FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. torek, 22. maj 2012 ura: 16:08

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2 3   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: smo že doma  (Prebrano 4646 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
Koki
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 297

« dne:: petek, 26. september 2008 ura: 18:54 »

Vsem, ki me spodbujate, sporočam, da smo že doma. Anej je priden in zdrav fant, rojen mesec dni prezgodaj, a se mu ne vidi. Misli je veliko manj, se je pa pojavila občasna velika nemirnost, ki je hujša od misli. Zato sva klicala dr. Dernovškovo, ki je rekla, da je to posledica tablet in da naj haldol oz. torendo ukinem. Ali pozna kdo tako nemirnost, da ne moreš biti pri miru, niti ležati ne? Zdravnico sem razumela, da to ni okm in da ob zmanjšanem vnosu zdravil tudi to izgine. Pojavi se občasno (danes se je 1-krat za kaki 2 uri, pa včeraj zvečer, sem mislila, da me bo konec, grozen občutek). Ali poznate to? In to, da ne moreš brati časopisa (daljših člankov, ni koncentracije), niti dolgo ne morem gledati televizije, sem preveč nemirna. kako je s tem pri vas?
Prijavljen
Putka
gost
« Odgovori #1 dne:: petek, 26. september 2008 ura: 19:11 »

Ojla koki! Sem presrečna, da ste doma in da je boljše kar se tiče okm.
Ja ta nemir poznamo vsi, ki se borimo za ansko, pri meni je bilo nevzdržno. Hodiš gor in dol pa tudi to ti ne paše, sedeti ne gre, razen če nisi pripopan za ekran od rač., tv ni šans da gledaš, ob branju pa se kar vrti...nič ni hudega. Bo minilo. Ne skrbi. Samo sprosti se in pusti, da telo dela svoje.

Poljub!
Prijavljen
Koki
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: petek, 26. september 2008 ura: 19:17 »

Putka, a je bilo to pri tebi od zdravil? Ker kolikor sem razumela Drnovškovo, to ni od okm.
Prijavljen
Putka
gost
« Odgovori #3 dne:: petek, 26. september 2008 ura: 19:51 »

Ne to ni od okm pa pri meni tudi od zdravil pri meni ne (ker ne jih ne jemljem ) ampak od anksioznosti.
Prijavljen
Koki
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: petek, 26. september 2008 ura: 20:16 »

Putka kako misliš od anksioznosti?
Prijavljen
Putka
gost
« Odgovori #5 dne:: petek, 26. september 2008 ura: 20:43 »

Ja lepo. Mene je dajala tudi anksa pa sem imela tudi take simptome. Sicer nevem kolk so pri tebi intenzivni, ampak sem tudi že jamrala, da ne morem gledati tvja, brati, da je koncentracija na nuli in da sem nemirna. Zdaj je to v večji meri minilo.
Prijavljen
Soncnica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 587

« Odgovori #6 dne:: petek, 26. september 2008 ura: 21:07 »

Koki še enkrat čestitke!
Če so ti predlagali ukinitev tablet jih poslušaj.
Te simptome, ki jih opisuješ poznamo skoraj vsi, ki smo tukaj. Svetujem ti, da polagaš na njih čimmanj pozornosti.
Poglej realno: Ko te stisne, VEŠ da bo minilo. Če se boš poleg sekirala zakaj se to dogaja in kako je grozno je potem občutek teh nemirnih epizod toliko hujši. Če ti pade koncentracija in če ne moreš gledat tv-ja, brat in podobno... to ni nič slabega. Poglej z druge strani: kdo pa pravi da moraš gledat tv? Veš koliko si  šparaš oči s tem?  pomezik

Skratka: zamoti se, razmisli kaj te pomiri če si nemirna, crkljaj sinčka, ne razmišljaj o tem kako je grozen občutek, ampak odmisli; VEŠ da bo minilo, samo počakat je treba - do takrat pa se zamotiš s čim.

Vso srečo in veliko veselje z Anejem pomezik
Prijavljen
trina
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 972

« Odgovori #7 dne:: petek, 26. september 2008 ura: 23:25 »

Draga Koki,
ta nevzdržna nemirnost je tipičen stranski učinek antipsihotikov, zato ti je zdravnica tudi svetovala, da ukineš haldol oziroma torendo, ki sta antipsihotika.
Zagotovo bo prešla, le pogum.
In čestitke, seveda!
Prijavljen

Če hočeš zmagat, ne smeš zgubit. (Otto Grunf)
Mačica
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 142

« Odgovori #8 dne:: nedelja, 28. september 2008 ura: 07:18 »

Čestitam k naraščaju in sem vesela, da je vse uredu!!!!

Ta nemir, še predobro poznam Shocked. Meni se zdi, da je ta nemir ubistvu tesnoba, ki se ji s tujko reče anksioznost. Ko te nekaj stiska od znotraj in se nikakor ne moreš zamotit, niti umirit. Mislim, da če ti je psihiatrinja rekla, da je le stranski učinek zdravila, da bo to verjetno držalo, tako da ne skrbi. Če pa slučajno ta nemir oz tesnoba (za moje pojme) ne mine s prenehanjem jemanja Apjev pa ti povem, kako jaz premagam to stanje. Ko sem najbolj nemirna in mi se nikakor ne morem zamotit, sem prisiljena se soočit z mislimi, ki me delajo tako nervozno. To storim tako, da se vprašam, kaj bi me lahko morilo, težilo ta trenutek in si potem naštevam vse možne razloge, dokler ne pridem do tistega, pri katerem me še bolj "stisne" in postanem še bolj nemirna. Ko ga najdem, ga lepo razčlenim in si prigovarjam, da to pa res ni nič takega. Pri meni to deluje. oki

Vse dobro tebi in tvojemu malemu srčku rozicodam
Prijavljen
Orhideja1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 350

« Odgovori #9 dne:: nedelja, 28. september 2008 ura: 10:55 »

Glede tesnobe oziroma nemira bi mogoče bilo dobro, da poskusiš s kakšno tehniko sproščanja. Pomaga tudi AT.

In seveda čestitke ob rojstvu otroka. Srečno.
Prijavljen

Na svetu si da gledaš sonce, na svetu si da greš za soncem, na svetu si da sam si sonce, in da s sveta odganjaš sence.(Tone Pavček)
Koki
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: nedelja, 28. september 2008 ura: 14:55 »

Hvala za lepe želje. Nemir je pošel (ne jem več antipsihotikov, le Asentro 200 mg), misli pa je še nekaj. Ali mislite, da jih bo Asentra čisto odpravila ali bom pač tako živela ? Zdaj jemljem Asentro 4 polne tedne, teče 5. teden.
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.531

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #11 dne:: nedelja, 28. september 2008 ura: 15:39 »

Zdravila bodo do neke mere odpravila te smotane misli.
In ko jih ne bo - se boš odvadila misliti nanje..... Smiley
In ko ne bo več zdravil in se bo kaka misel ki je ne želiš vseeno pripeljala mimo, jo boš brez posebnega
dramatiziranja pustila mimo, da odide tako kot je prišla, sama od sebe.

Vsem ljudem se dogajajo nebodigatreba misli.
Razlika je samo v tem, kaj mi s tega naredimo...jih pustimo oditi in se osredotočimo na kaj lepega
in se z njimi sploh ne ukvarjamo..zato izzvenijo in jih niti ni več nazaj..
Ali pa se ustavimo, ustrašimo in zapletemo v vrtinec misli. Tega pa več nočemo, kajne.

Antidepresivi so fajn pomoč pri temu, da se misli umirijo, mi se umirimo...

Vse je in bo Ok Koki...kolkor te spremljam po pisanju si v veliko boljši koži sedaj.
BRAVO! Stisni k sebi malo dete in uživaj dan.
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.116

« Odgovori #12 dne:: nedelja, 28. september 2008 ura: 15:47 »

Živjo Smiley

Čestitam za otročka Smiley . Supr da se je nemirnost zmanjšala, pa de je ful mn misli. Pomoje ti bo skos sam še bolš, če pa maš kkšn slab dan umes se ne vstraši, ker je to čist normalno.
Prijavljen
Koki
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: nedelja, 28. september 2008 ura: 21:13 »

Hvala za vaše odgovore. Želela bi si, da teh misli sploh ne bi bilo več. Je pa veliko bolje, nemira nimam. Zgleda je bil nemir res od haldola in torenda. Je rekla Dernovškova, da je meni zdaj težko določit dozo, ker se hormoni umirjajo oz. delajo kot delajo po porodu. Anej je pa pravi cukrček. Vstajam ob dveh in petih ponoči. Tudi za to me je bilo strah, kako bom to zmogla, ali bom vmes lahko zaspala, pa je včeraj kar šlo. Upam, da bo tako tudi naprej.
Prijavljen
bikica66
Uredništvo
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.185

« Odgovori #14 dne:: nedelja, 28. september 2008 ura: 21:25 »

Koki boš videla,da bo še vse dobro.Ti in otrok se morata navaditi en na drugega in ujeti nek ritem.
Jaz tudi še danes zelo rada spim in preden sem rodila sem bila tudi prepričana,da ponoči ne bom slišala svojega otroka,ki joče........Vse to so bile samo moje misli,ki pa so izginile.
Prepusti se življenju in uživaj s svojim sončkom,veš otroci tako hitro rastejo  Smiley

lp
Prijavljen
marika
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 344

« Odgovori #15 dne:: ponedeljek, 29. september 2008 ura: 13:02 »

Koki,

tudi jaz ti še enkrat čestitam in želim ter upam, da bi šlo vse dobro. Ti uživaj in se prepusti radosti materinstva. Prepričana sem, da te bo Anej pomiril, ti dal voljo do življenja, tako da bodo prešle tudi vse tvoje zdravstvene težave.

marika
Prijavljen
Koki
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: ponedeljek, 29. september 2008 ura: 19:06 »

Hvala vsem za lepe želje. Anejček se pridno redi, je priden novorojenček.
Prijavljen
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.577

« Odgovori #17 dne:: ponedeljek, 29. september 2008 ura: 21:22 »

Čestitke še enkrat koki in res vsem vam želim samo najlepše!!!
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
Koki
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #18 dne:: torek, 30. september 2008 ura: 19:43 »

Počutim se bolje kot v nosečnosti, nemira ni, verjetno je res bilo od torenda in haldola. Misli je še nekaj, pa bi tako rada, da bi pošle. Upam, da asentra grabi. Ko zdaj gledam nazaj, se mi zdi, da mi antipsihotik haldol sploh ni pomagal, če sem pa imela več težav kot zdaj. Ali pa se po porodu res tako umirijo hormoni? O, ko bi odpravil tudi vse misli.
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.116

« Odgovori #19 dne:: torek, 30. september 2008 ura: 19:49 »

Živjo Smiley

Misli se povsem neda odpraviti. Pridešš pa lahko do te stopnje, ko te nič več ne motijo in jih je zelo malo. Ni problem to da imaš misli, ampak tvoj odziv nanje.
Prijavljen
Strani: [1] 2 3   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar