FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. torek, 22. maj 2012 ura: 15:45

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2 3   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Pozitivne in negativne lastnosti  (Prebrano 4883 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
987
gost
« dne:: petek, 12. september 2008 ura: 13:37 »

V preteklih dnevih sem večkrat dobil nasvet naj se lotim pisanja svojih pozitivnih in negativnih lastnosti. Danes sem se tega tudi lotil, vendar spisek še ni dokončen. Mislim da manjka še precej negativnih lastnosti, samo moram še malo razmisliti.

MINUSI
slab spomin
brez koncentracije
nobene logike
nobene discipline
nobene vztrajnosti
debelost
ne znam pisat, normalnih stavkov
ne znam več normalno govorit
govorna napaka
ne znam parkirat, še manj pa vozit
nimam počiščeno
nesposoben za karkoli
nimam nobenih talentov
ne znam ničesar sam narediti, popraviti
nimam splošne razgledanosti
ne obvladam računalnika
ne znam paziti na materialne dobrine
sem brez občutka do sočloveka
ne znam kuhat
nisem iznajdljiv
vsega se bojim
ne znam z denarjem
ne obvladam nobenega športa
imam milijon kompleksov
ne znam se vklopiti med ljudi
ne znam navezovati novih stikov
ne znam ničesar povedati, razen kakšno neumnost
ne znam reči NE
moj kratokrajni spomin je neuporaben
sem egoističen
neuspešen v šoli
vsakega razočaram
ne znam živeti
bojim se ljudi
brez prihodnosti
nisem diplomatski
sem sramežljiv
vsako stvar 100X premislim in analiziram
perfekcionist

PLUSI
natančnost

Tako se jaz vidim in vidim kako grozna oseba sem. Mislim enostavno mislim, da tak človek kot jaz nima pravice teptati to zemljo. 

P.S. Prosim ne poskušajte me prepričati, da sem OKey in vse živo.
Prijavljen
Ribica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 529

« Odgovori #1 dne:: petek, 12. september 2008 ura: 13:43 »

Dragi 987

najprej mi je padlo v oči, da ne znaš reči NE, istočasno pa, da nimaš občutka za sočloveka in da si egoističen. To preprosto ne gre skupaj, ni logično. Ali si eno ali si drugo, vse skupaj pa ne moreš biti. Ker če ne mnoreš reči NE, ko te nekdo prosi za pomoč, imaš zanj občutek in  nisi egoističen....Na tak način, ko gledam tvoje minuse, jih lahko kar veliko porežem. Materialni dokaz tvojih nerealnih misli v tem stanju, v katerem si.
Nisem te prepričevala, upam, da sem ti s primerom dokazala.

Ribica
Prijavljen
Anuška
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 196

« Odgovori #2 dne:: petek, 12. september 2008 ura: 13:56 »

Vrži spiske stran in teci v hrib. Še danes je sonce, mal sicer dol tišči, boš imel pa savno Smiley
Bolje bo zate, kot pa da se takole trančiraš in mrcvariš. Pa v gozdu ene dvakrat zatuli in
spravi iz sebe ves slab zrak.

A.
Prijavljen
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.225

« Odgovori #3 dne:: petek, 12. september 2008 ura: 14:02 »

987..RES SI GROZEN!!!!

Upam, da ni še tista edina pozitivna..natančnost..zgolj pikolovstvo Smiley
« Zadnje urejanje: petek, 12. september 2008 ura: 14:22 od scorpion » Prijavljen
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.577

« Odgovori #4 dne:: petek, 12. september 2008 ura: 14:03 »

987, to NI REALNA slika tebe ... je pa slika kako ti vidiš sebe ... seveda v tem stanju kakršnem si - depresivnem. Meni osebno se ta naloga (iskanje svojih poz. in neg. lastnosti) ne zdi primerna za takrat, ko je človek v takem stanju. Sama sem si (nekje v začetku leta se mi zdi) začela pisat kaj mi je uspelo naredit ... recimo bila 10min. zunaj, šla po kruh itd. ... še zdaj si to zapisujem (in počutje tudi) ... NISEM pisala kaj mi ni uspelo, ampak samo kaj mi je!! Prav zato, ker takrat imaš itak v glavi samo slabo, misliš na to kaj ne moreš, kaj bi lahko, če se ne bi tako počutil ... in kasneje ko pomisliš za nazaj se spomneš tudi samo slabega, kaj nisi zmogel ... zato si zapišeš, da se opomniš, spomniš, da vidiš, da nekaj JE uspelo. In isto je s tem ... ne piši svojih slabih lastnosti (oz. karkoli slabega, neg. v zvezi s tabo), SAMO POZITIVNO ... kaj ti je uspelo, kaj si naredil, kaj si dobrega opazil pri sebi ... lahko si tudi zapišeš kakšne besede osebe, ki ti je blizu, kaj je dobrega, lepega napisala o tebi ... Že tako imaš samo neg. v glavi, neg. misli, vidiš sivo (to je čisto normalno, ko smo depresivni, ko smo 'dol'), ZATO se moraš osredotočat samo na pozitivno ... negativnega, slabega ne zapisuj, ker to je tako v tvoji glavi ... ti rabiš večkrat videt, prebrat POZITIVNE zadeve!!
S temi mislimi "spomin je u ku*cu, ne morem se učit, nisem spodoben za nič, vse za*ebem (zadnja je moja omiljena Shocked) se samo še bolj dolgo držimo v depresivnem stanju. Delaj kar trenutno lahko ... Verjameš al ne, jaz včasih vzamem križanke za otroke v roke in rešujem tisto ... čez cajt pridem na sudoku ... upam, da bom počasi na kakšno študijsko literaturo. Me je morilo vse skupaj ful, zdaj počasi me malo manj ... čeprav pridejo še dnevi ko bi si lase populila tako mi je bedno ...

Dober človek si (ne bom te prepričevala v to, nima smisla, do vseh stvari tako pridemo sami, pa četudi po več letih, pišem samo svoje občutke, tako sem jaz začutila tebe) in jaz si želim, da bi še naprej teptal zemljo, da bi jo teptali vsi dobri ljudje!!
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: petek, 12. september 2008 ura: 14:17 »

Dejstvo je , da se grozno sovražiš 987...

Sem bral v Uporu..kako je slavni pesnik Rimbaud sovražil samega sebe:.."V njegovi poeziji se zrcali njegovo sovraštvo do samgea sebe, pa tudi iskanje ljubezni, ki mu je bila na začetku življenja povsem odtegnjena..

..Matere, ki je bila na videz tako zaskrbljena zanj, ni smel sovražiti..Torej je sovraštvo usmeril proti samemu sebi v nezavednem prepričanju, da si je laž in hlad zaslužil...

Sam sebe je smel zaničevati, ni pa se mu smela gnusiti mati....

Česa se je mogel fantič naučiti pri materi, ki mu je namesto resnične ljubezni ponujala svojo motenost in hinavščino?

Rimbaudov življenjepis je primer, ki kaže, kako mora telo vse življenje iskati tako zgodaj pogrešano, pristno (čustveno) hrano.." (str. 49)..

Umrl je star sedemintrideset let....987, vidiš tudi slavnejši od tebe so sovražili sebe...
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.531

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #6 dne:: petek, 12. september 2008 ura: 14:52 »

P.S. Prosim ne poskušajte me prepričati, da sem OKey in vse živo.

Dragi 987....ne bom te prepričevala, da si OK.
Nisi Ok...to se vidi iz napisanih lastnosti o sebi.

Imaš bolezen, ki se imenuje DEPRESIJA.
In ta bolezen je ozdravljiva.

Tvoj plus je NATANČNOST...to je vrlina...!
Torej z vso natančnostjo preuči bolezen, simptome, znake...
(javi se mi na OS, da ti dam skripto)
Ta črnogledost in slaba samopodoba sta tipični za Depresijo.
Torej si popolnoma "normalno" bolan za Depresijo...

1.)
Tvoje življenje ti ni bilo z rožicami postlano.
Nezavedno breme nosiš s seboj....nato en sam dogodek..lahko sproži,
da se čoln življenja začne potapljat.

2.)
Depresija vpliva na vedenje, čustva, telo in misli.
Vedenje: umikanje v samoto
Čustva: nezmožnost razveseliti se, otopelost
Telo: bolečine, nemoč, utrujenost
Misli: sem nevreden, ni prihodnosti

987 poglej vse to je tolikokrat ponavljena zadeva pri ljudeh, da je to jasno,
da je to bolezen....in ne enči sebe z boleznijo.
Ti si čisto fajn fant, in imaš veliko pozitivnih lastnosti...le tvoja bolezen ti preprečuje da bi to videl, čutil.
V to sem 100%!

3.)
Napredek pri bolezni se meri v stopinjah,korakih...
Ni pomembno da splezaš na Šmarno goro....
pomembno je da se vsaj po svojem domu "gibaš"..magari le malo, samo to počni VSAK DAN....
Ker so čutenj apobrkana - jim privošči da se prebudijo.
Vonj po nečem prijetnem pod tušem...
Glasba ki te pomirja....
Ta čutila nato počasi začno prebujat druga čutila....

Napiši si kaj si nekoč rad počel, v čem si užival....
Kaj ti vse to boš ti zopet lahko počel, ko mine ta krizna situacija.
Zavedaj se, da ti porušeno ravnovesje v možganih onemogoča da bi videl sliko o sebi realno.

----------
Moj osebni nasvet bi bil takle.
Jemlješ AD-je in prav je tako.....preveri z zdravnikom dozo, če je treba kaj zvečat zdaj???
Mislim pa da bi potreboval nekoga (psihoterapevt, psiholog), ki bi ti pomagal skozi pogovor priti
do spremninjanja svojih vkoreninjenih napačnih vzorcev.
Da počasi spoznaš zmote o sebi...da predelaš, bolečo preteklost,
da razčistiš odnos z mami...saj vse to se v tebi nabira leta in leta...

Sama te vidim, kot zelo nežno dušico...ki se vseeno skriva za trdnim oklepom.
Čutim toplino srca, prijaznost, iskrenost...poštenost, prijateljstvo, hrepenenje po biti sprejet...
Ampak da so zavore pred tem, da svetu pokažeš ranljivo plat še vedno zelo močne.
In vsa ta stiska v tebi doseže polno mero - ventil popusti - depresija se razbohoti.

Jest verjamem vate!
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
vesnav
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.083

« Odgovori #7 dne:: petek, 12. september 2008 ura: 14:54 »

987,

vzemi spisek negativnih lastnosti in jih zabriši NATANČNO v koš.
In glej, da ne boš zgrešil!

Vesna
Prijavljen
nicole
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 134

« Odgovori #8 dne:: petek, 12. september 2008 ura: 16:32 »

Hoj številček!

Ko sem bila v akutnem stanju anksioznosti in depresije sem razmišljala kot ti....res sem se imela tudi jaz za slabo osebo...en kup negativnih in samo malce pozitivnih lasnosti..

Počasi sem plezala ven iz tega....hoja vsak dan vsaj 45 min., kognitivno vedenjska terapija, terapevtska skupina in ne nazadnje pravi Ad.....danes gledam drugače na stvari...če se mi zdi ,da sem egoistična,si rećem,...ne punca nisi,samo čas si si vzela zase,

nimam počiščeno,pa kaj pol, saj nihče tega ne bo naredil namesto mene....

ni res ,da ne znam navezovati stikov...saj se pogovarjam z ljudmi...vsaj preko interneta...

tako počasi počasi sem ugotovila,da sploh nimam toliko slbih lasnosti...

the life goes on....drži se...večina na tem forumu nas je bila resnično v slabi koži kot ti....

pozdrav nicole
Prijavljen
pupika
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 514

« Odgovori #9 dne:: petek, 12. september 2008 ura: 16:49 »

enkrat mi je psihologinja dala nalogo, da napišem svoje dobre in slabe lastnosti. to je bilo nekje v začetku zdravljenja. in slabe lastnosti so kar vrele iz mene, dobre pa itak nisem našla nobene. še ko sem jo našla, se mi je na koncu zdelo, da je to slaba lastnost.
danes si rečem TAKŠNA SEM
in tudi desna stran lsita se mi je začela polnit (tam sem morala napisat pozitivne) in nemalokatero sem iz leve prestavila na desno
Tko da, 987..ne bom te nič prepričevala. vsi smo imeli nekaj časa spiske negativnih lastnosti bistveno daljše od pozitivnih
držim pesti, da te kmalu obišče optimizem
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.864

« Odgovori #10 dne:: petek, 12. september 2008 ura: 17:00 »

987...resnično pretiravaš. Kje vse si našel toliko stvari?  Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Kot pravi pupika...vsi smo imeli včasih slabih strani celo stran ali dve. Jaz tudi. sesmejem Rabiš pošteno prevetritev podstrešja. Ne glede ali pri psihologu, psihiatru ali v naravi.
Prijavljen

alexx Afro 
Orhideja1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 350

« Odgovori #11 dne:: petek, 12. september 2008 ura: 17:16 »

Koliko stvari si naštel, pa samo ena dobra. Sem prepričana, da jih je še več dobrih, samo ti jih v trenutnem stanju pač ne vidiš. Zelo slabo samopodobo imaš, ne ceniš se dovolj, imaš veliko kompleksov.
Preprosto nimaš se rad, zato se moraš najprej naučiti vzljubiti samega sebe, tudi z vsemi napakami vred. Kdo jih pa nima? Nihče ni popoln. Ko boš to naredil, sprejel samega sebe, se bo tudi tvoje dojemanje samega sebe in posledično sveta spremenilo. Drugače boš gledal nase in na druge ljudi.
Sedaj trenutno gledaš na svet s črnimi očali. Verjemi, pa da je veliko lepše da jih zamenjaš z rožnatimi in na svet gledaš s svetle, sončne plati.

Srečno in naj ti čimprej posije sonce.

Orhideja
Prijavljen

Na svetu si da gledaš sonce, na svetu si da greš za soncem, na svetu si da sam si sonce, in da s sveta odganjaš sence.(Tone Pavček)
krneki
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 90

« Odgovori #12 dne:: petek, 12. september 2008 ura: 22:56 »

Pisanje lastnosti je zelo dobra stvar, vendar jo moramo opravljati pravilno. Pri tebi je razvidno, da nimaš težav z nizanjem negativnih lastnosti, pozitivnih pa kar ne vidiš. Poskusi najprej zmanjšati negativne. Če imaš težave s pozitivnimi, si za začetek postavi cilj, da najdeš recimo tri pozitivne lastnosti in jih napišeš, potem pa še (samo) tri negativne. In to počasi povečuješ. Dobro se je pripraviti do tega, da najprej iščemo pozitivne, potem pa nanizamo še enako število negativnih.
Prijavljen
Putka
gost
« Odgovori #13 dne:: sobota, 13. september 2008 ura: 09:20 »

ne obvladam nobenega športa

TEK dragi. Za tek ne rabiš obvladovati ničesar, razen svojih nog, ki jih že tako ali tako.  Smiley
Začni teči, če pač ne znaš igrati tenisa ali smučati, tudi jaz ne. Phah who cares!? pomezik

ne znam pisat, normalnih stavkov
Aja? Kaj pa tle gor počneš? Men je vse normalno in smiselno in razumljivo.  Smiley

ne znam kuhat
Ejjj za tole pa res ne rabiš talenta. Kulinaričnih spletov je na internetu še pa još. Probaj za foro enkrat nekaj spacati skupaj, boš videl kako bo užitno. Pa veeeeeeš kolko mojih prijateljic ne zna kuhati. Pa kaj. Si rečejo, da so emancipirane ženske  sesmejem pomisli .

ne znam se vklopiti med ljudi
Tle si se vklopu.  Smiley Mi smo tud ljudje. Čeprav virtualni počenčki, ma smo še vedno ljudje in kolkr je videt si se prav fajn vklopil. Probaj sodelovati v kakšni temi in daj komu kak svoj nasvet. Sem prepričana, da bodo povsem uporabni. Jaz tud večino časa nevem kaj tlele gor pišem in solim pamet, ampak pišem pa vseeno. Večkrat, ko bom nekomu nekaj svetovala, bolj se bo tudi mene prijelo. Probaj.  Smiley

nesposoben za karkoli
nimam nobenih talentov

Ajajaj, jaz jih tudi nimam. Vsaj mislim si, da ne, ker talente, ki jih kao pridobiš z rojstvom in bi jih lahko prepoznala takoj (npr.petje - glas obupen, pokvarjena plošča, risanje - grozovito.Včasih goljufam in prerisujem sesmejem pa veš kok bi si želela biti Da Vinci), mi pač niso bili dani. Za ostale talente pa res nevem. Sicer pa talenta je par procentov za doseganje cilja, vztrajnost in trening pa ostalih sto.

A moram še nadaljevati?  kadim
Prijavljen
Anchi
Administrator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.411

« Odgovori #14 dne:: sobota, 13. september 2008 ura: 11:45 »

Mi smo pri Rejcu enkrat delali podobno zadevo, s tem, da smo naštevali samo pozitivne lastnosti. Na list smo doma morali napisati 20 (ja, dvajset) pozitivnih lastnosti, si jih obesiti v kopalnico poleg ogledala in jih takoj zjuraj prebrati sebi v obraz. Mislim, da je za nekoga v depresiji bolj pametno, da skuša iskati pozitivne lastnosti, ker naštevanje negativnih ima bolj težko kakšen pozitiven učinek na počutje ali samopodobo.

Če imaš težave z naštevanjem pozitivnih lastnosti prosi koga naj ti jih pomaga zbrati, lahko tudi nas na forumu. Nato seznam natisni in ga večkrat na dan preberi. Sploh se ne obremenjuj z negativnimi lastnostmi, ker v stanju kot si sedaj, nisi objektiven, niti realen do sebe. Niti se ne sekiraj, če seznamu na začetku ne verjameš. Sčasoma boš videl, da je vse dobro res.
Prijavljen

Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
She_
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 675

« Odgovori #15 dne:: sobota, 13. september 2008 ura: 23:43 »

Veš, kaj sem pa jaz opazila 987..

Da mi vse skupaj deluje bolj fizično, zunanje..
recimo, koga sploh zanima, kdo od nas zna dobro parkirat,  pisat super duper stavke in obvlada računalnik..  lets face it, tega nas polovica ljudi ne zna.  pomezik in niti ni pomembno..

sicer pa saj veš.. the glass is half full..

Prijavljen

She is growing up.
*Sebi verjamem in grem naprej.*
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: ponedeljek, 15. september 2008 ura: 09:17 »

Zanimvo kako smo negativno naravnani do sebe, a ne?

In tudi za to smo si čisto sami krivi.. ne
Prijavljen
Kristy
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 914

« Odgovori #17 dne:: ponedeljek, 15. september 2008 ura: 16:22 »

987, prav hudo mi je, ker vidim kako slabo mnenje imaš o sebi.... pa tako fejst fant si  oki, sem te videla samo za kakšno urico in imam res lepo mnenje o tebi, samo v tako kratkem času sem našla kar nekaj pozitivnih lastnosti: zgovoren, simpatičen, prijazen, prijateljski, lepo navežeš kontakt, ….in še in še….
Kako nobene discipline/vztrajnosti Huh?(če bi jaz to napisala): saj si predelal skoraj vse slovenske hribe, kakšna debelost-lepo te prosim, 100 svetlobnih let od kakšne debelosti, seveda znaš pisati-tvoji posti so eni najlepše, najbolj urejeno napisani, pa tudi čisto normalno govoriš-sem te slišala na lastna ušesa in nobene govorne napake se ne spomnem…vsaj za 1 šport vem, da ga obvladaš-hribolazenje in ne dvomim, da jih obvladaš še kar nekaj…..o in še kako se znaš vklopit med ljudi oki…1000x bolj kot večina ljudi, v 1 uri nisem slišala niti ene neumnosti  zvizgam(a sploh veš kakšne neumnosti eni ljudje kvasijo), nič nisi sramežljiv-nisem opazila tega, mene nisi razočaral Smiley…prej nasprotno…987, jaz zaupam moji intuiciji in vem, da se ne motim in da si full fejst fant rozicodam....in da je samo problem, ker takih fantov kot si ti dandanes ni več.
Upam in želim ti, da boš tudi sam to čimprej sprevidel.

« Zadnje urejanje: ponedeljek, 15. september 2008 ura: 16:27 od Kristy » Prijavljen

Life is like a box of chocolates...you never know what you're gonna get !
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #18 dne:: ponedeljek, 15. september 2008 ura: 16:35 »

Vidiš 987 kako te ljudje vidijo? Veliko lepše in bolj pozitivno kot ti sam sebe....

Sam sebi smo največji sovražniki....
Prijavljen
vesnav
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.083

« Odgovori #19 dne:: ponedeljek, 15. september 2008 ura: 17:53 »

Se strinjam, Scorpion...

Jaz bi sebi pripisala 100 dobrih lastnosti (halo, kje je skromnost), pa dve slabi... Ampak, življenje suka po svoje... Dol me vlečejo ravno ti dve..Smiley

V.
Prijavljen
Strani: [1] 2 3   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar