FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 09:02

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: prisilne misli ali nekaj podobnega  (Prebrano 2143 krat)
katka27
gost
« dne:: torek, 07. februar 2012 ura: 19:10 »

Pozdravljeni!
Že 2 leti se zdravim zaradi panične motnje, več ali manj lahko rečem, da mi gre na bolje, obiskujem tudi psihoterapijo, skratka s tem živim. V zadnjem času pa se počutim malce slabše. Nimam sicer napadov panike, se mi pa zdi da sem depresivna. To sicer povezujem s prenehanjem kajenja,(11 dni že ne kadim) kajti abstinenčni simptomi so med drugim tudi tesnoba in depresija, seveda pa je trenutno v mojem življenju še nekaj dejavnikov, ki me malce ovirajo na poti, k mojem zadovoljstvu. Nikakor pa se ne počutim, da bi bila v neizhodnem položaju ali kaj podobnega. Najbolj pa me skrbijo in pravzaprav motijo moje misli. Namreč venomer se mi ponavlja misel, kaj če si kaj naredim. Vendar si nočem, nimam nikakršne želje, nikakršne potrebe po tem da bi škodovala sebi. Želim si živeti! Je pa to tako moteče. Bolj kot se teh misli bojim, bolj se ponavljajo in priznam, me izčrpujejo, včasih zaradi njih bruhnem v jok. Vem, da bi bilo najbolje da tem mislim ne posvečam prevelike pozornosti, saj so vendarle samo misli. Tudi s terapevtko sva že delali na tem. Me pa zanima, če se je že kdo izmed vas, kdaj ubadal s takšnimi mislimi in kaj vam je pomagalo. Nekako potrebujem izkušnje, mnenja tudi drugih ljudi, tega se namreč precej bojim.

Lp, hator
Prijavljen
marina
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 974

« Odgovori #1 dne:: torek, 07. februar 2012 ura: 21:44 »

katka, tudi meni včasih pridejo čudne misli...
sicer ne pogosto, so pa

želim ti, da boš čimprej dobro
Prijavljen

Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.«
A. Einstein
katka27
gost
« Odgovori #2 dne:: torek, 07. februar 2012 ura: 22:19 »

Hvala Marina, tko vsaj vem, da nisem edina. Edina stalnica v našem življenju so spremembe. Tako, da bo tudi to enkrat minilo.
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #3 dne:: torek, 07. februar 2012 ura: 23:04 »

Katka27  rozicodam pozdravljena.

Ja, jaz sem se precej ukvarjala s takimi mislimi, zato vem, kako moteče so in v kakšno tesnobo nas lahko spravijo. Tudi mene so obhajale misli, da si bom kaj naredila ali pa...še huje...da bom kaj storila svojim otrokom  seznojim ... in to jaz, ki še mravlje ne bi pohodila.
Bila sem v taki stiski, da sem se bala ostajati sama doma.  Sad

Stanje se mi je pričelo izboljševati potem, ko sem obiskala psihiatra, ki mi je razložil, da so to prisilne misli in da si ne bom nič naredila....Začela sem z zdravljenjem z antidepresivom Asentra, pa tudi s psihoterapijo. Predvsem slednja mi je pomagala v tej smeri, da sem začela misli, če pridejo, pač jemati bolj "na izi".  kiselnasmeh

Misel pač pride...kaj pa vemo, o čem razmišljajo drugi ljudje  unsure.... In, ko misel pride, ji ne posvečaj pozornosti...naj gre po svoje....naj izzveni....

Je SAMO MISEL...ni realen odraz tebe in tvojih želja...zavedaj se tega.  oki

Prijavljen

"Per aspera ad astra"
katka27
gost
« Odgovori #4 dne:: sreda, 08. februar 2012 ura: 14:22 »

Slavka, hvala za tale odgovor rozicodam. Sem se kar potolažila.
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #5 dne:: sreda, 08. februar 2012 ura: 14:32 »

Malenkost Katka27  rozicodam ko boš v dvomih, se samo spomni na to, da ti prisilna misel ne more nič hudega....pusti jo, naj gre...naj naredi prostor za lepše razmišljanje.  oki
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 974

« Odgovori #6 dne:: četrtek, 09. februar 2012 ura: 10:17 »

KATKA,

z vsiljivimi in motečimi misli se sooča marsikdo, sploh če izvirajo iz psihične motnje..in ni to nič kaj takšnega..ko se sprijazniš in sprejmeš kot nekaj običajnega, je lažje. Misli sprejmeš, počakaš, da "odpeljejo" mimo in potem zadihaš.. pomezik Če pa se ustavijo v umu, kot se tudi pri meni zgodi (zdravim se za depresijo!), potem pa se moraš naučiti tehnik VEDENSKE KOGNITIVNE TERAPIJE ali pa preprosto preusmerit misli, čustva in svojo dejavnost (delovanje) v drugo smer..čez čas bo bolje!

Dušica
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar