela pri psihoterapevtu kar srečo in da sva se odlično ujela.
Prijavljen

bejbi*
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #32 dne:: torek, 30. september 2008 ura: 20:02 »

hvala orhideja happy
aslan na zalost nimamo vsi financ da bi si to privoscili..pa to vseen ne pomen da lahko zdj kr umremo pomisli ne smes se vdat treba je iskat nacine da se spravis ven s use bede .. in ne s tableti ker te le omilijo siptome,pocutis se bolje ceprav v resnici nisi ker vzrok ni raziscen .. js bom iskala vzroke, in jih odpravljala .. o zdravilih pa tako vem ze prevec slabega tako da mi to prihrani  happy hvala rozicodam
Prijavljen
Orhideja1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #33 dne:: torek, 30. september 2008 ura: 20:12 »

Pravilno razmišljaš bejbi. Bog ne daj se vdati, saj veš, da za vsakim dežjem vedno posije sonce. Točno tako, kot si napisala vzrok je potrebno najti in ga odpraviti.  Le tako lahko dosežemo popolno ozdravljenje. In to nam nudi psihoterapija ob pomoči dobrega psihoterapevta.

Močno držim pesti, da boš našla primernega terapevta zase, takšnega ki bo imel koncesijo. Sem prepričana, da so tudi takšni. Le vztrajen je potrebno biti.

Ja, zdravila pa kot vemo, odpravljajo samo različne simptome. Zadeve pa ne rešijo. Žal je tako, ali pa na srečo. Tako vsaj vemo, da je zadeva zakoreninjena globoko v nas in da je potreben koreniti rez pri nas samih.

Lp in srečno.
Prijavljen

pupika
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 514

« Odgovori #34 dne:: torek, 30. september 2008 ura: 20:31 »

Bejbi ! Ali si že povprašala v zdravstvenem domu po psihologu?
Prijavljen
bejbi*
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #35 dne:: četrtek, 02. oktober 2008 ura: 16:07 »

nisem Sad trenutno se še pobiram s krize k mela pred nekaj dnevi .. zanima me na katerem naj povprasam? hvala rozicodam
Prijavljen
pupika
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 514

« Odgovori #36 dne:: četrtek, 02. oktober 2008 ura: 18:47 »

Bejbi, vprašaj v zdravstvenem domu, ki ti je najbližji. Ne vem iz kje si doma
Da vsaj za začetek dobiš psihologa, za katerega ni potrebno plačevati. Če ne boš zadovoljna iščeš naprej
Prijavljen
Anchi
Administrator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.411

« Odgovori #37 dne:: ponedeljek, 06. oktober 2008 ura: 16:50 »

hvala orhideja happy
aslan na zalost nimamo vsi financ da bi si to privoscili..pa to vseen ne pomen da lahko zdj kr umremo pomisli ne smes se vdat treba je iskat nacine da se spravis ven s use bede .. in ne s tableti ker te le omilijo siptome,pocutis se bolje ceprav v resnici nisi ker vzrok ni raziscen .. js bom iskala vzroke, in jih odpravljala .. o zdravilih pa tako vem ze prevec slabega tako da mi to prihrani  happy hvala rozicodam
Zdravila so včasih nujna, da smo sploh sposobni začeti brskati po sebi in se postavljati na noge. Jaz sem proti zdravilom takrat, ko so edina oblika terapije. Ampak, kot rečeno, če te sami simptomi bolezni ovirajo pri tem, da bi se učinkovito pozdravil, potem je pač včasih potrebno poseči tudi po njih. Ni v redu kar "a prori" zavračati nekaj, kar bi nam lahko pomagalo.
Prijavljen

Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar