FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. torek, 22. maj 2012 ura: 16:06

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Strah je sreča  (Prebrano 2837 krat)
0 uporabnikov in 3 gostov pregleduje temo.
Putka
gost
« Odgovori #20 dne:: četrtek, 25. september 2008 ura: 17:56 »

da nikoli več ne bom nevedna glede določenih stvari, pa tudi, če se zadeva zazdravi

Evo, to mene tudi tare. Da bom živela s tem. Da se bom morala spominjati, da sem se borila s svojo psiho, da sem imela kdaj grozljive okm, da sem mislila, da imam shizofrenijo, da sem dozivljala panicne napade, da sem se bala voziti avta, da sem...v nedogled nekaj! OMG!
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 4.531

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #21 dne:: četrtek, 25. september 2008 ura: 17:57 »

Preteklost mine, tako lepa, kot slaba.
In tudi ti spomini bodo zgodovina...
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Putka
gost
« Odgovori #22 dne:: četrtek, 25. september 2008 ura: 18:00 »

Na to ciljam  oki
Prijavljen
Kristy
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 914

« Odgovori #23 dne:: četrtek, 25. september 2008 ura: 18:02 »

.... živeti z mislijo nekje v podzavesti, da se lahko ponovi... govorim:tudi, če se stvar zazdravi....no, tega res ne bi primerjala s srečo.

Je pa vseeno lepo, če nas hoče nekdo spraviti v dobro voljo, nam dati pogum Smiley,...sam naslov se mi ne zdi glih primeren...

Prijavljen

Life is like a box of chocolates...you never know what you're gonna get !
Luchadora
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4

Če ne najdeš svoje poti, si jo naredi!

« Odgovori #24 dne:: četrtek, 25. september 2008 ura: 18:17 »

da nikoli več ne bom nevedna glede določenih stvari, pa tudi, če se zadeva zazdravi

Evo, to mene tudi tare. Da bom živela s tem. Da se bom morala spominjati, da sem se borila s svojo psiho, da sem imela kdaj grozljive okm, da sem mislila, da imam shizofrenijo, da sem dozivljala panicne napade, da sem se bala voziti avta, da sem...v nedogled nekaj! OMG!

Drage moje, vse kar se nam je zgodilo v zivljenju nas zaznamuje, tako dobre kot slabe stvari.. zakaj pa je ta toliko hujsa od prvega razocaranja v ljubezni? Tudi po neuspeli ljubezni smo mislile, da je konec z nami... da ne moremo ziveti brez te osebe, da zivljenje nima vec smisla....
Jaz vem, kako se pocutite, kako razmisljate... ali bom se sploh kdaj lahko normalno zivela? Odgovor je, SEVEDA, ce to same zelite.... usmislite svoje zivljenje, pomislite za kaj se je vredno truditi...
Nic v zivljenju ne pride zlahka, nic ni podarjeno, zivljenje ni lahko, ampak zakaj bi ga se mi delali tezjega?
Zaradi drugih se ne splaca.
Na vse stvari morate gledati z dobre strani... vprasati se, zakaj se mi to dogaja... kaj je sporocilo tega? Kaj mi zivljenje sporoca....
Zgoraj sem ze omenila, da je najlazja pot smiljenje samemu sebi.. Joj, mam anksioznost, kok sm boga.. zakaj pa druge nimajo, zakaj pa so druge srecne... Ali ste sploh ze kdaj te druge vprasale, ce je njih tudi kdaj cesa strah? Ce pravijo, da ne, zal, lazejo.
Anksioznost je motnja ja, jo je potrebno zdraviti ja in tudi ni gripa, ko vzames tableto in cez en teden wuola, zdrav sem..... in prej ko boste sprejele, da je to in bo del vasega zivljenja, prej boste prisle do velike zmage.
In je dar, je blagoslov, brez tega bi bili ljudje prazni, brez custev... ravno zato ker cutimo se nam to dogaja... pac prevec cutimo, si prevec zenemo k srcu.. se prevec sekiramo za to, kaj bodo drugi mislili, ko pa je najbolj pomembno, kaj si MI mislimo o sebi... Ker ce se malo zamislimo, ce nas vsi drugi hvalijo, kako smo dobri, ce sami ne mislimo tega o sebi, te pohvale izgubijo svojo moc in spet smo na zacetku.

En nasvet: Namesto, da si govorimo cesar ne zmoremo, si raje govorimo kaj vse zmoremo, namesto, da govorimo da tega ne moremo narediti, si raje govorimo kaj lahko storimo.

Lahko bi pisala in pisala a se zavedam, da dokler sami ne pridete do teh zakljuckov je vso to pisanje samo eno blebetanje za vas, ki na zalost se vedno trpite v svoji lastni kletki.
Ce vam je v spodbudo, vedite, da VEM kako se pocutite in socustvujem z vami ter iskreno upam, da boste cimprej prebrodile te tezave in koncno zazivele, kakor si zasluzite, polno in srecno.
Lp, B.
Prijavljen

~La voz de la conciencia es el Yo cuando esta mirando desde otro punto de vista~
Orhideja1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 350

« Odgovori #25 dne:: četrtek, 25. september 2008 ura: 19:12 »

Citat od Aslan:
In če prepoznamo naš vedenjski vzorec naprimer "slaba samopodoba".

Ja, kako pa misliš, da pride do slabe samopodobe. Slaba samopodoba se oblikuje v otroštvu, v mladostniških letih. Ta so ključnega pomena za kasnejšo samopodbo in sprejemanje samega sebe.

V otroštvu gradi mlad človek mnenje o sebi, največ na temelju tega, kakšen odnos so do njega imeli ravno njegovi starši ali vzgojitelji, ki so ga vzgajali. Če so ga neprestano kritizirali in ni imel nobene možnosti, da bi se izkazal, je razumljivo, da bo kasneje ko odraste imel sebe za manjvredno bitje in da bo njegova samopodoba uničena.

Torej ima otroštvo precejšnjo vlogo pri zdravi samopodobi odraslega človeka. Vse kar človek doživlja v mladih letih, kar se kali skozi njegovo otroško dušo, to ostane odločilno pri odraslem, in se pozneje vedno v taki ali drugačni obliki pokaže.

Orhideja
Prijavljen

Na svetu si da gledaš sonce, na svetu si da greš za soncem, na svetu si da sam si sonce, in da s sveta odganjaš sence.(Tone Pavček)
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.531

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #26 dne:: četrtek, 25. september 2008 ura: 19:30 »

Orhideja jest se s teboj strinjam. Cool
Itak je jasno, da ima otroštvo pomembno vlogo.
Sploh glede samopodobe.

Poanta napisanega je bila v tem, da napačne vzorce ni nujno popravljat na način,
da se vračaš s psihoterapevtskihm pristopom v otroštvo..da podoživljaš čustva...itd...
da greš še enkrat čustveno skozi vse situacije otroštva..
To je le en od načinov.

Ne glede na način kako si prepoznal kaj je tvoja stiska, boš sedaj tukaj in zdaj te stiske, vzorce, misli spreminjal. To je bistvo. In to sem hotela z napisanim povedat.

Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Orhideja1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 350

« Odgovori #27 dne:: četrtek, 25. september 2008 ura: 19:58 »

Aslan tudi jaz se strinjam s teboj.  pomezik

Prijavljen

Na svetu si da gledaš sonce, na svetu si da greš za soncem, na svetu si da sam si sonce, in da s sveta odganjaš sence.(Tone Pavček)
Anchi
Administrator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.411

« Odgovori #28 dne:: petek, 26. september 2008 ura: 01:03 »

Luchadora, oki oki!
Prijavljen

Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.225

« Odgovori #29 dne:: ponedeljek, 29. september 2008 ura: 10:22 »

Anskiznost je le simptom nevroze...če se recimo panično bojimo kokoši nima to s kokošjo ničesar opraviti, temveč gre za transef strahu na ta objekt....če bomo zdravili strah pred kokošmi ne bomo velko naredili..nič pravzaprav..ker se bo pojavil drug objekt...

Anskiznost ali panični napad je znak, da so močna čustva privrela na površje in je zato dober zanak, čeprav je grozno neprijeten....lahko bi ostala potlačena in  se čez določen čas pokazala v telesni bolezni...

Simpotmi so torej nekaj kar nam kaže, da je nekaj narobe zato so o.k.........
Prijavljen
poletje
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 93

« Odgovori #30 dne:: nedelja, 12. oktober 2008 ura: 17:03 »

Trenutno se bom strinjala samo s tem, da je strah trpljenje in ne sreča.
Prijavljen
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar