FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. torek, 22. maj 2012 ura: 15:29

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 [3]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Zakaj se pekel zame začenja že na zemlji???  (Prebrano 3251 krat)
0 uporabnikov in 3 gostov pregleduje temo.
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.577

« Odgovori #40 dne:: nedelja, 07. september 2008 ura: 17:27 »

prideš na izpit - pozdraviš profesorja in (zaradi sebe) rečeš: ah veste me daje anksioznost...
včasih ravno takrat postanem tesnoben, ko si to najmanj želim. (s tem sebe sprostiš - ker ne rabiš "skrivat" simptomov...Ti povem da bo 95% učiteljev TAKOJ postalo do tebe pozornih, razumevajočih...in bodo tudi razumeli če si nemiren...tesnoben...
Razorožiš jih s tem. Pokažeš Človeka v sebi in nisi več študent št. 67.

Glede 95ih procentov ... se ne ve ... kakor kje, po moje ... Sama sem naletela do zdaj (samo) na enega prof., ki je sam pokapiral kje je frka in ful prijazno potem pristopil do mene ... počasi sem celo uspela govorit ... na koncu sem videla, da mu je bilo prav težko, ko mi je dal 6tko, me je celo na nek način vprašal, če se strinjam ... da ve, da znam za več, a ... jasno, če imaš znanje v sebi in ga ne pokažeš (zaradi česarkoli) ne more bit drugače ... če ne bi on tako pristopil do mene, mi dejansko pomagal, da sem do polovice podrla tisti zid in z enim velikim knedlom in zmedo v glavi kaj povedala ... bi lahko prišla ponovno. Jah, čist odvisno je od sreče ... na katerega oz. kakšnega prof. naletiš. So pa marsikateri tudi taki, da te zaradi tega zafrknejo še bolj ... oz. če rečeš, da si anksiozen itd., ti ne verjamejo ... sej na nek način jih je za razumet, bog ve kako folk kej takšne zadeve izkorišča, laže ... Ima svega i svačega ... tako v klopeh kot za katedrom.
Se pa sprašujem, če bi kdo, ki je tolko anksiozen, da na izpitu tudi popolnoma zablokira, sploh uspel povedat profesorju to na začetku ... ?!? ne
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
pepi
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 50

moja čast je zvestoba do žene

« Odgovori #41 dne:: ponedeljek, 08. september 2008 ura: 06:13 »

še nekaj malega o učenju oz. izpitih...

žena, ki dokaj uspešno premaguje anksioznost (z manjšimi vzponi in padci) je naredila dve poklicini šoli v štirih letih, ki sploh nista bili lahki

na začetku je imela iste težave, kot so učenje, volja, zbranost, koncentracija, strah pred izpiti, celo tako velik strah je imela pred matematiko, da je vmes, na izpitu, celo bruhala

vendar je matematiko v zadnjem letniku naredilo celo s tri...

ampak bistvo je v tem, da si najdeš nekoga, doma, v družini, ali pa prijatelja, ki te bo spodbujal in ti, po domače rečeno težil, da vztrajaš, in se učiš tudi takrat, ko se ti ne da

žena je imela na začetku velike težave s tem, ker ni imela volje, hitro jo je glava začela boleti, imela je tisoč in en izgovor, da se ji ne bi bilo treba učiti, vendar, ji nisem pustil, tako da je počasi začela pridobivati učne navade, tako da po nekaj mesecih ni imela več teh problemov, še več, postala je tako zagnana, da me je ob desetih zvečer prosila, da jo sprašujem

to pa je tudi drugi, še bolj bistveni del, in sicer, se je morala zaradi anksionosti, treme in svojih posebnosti še bolj naučiti kot drugi

vaja dela mojstra in edino to je rešitev

učila sva se in učila, npr. za matematiko sva naredila toliko vaj, da sva ponucala nekaj paketov papirja

pri vseh premetih pa sva imela tak postopek, da sva naredila načrt, glede na število vprašanj in časa pred izpitom, da sva vsak dan obdelala določeno število vprašanj, čeprav je dostikrat zaradi strahu, da ne bo obdelala snovi do izpita, norela naprej, tako da sem imel dosti dela s tem, da sem jo prepričal oz. premagal njene strahove s tem, da si ji argumentiral z načrtom učenja

pri učenju je bila samostojna, vendar sem jo vsaki dan spraševal in pri tem sem bil precej strog, tako da sem ji dal za vsako vprašanje +,o ali -, po znanju, ki ga je znala

glede na dobljeno oceno, je tiste z minusi bolj ponavljala, dokler ni dobila +

bistvo tega je pa, da se je tako dobo naučila, da je znala odgovarjati, čeprav se je zaradi strahu dostikrat tresla kot šiba na vodi

moram reči, da sem bil izredno presenečen nad njeno voljo in vztrajnostjo

prepričan sem, da tudi ti lahko to desežeš, vendar je ključni moment le nekaj mesecev, da se možgani postavijo v tek, da se ogrejejo, v tem času se je treba prisiliti, potem pa, ko se možgani in navada, da se učiš, utečejo, potem steče stvar sama po sebi in se nevede komaj čakaš, da se začneš učiti

sicer, traja nekaj mesecev (lahko tudi prej), da se utečeš, vendar je treba biti na začetku vztrajen

dejansko vsak lahko naredi vsako šolo, bistvo sta samo vztrajnost in volja

lp

pepi  Cool
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.309

vsi smo orli

« Odgovori #42 dne:: ponedeljek, 08. september 2008 ura: 08:20 »

987, verjamem vate in VEM, da ZMOREŠ ! vem, da če se odločiš, dokončaš katerikoli fax ! in vem, da se boš prav kmalu spet začel strumno vzpenjati!  in vem, da je tole pač le manjši spotik, ki doleti vsakega (a prav res vsakega zemljana) in vem, da ZMOREŠ iti naprej ! in da je v tebi kup sposobnosti, znanja, odločnosti, inteligence, srčnosti, ...

objem
Arwen
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
stenzi
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 153

« Odgovori #43 dne:: ponedeljek, 08. september 2008 ura: 11:13 »

Zdravo 987 Kolikor sem, imel možnosti te spoznati v tem času kar se družimo si čist ok dečko ,ki ima svoje velike potencijale v sebi . Sam tako je včasuih ,ko najmanj pričakuješ te zopet pribije nazaj in potem misliš da greš zopet od začetka sam se mi zdi da ti vseno ne greš od začetka ampak da si marsikaj uspel. Poglej hodiš v hribe veliko si naredil na osebni rasti v redu sprovajaš zamisli od tvojega psihiatra in skupaj uspešno premagujeta ovire ,ki so na tvoji poti .Sam nikar sedaj ,če si malo nazaj padel nikar ne obupuj to je mogoče samo ena stopnica nazaj potem pa zopet naprej je pa tako da je pač to tako ,ker se boriš s to boleznijo in lahko pričakuješ marsikaj sam ti v sebi dobro veš da je to samo kakšen trenutek tega stanja in da ti bo na koncu tudi uspelo da se izviješ iz te črne luknje v katero si trenutno padel .
Drugače pa se mi zdi  da hočeš od sebe preveč da ,če ti nekaj ne rata postaneš takoj negotov in neodločen vendar pri vsaki stvari pa tudi pri tej je tako da moraš tudi kdaj sebi priznati da ti vedno ne uspe pri vsaki stvari in se zaradi tega ne sekiraj preveč ,ker to je pač sestavni del življenja . Enkrat ti rata drugič zopet ne in tako je pač to .
Glede študija ti bom tako rekel ,če se ne moreš učiti pač eno leto pavziraš pa si takrat nekje prek študenta zaposliš in potem nasledenje leto zopet zaženeš v študij .987 si še zelo mlad veliko stvari je še pred teboj marsikatero stvar si že okusil na svoji koži in vem da ti bo uspelo ker si tako pozitivno naravnan in v sebi veš da ti bo uspelo malo z svojo pomočjo malo s pomočjo zdravnika in pa tudi z pomočjo tega foruma in pa tudi tudi z našim druženjem kadar se dobivamo skupaj . 
Glede mame pa samo tole nisi ti odgovoren za njeno življenje ti živi svoje življenje in ne dovoli da se preveč vtika v tvoje čeprav se obenem zavedam da je to najlažje reči kot pa stvar udejaniti v praksi vendar ,če boš ustrajen se bo tudi na tem področju kaj zganilo .
987 vesel sem da te poznam in vem da ti bo tudi tokrat uspelo izviti se iz te črne lukjne v katero si padel vendar z vstrajanjem in pogumom ti bo zopet uspelo se iz tega izvite ker ti zagotavljam da se to da ker vem da si borc in ti ni vseno kaj se s teboj dogaja . Držim pesti da ti uspe pa saj si že dokazal da ti uspeva sam če je malo zanihanja nazaj nikar takoj ne obupuj ampak pogumno naprej v nova doživetja in nove zmage .  oki :oki:Pozdrav Stenzi
P.S. Pa še nekaj ti povem iz lastnih izkušenj ti zagotavljam da se marsikaj da premagat in da ti bo uspelo ttudi to sam nikakor pa ne gre vse skupaj zlahka ampak je v to potrebno uložiti kar precej truda energije in tudi borbe da iz tega se izvješ kot zmagovalec da si premagal to bolezen in tudi vem da se da sam vstrajati moraš na svoji poti katero si si začrtal .Stenzi
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 08. september 2008 ura: 11:43 od stenzi » Prijavljen

sem kljub težavam obtimist
Strani: 1 2 [3]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar