FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. torek, 22. maj 2012 ura: 00:48

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: SIMPTOMI  (Prebrano 531 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
joco
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 57

« dne:: četrtek, 12. januar 2012 ura: 11:34 »

Pozdravljeni,
glede na to kaj se mi dogaja zadnje dni sem prišel na idejo da bi opisovali svoje simptome ker včasi res ne vem kaj se mi dogaja.
Recimo po 3,5 let. na AD stanje se je izboljšalo razen utrujenosti ki je skoz prisotna (psih. mi je rekla da je to simp. ki se zadnji umakne),nerazumem to se mi je že drugič zgodil da iz dobrega počutja čez dan zvečer se poslabša npr. vročinski oblivi,napetost po noči ko zaspim vsakih 15 min  po telesu tak čuden občutek kot bi me neki stresel da se moram zbudit, taki simp. kot na začetku zdravljenja
kaj bi to bilo in ali je to normalo klub temu da redno jem AD.
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 4.530

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #1 dne:: četrtek, 12. januar 2012 ura: 12:28 »

Joco naše telo zaznava vse tesnobe ki se dogajajo v nas čez dan ..
in zvečer ko se telo umiri jih morda toliko bolj zaznaš, si bolj pozoren nanje.

Antidepresivi omilijo neželjeno simptomatiko,
ne odpravijo pa vzroka zanjo.

Poiskusi zvečer ... vzeti si čas zase, za sproščanje telesa, misli ...
Dihanje s trebušno prepono, progresivno mišično sproščanje, vizualizacija tebi prijetnega kraja ...
Daj telesu priložnost da se umiri.
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
joco
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: četrtek, 12. januar 2012 ura: 12:44 »

Hvala, Aslan, sploh nerazumem vsak dan skoraj grem na sprehod 4-5 km, ker za tek nimam moči skoz sem utrujen, skoz razmišljam na to slabo počutje, neznam si ga odmislit nisem sproščen.
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.530

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 12. januar 2012 ura: 13:20 »

Poiskusi z tehnikami zaustavljanja negativnih misli.
Prepoznaj negativno misel, zavej se da NI REALNA in najdi realnejšo zamenjavo zanjo.

Negativne misli namreč povzročajo še večjo tesnobo in telo, ki je tesnobno ima skoz napete mišice.
Odtod tudi lahko močna telesna utrujenost.

Namesto, da se boriš proti slabemu počutju, ga sprejmi ... dovoli si ga.
Telo skozi to počutje nekaj sporoča. Prisluhni telesu kaj potrebuje.
Išči kaj so tvoje potrebe, želje ... išči svoje vire moči, išči to kar bi dalo dnevu smisel.
Ko začnemo živet v ranovesju z seboj se tudi naše počutje izboljša.
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.090

« Odgovori #4 dne:: četrtek, 12. januar 2012 ura: 13:53 »

Recimo po 3,5 let. na AD stanje se je izboljšalo razen utrujenosti ki je skoz prisotna (psih. mi je rekla da je to simp. ki se zadnji umakne)

meni pa je psihiatrinja rekla, ker sem jamral skos glede koncentracije, da se ta simptom zadnji umakne. Smiley
Prijavljen
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.603

« Odgovori #5 dne:: četrtek, 12. januar 2012 ura: 15:20 »

Joco! rozicodam

Jaz ti bom odgovorila na podlagi mojega primera.

Ja, pri meni je bilo tako, in sicer utrujenost in totalna izčrpanost je trajala najdlje. In se je že umaknila, ko se je sedaj zopet pojavila. To meni sicer kaže, da se ukvarjam s premagovanjem nekaterih negativnih miselnih vzorcev in prisoten je tuid še en strah. Ker mi pa ne gre še tako dobro, moram v to vlagati ogromno energije in utrujenost je posledica vsega tega.

Se pa tolažim s tem, da bo počasi, ko tudi vse druge simptomatike ne bo več (nekatera je še), ko bom spremenila zame najtežje vzorce, potem pa boljše.

Lepo bodi!

Kinto, jaz pa mislim, da je pač tako, da je vsak posameznik na nekaterih področjih bolj šibek in tam verjetno težave najdlje trajajo.
Prijavljen
Ventilator
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 415

« Odgovori #6 dne:: četrtek, 12. januar 2012 ura: 23:52 »

@joco: si si meril hormone ščitnice ali katere druge hormone oz. si opravil katerekoli krvne teste?
Prijavljen
Ribica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 529

« Odgovori #7 dne:: petek, 13. januar 2012 ura: 11:02 »

Joco,

mogoče bi moral za določeno obdobje povišati dozo. meni je moj psihiater svetoval, naj za nekaj časa dvignem dozo in sem tako 5 mesecev jemala več, nato pa sem šla spet na običajno. Poleg tega pa mogoče kak prehranski dodatek uvedi - npr. omega 3 kapsule. Tudi nasvet o testu hormonov se mi zdi na mestu.

Lp
Ribica
Prijavljen
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.090

« Odgovori #8 dne:: petek, 13. januar 2012 ura: 20:52 »

Joco,

mogoče bi moral za določeno obdobje povišati dozo. meni je moj psihiater svetoval, naj za nekaj časa dvignem dozo in sem tako 5 mesecev jemala več, nato pa sem šla spet na običajno. Poleg tega pa mogoče kak prehranski dodatek uvedi - npr. omega 3 kapsule. Tudi nasvet o testu hormonov se mi zdi na mestu.

Lp
Ribica

joco, ribica mi vedno pobere besede iz ust. točno to. vem, tvoja zadnja rešitev, ampak to pomaga. preverjeno.

hormone ščitnice sem si tudi jaz testiral, pa kortizol, itd... model, prhran si čas, pa posluš nasvet ribice Wink
Prijavljen
Ventilator
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: sobota, 14. januar 2012 ura: 00:59 »

ne moreš mu svetovati naj ne gre na dodatne preglede ... je že blo dost takih na forumu, za katere se je nazadnje izkazalo, da so slabokrvni, imajo probleme s srcem ipd. dodatno testiranje ne škodi.
Prijavljen
joco
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: sobota, 14. januar 2012 ura: 11:05 »

Ja hvala vsem za nasvete enkrat naredil test tsh pri os dr. in je bilo vredu 2x testosteron in prenizke vrednosti tretjič bil v KC 2 dni na pregledu hipofizne osi pri dr. Kocjanu in mi je takrat postavil dg. pomanjkanje testosterona so bile prenizke vrednosti in tudi kartizol pre. vred. kont. čez 6 mesecev medtem  sem zamenjal AD cymbalto za wellbutrin in pri ponovni kontroli testosterona so rezultati bili bistveno boljši tko da se ni odločil za dodajanje testosterona.
Nekje sem prebral na forumu da je teste ščitnice potrebno večkrat opravljati ker vsakič niso zanesljivi pa me zanima če kdo ve če je to res in če je test ščitnice in test hormonov ščitnice enak ali so to 2 različna testa in če bi hotel testirat ščitnične hormone kje to lahko naredim in kaj naj jim rečem da mi test.
Hvala za vsak odgovor.         LP   JOCO       
Prijavljen
toja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.858

« Odgovori #11 dne:: sobota, 14. januar 2012 ura: 13:22 »

Ščitnične hormone si jaz testiram enkrat na leto in sicer s preizkavo krvi.
Vse to delajo v vseh laboratorijih, je pa res, da delajo na različne načine in
tako pridejo do različnih rezultatov, ki pa so med sabo identični...samo vrednosti
so drugače označene...( sem se pozanimala)... oki

Kaj naj rečeš?
Povej za težave pri osebnem zdravniku in prosi za test ščitnice...TSH...FT4...FT3...,
ne bi smelo bit problema.

« Zadnje urejanje: sobota, 14. januar 2012 ura: 13:26 od toja » Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Ventilator
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: ponedeljek, 16. januar 2012 ura: 02:37 »

čeprav imaš sedaj normalne vrednosti hormonov, poskusi spremeniti kaj glede prehrane, življenjskega sloga ipd. lahko da gre za neka sezonska nihanja, ki so povezana ravno s tem. malo analiziraj, ali se gibaš dovolj (za testosteron je dobro dvigovanje uteži oz. anaerobni trening), zdrava prehrana (ribe, zelenjava, sadje). predlagam, da kak teden ali mesec uporabljaš cron-o-meter (pogooglaj) in analiziraš, kaj ješ, če vseh vitaminov idr. s prehrano dobiš dovolj (če ješ kot povprečen slovenec, ti gotovo česa primanjkuje) in to malo spremeniš oz. si pomagaš z dodatki (omega 3, cink, vitamini ...). za kortizol pa ne razumem, ali si imel prenizke ali previsoke vrednosti, to je lahko povezano s stresom in celo izgorelostjo in ima lahko močan vpliv na psiho oz. obratno. nauči se sproščat, to blagodejno vpliva na kortizol.

si hodil kaj na psihoterapijo? meniš, da so kaki psihični vzroki za tvoje težave, kakšni nerazrešeni problemi ipd.? se ti v katerih situacijah/obdobjih pogosteje pojavljajo ti problemi?
si imel kakšne telesne bolezni med zdravljenjem ali več let nazaj? so v družini kakšne bolezni (telesne ali psihične)?

predlagam, da si testiraš še vitamin D (to bi moral delati tudi vsak, ki nima vidnih težav, ker je pomanjkanje zaradi modernega življenjskega sloga vse pogostejše) in se pri zdravniku pozanimaš, kaj si lahko še testiraš, če misliš, da je potrebno.
Prijavljen
joco
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: sreda, 15. februar 2012 ura: 22:00 »

si hodil kaj na psihoterapijo? meniš, da so kaki psihični vzroki za tvoje težave, kakšni nerazrešeni problemi ipd.? se ti v katerih situacijah/obdobjih pogosteje pojavljajo ti problemi?
si imel kakšne telesne bolezni med zdravljenjem ali več let nazaj? so v družini kakšne bolezni (telesne ali psihične)?

Ne nobene terap. pač mi je psih. rekla da jih ne rabim,nobenih težav problemov ni saj da bi se jaz zavedel odkar sem bolan se nič ne dogaja posebnega da bi bile kakšne situacije stresne normalen vsakdanjik.
 Eno leto pred tem počutjem sem imel bakter. plučnici in sepso ne vem če je to kakšen razlog lahko za moje počutje
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar