|
Bacardi Diaz
|
 |
« dne:: sreda, 17. september 2008 ura: 23:09 » |
|
Hej!
Danes sem obiskal dr. Drnovškovo. Zgleda, da sem imel srečo, ker me je dodobra nasmejala. Obisk pri njej je bil rezultat 60-ih Apaurinov in steklenice Bacardija. Povedala mi je za to spletno stran in rekla, da me morate "pocrkljati". Kakrkoli je že s tem mislila. Vem pa edino to, da se ne mislim več potikati po Kliničnem centru in da si želim vaše pomoči.
Osem let se že zdravim za depresijo, in mnenja sem, da je bilo dovolj.
Z odličnimi pozdravi
Branč
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Alea iacta est!
|
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 4.531
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #2 dne:: četrtek, 18. september 2008 ura: 09:46 » |
|
Branč Drnovškova je carica in si v zelo strokovnih in simpatičnih rokah.
Mi tule pa smo dnevna opora, spodbuda za nas z depro in anxo. Tukaj se štekamo drug drugega, vemo kako je ko si down..kako je lahko hudo in črno.... Tukaj boš našel razumevanje, spejetost...
Družimo se tudi v živo: - skupine za samopomoč - bowling v Ljubljani - srečanja, pikniki, novoletni žur... - pa še klepetanico virtualno imamo od letos.
Evo zdej si med nami, smo včasih prikupno zmedeni, vcasih pretirano občutljivi..drugič se kaj spričkamo... smoljudje z vrlinami in pomanjkljivostmi. Vsi se trudimo za notranjo rast, se učimo imet radi sebe, užimo se pošlihtat življenja in premagat depro in anxo.
Dobrodošel!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
|
scorpion
|
 |
« Odgovori #3 dne:: četrtek, 18. september 2008 ura: 11:52 » |
|
Kaj 80 apaurinov zalitih z žgano pijačo, Branč?  Ej kako pa zgledaš po taki terapiji? 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
lunca
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 53
|
 |
« Odgovori #4 dne:: četrtek, 18. september 2008 ura: 12:33 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Bacardi Diaz
|
 |
« Odgovori #5 dne:: četrtek, 18. september 2008 ura: 12:34 » |
|
Servus vsem! Lepo je, da mi odgovarjate, me spodbujate. Hvala lepa.  Zdaj pa ne vem, če napišem odgovor, ga potem vidite vsi, ki ste mi pisali? Veste, s temi forumi si še nisem preveč na ti. No, razumljivo, do zdaj se itak z nikomer nisem pogovarjal. Najraje sem bil sam. Z depresijo sem se srečal, če dobro pomislim, že prej, kot pred osmimi leti. Tako dolgo se zdravim. Zdravim pa tako, da daj ti meni zdravnica tablete, jaz pa naprej na juriš. V bistvu pa so mi pomagale le toliko, da sem lahko fizično funkcioniral. Začelo pa se je tako, da sem že nekaj dni prej čutil kot eno omotico, vendar drugačno, čudno. Nato sem pa neko soboto kolapsiral. diagnoza angina pektoris. seveda so v bolnici ugotovili, da sem popolnoma zdrav. Srce kot od bika. Mislil sem, torej mi nič ni, in juriš naprej. Potem pa so se začeli kazati pojavi, kot so bežanje iz prostorov, kjer je veliko ljudi, nakupovalni centri so me uničevali, ulice so postale preozke, nisem mogel več vozit avtomobila, in rad sem sedel nekje v kotu in buljil v računalnik, pa sploh ne vem, kaj je bilo. Prišla so tudi obdobja, ko sem zlorabljal alkohol. Enormne količine, vendar nikoli pijan. Potem pa je prišlo obdobje, ko sem ga popolnoma zavračal. Tudi več let. Kar sem pa najbolj sovražil, pa je bila nepopisna tesnoba v spodnje delu telesa. Tam, kjer je čustvena čakra. Takrat bi pa najraje vzel pištolo in si raznesel glavo. Kako je, če vzameš 80 apaurinov. Najprej nič, potem pa začutiš mir. Kot v vesolju. Stvari postanejo enostavne. Skrbi več ni. Končno si boš spočil. Od vsega. Tesnoba izgine. Napišeš poslovilni sms ženi in zaspiš. Potem pa naenkrat polno ljudi okrog tebe. Ko si spet pri sebi (ko te spravijo k sebi  ), potem greš k dr. Drnovškovi, ki ti našteje vsaj tri poti, ki vodijo k rešitvi. Pokaže ti gozd, ki ga nisi videl zaradi dreves. Eto, dragi moji. Vem, da se trnova pot šele zdaj prav začenja, vendar sem pripravljen. Toliko, zaenkrat in lepo bodite!!!! Branč
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Alea iacta est!
|
|
|
|
scorpion
|
 |
« Odgovori #6 dne:: četrtek, 18. september 2008 ura: 12:38 » |
|
Upam, da je blo res samo 60....Branč..ker si še za hece.. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
|
|
Bacardi Diaz
|
 |
« Odgovori #8 dne:: četrtek, 18. september 2008 ura: 12:59 » |
|
skorpion, za hece sem pa bil zmeraj. pa tudi vse ljudi znam pomiriti, le sebe ne... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Alea iacta est!
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 4.531
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #9 dne:: četrtek, 18. september 2008 ura: 16:30 » |
|
Začelo pa se je tako, da sem že nekaj dni prej čutil kot eno omotico, vendar drugačno, čudno. Nato sem pa neko soboto kolapsiral. diagnoza angina pektoris. seveda so v bolnici ugotovili, da sem popolnoma zdrav. Srce kot od bika. Mislil sem, torej mi nič ni, in juriš naprej. Potem pa so se začeli kazati pojavi, kot so bežanje iz prostorov, kjer je veliko ljudi, nakupovalni centri so me uničevali, ulice so postale preozke, nisem mogel več vozit avtomobila, in rad sem sedel nekje v kotu in buljil v računalnik.......... Tako nekako zgleda panični napad. Obisk urgence pri teh napadih je pogost. Preberi si več o tem pod rubriko: Panična motnja Ostali strahovi pred množico, gnečo so znaki agorafobije, ki se rada pridruži panični motnji. Tudi depresija je družabna bolezen in se nacepi zraven. Imamo pa tudi arhiviran naš stari forum kjer o paniki, depresiji veliko piše. (glej rdeč txt skrajno desno zgoraj na strani) Zdravimo se z zdravili. Antidepresivi ponavadi. Velik del uspeha zdravljenja je odvisen tudi od nas samih. Kolko bomo spoznali sebe, spremenili svoj odnos do dogajanja okoli nas, osebnostno zrasli...kako bomo spremenili napačne privzgojene vzorce... povečali samopodobo itd... Živeti življenje kjer je čas za nas, za nam ljube dejavnosti, čas za sprostitev in počitek. Polno življenje, znati sami sebe osrečiti. Pozabi na apaurine, je že zgodovina. Zdaj je mimo in greš naprej....korak za korakom, ne bo šlo z danes na jutri... Uspelo ti bo živeti tako kot si želiš.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
|
koklja
|
 |
« Odgovori #10 dne:: petek, 19. september 2008 ura: 09:01 » |
|
Branč! Ker spoštujem dr. Dernovškovo in ker kot njena bodoča študentka sledim njeni volji  , ti pošiljam en velik objem in eno pismo, v katerem piše, da so moja ušesa vedno na voljo.....  Lepo, da si z nami!!  Koky
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Ribica
|
 |
« Odgovori #11 dne:: petek, 19. september 2008 ura: 09:16 » |
|
Pozdrav tudi od mene. Pred leti sem ubrala zelo podoben način rešitve iz objema depresije, na srečo mi ni uspelo in sem še tukaj, kar dobro zazdravljena, spet živim in funkcioniram, spet se smejem, se veselim in žalostim kot drugi ljudje....Morda le malce bolj občutljiva in prej utrujena kot sem bila prej. Vesela sem, da si z nami! Ribica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
jona
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 77
|
 |
« Odgovori #12 dne:: petek, 19. september 2008 ura: 12:56 » |
|
Branč dobrodošel! Tudi jaz imam sedaj enako obdobje. Ni mi uspelo. zopet sem popolnoma na tleh. pa čakam da bo minilo:))) drži se!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Orhideja1
|
 |
« Odgovori #13 dne:: petek, 19. september 2008 ura: 15:25 » |
|
Uspeh je v veliki meri odvisen prav od nas samih. Če boš naredil nekaj v tej smeri, da se ti stanje izboljša ti bo slej kot prej uspelo. Verjamem, da si na pravi poti. Vso srečo ti želim in čimprejšnjo pot do cilja.
Orhideja
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Na svetu si da gledaš sonce, na svetu si da greš za soncem, na svetu si da sam si sonce, in da s sveta odganjaš sence.(Tone Pavček)
|
|
|
|
pupika
|
 |
« Odgovori #14 dne:: petek, 19. september 2008 ura: 18:20 » |
|
Danes sem obiskal dr. Drnovškovo. Zgleda, da sem imel srečo, ker me je dodobra nasmejala. Obisk pri njej je bil rezultat 60-ih Apaurinov in steklenice Bacardija. Branč pozdravljen Mislim da naslov ni najboljši. Kajti hvalabogu, da ti ni uspelo,,tako si si dal novo možnost, da greš k sreči naproti Drži se
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Bacardi Diaz
|
 |
« Odgovori #15 dne:: sobota, 20. september 2008 ura: 01:03 » |
|
Servus, moji dragi!  Uf, kako sem vesel, da se mi vas je že toliko javilo. Hvala. To depri res lepo dene. Naslov "Ni mi uspelo" sem dal zato, ker se mi ni uspelo rešiti te depre že osem let. Čeprav moram reči, da mi zdravila pomagajo, ampak le toliko, da lahko fizično funkcioniram. da ne bežim več iz prostorov, kjer so ljudje, da nimam morastih sanj... Brez njih tega ne bi zmogel. Ampak le to. Ko še nisem vedel, kaj mi je, je pa bilo zelo hudo. Telesno sem hiral, niti hoditi nisem prav mogel. Potem sem pa poiskal pomoč pri psihiatrinji v Mariboru. Nekaj časa me je pustila brez zdravil, da sem opravil vse potrebne preiskave. Gledal sem npr. slike in opisoval, kaj vidim. Rezultat porazen. Doma sem zmeraj gledal nože, ki so se mi zdeli zelo privlačni. Včasih sem celo razmišljal, da moram ubiti ženo in sina, ker ju imam tako rad. Hodil naj bi čimveč v naravo, pa nisem mogel. Sveži zrak mi je smrdel, ptičje petje mi je šlo tako na živce, da sem moral zbežati iz parka. Pa še bi lahko našteval v nedogled. Potem sem dobil Efectin ER. Po prvrm odmerku sem se že počutil bolje, čeprav pravijo in tudi piše, da zdravilo začne delovati šele čez nekaj časa. Takrat sem bil, se spomnim, prav srečen. Nekje po dveh letih pa sem se vrnil na stare tirnice. Zakaj, ne vem. Čeprav sem napredoval v službi, kupil avto, ki sem si ga zmeraj želel, pred dvemi leti smo kupili novo hišo, le jaz se vsega tega nisem veselil. Nekateri so mi celo rekli, da sem razvajena rit. Pa vem, da nisem, ker sem že s 15-imi šel od doma in skrbel zase. Kako je bilo danes? Cel dan sem delal. Tisto, kar sem že odlašal dve leti. Radoživost se mi je vrnila. Še v naravo sem skočil in videl, kako je lepa. Tako da, jona možnost je. Je pa res, da se bojim, da se bi lahko vrnil na staro pot. Da bom neke noči spet rekel, da je dovolj... Zato vam pravim, da sem vesel, da sem z vami. Vi mi dajete upanje. Imam družbo. Ljudi, ki me razumejo. Nisem več sam. Upam, da se bomo tudi kdaj srečali in kaj skupaj počeli. Lepo bodite!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Alea iacta est!
|
|
|
|
marika
|
 |
« Odgovori #16 dne:: sobota, 20. september 2008 ura: 12:11 » |
|
Branč,
saj se dobro držiš,
vesela sem, da si se nam pridružil in upam, da se bomo skupaj fajn družili in včasih nasmejali včasih pa malo pojokali.
Opiši kaj počneš drugače, kaj imaš rad, česar ne maraš....smeješ se očitno rad.
Skratka poročaj kako si!!!!!!!
marika
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Bacardi Diaz
|
 |
« Odgovori #17 dne:: nedelja, 21. september 2008 ura: 23:28 » |
|
Marika, servus! Veš, da ne vem, kaj imam rad. Bolj se spominjam, kaj sem imel rad. Zdaj le počasi spet dojemam, da bi pa neko stvar oziroma nekaj, lahko imel spet rad. Torej, imel sem rad jeans, usnje in vonj po bencinu. Bil sem športnik, dober. Rad sem bil v družbi, ne samo moški  , predvsem pa v taki, kjer je bilo veliko zajebancije. Tudi, in predvsem, na svoj račun. Smisel za humor ljudi, s katerimi sem se družil, je moral biti prefinjen (satira, malo tudi cinizma, sarkazma...). Zelo rad sem tudi kolesaril. Pa da skratim: počel sem mnogo stvari, tudi moj poklic ni ravno vsakdanji, bal se nisem ničesar (v bistvu se tudi danes ne - razen za mojega sina, katerega pa sem , bedak, hotel zapustiti. Vendar pa sem takrat verjel, ko sem se sladkal z Bacardijem, da se bova itak videla. Nekoč, nekje, oba oblečena v belo in bova, ponovno, skupaj stresala šale. Ki so, seveda, samo nama smešne). Trenutno je z mojim športom, če odmislim, da sem v mojem stanovanju v Ljubljani najraje sedel v temi, bolj slabo, ker sem bil lani operiran na hrbtenici. No, gibanje je kljub temu priporočljivo, vendar malo bolj počasi  . Rad prebiram tudi literaturo, ki je bolj nevsakdanja, vsa pa povezana s tem, kdo smo in od kod smo. To pa v bistvu počnem od takrat, ko sem postal depra. Pazi, pomembno - šele od takrat, ne prej  !!! Da ne bi padla kakšna nova diagnoza. Kaj pa bi počel? Spoznal nove ljudi, se z njimi smejal, pa tudi jokal, če tako nanese. Česa ne maram? Možganov z jajčki!!!! Pa tudi ljudi, ki so polni sami sebe, napihnjeni, na egotripu. Dobro, šefa že moram prenašati  . Pa še eno lastnost imam: če se nekdo, ki ga imam rad, do mene grdo obnaša (tukaj je lahko zajetih več stvari), takega kirurško odstranim iz svojega življenja. Amputiram. Marika, povej ti meni, kako je s srečanji. V ljubljani sta dve skupini. H kateri se pridružim? Jaz bi se najraje tisti, v kateri ste vi, ki ste mi tako prijazno pisali. Seveda, prosim tudi ostale za odgovor. Ali pa mi povejte, na koga se naj obrnem. Lepo bodite vsi skupaj! Lahko noč in eno bolho na pomoč!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Alea iacta est!
|
|
|
tommy
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 13
|
 |
« Odgovori #18 dne:: ponedeljek, 22. september 2008 ura: 07:31 » |
|
No, pozdrav tudi od mene, ne čutim se več nov, predobro pa vem kako se počutiš ti. Nekaj več o meni imaš v moji temi NOV TUKAJ, sicer na forumu nisem toliko aktiven, kot sem v klepetalnici. Drugače pa ti bom rekel samo le pogumno na poti. Kar se skupin tiče mislim da so vsi urniko objavljeni na koledarju ( bo potrdil kak starejši maček) pa tudi v temi srečanja.
Hotel sem reči da mislim da vsi vemo kako je to ko se ti life zaradi depre obrne na glavo, sploh če je tukaj še alkohol, to sem jaz "dal skozi", v omami in tudi tako sem imel veliko načrtov, toda vse bom "jutri" in ta dan nikoli še ni prišel.
Bežal sem pred svetom in prosti čas preživel med 4 stenami za računalnikom z pločevinko piva, vodko ali podobo v roki.
Všeč mi je da si začel brati, samo opozoril bi te, da je po mojem knjiga lahko dvorezen meč, lahko ti da neko modrost, lahko pa so spet neka vrata v pobeg. Sam razmisli.
Moj psihiater mi je bolj predlagal telesno aktivnost, sprehode, kar z mojim psom ni težko, in spet resno razmišljam o fitnesu, kamor sem pred leti dokaj redno zahajal.
drugače pa drži se in javi se kaj.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
OLJA
|
 |
« Odgovori #19 dne:: torek, 23. september 2008 ura: 15:53 » |
|
Branč - Dobrodošel na našem forumu ! Tudi meni so pomagali na tem forumu z nasveti in vspodbudo. Tu ni tistega zbadanja da bi imel občutek da si nihče, Ampak tu ti vlijejo samozavest in spoznanje da nisi edini ki se spopada z depresijo . Dobiš nasvete , klepetaš , greš na kakšno srečanje in videl boš da sp na tem forumu sami super fajn prijatelji. Vzemi se v roke in se kar izpovej in lažje ti bo ! OLJA 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
OLJA
|
|
|
|