|
|
|
Lost
|
 |
« Odgovori #1 dne:: torek, 02. september 2008 ura: 09:54 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Srce ne laže .... Tu-dum, tu-dum, tu-dum …
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #2 dne:: torek, 02. september 2008 ura: 10:40 » |
|
Lost hvala ti, srce si  , kaj , če mi pa ni užgalo, da je nekje še stari forum 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
Gaba
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 94
|
 |
« Odgovori #3 dne:: četrtek, 06. november 2008 ura: 21:53 » |
|
Meni je šentjanževka delovala mnogo močneje,kot sertralin-Asentra. Da ogromno energije,dober spanec,če se vzame popoldne, pa nespečnost. Prve dneve zelo stimulira in še bolj destabilizira počutje.Čez dva tedna se to pomiri. Ker deluje tudi na Gaba receptorje je tak občutek zaspanosti v očeh. Deluje pa kot SSRI in MAO inhibitor. Nekje v sredini oktobra ,me je pa na morju fajn ožgalo,to je dokaz,da povzroča fototoksičnost. Doze so pa bile visoke 1800 mg
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Gaba
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 94
|
 |
« Odgovori #4 dne:: sobota, 15. november 2008 ura: 15:45 » |
|
aja še en zelo stranski  kot da nič ne bi bilo... kako si naj pomagam,ve kdo 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
*srcek*
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1
|
 |
« Odgovori #5 dne:: sreda, 10. december 2008 ura: 00:19 » |
|
Mene zanima ali obstaja še kakšno tako zdravilo kot šentjanževka? Namreč mi jo odsvetujejo ker sem na kontracepciji.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
|
Roza
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 95
|
 |
« Odgovori #7 dne:: petek, 12. februar 2010 ura: 18:57 » |
|
Zdravo. Ima morda kdo pozitivne izkušnje z šentjanževko? ( čaj) Jaz sem jo nekaj časa pila, pa se mi je zdela ogabnega okusa. Zdaj razmišljam, da bi jo spet začela piti. Nočem jemati antidepresivov, ker je baje njihov stranski učinek tudi zaspanost, tega pa si jaz ne morem privoščiti, ker že tako ali tako rada dolgo spim. Mislim pa da mi je veliko pomagal tudi tek, spomladi in poleti sem se veliko bolje počutila.
LP
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
shinegirl
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 16
|
 |
« Odgovori #8 dne:: petek, 12. februar 2010 ura: 19:21 » |
|
ni nujno da si po ad zaspan jaz nisem bila, imela sem več energije in sem lažje zmogla faks kombinirati z vsemi obveznostmi kaj pa naj bi bili učinki šentjanževke? osebno mislim, da če je hudo, boš vseeno mogla poseči po ad  kar pogumno in glavo gor!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Roza
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #9 dne:: petek, 12. februar 2010 ura: 19:27 » |
|
Hejla nisem tako depresivna, da bi imela kakšne samomorilne misli ali kaj podobnega. Muči me le to, da ne vidim svoje prihodnosti v tem smislu, da se mi vedno dozdeva da sem izbrala napačno pot v življenju, da sem najbolj nesposobna, najbolj neumna itd...skratka imam zelo nizko samopodobo. Kako se je pa pri tebi kazala depresija?
Več o šentjanževki pa tukaj, je zanimivo branje:http://www.viva.si/clanek.asp?id=3692
Baje učinkuje prav proti depresiji, dobra je tudi za ljudi, ki so psihično utrujeni, nespečni. Si se ukvarjala kaj s športom? Jaz se po teku počutim srečna, sploh ker vem da sem nekaj naredila zase.
LP in hvala za odgovor.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
shinegirl
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 16
|
 |
« Odgovori #10 dne:: petek, 12. februar 2010 ura: 19:29 » |
|
aha, jaz imam sicer ad tako da mi zadostujejo z magnezijem  drugače pa redno hodim, vsak dan, ponavadi dvakrat (tek se mi zdi preveč za vsak dan), tudi hribe imam rada sploh pa naravo, živali in rekreacijo
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Puhek
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 29
|
 |
« Odgovori #11 dne:: sobota, 13. februar 2010 ura: 12:25 » |
|
Jaz sem pil šentjanževko 1 leto in od takrat naprej so mi izginili panični napadi. Mislim pa da mi pri depresiji ni nič pomagala. Ampak lahko pa da tebi bo, ker imaš lahko drugačne vzroke za svojo bolezen. Obstajajo namreč različni telesni in psihični vzroki za depresijo, zato pa enemu nekaj pomaga, drugemu pa ne.
Vendar pazi da ne boš kombinirala tega čaja z drugimi antidepresivi ker je lahko na koncu premočan učinek. Tudi merkaj se prekomernega izpostavljanja svetlobi če piješ šentjanževko.
Pa še nasvet. Ne kupuj šentjanževke v lekarni, ker je drugorazredna. Rajši jo naberi v naravi (cveti v juliju-avgustu) še posebej samo cvetke, ki vsebujejo največ zdravilne substance. Nato jih posušiš in iz tega kuhaš čajček.
Jaz sem šentjanževko ves čas nabiral kar sam, na deželi - le cvetove, sušil in pil. Škoda keša za lekarniško "drugorazredno" robo.
Skratka vredno je da poskusiš.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Živalce puhaste......božal bi jih.
|
|
|
Roza
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #12 dne:: nedelja, 14. februar 2010 ura: 23:31 » |
|
Meni je šentjanževka delovala mnogo močneje,kot sertralin-Asentra. Da ogromno energije,dober spanec,če se vzame popoldne, pa nespečnost. Prve dneve zelo stimulira in še bolj destabilizira počutje.Čez dva tedna se to pomiri. Ker deluje tudi na Gaba receptorje je tak občutek zaspanosti v očeh. Deluje pa kot SSRI in MAO inhibitor. Nekje v sredini oktobra ,me je pa na morju fajn ožgalo,to je dokaz,da povzroča fototoksičnost. Doze so pa bile visoke 1800 mg
Mi lahko prosim malo bolj natančno razložiš vse tole  , no ono s soncem sem že razumela 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Roza
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #13 dne:: ponedeljek, 15. februar 2010 ura: 11:43 » |
|
Jaz sem pil šentjanževko 1 leto in od takrat naprej so mi izginili panični napadi. Mislim pa da mi pri depresiji ni nič pomagala. Ampak lahko pa da tebi bo, ker imaš lahko drugačne vzroke za svojo bolezen. Obstajajo namreč različni telesni in psihični vzroki za depresijo, zato pa enemu nekaj pomaga, drugemu pa ne.
Vendar pazi da ne boš kombinirala tega čaja z drugimi antidepresivi ker je lahko na koncu premočan učinek. Tudi merkaj se prekomernega izpostavljanja svetlobi če piješ šentjanževko.
Pa še nasvet. Ne kupuj šentjanževke v lekarni, ker je drugorazredna. Rajši jo naberi v naravi (cveti v juliju-avgustu) še posebej samo cvetke, ki vsebujejo največ zdravilne substance. Nato jih posušiš in iz tega kuhaš čajček.
Jaz sem šentjanževko ves čas nabiral kar sam, na deželi - le cvetove, sušil in pil. Škoda keša za lekarniško "drugorazredno" robo.
Skratka vredno je da poskusiš.
Hejla Puhek. Za zdaj sem se odločila, da kupim Šentjanževko kar pri enih ljudeh, ki pridelujejo zelišča doma, ker je pač zima in je nimam kje nabirat. Mislim, da imam sama tudi kar veliko težav s paniko....saj ni toliko, da bi bila čisto v bedu in samo ležala, jokala in...bolj me mučijo negativne misli in strah pred prihodnostjo, pa pred izpiti čista panika. Ne vem se mi zdi skrajno nenavadno to, da se o Šentjanževki tako malo piše, jaz pa vseeno verjamem, da za vsako bolezen na tem svetu rožica raste. Antidepresivov ne jemljem , rada bi probala samo z šentjanževko. Misliš da bo dovolj?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Ventilator
|
 |
« Odgovori #14 dne:: ponedeljek, 15. februar 2010 ura: 19:07 » |
|
tega ne moreš vedet, dokler ne sprobaš  . Jaz sem bil z njo še najbolj zadovoljen (praktično je odpravila težave), ampak ko sem prekinil zdravljenje in ga čez dva mesca spet začel, ni bilo več učinka. Jemal sem pa Deprim Forte, pozneje pa čaj. Edini stranski učinek, ki sem ga opazil, je bil čuden občutek v glavi ("buzz"), ampak bolj izrazit je bil pri čaju - domnevam, da je bil močnejši od Deprima.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Roza
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #15 dne:: torek, 16. februar 2010 ura: 11:19 » |
|
Javim kako bo ko bom začela s pitjem tega čajčka. Hvala za vsa mnenja.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Anchi
|
 |
« Odgovori #16 dne:: torek, 16. februar 2010 ura: 13:45 » |
|
Za vsak slučaj, bi še enkrat rada opomnila, da šentjanževka lahko izniči učinek kontracepcijskih tabletk.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
|
|
|
Roza
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #17 dne:: torek, 16. februar 2010 ura: 14:14 » |
|
Za vsak slučaj, bi še enkrat rada opomnila, da šentjanževka lahko izniči učinek kontracepcijskih tabletk.
Hvala Anchi za opozorilo vsem, ampak kontracepcijskih tablet ne jem. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Roza
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #18 dne:: sobota, 20. februar 2010 ura: 17:27 » |
|
Zdravo. Ima kdo kakšna navodila kako se pije šentjanževko? Kakšna količina na koliko vode? Jo pustiš nekaj časa v vroči vodi al kako?
Pliiiz help!!!
LP
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Anchi
|
 |
« Odgovori #19 dne:: sobota, 20. februar 2010 ura: 20:59 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
|
|
|
|