FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 09:24

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: soc. fobija  (Prebrano 8623 krat)
ona
gost
« dne:: torek, 02. september 2008 ura: 00:14 »

Lepo pozdrav vsem skupaj,

imam eno vprašanje in sicer me zanima kakšni so znaki socialne fobije, kako se jo da odpraviti, kakšne tablete se za to uporabljajo ....
Mislim da se soočam s to težavo pa nimam niti toliko poguma da bi kaj naredila sebi vprid, vsakič ko se pogovarjam z nekom ki mi je nadrejen, če grem na razgovor, če nekoga spoznam se vsa tresem, glas mi se trese, slabo mi je, v trebuhu me stiska joooooooooj prav nadležno je, še do zdravnika neupam ker se mi zdi da me bo pobralo pred njim, tako tremo imam pred ljudmi, tako rada bi končala šolo pa si še diplome ne upam pisat ker me je vsega strah še posebej nastopanja:(
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.089

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #1 dne:: torek, 02. september 2008 ura: 06:22 »

Pozdravljena

Tezave ki si jih opisala vsi na forumu dobro pozna eni bolj drugi manj.
SE pa te "strahce" da zelo dobro obvladovati in resiti, samo potreben je cas in vstrajnost.
tule si lahko preberes o SOCIALNI FOBIJI http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=36&Itemid=38 In kot si sama ugotovila se strahovi z casom samo vecajo, zato
je pametno da cim prej obisces strokovnjaka da zadevo zaustavita in zacneta resevati.
Obstaja tudi dobra audio pomoc (sicer angleški jezk) samo meni je ogromno pomagala.
http://www.socialanxietyinstitute.org/audioseries.html
Ceprav sedaj ne verjames da se da te strahce premagat ti iz lastnih izkusnje povem DA SE.
SIcer so zelo vstrajni in pridejo ob najbolj neprimernih trenutkih, samo pocasi zacnemo
mi obvladovati njih in ne oni nas. Volja in vstrajnost sta prava pot.
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #2 dne:: torek, 02. september 2008 ura: 07:51 »

Ona, pozdravljena... priporočam da si prebereš prispevke naše Zvezdice, mogoče dobiš navdih od nje....
in pa se podpišem pod Losta...

objem
Arwen 
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
SunCream
gost
« Odgovori #3 dne:: sobota, 06. september 2008 ura: 16:30 »

Pozdravljena Ona,

sva že dve, tudi jaz imam precejšnje težave z stiki z drugimi ljudmi in takrat se mi vedno zdi kot da imam čisto prazno glavo in ne znam več trezno razmišljat, tako da ne moram normalno odgovarjat ali karkoli. Glede nastopanja pred množico pa sem tudi imela tak strah kot ti, vendar sem si dopovedala, da mi nič ne more biti. Takrat se še posebej dobro naučim kaj moram povedat, da ne bi ostala brez besed pred polno predavlnico (pa čeprav doma ponovim 100X Smiley). Zapičim se v eno točko v predavalnici npr. steno in si predstavljam, kaj piše na listu in ga tako berem (ne vem če sem glih razumljivo napisala). Pred nastopom pa si rečem: "K... gleda, saj se lahko vsak zmoti in je tudi profesorje strah predavanj". Tako sem nekako premagla strah pred nastopom na faxu, kaj bo v službi pa raje ne pomislim.
Glede stikov z ljudmi, pa ne vem nobenega pametnega nasveta, ker ga še nisem ugotovila. Tu na forumu je kar nekaj pametnih nasvetov, vendar še nisem tako daleč.

Piši kaj morda skupaj odkrijeva toplo vodo  Grin

lp
Prijavljen
SunCream
gost
« Odgovori #4 dne:: sobota, 06. september 2008 ura: 17:11 »

še to, če ti bo kaj v pomoč pri določitvi tvoje diagnoze (sama sem pravi kandidat Grin)

Kako ugotoviti, ali imam socialno tesnobo?

Da bi ugotovili, ali imate socialno tesnobo, odgovorite na naslednja vprašanja:

- Ali se bojite nastopati v javnosti?

- Ali vas skrbi, kako vas bodo ljudje ocenili?

- Ali vas je sram govoriti pred javnostjo?

- Ali se počutite nelagodno, če ste v centru

pozornosti?

- Ali vas je strah pred testiranjem?

- Ali vam je težko piti, jesti ali uporabljati

stranišče v javnih prostorih?

- Ali se izogibate druženj in neradi hodite

"ven"?

- Ali imate malo prijateljev?

- Ali imate težave pri vzpostavljanju

ljubezenskega odnosa?

- Ali vam manjka samozavesti?

- Ali se izogibate komuniciranja s tujimi ljudmi?

- Ali ste pogosto brez volje?

- Ali ste bili v otroštvu bolj občutljivi?

- Ali so se vaši starši kregali med sabo, ko ste bili otrok?

- Ali ste v otroštvu doživeli smrt ali ločitev z enim od staršev?

V primeru, da ste na več vprašanj odgovorili pozitivno, vam priporočamo poiskati strokovno pomoč.

to sem pobrala na tej strani: http://forum-tezave-pomagajmosi.mojforum.si/forum-tezave-pomagajmosi-about466.html
Prijavljen
robyhor
gost
« Odgovori #5 dne:: četrtek, 23. oktober 2008 ura: 14:47 »

POZDRAVLJENA ONA IN OSTALI. SEM NOV NA TEM FORUMU. OB BRANJU TVOJEGA PISMA IN ODGOVOROV NA TO TEMO SEM UGOTOVIL, DA POLEG DEPRESIJE IMAM TUDI SOCIALNO FOBIJO.  ZANIMA ME ALI SE MORAM DODATNO ZDRAVITI TUDI ZA TO TEŽAVO IN ALI JE POVEZAVA MED DEPRESIJO IN SOCIALNO FOBIJO? KAKOSE JO POZDRAVI IN KDO MI LAHKO POMAGA PRI TEM? SPOMNIM SE, DA SEM IMEL TEŽAVE Z VKLJUČEVANJEM V SKUPINE ŽE OD OTROŠTVA DALJE. SPOZNAVAM, DA SO VČASIH ŠOLSKI PSIHOLOGI LE HODILI V SLUŽBO IN POBIRALI NEZASLUŽENE PLAČE. OTROKE Z SVOJIMI TEŽAVAMI PA PREPUSTILI SAMIM SEBI IN NEUKIM STARŠEM.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #6 dne:: petek, 24. oktober 2008 ura: 06:24 »

pozdravljen, robyhor; najprej nasvet - piši z malimi črkami, je laže berljivo  pomezik

Imaš strokovno pomoč? socialno fobijo ti pomaga lajšati strokovnjak, pa mogoče AD-ji, pa pridruži se kaki skupini, našim srečanjem....
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
NewBorn
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 22

« Odgovori #7 dne:: petek, 24. oktober 2008 ura: 09:31 »

Lepo pozdrav vsem skupaj,

imam eno vprašanje in sicer me zanima kakšni so znaki socialne fobije, kako se jo da odpraviti, kakšne tablete se za to uporabljajo ....
Mislim da se soočam s to težavo pa nimam niti toliko poguma da bi kaj naredila sebi vprid, vsakič ko se pogovarjam z nekom ki mi je nadrejen, če grem na razgovor, če nekoga spoznam se vsa tresem, glas mi se trese, slabo mi je, v trebuhu me stiska joooooooooj prav nadležno je, še do zdravnika neupam ker se mi zdi da me bo pobralo pred njim, tako tremo imam pred ljudmi, tako rada bi končala šolo pa si še diplome ne upam pisat ker me je vsega strah še posebej nastopanja:(

pozdravljeni  Smiley

...hm, kot da bi opisovala svoje "težave".. Smiley
S to razliko, da sm jaz KONČNO naredila ta korak, katerega me je blo najbolj strah..prejšnjo sredo sm se udeležila srečanja skupine, ki jo vodi Aslan.. zvizgam
Čeprav sm skoz bila tiho in sam poslušala, sm odšla od tam z občutkom, da sm ponosna nase! Nism se mogla "odpret"..vsakič, ko sm kaj hotla povedat, me je že ustavil ta moj najhujši "sovražnik" - strah
Se pa že veselim naslednjega srečanja..to je zame neka "odskočna deska" za naprej..pol bo sledil obisk pri zdravniku, pogovor, napotnica za terapevta in tako naprej..
Veliko sm že brskala po sebi..zavedam se vseh težav..vem, odkod izvirajo..tako, da je zdaj sam na meni, da se odločim, ali bom dovolila strahu, da upravlja z mano, al bom jaz z njim!  Cool
In ko se bom "zlomila" pred vami..zajokala..takrat se mi bo "odprlo"...

Lepo je prebirat tale forum..  oki
LEP SONČEN POZDRAVČEK VSEM  pomezik
Prijavljen

Naj te ne bo strah, če napreduješ počasi; boj se le, da ne obstaneš.
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #8 dne:: petek, 24. oktober 2008 ura: 09:40 »

NewBorn  clap
Prijavljen

Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: petek, 24. oktober 2008 ura: 10:23 »

NewBorn   oki
Prijavljen

meai
gost
« Odgovori #10 dne:: sreda, 29. oktober 2008 ura: 17:57 »

"ona" iste probleme imava glede diplome. jaz jo sicer že pišem, vendar si ne upam pomisliti na to, kako bo na zagovoru. strah... isto je pri zdravniku, sploh ko sem mu povedala za to težavo mi je še težje, počutim se grozno. zdi se mi, da če komu zaupam svoje probleme, da imam potem še večji strah pred njim. je pa res, da sta starša (verjetno ne namerno), mi vedno govorila v tem smislu, da so drugi bili vedno več vredni.
nisem sposobna živeti, priznam.
Prijavljen
Orhideja1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 349

