|
koklja
|
 |
« dne:: nedelja, 31. avgust 2008 ura: 12:57 » |
|
Hojla!
Prosim za vaše izkušnje s pilatesom.....
Leo dan,Koky
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
mina
Sodelavka/sodelavec DAM
Expert

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.056
|
 |
« Odgovori #1 dne:: nedelja, 31. avgust 2008 ura: 17:06 » |
|
Prosim za vaše izkušnje s pilatesom..... Jaz tudi. Ker se imamo namen vpisati ženske z obalne skupine. Glede na to, da smo vseh let in fizičnih kondicij....ma prav zanima, če bo "zadovoljil" vse.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
If you are depressed, you are living in the past.
|
|
|
|
Soncnica
|
 |
« Odgovori #2 dne:: nedelja, 31. avgust 2008 ura: 18:47 » |
|
Spomladi sm do poletja hodila k pilatesu in sedaj septembra se nameravam ponovno vpisat. Moje iskusnje? Super. Hodila sm k eni fajn ženski, ki je res imela super izpeljane vaje v tisti uri. V ozadju pa lepo chill muska. Sicer sem hodila samo enkrat tedensko, ker mi časovno ni zneslo več in sem res komaj čakala za vsake vaje.
Pilates je primeren za praktično vse. Če kakšne vaje ne zmoreš v celoti, jo delaš sam do svoje zmogljivosti.
lp,s
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
marika
|
 |
« Odgovori #3 dne:: sreda, 03. september 2008 ura: 22:58 » |
|
Ja,
tudi jaz se strinjam, da je veliko odvisno od učitelja. Jaz sem imela za pilates eno ne preveč zagnano, za jogo pa bolj zagnano učiteljico in moram reči, da mi je joga veliko bolj pri srcu.
marika
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Anchi
|
 |
« Odgovori #4 dne:: sreda, 03. september 2008 ura: 23:25 » |
|
Jaz sem ga par tednov delala vsakodnevno, doma po videu. Moram reči, da je bilo super - sem imela več energije, več volje in na sploh dobro počutje, samo kaj ko nimam dovolj samodiscipline.. Bo treba zopet kaj začeti.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
|
|
|
mina
Sodelavka/sodelavec DAM
Expert

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #5 dne:: četrtek, 04. september 2008 ura: 06:56 » |
|
Jaz sem ga par tednov delala vsakodnevno, doma po videu. Kje si ga pa dobila?!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Anchi
|
 |
« Odgovori #6 dne:: četrtek, 04. september 2008 ura: 17:07 » |
|
Ukradla z interneta  .
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
mina
Sodelavka/sodelavec DAM
Expert

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #7 dne:: četrtek, 04. september 2008 ura: 17:09 » |
|
Ukradla z interneta A tako. Pošlji mi link....da še jaz...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Soncnica
|
 |
« Odgovori #8 dne:: sreda, 10. september 2008 ura: 12:19 » |
|
Sicer pa je na Youtube dost filmčkov o pilatesu. Če imate stalno povezavo in prostor v blizini racunalnika, lahko tudi tako vadite. Na youtube dajte samo search - pilates. Lp, soncnica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Lost
|
 |
« Odgovori #9 dne:: sreda, 10. september 2008 ura: 13:24 » |
|
Mene pa Pilatusi zanimajo .... je to isto 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Srce ne laže .... Tu-dum, tu-dum, tu-dum …
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #10 dne:: četrtek, 11. september 2008 ura: 08:02 » |
|
ma dobro, no  pa kaj pa sploh je pilates  ja, sem prebrala nekaj o tem, a si pr tanarbolš volji težko predstavljam, kašna akrobacija naj bi to sploh bila  a spominja mogoče kaj na jogo?  ja, kaj no, če sem pa blond na kubik pomnoženo z miljonto potenco
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
|
Soncnica
|
 |
« Odgovori #11 dne:: četrtek, 11. september 2008 ura: 08:56 » |
|
Pilates je neke vrste joga ja. Predvsem je poanta pilatesa pravilno dihanje, gibi se izvajajo kontrolirano z vdihi in izdihi. Primer ene lušne vaje: ležiš na hrbtu, noge imaš pokrčene, roke ob telesu. Popek stisni malo notri. Nato pa z rokami na kratko mahaš gor in dol (višine 10-15 cm), in nekje na pet nihajev vdih in nato naslednjih pet nihajev izdih.. in tako naprej. Pilates ti ne bo podaril kondicije in popolnega telesa, da ti pa neko energijo za naprej. Ne znam opisat, vendar jaz komaj čakam da se spet stacioniram in vpišem ponovno na pilates. Na začetku, prvih parkrat mi je bilo ful čudno in malo težko, ker moraš pazit na ta presneti popek da ga potisnes malo proti hrbtenici, da pravilno dihaš, hkrati pa delaš vaje, ampak se navadiš. Glasba je običajno bolj umirjena. Poglej si malo na Youtube... npr. tale filmček http://uk.youtube.com/watch?v=ZopL5-P8zgs (tile 10minutni filmčki od pilatesa so mi všeč) Vaje izgledajo ful simple, samo ko jih je fant delal...  je bil kr fajn prepoten ja  LP, soncnica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #12 dne:: četrtek, 11. september 2008 ura: 09:01 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
|
Soncnica
|
 |
« Odgovori #13 dne:: četrtek, 11. september 2008 ura: 18:59 » |
|
Ni za kaj  Se boš pridružila kakšni skupini za pilates?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Anchi
|
 |
« Odgovori #14 dne:: četrtek, 11. september 2008 ura: 19:54 » |
|
Sicer pa je na Youtube dost filmčkov o pilatesu. Če imate stalno povezavo in prostor v blizini racunalnika, lahko tudi tako vadite. Na youtube dajte samo search - pilates. Lp, soncnica  Na to pa sploh nisem pomislila...  Še en lep stranski učinek pilatesa je bil, da sem dosti bolje obvladovala svoje dihanje. Brez problema sem kjerkoli in kadarkoli udarila eno trebušno dihanje, kar je zelo pomagalo pri vsem.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
njaja
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 20
|
 |
« Odgovori #15 dne:: četrtek, 11. september 2008 ura: 20:00 » |
|
Pozdravljeni!  Sama sem obiskovala vadbo pilates dve leti. Vadba je namenjena predvsem gibljivosti, ravnotežju in tudi moči. Oblikujejo se ti dolge mišice, zato se ti telo zelo lepo oblikuje, res je da ne shujšaš po kilogramih, ampak izgubiš centimetre. Delaš z lastno težo, poleg tega pa se lahko uporabljajo še nekateri rekviziti kot so žoge, palice itd. Pri vadbi moraš imeti skozi cel čas stisnjeno rit ter stisnjen popek(trebuh), ker s tem zavaruješ ledvedni, križni predel, zato je ta vadba dobra za ljudi z bolečinami v hrbtenici. Res v gibljivosti so pri pilatesu zelo hitro vidno rezultati, ker večina nas je že kr precej zategnenih zaradi sedenja za računalnikom. Kljub vsemu pa meni ni odgovarjal način dihanja in konstantno stisnjen trebuh. Nekako sem mnenja, da je za sproščanje in delo telesa, boljša joga in njeno trebušno dihanje! To je samo moja izkušnja! lp od tanove kle gor 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Devlin
Druge motnje
Veteran
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 677
|
 |
« Odgovori #16 dne:: četrtek, 11. september 2008 ura: 22:54 » |
|
Blah, poenostavljena joga na zahodnjaški način. Not gud.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
INESITKA
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 91
|
 |
« Odgovori #17 dne:: sobota, 20. september 2008 ura: 20:37 » |
|
Blah, poenostavljena joga na zahodnjaški način. Not gud.
 tale je pa dobra ja... devlin,si te že predstavljam kako pred tv-jem izvajaš 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
(¨`•.•´¨) Always `•.¸(¨`•.•´¨) Keep (¨`•.•´¨)¸.•´ Smiling! `•.¸.•´
|
|
|
andrej
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 20
|
 |
« Odgovori #18 dne:: nedelja, 12. oktober 2008 ura: 07:42 » |
|
Sem bil na pilatusu dvakrat.Po vadbi sem se zelo dobro počuti.Z vajami se krepiš notranje mišice in s tem duha.Toplo priporočam. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
bikica66
|
 |
« Odgovori #19 dne:: nedelja, 12. oktober 2008 ura: 10:57 » |
|
Škoda,ker je v angleščini - pa jaz pač ne zastopim vsega  Drugače so pa tam bejbe tko lepo suhe in se lepo raztegujejo,medtem ko bi jaz zelo  Nekaj pa drži - res se bo treba začet razgibavat - se mi zdi,da sem vsak dan širša 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|