manbosutd
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 13
|
 |
« dne:: nedelja, 15. januar 2012 ura: 13:21 » |
|
lp! Zdravilo Paroxat jem že 17 dni od tega komaj 6 dni 1 celo 20mg tabletko. Zanima me če lahko povzroči zraven drugih stranskih učinkov "KAKŠNO NEGATIVNO VSILJIVO MISEL"?? Ne dogaja se velikokrat ampak samo tu pa tam pride kaka čudna misel ki je NE želim storiti in JE TUDI NE BOM storil... pač mantra pa me zakaj je sploh bla... bom dal en banaln primer... mogoče bo komu smešno mogoče ne meni je samo zelo čudno...recimo sprečem posodo keksov ne in sedim pred temi keksi pa mi naenkrat pride neka misel od nekod da..PLUNI GOR PO KEKSIH!! še bolj čudno se mi zdi ko gledam določeno osebo , ki jo imam neizmerno rad in bi naredil vse za njo...pa mi spet pride na misel zlomi ji vrat ( in potem panika, čudna elektrika po telesu, najbolj me je strah zakaj pride taka misel, da jaz tega ne želim in nebom naredil), potem tretjič gledam to osebo oz. se igram z njo pa mi spet pride neka bedna misel na hitro zaduši jo z odejo.. itd...  (((((jaz tega ne želim niti ne naredim... povem še tudi da sem že v preteklosti ko sem bil mlajši.. zdaj sem star 25, jedel v OŠ -melleril- mislim da okrog 5-6 razreda. In pa okrog 8 razreda- 1 letnika sem jedel-Risperdal-. Zanima me če sem nor ? ali so to stranski učinki Paroxata ? al je to v moji glavi ? ali imam šizofrenijo ? prosim za izkušnjo in nasvet, če mi lahko kdo pomaga! lp B
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
martinca
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.540
|
 |
« Odgovori #1 dne:: nedelja, 15. januar 2012 ura: 19:56 » |
|
Mogoce Paroxat zate ni pravi AD.  Povej zdravniku, kaj se dogaja. Tudi jaz sem na njem komaj krotila slaba dejanja, usmerjena proti sebi in 12. dan, je bilo ze tako hudo, da sem morala prekiniti. Sicer bi to uresnicila. Ker nisem vec locila, kaj je prav in kaj ne! Mi z neuravnovesenimi mislimi, ponavadi dobimo antipsihotike (ze kot otroci, tudi ti si jih tako mlad dobil.) Ce pa resno mislis jemati antidepresiv - ce ga seveda sploh rabis- ti naj dajo en drug AD v mali dozi, ki ne bo povzrocal takih groznih misli. Eni sicer pravijo, da vcasih poslabsanje traja kar 1 - 2 meseca, potem pa je ok. Ti pa sam sebe najbolje poznas, ali bos lahko toliko casa vztrajal s takimi groznimi mislimi ali ne, ce so vsiljivke, niso nevarne. Samo da ne bos zacel verjeti tem nevarnim mislim, kot da so prave, (kot sem jim verjela jaz) in še res kaj takega naredil. Po moje to zdaj še ni shizofrenija, ceprav antidepresiv pri nekaterih res spodbuja psihoticne misli ali manijo, ce so k temu nagnjeni. Sem brala tvoje prve poste, anksiozen si, ta je vzrok mravljincenju, zato so ti dali pomirjevalni antidepresiv Paroxat. Mogoce pa bos cisto vredu na Paroxatu, samo nisi se še navadil.
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: nedelja, 15. januar 2012 ura: 19:59 od martinca »
|
Prijavljen
|
neimenovana
|
|
|
manbosutd
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #2 dne:: nedelja, 15. januar 2012 ura: 20:17 » |
|
Najlepša hvala.  Kak misliš z tem anksijozen ? v mladosti vem da sem imel neke vsiljene misli... podobno kot zdaj. Zato sem jedel RISPERDAL! Misliš da bi Paroxat to zadevo poslabšal oziroma podkrepil ? hmmm Ampak mislim da čutim da mi tale AD "začel postopoma prijemat"- kaj se tiče tesnobe,mravljinčenja,... Jaz še sicer nisem uspel prit do psihiatra... sem naročen komaj 14.3.2012  na Ptuju pri Dr. ORAVECZ. Čakalne vrste so kar dolge. Ta zdravila mi je predpisala osebna zdravnica-AD. Ker sem ji povedal da mam občutek tesnobe,težje dihanje, mravljinčenje, napadi panike, hitrejše bitje srca, tiščanje v prsih, hladen polt po dlaneh, takrat bi se najraje skril da me noben nebi vido, ker se mi zdi kot da bom omedlel al kaj. Pa da me bojo peljali zdravniku in tam me bojo komaj "rešli". pač ugotovil sem da ko me prime to ali pa ko domnevam da bi me naj prijelo ... takrat si ne želim neke pozornosti in družbe drugih ljudi "gužve". Misliš da bi moral jaz jest AD skupaj z Risperdalom ali podobnim zdravilom ? Vsiljive misli sem imel občasno tudi pred jemanjem AD-ja.... Pa je možno da bi z jemanje Ad-ja te misli izginile ? ali naj v četrtek ko mam pri osebni zdravnici kontrolo povem o teh vsiljivih mislih.... kajti sem že 3-tji teden na bolniški, ker se ne čutim sposobnega za v službo. (sem namreč poklicni vojak )  ?? hvala lep večer še naprej....
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
martinca
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #3 dne:: nedelja, 15. januar 2012 ura: 21:00 » |
|
Se hecas, si poklicni vojak s taksno kartoteko, jemanje antipsihotika ze v OŠ in v srednji soli, skoraj nezaslisano, da si opravil psiholoske teste  da si kljub vsiljivim mislim si prisel skozi? Ponavadi spustijo skozi samo ljudi brez predhodnih psihicnih tezav, ne-anksiozne, kaj sele z vsiljivimi mislimi. Jemati antipsihotik, se rokovati z orozjem... Kaj ce bi raje pustil to sluzbo, jo menjal, mogoce pa te obremenjuje? Naj te vsaj prestavijo v pisarno, da ne bos v stiku z orozjem! Pa lahko sploh izvajas delovne naloge ob Paroxatu? Ta naredi cloveka vcasih pocasnejsega in nenatancnega. Ko sem pisala prejsnji post, sem mislila, da ti je Paroxat povzrocil vsiljive misli, ker nsi povedal, da si jih imel ze v najstnistvu in otrostvu. Verjetno jih ne povzroca paroxat, ampak vseeno vprasaj psihiatirnjo na Ptuju! Proti vsiljivim mislim dajejo antidepresive (kot je Paroxat) in antipsihotike (risperdal in drugi). Kaj ce bi raje zdravnici po telefonu povedal, kako si. Tisto je panicnost, kar opisujes, strah da te ne bi resili in to. Antidepresiv bo zelo pomagal. Bos videl. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
neimenovana
|
|
|
manbosutd
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #4 dne:: nedelja, 15. januar 2012 ura: 21:24 » |
|
Ja kljub vsemu sme prišel skozi.... psihološke teste sem rešil z odliko  z psihologom sma se o vsem tem pogovarjala 2 uri... pozabil sem omenit da sem bil prostovoljno v Ormožu ko sem bil star 18 let.( zaradi kajenja marihuane) takrat se spomnim da sem mel napisano diagnozo ko sme prišel tja SPREJ:F42.1 Pretežno kompulzivna dejanja(obsesivni obredi) Glavne: F 12.8 Druge duševne in vedenjske motnje zaradi uživanja kanabisa takrat sem tudi dobil Dg.: F 12.8 Th: Risperdal 2x1 mg.... kaj misliš o tem ? da bi spet moral poskusit z tem ? Ali še naj počakam samo na AD-ju???Ja mogoče maš prav da me kakšen šef preveč obremenjuje... odkar jem Paroxat še nisem bil v službi...3 tedne sem že doma... strah me je it v službo niti si ne želim. Službe pa nebi rad menjal, ker vsaj tu še je redna plača  moram vzdrževat svojo hčerkico ki je stara 1 leto in pol... in pa niti moja punca oz. partnerica nima službe. Zato je problem menjat službo. Zanima še me to, da če bom zdaj kmalu več kot 1 mesec na bolniški ne mi je zdravnica rekla da moram na komisijo.... kaj je tam oz. kak tota komisija zgleda ? je to dobro za mene ali slabo ? lp B
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
toja
|
 |
« Odgovori #5 dne:: nedelja, 15. januar 2012 ura: 22:51 » |
|
Manbosutd, nikar ne menjuj službe, tvoje stanje se ti bo uredilo in potem boš spet lahko delal, kljub jemanju AD, veliko jih dela na raznih položajih, ki imajo podobne težave ali še hujše...  Ker pa tvoje stanje po enem mesecu še ni vredu in nisi sposoben za delo, te mora dat tvoja zdravnica na komisijo, ker sama ti lahko da mesec ali morda kakšen dan več bolniške, ona bo tvoje stanje predočila komisiji, ki odloča o podaljšanju bolniške... ni problema in komisija odobri podaljšanje ... lahko za mesec ali pa tudi več...  V komisiji so ponavadi zdravniki iz zdravstvene ustanove, kjer imaš tudi svojo zdravnico. Včasih to opravijo celo v tvoji odsotnosti, v kolikor pa si tam, te pa lahko kdo od njih povpraša o tvojem počutju...nič ni to slabega za tvojo službo...si pač odsoten, do bolniške pa imaš tudi pravico...če pa še kasneje ne bo šlo, lahko zdravnica zaprosi za 4-urno delo nekaj časa. Drži se, vse bo vredu... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
|
|
|
martinca
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #6 dne:: nedelja, 15. januar 2012 ura: 23:12 » |
|
Jaz tudi tako mislim kot ti, Toja,  vse bo dobro, splaca se truditi za sluzbo in ostati tu. Ko bo AD koncno prijel, ce pa bo treba dodati Risperdal, ga bodo dodali in bos delal naprej brez strahu in vsiljivk. Vzrok, stresor, umaknit...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
neimenovana
|
|
|
manbosutd
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 16. januar 2012 ura: 15:17 » |
|
Hvala vama obema! z vašimi nasveti mi je veliko lažje in tudi vsakemu drugemu z takimi in drugačnimi problemi. Upam da si čimprej vse uredimo.... ker to je že vse mučno.... moja verjetna anksioznost (panična motnja) in pa še tu in tam kakšna vsiljiva misel... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
dusica
Druge motnje
Veteran
Odsotni
Prispevki: 737
|
 |
« Odgovori #8 dne:: ponedeljek, 30. januar 2012 ura: 10:13 » |
|
M, zelo dobro te razumem, saj se tudi sama oziroma predsvem s pomočjo psihoterapije učim premagati te vsiljive misli oziroma jih obvladovati, da..  ..me ne vržejo v kakšen relaps/kolaps, saj ni zadeva tako enostavna...vem! Sploh, ker..so misli del nas, kot so sanje, čustvovanje in še kaj...Se splača truditi in najti pravi način ali tehniko soočanja s tem, ki je istočasno tudi glavni vzrok za slabo počutje..  Dušica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
martinca
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #9 dne:: ponedeljek, 30. januar 2012 ura: 15:30 » |
|
Dusica, kdaj pa si še to zraven dobila?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
neimenovana
|
|
|
dusica
Druge motnje
Veteran
Odsotni
Prispevki: 737
|
 |
« Odgovori #10 dne:: torek, 31. januar 2012 ura: 09:55 » |
|
Dobila - kaj? vsiljive misli so sestavni del mnogih oblik depresije oziroma eden izmed simptomov, ki nas pahnejo v  ..tako da to ni nič novega! Ko spoznaš, da je to glavni "motilec", potem veš kje in kako pričet s "samozdravljenjem"... Dušica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
martinca
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #11 dne:: torek, 31. januar 2012 ura: 15:38 » |
|
Aha, imas pa vsiljive misli zaradi depresije, jaz sem mislila, da imas k depresiji pridruzeno še OKM. Dobro da nimas. Te neg. misli, ki jih imas, pa upam, da izginejo z depresijo vred . 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
neimenovana
|
|
|
dusica