FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. torek, 22. maj 2012 ura: 15:26

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: šentjanževka  (Prebrano 8687 krat)
0 uporabnikov in 3 gostov pregleduje temo.
Klary
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 44

« Odgovori #20 dne:: ponedeljek, 12. april 2010 ura: 15:27 »

Oj!
Razmišljam o nakupu tabletk Deprim forte (pogosti jok, nerazpoloženost za vsakodnevna opravila, žalost, utrujenost, nimam pa samomorilskih misli ali česa podobnega...), najbolj me pa tole počutje grize, ko je slabo vreme, ali pa imam ogromno opravkov. Tablete Deprim naj bi bile na bazi šentjanževke. Ali lahko ob teh tabletah jemljem baldrijanove kapljice ali je bolje izbrati Persen? Pogosto sem namreč tudi razdražljiva in napeta.
Kako pa šentjanževska deluje z Mireno (maternični vložek, ki sprošča hormone)?
Hvala.
Prijavljen

Ваздух, како је слатко у ваздуху
склизнути из овог мог зивота
Ваздусе удахни ми тисину
не реци збогом вец подигни цитав свет
да
понеси ме са собом
медју андјеоски тајне
и враголасте осмехе
outside
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 566

« Odgovori #21 dne:: ponedeljek, 12. april 2010 ura: 18:21 »

Šentjanževka naj bi imela kar dobr učinek, kolikor vem pa se takrat ko jo jemlješ (čaj, tableti) ne smeš kazat soncu, ker pride do kožne reakcije.
Prijavljen
Anchi
Administrator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.411

« Odgovori #22 dne:: torek, 13. april 2010 ura: 11:12 »

Kako pa šentjanževska deluje z Mireno (maternični vložek, ki sprošča hormone)?
Hvala.
Kolikor mi uspe prebrati na internetu je vse skupaj precej nejasno. Nekje piše, da vpliva, nekje drugje, da obstaja majhna možnost, da vpliva, drugje spet drugače. Jaz bi rekla, da previdnost tukaj ni odveč. Jaz osebno ne bi tvegala, ampak vsak ve zase.
Prijavljen

Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
carmel
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 136

« Odgovori #23 dne:: sreda, 14. april 2010 ura: 08:52 »

Klary, vprašaj kakšnega farmacevta. Bi morali vedet ali pa vsaj vedeli kam pogledat. Lahko pa povprasas po vec lekarnah. Ali pa ginekologa - sigurno ve kaksne stvari grejo s temi hormoni. Bos pomoje dobila najbolj za ziher informacije. Ker mi smo tu vecinoma najbrz samo laiki....
Prijavljen
Klary
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 44

« Odgovori #24 dne:: nedelja, 18. april 2010 ura: 08:14 »

Ojla.

Evo, oglašam se, da javim kako gresta šentjanževka in Mirena skupaj, če bo še katera imela to težavo. Vprašala sem v lekarni in je rekla farmacevtka, da gre to dvoje skupaj, ker se pri Mireni ne jemlje hormonov skozi usta in deluje lokalno na področje rodil, tako, da ne prihaja do velikega mešanja šentanževke in hormonov iz Mirene.
Prijavljen

Ваздух, како је слатко у ваздуху
склизнути из овог мог зивота
Ваздусе удахни ми тисину
не реци збогом вец подигни цитав свет
да
понеси ме са собом
медју андјеоски тајне
и враголасте осмехе
max
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« Odgovori #25 dne:: četrtek, 29. april 2010 ura: 11:20 »

Roza: Samo eno vprašanje - kaj ša če si res izbrala napačno pot in je to v bistvu tvoj problem? V bistvu je life sestavljen iz slabih in dobrih odločitev in če se ne vidiš v prihodnosti z odločitvijo, ki si jo naredila je v bistvu zelo enostabno zdravilo. Opogumi se in radikalno spremeni svojo odločitev, pa ne sekiraj se kdo in kaj si bodo ljudje mislili o tebi - samo ti si pomembna zato naredi tao, kar te bo veselilo in to, da boš svoje življenje v prihodnosti videla na pozitiven način. Pod nobenim pogojem pa se ne predaj malodušju  to je tihi ubijalec. Punca energijo v roke pa gasssss!!!
Prijavljen
Kitarist
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 92

« Odgovori #26 dne:: sobota, 16. oktober 2010 ura: 14:59 »

Jaz sem jo jemal 1 leto in mi je res fula pomagala. (odstranila mi je meglo v glavi in zbolsasa obcutek depersonalizacije/derealizacije) ampak zarad ostalih stranskih ucinkov sem prenehal (hude kozne reakcije, reakcije na hrano itd...)

Zdaj bom raje poskusil z necim kar nima stranskih Smiley
Prijavljen
Francka
Sodelavka/sodelavec DAM
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 206

« Odgovori #27 dne:: nedelja, 16. januar 2011 ura: 21:15 »

Na to temo se enostavno moram javit.
Prosim vas vse, ki želite poskusit zdravljenje s šentjanževko, da se posvetujete s farmacevtom.
Zadeva je zelo močna in se zlahka zafrknete.
Doze pri čaju so ful male: tudi le tri cvetove na šalico čaja.
In zelo se razlikuje po posamezniku.
Zadeva vsekakor deluje a PREVIDNO.
Prej se posvetujete in NIKAKOR ne kombinirajte AD s šentjanževko!!

Najboljše kar lahko storite zase, pa je da greste do dobrega zdravilca, zeliščarja in vam on izmeri koliko, kdaj in kolikokrat na dan spijte tak čaj. In še pomembneje: ali vaše telo sploh sprejema sedaj to zdravilo. Ima namreč stranske učinke. Potreben je le 1 obisk.
Prijavljen
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar