FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 19:44

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: nasilne misli, nasvet glede izbire psihiatra  (Prebrano 3438 krat)
rozy
gost
« dne:: nedelja, 24. avgust 2008 ura: 12:00 »

torej.. ze dober teden se mi vsiljujejo misli, nasilne, da bom komu kej nardila, al pa sebi in.. me je zelo strah glede tega. sm sla povedat to svoji zdravnici, in me je napotila na eki, kjer pa me je spraseval v glavnem o samomoru.. jst sm bila pa tolk prestrasena, da me bodo obdrzal notr, da nism sama govorila o teh vsiljivkah.
je pa res, da sm sla dol z AD dobre 3 mesece nazaj.. in niti ne vem, kaj hocm vprasat?.. razen tega, kako se znebit teh misli, in strahu pred tem.
pa ce kdo slucajno pozna dobrega psihiatra (sem hodila k rejcu, sam nism bila prevec zadovoljna). na eki so mi dal seznam tistih, ki imajo koncesijo.
Prijavljen
Koki
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 304

« Odgovori #1 dne:: nedelja, 24. avgust 2008 ura: 12:34 »

Rozy, tudi mene so sedaj med nosečnostjo začele dajati nasilne misli (ker sem noseča, ne jem nobenih zdravil). Najprej me je bilo groz, kaj pa če res naredim kaj narobe, pa so mi strokovne inštance povedale, da to NIKOLI ni izvedljivo, tako da sem potem vseeno rabila nekaj časa, da sem temu zares verjela in ko sem verjela, sem se nehala bati. So me pa 14 dni nazaj prijele druge nasilne misli - slike, ki se mi kar naprej pojavljajo in se jih ne znam znebit, sprejeti jih kot nekaj nebolečega in nemotečega pa jih zaenkrat še ne morem. Če pa imaš kakšna suicidalna oz. samomorilna razmišljanja  (Bog ne daj), npr. zaradi obupanosti, ne zaradi prisilnih misli, pa to povej zdravniku. Zaradi prisilnih misli pa ne boš nikoli nobenemu nič naredila, ker se tega bojiš (to je anksioznost).
Prijavljen
rozy
gost
« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 25. avgust 2008 ura: 08:34 »

Aha.. hvala Koki
Glede samomora pa ja, sem tud imela neke cudne ideje, in sm to tud povedala zdravnici, ki me je pol napotila na EKI.. kjer sem se pogovorila z dr. Zajcem. pa dobila sem helex in nazaj AD..
ampak je zanimiv, da so me skor bolj obhajale nasilne misli glede drugih, oz. me se.. in to mi je pa cist grozljiv blo.. ampak se kr nism znala znebit, pa pol sem nonstop gruntala o tem, kaj in kako? in kam me to lohk privede in ce sem cisti psiho :/
ampak mi je pa ta stran ful pomagala, da sem vidla, da nism sama s temi tezavami in res ful hvala vsem.
bomo premagal te zadeve!
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar