FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. torek, 22. maj 2012 ura: 15:12

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 [3]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Priznati sebi, da si bolan..  (Prebrano 6691 krat)
0 uporabnikov in 3 gostov pregleduje temo.
lost_in_time
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 217

« Odgovori #40 dne:: nedelja, 08. junij 2008 ura: 13:23 »

Jaz sem si priznala..
..ljudje okoli mene pa bežijo..

nocejo sprejeti tega..tudi pri meni se zdi da je tako..ok,mama je sprejela,se mi nekak zdi..
Prijavljen
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.225

« Odgovori #41 dne:: ponedeljek, 09. junij 2008 ura: 00:37 »

Ljudje se bojio , še vedno, diagnoze depresija. zato se je o tej bolezni tako malo govorilo in je bila dolgo časa stigmatizirana...hvala bogu je vedno manj...

Sprejetost sebe se mi zdi pomembnejša od spejetosti drugih...pomeni, da lahko računaš predvsem nase in da moraš sprejeti osamljenost svojega bitja.....si svoboden...
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.309

vsi smo orli

« Odgovori #42 dne:: ponedeljek, 09. junij 2008 ura: 10:02 »

..mislim da moja slika pod mojim imenom, pove dovolj.....odkrito...razkrito....

...sem kar sem, z vsem kar pase zraven...to je moj paket.....tudi z depresijo, tesnobo in paniko.....premorem veliko dobrega pa tudi kaj malo manj dobrega......

...ne sramujem se svoje bolezni, to je del mene...ljudje lahko to sprejmejo ali pa tudi ne...to je njihov problem in nic vec moj.....

umetnica  clap clap clap clap clap in to je to - to sem jaz, vzemi ali pusti
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
lost_in_time
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 217

« Odgovori #43 dne:: ponedeljek, 09. junij 2008 ura: 14:58 »

Ljudje se bojio , še vedno, diagnoze depresija. zato se je o tej bolezni tako malo govorilo in je bila dolgo časa stigmatizirana...hvala bogu je vedno manj...

se mi pa zdi da se o anksioznosti in panicnih napadih ipd.se manj govori in da so se bolj stigmatizirane od depresije..
Prijavljen
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.577

« Odgovori #44 dne:: ponedeljek, 09. junij 2008 ura: 15:19 »

se mi pa zdi da se o anksioznosti in panicnih napadih ipd.se manj govori in da so se bolj stigmatizirane od depresije..

to je manj znano, definitivno! se 'meče vse v isti koš' in veliko jih reče kar, da so depresivni ... pa so anksiozni ali kaj drugega
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
krasendan
gost
« Odgovori #45 dne:: ponedeljek, 09. junij 2008 ura: 15:25 »

ja res je...pojma nimajo kaj to je...škoda
Prijavljen
Jeri
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 108

« Odgovori #46 dne:: četrtek, 26. junij 2008 ura: 15:54 »

Ljudje, ki panicnih napadov in anksioznosti se niso izkusili na svoji kozi, nas ne bodo mogli nikoli razumeti tako dobro, kot razumemo en drugega.
Opazam, ko se pogovarjam z ljudmi, ki me obkrozajo ... saj vsi kimajo in razumejo in sem 'boga' in vse ... ampak enostavno ne vedo, kako grozljivi so lahko obcutki in kaksni trapasti strahovi se lahko pojavijo.
Imam eno kolegico ... ki mi je vedno govorila, kaka zdravila ... saj si mlada ... gibaj se, jemlji vse bolj na easy, ne jemlji si stvari k srcu ... naj ti gre skozi eno uho noter, skozi drugo ven (slisi se enostavno ane). Nekaj casa nazaj je imela panicni napad ... tak hud, so so jo vlekli na urgenco. Od takrat naprej, se mi zdi, da se lahko pogovarjava o tem na popolnoma drugacni ravni ... ve, kaj dajem skoz in s cim se borim in ve, da ne pretiravam in nisem scrkljana (kar si marsikdo o meni misli).
Jaz si priznam, da sem bolna. Brez problema. Nekateri so fizicno, drugi smo pa psihicno. Kaj pa je to takega? Tudi mozgani so del telesa, tako kot noga ali roka ... in ce me kdo kaj vprasa, enostavno povem, s cim imam opraviti. Grdo povedano, dol mi visi, kaj si bo mislil/a. Sem preveckrat v zivljenju bila tiho, ker me je bilo sram cesa. Panicnih napadov in anksioznosti me pa ni, in konec. Samo se ena potrditev v mojem zivljenju, da sem inteligentna in cutna oseba. Kaj se ces lepsga Smiley
(no ce bi slo brez panicnih napadov, bi bilo mal leps ja Wink )
Prijavljen

"It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society."
pupika
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 514

« Odgovori #47 dne:: četrtek, 26. junij 2008 ura: 18:41 »

jeri, ko sem brala kar si napisala sem se spomnila na mojo prijateljico
vseskozi mi stoji ob strani, veliko stvari si poveva.. zadnjič pa je prvič doživela panični napad, ko je sredi noči mislila da so ji vlomili v hišo. potem me kliče in pove, da se že cel dan slabo počuti, da se ne more pobrat. in sem ji rekla, no vidiš tako se jaz počutim ponavadi cel teden skupaj.
tako se je zjokala, da sem jo komaj potolažila.. ko je v bistvu dejansko spoznala in razumela, kaj se dogaja z menoj
Prijavljen
Anuška
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 196

« Odgovori #48 dne:: torek, 15. julij 2008 ura: 13:57 »

Vsaka motnja še ni bolezen. Z motnjami živimo lahko enako kvalitetno, predvsem, če se jih zavedamo. ... če jih imamo v oblasti. Za večino motenj niti "krivi" nismo. So plod vzorcev, ki smo jih sprejeli, ki so nam bili dani. Ko se jih zavemo, pa je na nas, da jih obvladujemo.

Prijavljen
smukva
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 39

Nihče me ne more spraviti v slabo voljo.

« Odgovori #49 dne:: torek, 15. julij 2008 ura: 14:36 »

pritiski okolice so včasih tako močni (preobremenjenost v službi, doma, v odnosih), da se pojavi anksioznost oziroma negotovost, strah in tesnoba... blaga anksioznost je lahko koristna, nas spodbuja k dejanjem, če pa je anksioznosti preveč, dolgo traja in se stopnjuje, potem pride do pretirane anksioznosti, ki se sprevrže v anksiozno motnjo in panični napad... te občutke je potrebno prepoznati, se jih zavedati in obvladati... obstaja veliko sprostitvenih tehnik s katerimi si lahko pomagamo... predvsem pa se je treba začet imet rad!

mislim pa, da smo ženske na splošno bolj anksiozne kot moški, ker smo veliko bolj od pritiskom...
Prijavljen

Moje življenje je čudovito, imam vse... A tudi če sije sonce, se moraš včasih zjokati.
Anuška
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 196

« Odgovori #50 dne:: sreda, 16. julij 2008 ura: 16:49 »

Smiley)
Smo ali pa tudi ne. Osebno mislim, da moški ogromno anksioznosti in socialnih motenj sproti "pozdravijo" za šankom. Zdaj, ko sem sama že dalj časa bolana, šele prepoznavam njihovo "zdravljenje". No, nočem posploševati, par jih pa zelo dobro poznam takih.

Pozdrav, A.
Prijavljen
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #51 dne:: petek, 18. julij 2008 ura: 10:59 »

Saj mogočer ne gre za to. da si neenhno govoriš. da si bolan..zdravo se mi nzdi, da nekdo prizna, da je z njim nekaj narobe...,mogoče celo hudo narobe..potem so šele možnosti za spremembo..prej ne...
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #52 dne:: petek, 18. julij 2008 ura: 11:21 »

res je, a da lahko človek nekaj prizna, se mora v prvi vrsti zavedat, da je sploh kaj za priznat... so ljudje, ki se še v sanjah ne zavedajo, da bi naj bilo z njimi sploh kaj narobe - v njihovem svetu je vse čist OK...
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #53 dne:: nedelja, 20. julij 2008 ura: 23:40 »

Ko sem bil en mesec na Primalni terapiji v L.A. -ju sem srečal nekega mladega Grka, ki je prišel na šestmesčno zdravljenje...financirala ga je cela družina...pa mi je rekel, da ne ve zakaj je sploh prišel, da on pač nima nekih posebnih težav..težave imajo pač vsi...

Nevrejetno! Človek je šel v Los Angeles in porabil ogromno denarja pa se ni zavedal, da je nekaj zelo narobe z njim...ni se zavedal.....neverjetno kako mamo ljudje svoje težave mnogokrat skrite pred samim sabo...

Nisem ga več srečal kasneje tako da ne vem kako je potekalo zdravljenje...vendar se je gotovo soočil z breznom svoje bolečine.......v nekaj naslednih mesecih...
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #54 dne:: ponedeljek, 21. julij 2008 ura: 10:02 »

...financirala ga je cela družina...pa mi je rekel, da ne ve zakaj je sploh prišel, da on pač nima nekih posebnih težav..težave imajo pač vsi...

mogoče pa je bil črna ovca v družini - se ni pokoraval njihovim vrednotam in je avtomatično bil za zdravljenje - seveda po kriterijih lastne družine....
Prijavljen

scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #55 dne:: torek, 22. julij 2008 ura: 11:15 »

To, da je dobil podporo cele svoje rodbine se je meni zdelo neverjetno...jaz sem si vse plačal sam , v službi govoril, da grem na študij, starši so mislili isto...le redki so vedeli kaj je moj namen...

Pomagal pa mi finančno ni nihče...kot nikoli v živlejnju...bil sem sam...popolnoma sam!!
Prijavljen
himiko
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 673

« Odgovori #56 dne:: torek, 22. julij 2008 ura: 11:23 »

Scorpion in za to si po moje tudi mocnejsi, zato si lahko tudi napredoval, ker si tocno vedel, kaj zelis doseci... Je pa to hvale vredno!!!

Ni pa ti bilo lahko, sploh ne... in zato, suma sumarum, moras biti se toliko bolj ponosen nase!

Lep dan,

Himiko
« Zadnje urejanje: torek, 22. julij 2008 ura: 11:34 od himiko » Prijavljen
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #57 dne:: torek, 22. julij 2008 ura: 11:43 »

Hvala Himko Smiley
Prijavljen
Strani: 1 2 [3]   Pojdi gor
  Natisni