« Odgovori #11 dne:: sreda, 29. oktober 2008 ura: 19:50 »

Meai,

boš videla, da bo šlo na zagovoru diplome. Jaz sem tudi sedaj začela s pisanjem in me je tudi najbolj strah zagovora. Ampak boš videla, da bova zmogli. Smiley

Povej, ali hodiš na psihoterapijo?
Prijavljen

Na svetu si da gledaš sonce, na svetu si da greš za soncem, na svetu si da sam si sonce, in da s sveta odganjaš sence.(Tone Pavček)
reja
gost
« Odgovori #12 dne:: sreda, 19. november 2008 ura: 21:08 »

oj. tud jaz sem nova. no fajn forum. sem pa že mislila, da sem edina na tem svetu. ni lepo od mene, ampak moram priznat, lepo da obstaja še nekdo.. tud sama postanem zaradi strahu vsa flekasta po vratu in dekolteju. groza. seveda to skrivam s puliji ali pudrom. ne vem kolk časa bom to še delala. vse skupaj je zelo neprijetno.ko opazujem ljudi, dam veliko pozornosti na njihov vrat oz dekolte. še pri nobenem nisem tega opazila..
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #13 dne:: četrtek, 20. november 2008 ura: 08:12 »

reja, veliko je ljudi, ki zardevajo, postanejo flekasti... jaz sem pred časom farbala bolj kot vse novoletne jelke vkup... sedaj je mnogo bolje...  oki
Prijavljen

ribič
gost
« Odgovori #14 dne:: četrtek, 20. november 2008 ura: 09:54 »

reja da te potolažim, to kar opisuješ je "mačji kašelj" sicer zelo neprijetno pa vendar bi takoj zamenjal s tabo. Na tej stopnji se da to hitro in učinkovito odpraviti. oki
Prijavljen
reja
gost
« Odgovori #15 dne:: četrtek, 20. november 2008 ura: 20:44 »

no se bom pa potolažla s tem, da obstaja veliko huje. še vedno pa se ne morm sprijaznit s tem da sem vedno zavita do vrtu in še čez.. moram priznat da sem zelo zgovorna u družbi, polna humorja.. ampak samo ko imam skrit vrat in dekolte...
arwen.. smem vprašat kako si se tega znebila, ko pa praviš da je danes vse bolje? a je edini izhod to, da obiščeš terapevte oz skupino, ki ima podoben problem??
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: četrtek, 20. november 2008 ura: 21:50 »

...... a je edini izhod to, da obiščeš terapevte oz skupino, ki ima podoben problem??

Vsekakor obisk terapevta in skupin kjer lahko dobis nasvete drugih z podobnim problemom.
Spomnim se obiska enega fanta skupine za samopomoc. Mi ga opazujemo...on govori....in kar naekrat...
JAZ pa ZARDEVAM....in imam fleke.....  Huh?  TI.....tudi ko nam je povedal je bilo opaziti LE
RAHLO rdecico....in ne "kuhanega raka" kot se je opisoval SAM. Torej....poisci po forumu uporabnike z podobnim problemom in njihove
resitve. Potem pa naprej.....  pomezik
« Zadnje urejanje: četrtek, 20. november 2008 ura: 22:22 od Lost » Prijavljen

ribič
gost
« Odgovori #17 dne:: četrtek, 20. november 2008 ura: 21:55 »

reja nič slabega nisem mislil s tem kar sem napisal, samo povedati sem ti hotel da je to lažja oblika, ki se jo da hitro rešiti samo ne obotavljaj se oki
Prijavljen
reja
gost
« Odgovori #18 dne:: četrtek, 20. november 2008 ura: 22:18 »

ribič.. hitro rešiti? kako to misliš? veš kje tiči moj problem? to skrivam. kar pa ni prav ane? ampak kaj ko za vsako malo figo dobim tako izrazite fleke, da se tega tud opisat ne da. sem malo prebirala ta forum. ampak maš prav. kakšne probleme imajo vsi ti ljudje. lahko sem srečna da je samo to.
kako si se pa ti tu znašel?

lost.. hvala za nasvet. nekaj bo treba narediti. mogoče je že to nekaj, da sem vas našla. lepo da obstajate..
Prijavljen
ribič
gost
« Odgovori #19 dne:: četrtek, 20. november 2008 ura: 22:31 »

Jaz imam kar hudo anksioznost. To kar opisuješ je lahko začetek socialne fobije, ki je še v mili obliki in zato ne smeš dopustiti da se ti še poglobi in preraste v kaj večjega. Zdaj se zakrivaš ko greš med ljudi, naslednja faza, če ne boš ukrepala bo da med ljudi sploh ne boš več šla. Uff tole zgleda kot da te strašim : Huh? v glavnem ukrepaj oki
Prijavljen
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar