FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. torek, 22. maj 2012 ura: 14:02

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2 3 4 ... 10   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: ali se v svojem okolju/družini dobro počutite  (Prebrano 11620 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
marika
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 344

« dne:: nedelja, 11. maj 2008 ura: 22:10 »

Pozdravljeni na prenovljenem forumu,

mene pa zanima, če se v svoji družini dobro počutite. Jaz sem se v svoji primarni družini imela super, z očetom in mamo ni bilo večjih konfliktov, veliko smo se pogovarjali in tudi s sestro sva se kar razumeli. V moji sedanji družini ni tako lepo. Mož non stop nekaj komplicira, z otroki pa se imamo radi. Ker se z možem ne razumeva preveč, jih razvajam, vem da to zanje ni v redu, vendar se jim želim s tem oddolžiti za nerazumevanje v družini.

Kaj mislite, kako mi bodo pokazali, da se v naši družini ne počutijo dobro? Zaenkrat so v šoli in v vrtcu v redu, ker se jaz ogromno ukvarjam z njimi.

Kako ste vi pokazali, če se niste dobro počutili med domačimi?

Hvala za nasvete,

marika
Prijavljen
Matej
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 20

« Odgovori #1 dne:: nedelja, 11. maj 2008 ura: 23:39 »

NE iz dneva v dan kregarije
Prijavljen
PUSA
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 53

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 12. maj 2008 ura: 05:44 »

V družini v redu.........čeprav ni bilo zmeraj vse "samo zlato",ker sem imela tasta,ki je pil in še tašćo zraven(resda en štuk nižje)......zdaj je ostala samo tašča in nam kar gre.........mogoče tudi zato,ker sem nekako "dozorela" in začela bolj mislit nase,naučila sem se reči NE!!! clap clap clap,tud z možem zdaj bolj veva prebrodit razne krize........sicer imam 2 najstnika v bajti.......in priznam,da me včasih,ko imata oba naenkrat pubertetniške izpade.....prime,da bi kar "izginila" za kakšen dan.......a sem ubrala drugačno taktiko in veliko njunih "izpadov" obrnem na humor........pa je!

Marika,tudi midva z možem imela krize,pri 20 letnem statusu je normalno,da so bili padci in vzponi......a sem  pogruntala,da bolj sem rinila v njega,v smislu:kaj je narobe,pa kaj ne štima(kadar je bil tiho in se ni hotel pogovarjat)......manj sem dosegla.Zdaj ga pustim pri miru,enostavno se naredim,kot da ne opazim njegove slabe volje in ga mine in greva naprej.
Sva si pa z možem zelo različna(očitno se nasprotja privlačijo),jaz gobčna-on bolj tih,jaz rabim ljudi okrog sebe-on raje sam z nami doma,jaz grem rada s prijatlji na pijačo v gostilno zardevam-on ne,jaz veliko čvekam po mobiju-on ga sploh ne mara in ga tudi nima....,jaz rada hodim na sprehode,on se še do soseda pelje z avtom Grin......nama je pa skupno to,da imava oba enako rada najina otroka in sta za naju otroka zmeraj na 1. mestu Kiss Kiss
A najbolj pomembno je to,da vem,da me ima rad,da mi stoji ob strani(to mi je še posebej zdaj pokazal ob smrti mame).......in jaz njemu.

Glede okolja......živiva na vasi.....in veš,da je veliko ogovarjanja in flauz in jaz sem v začetku vse naredila,sam,da me ne bi ogovarjali,da bi vidli,da sem fajn ženska,super mamica itd.,itd......z leti pa sem vedno manj mislila na to in začela bit tisto kar sem-JAZ,ne glede na to,kaj je kdo reku......in na steni na stopnicah najine hiše imam naliman listek,kjer piše:KDOR GOVORI ZA MOJIM HRBTOM-SE POGOVARJA Z MOJO RITJO!!!!Tako,da se mi zdaj fučka za gobce in ostale......Imam par fajn sosed za čvek(ne ogovarjanja) in kavico,prijateljice in prijatlje pa imam oz. imava  iz mesta....Nimava idealnega življenja,ker je to tako relativen pojem......a nekako rinemo.
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 12. maj 2008 ura: 05:57 od boščika » Prijavljen
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.225

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 12. maj 2008 ura: 08:53 »

Marinka..kako to, da is tako slabo izbrala? Novo družino mislim...glede na izkušnje iz primarne ..
Prijavljen
Tayana
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 316

Ko se ti svet podre, imaš možnost za novo rojstvo.

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 12. maj 2008 ura: 09:03 »

in na steni na stopnicah najine hiše imam naliman listek,kjer piše:KDOR GOVORI ZA MOJIM HRBTOM-SE POGOVARJA Z MOJO RITJO!!!!

Ah, komaj zdaj sem pogruntala, kdo je boščika! sesmejem clap
Prijavljen

Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.309

vsi smo orli

« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 12. maj 2008 ura: 09:28 »

he, prejšnje okolje   ne Angry starši, kaj pa je to  unsure) v novem okolju pa nekako do prvomajskih praznikov  seznojim sedaj pa  Cheesy solidno  clap moj se je začel trudit  oki..da bi vsaj tako ostalo  pomezik
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
PUSA
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 53

« Odgovori #6 dne:: torek, 13. maj 2008 ura: 05:37 »

in na steni na stopnicah najine hiše imam naliman listek,kjer piše:KDOR GOVORI ZA MOJIM HRBTOM-SE POGOVARJA Z MOJO RITJO!!!!

Ah, komaj zdaj sem pogruntala, kdo je boščika! sesmejem clap

Tayana.......ja jaz sem Pusa.........in sem se na novem forumu že pred urad.odprtje prijavila z drugim imenom........zdaj pa ne vem nazaj spremenit v Puso.........

V glavnem tle sem......saj take bedarije lahko samo jaz pišem,kaj ne???

Velik objem
Prijavljen
Devlin
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 677

« Odgovori #7 dne:: torek, 13. maj 2008 ura: 13:59 »

Odgovor na naslov: Ne. Počutim se obupno. Moram stran. Čimprej. Vsaj za par let.
Prijavljen

Gloda gloda mala Francka, s smrčkom miga kadar spančka, ko pa pride do kosila, je čist pridna žuža mila.

http://www.youtube.com/watch?v=KxfoY_mLFAo
Aimee
gost
« Odgovori #8 dne:: torek, 13. maj 2008 ura: 15:02 »

Pred ločitvijo staršev sem se doma (zaradi očeta) počutila obupno - živela sem v stalnem strahu, večinoma sem bila ali   groza ali jok ali  Angry.

Po ločitvi staršev (stran od očeta) se počutim  oki in Grin in se mi zaenkrat prav nič še ne mudi od doma (je treba prej doštudirati,...).
Prijavljen
kitty
gost
« Odgovori #9 dne:: torek, 13. maj 2008 ura: 17:10 »

doma je super Grin

v stanovanju kjer živim s cimri je pa obupno ker so sami hinavci  :Smiley
Prijavljen
marika
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: sreda, 14. maj 2008 ura: 10:55 »

Ugotavljam, da nas je večina v lastnih družinah nezadovoljnih. Jaz sem začela precej delati na tem in rezultati se že kažejo (boljši odnosi z možem), vendar je kdaj pa kdaj še kakšen hud padec, ki pa se potem popravi. No, če je tako lepo vreme, kot je danes, se mi zdi cel svet lepši.

marika
Prijavljen
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: sreda, 14. maj 2008 ura: 12:25 »

zanimiv je odgvor Andreje Pšeničny neki ženski , ki se pritožuje nad svojim možem ob katerem se tako slabo počuti, da se boji, da bo zbolela. Mož ima narcistično motnjo in s takim človekom je težko živet. Vendar, če si se poročil(a) s takim človekom , pomeni, da imaš tudi sam motnjo podobne vrste že od prej.......torej sprememba sebe je potrebna..
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.864

« Odgovori #12 dne:: sreda, 14. maj 2008 ura: 14:07 »

Da. Res dobro. Celo sosede imam take, da se ne vtikajo v druge, ne ogovarjajo in se ne kregamo.
Še vedno pa sem skoraj 100% prepričana, da se bom nekoč preselila nekam na Obalo. Rabim vonj po morju in daljavah in veter in jasno...Primorsko bolj odprto dušo. Smiley
Prijavljen

alexx Afro 
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: četrtek, 15. maj 2008 ura: 08:42 »

oooHH, Alexx, obožujem morje, vonj po morju.....obožujem Piran, Opatijo, Zadar, Split, Trogir...vendar nebi živel tam..zdi se mi, da potem nebi več hrepenel....po morju..
Prijavljen
slaya
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 147

« Odgovori #14 dne:: četrtek, 15. maj 2008 ura: 08:52 »

ja ja alexx se strinjam ti kr pridi. Tongue
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.864

« Odgovori #15 dne:: četrtek, 15. maj 2008 ura: 09:22 »

Scorpion...jaz sem veteran z morja. 15 let sem preživela v Šibeniku, Komiži, Visu in Splitu. Obožujem sprehode ob obali, vonj borovcev, občutek svobode. Ko zagledam morje se mi zdi, da je ves svet na dosegu roke. Na ladji mi nikoli ni slabo, tudi če vsi dobijo morsko bolezen...in ja...komot si lahko predstavljam, da bi živela na ladji...
Jer ja sam skiiiiiiiiiiiiiitnica....daljine me vuku...više volim vjetar nego mirnu luku...

Prijavljen

alexx Afro 
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: četrtek, 15. maj 2008 ura: 09:35 »

jest sem tudi ZALJUBLJEN v morje in v vse tisto kar spada zraven..borovci, vonj, skale, sonce,..ljudje, hrana,, feeling...hiše, arhitektura, smokve, škržati....

ja...ja sam skitnica......moje srce je skitnica....nema granica....i more.. .to je sloboda...duše
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.531

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #17 dne:: četrtek, 15. maj 2008 ura: 12:41 »

Jaz pa narejena in rojena ob morju. 038
In želja mi je nekoč, na star leta mogoče živet na otoku.
Partner, pes, ena barka....vse na easy...
Zaenkrat pa mamo na morju "taborniški domek v obliki prikolice" od maja do oktobra.

Ugotavljam, da nas je večina v lastnih družinah nezadovoljnih. Jaz sem začela precej delati na tem in rezultati se že kažejo (boljši odnosi z možem), vendar je kdaj pa kdaj še kakšen hud padec, ki pa se potem popravi...

Res je tako. Tudi jaz imam tako izkušnjo Marika.
Tudi padci niso več tako globoki in tragični....
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
marika
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #18 dne:: četrtek, 15. maj 2008 ura: 12:50 »

Aslan,

hvala ti za vzpodbudo. Ja, jaz bi bila tudi za takšno varianto na stara leta. Vse na izi, brez hudega tempa, ki ga imamo sedaj.

marika
Prijavljen
jade*shade
http://demonic-jade.deviantart.com/
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 172

tHE WAY SHE FEELS..

« Odgovori #19 dne:: četrtek, 15. maj 2008 ura: 20:46 »

Jaz se počutim doma,kot ptica v kletki.
Jaz se med ljudmi počutim,kot ptica v kletki.Sama.
Jaz se med stereotipi počutim,kot zbit kristalni kozarec za penino.

čutim=nič.
Disfunkcijonalna družina=disfunkcjonalen otrok.  Embarrassed
Prijavljen

Strani: [1] 2 3 4 ... 10   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar