FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. torek, 22. maj 2012 ura: 14:44

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Bipolarna motnja  (Prebrano 1516 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
Lotixy
Druge motnje
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 12

« dne:: petek, 22. avgust 2008 ura: 19:18 »

Mene  pa zanima, če ima kdo  bipolarno motnjo, ter koliko časa se je zdravil/a ?

Imam   izredna obdobja joka in  žalosti, drugič spet malo več energije, pa en kup telesnih neprijetnih simptomov, sicer  pa  že  6 let depresijo Cheesy, ko sem zbolela na ščitnici se je vse začelo stopnjevati. :DSo dnevi, ko dobesedno odpovem, obležim ne zmorem nič.
Problem je tudi, da mi antidepresivi niso kaj dosti pomagali, zdaj sem dobila antipsihotik Seroqvel za  2 meseca, potem bo pa zdravnik odločil naprej, ker  že jemljem  zdravila za migreno in  ker imam težave s ščitnico, se  ni zdravnik odločil za kakšen čisto klasičen stabilizator razpoloženja.

Hvala za vaša mnenja  in pomoč!

« Zadnje urejanje: petek, 22. avgust 2008 ura: 19:44 od Lotixy » Prijavljen
Dečko
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 643

« Odgovori #1 dne:: petek, 22. avgust 2008 ura: 20:32 »

Lotixy, če jemlješ Seroquel 25 mg je to tko kot ene vrste stabilizator razpoloženja. Sam sem ga jemal približno 6. mesecev in počutje je bilo fantastično, te bo pa tudi uspaval tako, da boš dobro spala.

Glede bipolarne motnje pa ne vem ker je sam nimam ampak ti bodo zagotovo drugi odgovorili, ki se z omenjeno zadevo spopadajo.
Prijavljen

Bodi to kar si, ker tega ne počne nihče bolje kot ti!
trina
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 972

« Odgovori #2 dne:: petek, 22. avgust 2008 ura: 20:37 »

Pozdravljena, Lotixy,
nekaj nas je tukaj s to motnjo in vsi smo v Drugih motnjah; za dostop do tega predala moraš poslat osebno sporočilo Dami. Le pridruži se nam čim prej.
Prijavljen

Če hočeš zmagat, ne smeš zgubit. (Otto Grunf)
Susiee
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 5

« Odgovori #3 dne:: petek, 28. november 2008 ura: 19:52 »

Sem nova na forumu kar nekaj sem že prebrala o Seroquelu, konec koncev niti še nimam diagnoze. Sem bila v bolnici 2 tedna pa sem se odločila da odidem ker tablete lahko jem prav tako doma, ukvarjal se pa tam z mano tko al tko ni noben... Skratka potem sem se odločila za ambulantno. Tudi jaz imam hiperaktivno ščitnico in sedaj čakam ambulantno da pridem na vrsto. Dali so mi en seznam s psihiatri na koncesijo pa me zanima če ve kdo za koga k je res fajn ker s ebojim da naletim na koga slabega in bom potem še slabša. Na kliniki za adolescentne mi niso povedali praktično nič. V dveh tednih so opravili ekg srca, vzeli so mi kri (nikome ništa zakaj), popravila sem ene teste s slikicami, kar sem potem tudi morala sama prosit da mi je kdo kaj povedal, pogovora sem pa imela dva in sicer čist uradno zakaj sem sploh tam...

Sedaj jemljem Seroquel, ker imam nihanja v razpoloženju, zjutraj 2 in zvečer dve. Na začetku sem bila zelo omotična par ur, imela strdke v nosu (tudi kri mi je tekla, pa so rekl da je to pač stranski učink)...

Sedaj ko sem izven klinike (tam sem se ubistvu počutila zelo varno in ni prišlo do kakšnih hudih nihanj) doma pa me občasno zlo vrže ven (tudi vem zakaj) in mislim da bi mogoče glede na situacije ki jih preživljam zaprosila pri urgentnem psihiatru da mi zviša dozo, ker občasno sem res pretirano samodestruktivna. Ve kdo kako je kaj s tem?

Po teh zdravilih se dejansko počutim mnogo bolje. Ker sem bila omotična sem enostavno prestavila jemanje tablet na malce zgodnejšo uro. Sedaj jih jem okoli 7ih zjutraj in zvečer, tako da zjutraj odspim še dve urice ravno toliko da pridem k sebi in se omotica konča.

Pravijo da tablete ne povzročajo odvisnosti. Pa me vseeno malce skrbi kako je to možno če delujejo uspavalno?
Kljub temu da jih jemljem imam probleme s spanjem. namreč stalno se prebujam, imam more, zjutraj po domače povedano postanem zlo horny (baje je to dober znak so rekl zdravniki) samo kaj ko pa v resnici mi še vedno ni do sexa (rada bi da bi bilo tako kot nekoč ko sem res uzivala v sexu, sedaj pa sem ko neka frigidna stara žena) Imam pa 24 let in se mi zdi da zamujam veliko stvari...

ne vem ali imam depresijo, bipolarno motnjo, panične napade.. pojma nimam. Ker mi niso povedali nič.
Kaj naj naredim? Poleg tega da pač jem tabletke naprej in upam da se mi izboljša... Huh?

Povrhu vseg aimam tudi neznansko povečan tek... kljub temu da sem sita bi kar naprej nekaj grizljala in sem se tudi zredila... bojim se da sem hrano zamenjala za ljubezen pa naj se še tko smešno sliši Cheesy

lp

Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar