FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. torek, 22. maj 2012 ura: 14:25

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: NUJNO: AD in ALKO  (Prebrano 547 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
ULLA
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4

« dne:: torek, 24. januar 2012 ura: 10:31 »

Zdravo, mene pa zanima, ali je kje mogoče dobiti kakšen uraden zaznamek, da jemanje antidepresivov z alkoholom vpliva na povečanje stopnje alkohola v izdihanem zraku. Lepo vas prosim za kakršnokoli pomoč, saj mi zaradi ene same pive grozi odvzem vozniškega. Redno pa jemljem antidepresive. HVALLLA.
Prijavljen
MucaMaca
Izkušen član/ica
Prisotni Prisotni

Spol: Ženska
Prispevki: 375

« Odgovori #1 dne:: torek, 24. januar 2012 ura: 10:50 »

Huh? A res poveča? Nisem vedela, nimam pojma, kje dobiti tak papir, predvidevam, da pri zdravniku (ki ti predpisuje ad), hvala pa tebi za info.
Prijavljen
mina
Sodelavka/sodelavec DAM
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.056

« Odgovori #2 dne:: torek, 24. januar 2012 ura: 11:16 »

Kakorkoli...Če si spila eno pivo in nimaš 75kg, ti ne pomaga noben zdravnik. Količina alkohola v krvi je nad predpisano. Ali piješ AD-je ali jih ne.
Poskušaj opravičiti dejanje in prositi za milost. Če rečeš, da rabiš avto v službene namene, ti mogoče še uspe. Držim pesti.
Za kombinacijo AD-jev in alkohola ne bi niti govorila, ker sem prepričana, da ti izpit odleti še prej.
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
ULLA
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4

« Odgovori #3 dne:: torek, 24. januar 2012 ura: 11:20 »

Spoštovana =mina=, kaj ste mislila, če nimam 75 kg?
Prijavljen
tejama
Moderator
Aktiven član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 68

« Odgovori #4 dne:: torek, 24. januar 2012 ura: 11:29 »

Zdravo, mene pa zanima, ali je kje mogoče dobiti kakšen uraden zaznamek, da jemanje antidepresivov z alkoholom vpliva na povečanje stopnje alkohola v izdihanem zraku. Lepo vas prosim za kakršnokoli pomoč, saj mi zaradi ene same pive grozi odvzem vozniškega. Redno pa jemljem antidepresive. HVALLLA.

Pozdravljena!

Nisem še slišala, da AD poveča količino alkohola v izdihanem zraku.
Mislim, da to ne drži.

Srečno, Mateja
Prijavljen
mina
Sodelavka/sodelavec DAM
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: torek, 24. januar 2012 ura: 14:59 »

Spoštovana =mina=, kaj ste mislila, če nimam 75 kg?
Če nimaš 75 kg, si gotovo napihala čez mejo.
V glavnem 1 pivo / 1 šilce 0,3 / 2 dl vina in da imaš 75 kg teže, si na meji. V kolikor je ali količine več ali kilogramov manj.... Cry...si čez mejo in posledično ti grozi odvzem.
Prijavljen

Soncnica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 587

« Odgovori #6 dne:: torek, 24. januar 2012 ura: 15:21 »

Jst na tvojem mestu ne bi ravno omenjala alkohola skupaj z antidepresivi... Če maš na škatlici od antidepresivov narisan trikotnik pa sploh! vpiši v google alkohol in antidepresivi pa si malo preberi kaj vse piše. Je dost zanimivih podatkov.

Jaz bi ti svetovala da sprejmeš odgovornost in kazen za svoje dejanje. Alkohol in vožnja ne gresta skupaj. Pika.
Prijavljen
masi
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.271

moja mačkonka Opa

« Odgovori #7 dne:: torek, 24. januar 2012 ura: 16:08 »

....kot so že druge odgovorile. Pač si spila preveč in je potrebno sprejeti odgovornost. AD nima nič veze in bolje, da ga niti ne omenjaš. Kajti AD in alkohol si nista prijatelja. Seveda kakšen kozarček pri kosilu ali večerje ne škoduje in zaradi kozarčka tudi ob vozniško nisi.

masi
Prijavljen

Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni
(O.Wilde)
J.N.
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 29

« Odgovori #8 dne:: torek, 24. januar 2012 ura: 20:29 »

Če si spila eno pivo in nimaš 75kg, ti ne pomaga noben zdravnik. Količina alkohola v krvi je nad predpisano.

Se hecate? Po enem pivu? Lepo vas prosim.  Huh?
Kot zanimivost dodajam link za približno orientacijo (in ne pravim, da je to strokovno ugotavljanje, koliko lahko spijemo): http://www.partyradio.si/tomazs/Ostale%20fore/Alkometer.htm .
Prijavljen
mina
Sodelavka/sodelavec DAM
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: sreda, 25. januar 2012 ura: 12:08 »

Če si spila eno pivo in nimaš 75kg, ti ne pomaga noben zdravnik. Količina alkohola v krvi je nad predpisano.

Kot zanimivost dodajam link za približno orientacijo (in ne pravim, da je to strokovno ugotavljanje, koliko lahko spijemo): http://www.partyradio.si/tomazs/Ostale%20fore/Alkometer.htm .

Potem pa policaji lažejo. Meni so rekli pač tako.
Prijavljen

J.N.
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 29

« Odgovori #10 dne:: sreda, 25. januar 2012 ura: 16:44 »

Potem pa policaji lažejo. Meni so rekli pač tako.

oki      sesmejem
Prijavljen
MucaMaca
Izkušen član/ica
Prisotni Prisotni

« Odgovori #11 dne:: sreda, 25. januar 2012 ura: 20:57 »

tudi meni ni jasno, kako si po enem pivu toliko pijan. a verjetno si lahko, če ne piješ pogosto, dolgo nisi jedel, si spil na eks, si bolj švohotnega teleščka in je polna luna Smiley
Prijavljen
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.860

« Odgovori #12 dne:: sreda, 25. januar 2012 ura: 21:00 »

sesmejem sesmejem sesmejem
Prijavljen

If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
MucaMaca
Izkušen član/ica
Prisotni Prisotni

« Odgovori #13 dne:: sreda, 25. januar 2012 ura: 22:22 »

po smehu te prepoznam - še ena kroničarka, ki enega pira sploh ne čuti! Tongue
Prijavljen
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.860

« Odgovori #14 dne:: sreda, 25. januar 2012 ura: 22:25 »

Ah, kje, jaz sem poceni.  sesmejem  sesmejem sesmejem
Prijavljen

If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
Ventilator
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 415

« Odgovori #15 dne:: sreda, 25. januar 2012 ura: 23:17 »

kolikor vem lahko rečeš, da se ne strinjaš z alkotestom (ne smeš ga pa odklonit) in greš merit kri. samo če ad-ji spremenijo metabolizem alkohola (kar ne bi bilo nenavadno, glede na to, da se oboje presnavlja v jetrih), potem ne bi pričakoval razlike, razen v tem, da bi nekaj časa minilo, da prideš do zdravstvenega doma. Smiley
drgač pa, kot so že rekli, ni nujno, da ma sploh kaj veze z ad-ji. če si ženska, "nevajena" alkohola in imaš nizko telesno maso, potem ne bi bilo to nič nenavadnega. slišim pa razne zgodbe od ljudi, ko so popili pol litra vina pa jim ni alkotest nič pokazal in ko so popili en deci pa so bli na meji dovoljenega. kiselnasmeh
Prijavljen
MucaMaca
Izkušen član/ica
Prisotni Prisotni

« Odgovori #16 dne:: sreda, 25. januar 2012 ura: 23:40 »

Jaaaa. Itak. Pa tisto, da lahko popiješ gajbo piva, če odplakneš vrhnjih nekaj kapljic, ker alkohol je itak lažji pa je na vrhu in ga tako izliješ iz steklenice.

Ne glede na vse "možnosti" pa obstaja ena zadeva, ki so jo že omenili, in ta je: alkohol in vožnja ne gresta skupaj, pa če te pokosi pol deci ali pa si prepričan, da si po treh litrih še vedno sposoben vožnje vzvratno po gozdu. Ne pij, če voziš, ne vozi, če piješ. Če ti zase ni mar, pa zaradi ostalih ne!
Prijavljen
joco
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 57

« Odgovori #17 dne:: nedelja, 12. februar 2012 ura: 14:58 »

Tud če bi dobila potrdilo ti nebi nič pomagalo kaj ti lepo v zakonu piše da se ti vozniška lahko odvzame če ti policist ugotovi da si užival alkohol ali pa katera koli druge droge ali psihotična sredstva med katere tudi spadajo zdravila kot so AD,saj ti v navodilih piše da se moraš prepričat preden se usedeš za volan da zdravila ne vplivajo negativno na vožnjo in tudi na škatlici je trikotnik ki opozarja voznike je pa res prazen trikotnik kar pomeni da je manj nevaren kot če bi bil z rdečo pobarvan.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar