FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. torek, 22. maj 2012 ura: 13:54

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Pisanje diplome mi je postala muka  (Prebrano 879 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
Jagodka
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 883

« Odgovori #20 dne:: četrtek, 26. januar 2012 ura: 18:19 »

Sploh se ne morem spravit k dopolnjevanju in pisanju spremeb v diplomo. Pa je od govorilnih ur minilo že več kot 1 mesec. Ima še kdo težave z zbranostjo?

A je zbranost edini problem?
Kolikor razumem, se ne spraviš zraven, tako niti zbranosti ne moreš preveriti.

A te to kar pišeš sploh zanima?
Prijavljen

Jagodni sladoled: 175 g jagod, 2 žlici mlečnega prahu, 4 medu, 150 g jogurta, 150 ml smetane.
V mešalcu zmešamo jagode, mlečni prah in med. Dodamo še jogurt in stepeno smetano in zmrznemo. Dober tek
lorika 888
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 13

« Odgovori #21 dne:: petek, 27. januar 2012 ura: 11:53 »

Tudi jaz imam občutek, da je glavni problem v tem, da se ti pisati sploh ne da oziroma nimaš motivacije, zato podzavestno iščeš banalne izgovore (navedbo bibliografije) za nepisanje. ČE že nimaš notranje motivacije, imaš vsaj zunanjo (denimo dejstvo, da boš moral plačati diplomo, če je ne boš opravil v določenem času)? Mislim, da bo kasneje samo še težje, saj boš sam še bolj "padel ven" iz stroke, pa še nekatere stvari se lahko spremenijo zaradi te bolonjske in potem je še težje.

Sama sem imela podobno težavo s pomanjkanjem motivacije in zbranostjo, ki se je po mojem mnenju porodila iz tega, ker  me je okolica po koncu 4. letnika (starši, fant in sorodnikii) neprestano spraševala samo o tej diplomi in me priganjala, gnjavila, kdaj bo napisana in zakaj že ni napisana, pa zakaj to tako dolgo traja ... Nič jim ni šlo v račun, zakaj vso to pisanje in birokratske zadeve (prijava) tako dolgo trajajo. Zato sem imela neprestano v glavi, da jo moram napisati in oddati čim prej, v meni se je porodil nekakšen strah in panika, ki pa sta me samo ovirala. Dokler nisem same sebe prepričala, da delam predvsem zase (ne za njih) in da se moram zadeve lotiti kvalitetno, mirno, zbrano in v svojem tempu, ki ga potrebujem (in ne samo, da bo čim prej in po liniji najmanjšega odpora) in zadeve so stekle same od sebe.

Če bo pa res hudo z zbranostjo, pa si morebiti pomagaj s kakšnim AD-jem. Sicer nisem zdravnik in ne vem, kako te zadeve delujejo, ampak meni so tudi pri zbranosti neverjetno pomagali.

Prijavljen
Nabc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 575

« Odgovori #22 dne:: sobota, 28. januar 2012 ura: 17:12 »

Tudi jaz imam občutek, da je glavni problem v tem, da se ti pisati sploh ne da oziroma nimaš motivacije, zato podzavestno iščeš banalne izgovore (navedbo bibliografije) za nepisanje.
Draga moja, mentor je kompliciral glede navajanja literature. Zato mi ne ti o banalnih izgovorih.  Angry
Prijavljen
lorika 888
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 13

« Odgovori #23 dne:: nedelja, 29. januar 2012 ura: 12:44 »

Uh, pardon, se opravičujem, ker se motim. Sam si napisal par mejlov nazaj, da že en mesec po govorilnih nisi napisal ničesar in da imaš težave z zbranostjo, zato sem tako sklepala. In ker pišeš na forum, sklepam, da hočeš kakšen  nasvet. Navajanje literature pa se mi še vedno zdi čista malenkost: sicer zamudna, a vseeno. Saj vse navajaš po istem kopitu. Tako da mentorjevega kompliciranja še vedno ne razumem, a verjamem, da komplicira.

Ne vem, zakaj si tako  odreagiral na moje besedo, saj včasih vsi podzavestno iščemo izgovore in sem pomislila, da je to ena izmed možnosti (a očitno pri tebi tega ni, kot praviš, tako da se ti še enkrat opravičujem). Sicer pa sem želela samo pomagati (ker sem bila sama do pred kratkim na podobnem, a s to razliko, da sem imela na srečo mentorja, ki se je držal dogovorov), zdaj pa vidim, da je res brezveze, da še karkoli pišem in lahko rečem samo: srečno pri pisanju in uskladita se z dogovori.

Prijavljen
LostOneFuture
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 55

« Odgovori #24 dne:: nedelja, 20. maj 2012 ura: 18:55 »

Jaz sem imela podobne težave. Da ni bilo volje do pisanja, nasplošno niti do vsakodnevnih stvari. Ampak sem nekako prešla iz tega.

Jaz bi pa rabila tudi en nasvet. Diplomo sem napisala do konca. Je bila v recenziji, je tudi lektorirana... in se mi mentorica ni javila nekaj dni, kličem, kličem, pišem emaile, se ne javi, nakar mi prej lih napiše sms, da ne bom smela diplome jutri oddat in da se slišimo jutri tekom dneva...ko pa je jutri zadnji dan za oddajo diplome, do 13ure bi jo mogla oddati. Zdaj pa se res grozno počutim. Vse je še bilo vredu prejšnji teden, zdaj pa kaj, naj mi napisana diploma propade? Tako sem zakričala ko sem prebrala sms, da je mož iz štale pribežal nazaj v hišo notri. Kaj lahko naredim? Sem razmišljala, da bi šla jutri do dekana in pristojne katedre. Res sploh več nevem kaj si naj mislim. Pa k točno ve, da bi že mogla v petek oddati diplomo, pa mi še za tisti skrajni, skrajni dan, torej jutri komplicira, da ne smem oddati. Zakaj? Kaj pa fali diplomi zdaj naenkrat, prejšnji teden pa je vse bilo vredu in da jo lahko oddam?
Prijavljen
Yapre
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 8

« Odgovori #25 dne:: včeraj ob 08:47 »

Na katerem študiju si; univerzitetnem, visokošolskem?
Prijavljen
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar