Dionisos10
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 11
|
 |
« Odgovori #20 dne:: četrtek, 02. februar 2012 ura: 19:02 » |
|
Pardon, majhna napaka. Prej ko sem napisal, da so se utrujenost, omotičnost in zmanjšan libido mi povrnili. Evo popravek: Utrujenost, omotičnost in zmanjšan libido so izzveneli.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Dionisos10
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #21 dne:: četrtek, 02. februar 2012 ura: 19:18 » |
|
Ma ja, jaz tudi upam, da se mi bo splačalo. Po zadnji prekinitvi Cipralexa, sem k Wellbutrinu dodal najnovejše zdravilo Valdoxan. Kaj hitro sem opazil, da nima takih močnih terapevtskih učinkov kot jih imajo SSRI-ji, saj se mi je počutje spet poslabšalo. Na koncu pa sem v obupu šel nazaj na Cipralex, zdaj pa bomo videli kako bo. Slišal sem tudi, da naj bi bil Prozac najbolj poživljujoč SSRI, ki naj ne bi povzročal utrujenosti.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
martinca
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.540
|
 |
« Odgovori #22 dne:: petek, 03. februar 2012 ura: 00:18 » |
|
Kaj to pomeni zdaj, še enkrat povej  Iz tega ni mogoce razumet, kako je zdaj s tabo?  Najprej si napisal to : Evo, da se še jaz malo oglasim  . Tudi sam jemljem kombinacijo Cipralexa in Wellbutrina zaradi mešane depresivno anksiozne motnje in moram tudi jaz potrditi, da Wellbutrin ne odpravlja težav na področju spolnosti, ki jih povzroča Cipralex. Mogoče se libido malenkost zviša ob dodatni uvidebi Wellbutrini, ampak kakšne bistvene razlike ni. Aha pravis ni vredu, toda potem pa si napisal to : In potem si napisal to z dopolnjenim pravilnim stavkom : Tudi sam imam na dolgi rok težave z utrujenostjo in omotičnostjo, ki mi ju po približno 4-5 mesečnem jemanju povzroča Cipralex. Do zdaj sem to utrujenost reševal na ta način, da sem prenehal z jemanjem Cipralexa. Utrujenost, omotičnost in zmanjšan libido so izzveneli, vendar se mi je po približno dveh mesecih počutje poslabšalo. Zdaj spet jemljem Cipralex poleg Wellbutrina, počutje je v redu. Ok, to sem zdja razumela, zato si sel nazaj na Cipralex. ŠE EN DOKAZ, TEJAMA, DA KDOR GRE DOL IZ AD, pade v pocutju inmora nazaj na AD.  Prosim za odgovor, ker ne vem, kako je zdaj s tabo. In da ne bom jaz napake trdila o tem! Ali naj upostevam tvoji prvi stavek kjer trdis, da Welbutrin ne pomaga prti izgubi libida ali sedanji zadnji stavek, da je pocutje vredu? Ali Welbutrin odpravlja tezave z libidom ob jemanju Cipralexa ali ne ? Ker sprva pravis tako, potem na koncu pa drugace. Eno je libido, drugo pocutje, tretje utrujenost. Kako je zdaj, ko jemljesWelbutrin + cipralex spet? Pocutje je vredu, libida pa ni vec istega, ali je tako? 
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: petek, 03. februar 2012 ura: 00:23 od martinca »
|
Prijavljen
|
neimenovana
|
|
|
Dionisos10
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #23 dne:: petek, 03. februar 2012 ura: 12:03 » |
|
Kako je zdaj, ko jemljesWelbutrin + cipralex spet? Pocutje je vredu, libida pa ni vec istega, ali je tako?
Da, tako je Martinca.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
egi
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 10
|
 |
« Odgovori #24 dne:: petek, 03. februar 2012 ura: 12:36 » |
|
Živijo,
Tudi jaz sem imel podobne težave z libidom, spanjem itd. Sedaj se pa sam sprašujem ali sploh pomagajo ta zdravila, če so pa stranski učinki večji, kot pa sama aksioznost, katero jaz imam. Berem knjigo Kako zdraviti aksioznost za telebane in prihajam počasi do zaključka, da moram prvo sam v glavi spremeniti stvari ( ne gre zlahka ), potem se lahko zdravim kemično, res pa je, da ima vsak malo drugačno sestavo glave, pa pride razlika v dojemanju bolezni.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Dionisos10
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #25 dne:: petek, 03. februar 2012 ura: 14:03 » |
|
Ja, s stranskimi učinki zdravil je tako, da jih imajo vsa zdravila. Za stranske učinke pa je značilno, da minejo po prvih tednih jemanja, v kolikor ne minejo in so prehudi, je potrebna menjava zdravil. Egi, ne skrbi, vse bo še dobro. Ti pa priporočam knjigi Premagovanje anksioznosti za telebane in Depresija za telebane. V teh knjigah boš našel dosti koristnih informacij in nasvetov.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
tejama
|
 |
« Odgovori #26 dne:: petek, 03. februar 2012 ura: 14:14 » |
|
Živijo,
Tudi jaz sem imel podobne težave z libidom, spanjem itd. Sedaj se pa sam sprašujem ali sploh pomagajo ta zdravila, če so pa stranski učinki večji, kot pa sama aksioznost, katero jaz imam. Berem knjigo Kako zdraviti aksioznost za telebane in prihajam počasi do zaključka, da moram prvo sam v glavi spremeniti stvari ( ne gre zlahka ), potem se lahko zdravim kemično, res pa je, da ima vsak malo drugačno sestavo glave, pa pride razlika v dojemanju bolezni.
Hojla! Tvoje vprašanje, ali zdravila pomagajo, če so str. uč. večji kot sama anksioznost, je logično! Odgovor je sledeč: JA, POMAGAJO! Ampak str. uč. so tako moteči, da vam je bilo skoraj boljše živeti anksiozen (nemiren), kakor pa miren in s stranskimi učinki. Ocenite novo situacijo, kaj je hujše in kaj boljše za vas in naredite tako, da vam bo dobro. Povejte zdravniku. Lahko zamenjata terapijo, ali pa jo opustite. Sama anksioznost pa se ne zdravi z antidepresivi, če ni zraven še depresije. Anksioznost je nemir, tukaj pomagaja anksiolitiki. TODA POZOR, ANKSIOLITIKI POVZROČAJO ODVISNOST IN NISO PRIMERNI ZA DOLGOTRAJNO UPORABO, NAJVEČ 1 MESEC. Potem je potrebno odkriti vzroke nemira in jih odpraviti. In vzrok zagotovo ni serotonin. O tem pa že sam pišeš, da moraš najprej spremeniti sam nekaj "v glavi". Če si se lotil spreminjanja vzorca razmišljanja "v glavi", ti želim veliko uspeha. Mateja
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
martinca
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #27 dne:: petek, 03. februar 2012 ura: 14:58 » |
|
Kako je zdaj, ko jemljesWelbutrin + cipralex spet? Pocutje je vredu, libida pa ni vec istega, ali je tako?
Da, tako je Martinca.
Hvala za odgovor.  En, ki sem ga srecala v psihiatricni ambulanti, ki jemlje 40 mg Paroxata ze 20 let, je rekel, da prva 3 leta ni mogel seksati. Potem pa je bilo spet vse normalno!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
neimenovana
|
|
|
martinca
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #28 dne:: petek, 03. februar 2012 ura: 15:39 » |
|
Tejama, slisim prvic  , Doslej sem mislila, da se tudi anksioznost zdravi z antidepresivi (pac tista anksioznost, ki še ni panicna motnja) - tudi sama sem dobila AD Cipralex 10 mg prav zarad anksioznosti, ker kolikor se poznam, mi je takrat cisto zares grozil padec v hudo obliko panicne motnje - cakala sme do zadnjega in se potem odlocila za tablete - namrec pred 13 leti sem bila ze prestala hudo obliko panicne motnje in ponovnega pekla nisem hotela tvegati vec, ker je bil blizu in bolje mi jo je bilo prepreciti kot pa zdraviti! :A Saj ne bi sla na AD zaradi splosne anksioznosti, ampak, ker mi je grozila cista groza v napadih, pa sem pac sla, da sem jo preprecila. Ali pa je ze bila lazja oblike panicne motnje morda? Saj ni vazno, AD mi je mocno prijel in kar prevec! Po 1 mesecu se spomnim, da me je še tu in tam usekal hud strah kar znenada brez razloga, vendar vedno manj in v mesecih sem bila - ZDRAVA! V bistvu je bla tudi ta anskioznost izredno huda - ker se strasno bojim tablet in imam za to dobre razloge (slabsa kri ne glede na prehrano, pa tudi pri 2 letih izvidi krvi kazejo isto - danes sem dobila vpogled v arhiv). In AD - ji so mi zelo prijeli, vendar sem v roku 1 meseca po ukinitvi zapadla v stanje tezke depresije (in nihanja, ki je pred zacetkom jemanja AD-ja ni bilo - tisto sem opisala v drugi temi). Kdor je ze izkusil panicno motnjo in misli, da bo noter zdaj-zdaj padel, ker je ta dsrh in nnespecnost vedno hujsa in ker ni vec varen sploh pred izubo razuma, je po moje zanj veliko bolje, da vseeno gre na AD-je, ce je ta huda anksiozna stiska na meji panicne motnje ... DA PREPRECI padec v panicno motnjo. Ker ce se zgodi, si kar za nekaj casa oplel in ne mores ne zivet ne umret in tezko izides ven, trajalo bo dlje casa in ce lahko s kemijo hitro to preprecis, zakaj pa ne, pa ceprav nimas depresije . Sicer je po tebi, ce pades vanjo. Jaz sem si pomagala. S tem da je bil Paroxat zame smrtno nevaren, Cipralex pa kljub stevilnim stranskim ucinkom zelo pomagal - psihiater mi ga hoel menjati, ampak ko sem vidla mocan vpliv ze v 3 tednih, sem vztrajala v nejescosti in nespecnosti, samo da me ni bilo vec groza. Tako da, tisti ki res trpijo, kar gredo na antidepresiv , ceprav njihovemu telesu ne odgovarja, sama sem imela tudi po 4 mesecih jemanja Cipralexa pekoce oci in nisem jedla, ampak glavno, da sem se resila strahu takrat, ki je bil cisto drugacen. To so pac te stopnje , tocno ves, kje si in kdaj bi lakho zgubil nadzor.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
neimenovana
|
|
|
egi
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 10
|
 |
« Odgovori #29 dne:: nedelja, 05. februar 2012 ura: 22:21 » |
|
Živijo,
Hojla! Tvoje vprašanje, ali zdravila pomagajo, če so str. uč. večji kot sama anksioznost, je logično! Odgovor je sledeč: JA, POMAGAJO! Ampak str. uč. so tako moteči, da vam je bilo skoraj boljše živeti anksiozen (nemiren), kakor pa miren in s stranskimi učinki. Ocenite novo situacijo, kaj je hujše in kaj boljše za vas in naredite tako, da vam bo dobro. Povejte zdravniku. Lahko zamenjata terapijo, ali pa jo opustite. Sama anksioznost pa se ne zdravi z antidepresivi, če ni zraven še depresije. Anksioznost je nemir, tukaj pomagaja anksiolitiki. TODA POZOR, ANKSIOLITIKI POVZROČAJO ODVISNOST IN NISO PRIMERNI ZA DOLGOTRAJNO UPORABO, NAJVEČ 1 MESEC. Potem je potrebno odkriti vzroke nemira in jih odpraviti. In vzrok zagotovo ni serotonin. O tem pa že sam pišeš, da moraš najprej spremeniti sam nekaj "v glavi". Če si se lotil spreminjanja vzorca razmišljanja "v glavi", ti želim veliko uspeha. Mateja Hvala lepa, delam na tem in kot pravim, vzorci so močni, ni jih lahko spremeniti, sploh pa, ko ljudje te vidijo kakšen si ( npr. v službi ) te imajo hitro dosti. Problem je že postal akuten, 21 let delovne dobe imam, pa sem se skoraj vedno skregal, pa odšel, sedaj so me pa po 2 mesecih na relativno odgovornem mestu vrgli ven, ker so me imeli malo dosti, pa še padel sem na mino notranjih odnosov. In sedaj je potrebno te vzorce pa spremeniti ob vsem tem, kar sem si nakopal, ni mi lahko, vendar sem optimist, da bo šlo, saj nekako sem vzrok našel, vendar me pa zanima še vseeno, kje se da to pa naglas povedati, ker moram to dati ven, ter mogoče tudi slišim kakšen podoben problem, pa mogoče se da dobiti kakšen nasvet.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
joco
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 57
|
 |
« Odgovori #30 dne:: ponedeljek, 06. februar 2012 ura: 09:56 » |
|
Živjo, tudi jaz imam wellbutrin 10 mesecev prej cipralex 6 pa ni bilo vredu potem cymbalto stanje se je izboljšalo zaradi težjega doseganja orgazma sem psih. omenjal wellbutrin in mi je takoj zamenjala moram priznat po dobrem tednu je spolnost oz doseganje orga. bilo čisto drugače lahko bi rekel odlično je pa ena druga težava pri meni recimo da sem 3 tedne solidnega počutja (ne bom rekel da sem vredu ker ni niti enega dneva da nebi bil kakšen simptom prisoten ali utrujenost,nespečnost,bolečina itn) potem 4 teden se ful poslabša pa ne z kakšnim razlogom da bi jaz vedel kar pride utrujenost stiska v prsih nekakšen krč v trebuhu najbolj moteče je to da se zbudim ob 4 zjutraj in ful bi še spal se mi pa pojavi nek nemir v nogah da se vsakih 5 minut moram premikat in obračat in nemoč v rokah kot da bi mi nekaj vleklo energijo iz mene in to je spet posledica da sem čez dan kot cuna potem se čez par dni izboljša in tako se skoz vrti tko da bi rekel da ta wellbutrin niti ne daje energije res mi ni jasno ali imam premajhno dozo 150 ali bi mogel imeti še kakšno zdravilo zraven če ima kdo kakšno rešitev naj poroča do takrat pa pozdrav
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
tejama
|
 |
« Odgovori #31 dne:: ponedeljek, 06. februar 2012 ura: 11:20 » |
|
Živjo, tudi jaz imam wellbutrin 10 mesecev prej cipralex 6 pa ni bilo vredu potem cymbalto stanje se je izboljšalo zaradi težjega doseganja orgazma sem psih. omenjal wellbutrin in mi je takoj zamenjala moram priznat po dobrem tednu je spolnost oz doseganje orga. bilo čisto drugače lahko bi rekel odlično je pa ena druga težava pri meni recimo da sem 3 tedne solidnega počutja (ne bom rekel da sem vredu ker ni niti enega dneva da nebi bil kakšen simptom prisoten ali utrujenost,nespečnost,bolečina itn) potem 4 teden se ful poslabša pa ne z kakšnim razlogom da bi jaz vedel kar pride utrujenost stiska v prsih nekakšen krč v trebuhu najbolj moteče je to da se zbudim ob 4 zjutraj in ful bi še spal se mi pa pojavi nek nemir v nogah da se vsakih 5 minut moram premikat in obračat in nemoč v rokah kot da bi mi nekaj vleklo energijo iz mene in to je spet posledica da sem čez dan kot cuna potem se čez par dni izboljša in tako se skoz vrti tko da bi rekel da ta wellbutrin niti ne daje energije res mi ni jasno ali imam premajhno dozo 150 ali bi mogel imeti še kakšno zdravilo zraven če ima kdo kakšno rešitev naj poroča do takrat pa pozdrav
POZDRAVLJEN, JOCO!
ŽE VEČKRAT SEM NAPISALA NA TEM FORUMU, DA ZDRAVILA IZBOLJŠAJO SIMPTOME, NE POZDRAVIJO PA VZROKA TEŽAV. ŠE POSEBEJ TO VELJA ZA AD-JE. DA POSTANE ČLOVEK DEPRESIVEN, MORA BITI ZADOŠČENO NEKATERIM OKOLIŠČINAM, KI PA SE SEVEDA RAZLIKUJEJO OD PASAMEZNIKA DO POSAMEZNIKA. PO NEKAJ PRISPEVAJO NAGNJENOST, VEDENJSKI VZORCI, IZKUŠNJE IZ OTROŠTVA, STRESNE SITUACIJE, EN VELIK STRENI DOGODEK (SMRT, ROJSTVO, POROKA, ...).
AD-JI "POMAGAJO" ČLOVEKU, DA ZOPET LAHKO ZAČNE OPRAVLJAT VSAKODNEVNE OBVEZNOSTI. kO SI TOLIKO OPOMORE, DA SE POČUTI "BOLJE", PA JE ZELO SMISELNO OBISKATI KAKEGA PSIHOTERAPEVTA. OBETA SE MU SPREMEBA MISELNIH IN VEDENJSKIH VZORCEV, KI SO GA DO SEDAJ OMEJEVALI ALI PA MU PREPREČEVALI, DA BI ZADOVOLJEVAL SVOJE POTREBE. tAKO JE "ZAPADEL V DEPRESIJO" IN SEDAJ JE NAJPAMETNEJE, DA SE LOTI "DELA NA SEBI".
ME PA ZELO VESELI, DA SI NAŠEL ZDRAVILO ZASE. PREDVSEM ZATO, KER SE NA TEM FORUMU V GLAVNEM PIŠE O TEŽAVAH IN GROZAH PRI ZDRAVLJENJU, REDKO PA LJUDJE POHVALIJO SVOJO TERAOPIJO.
MORAM PA TI ŠE DODATI, DA JE NORMALNO, DA NAŠE RAZPOLOŽENJE NIHA. TOREJ - NORMALNO JE, DA SI NEKAJ ČASA BOLJŠI, POTEM ZA ZOPET SLABŠE RAZPOLOŽEN. TO SE DOGAJA TAKO DEPRESIVNIM KAKOR "ZDRAVIM". SIMPTOMI, KI JIH OMENJAŠ, PA SO VERJETNO POVEZANI S STRAHOVI (NEMIRNE NOGE IN NEUČINKOVITE ROKE), KI SI JIH PODZAVESTNO PRIKLIČEŠ, KO NE MOREŠ SPATI! IN SE ZAVRTIŠ V ZAČARAN KROG NESPEČNOSTI, UTRUJENOSTI, STRAHU, ...
POSKUSI PSIHOTERAPIJO - nimaš česa izgubiti.
lep pozdrav, Mateja
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
joco
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #32 dne:: ponedeljek, 06. februar 2012 ura: 12:12 » |
|
Mateja hvala, ampak pri prvem obisku psihi. ko smo se pogovarjali je rekla da ni potrebe da bi šel na psihoterapije to je bilo avgusta 2008 res je da nisem bil v nekakšnem stresnem obdobju kot da sem mal več delo in tega več ne počnem pa kljub temu sem utrujen največkrat dopoldan ali tam do tretje ure potem proti večeru dobim energijo in tud zaspim problem je da se zgodaj prebudim A so terapije samoplačniške ali je možno tudi na napotnico in če je kje je dobim NA TEJ STRANI SEM PREBRAL ZANIMIVOSTI ZAKAJ SPLOH PRIDE DO DEPRESIJE NE VEM ČE JE TO RES ČE JE POTEM NERAZUMEM NAŠE ZDRAVNIKE ZAKAJ NAJPREJ NE UGOTOVIJO HORMONSKA STANJA BOLNIKA http://www.sensa.si/zdrave-odlocitve/hormonska-terapija-spremenite-svoj-zivljenjski-slog/
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
martinca
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #33 dne:: ponedeljek, 06. februar 2012 ura: 13:51 » |
|
EN VELIK STRENI DOGODEK (SMRT, ROJSTVO, POROKA, ...).
AD-JI "POMAGAJO" ČLOVEKU, DA ZOPET LAHKO ZAČNE OPRAVLJAT VSAKODNEVNE OBVEZNOSTI.
ME PA ZELO VESELI, DA SI NAŠEL ZDRAVILO ZASE. PREDVSEM ZATO, KER SE NA TEM FORUMU V GLAVNEM PIŠE O TEŽAVAH IN GROZAH PRI ZDRAVLJENJU, REDKO PA LJUDJE POHVALIJO SVOJO TERAOPIJO.
MORAM PA TI ŠE DODATI, DA JE NORMALNO, DA NAŠE RAZPOLOŽENJE NIHA. POSKUSI PSIHOTERAPIJO - nimaš česa izgubiti.
lep pozdrav, Mateja
To pa cisto res, najbolj cudno je, da nekdo zaradi poroke ali rojstva otroka pade v depresijo. Ok za smrt in selitev razumem! Drugac pa si vs narobe si razumela, Tejama,  Joco TRPI na Welburinu in pravi, da mu ne daje energije! Edino spolnost je boljsa, drugace pa je z njim hudo! Tole je napisal , evo : tudi jaz imam wellbutrin 10 mesecev prej cipralex 6 pa ni bilo vredu potem cymbalto stanje se je izboljšalo zaradi težjega doseganja orgazma sem psih. omenjal wellbutrin in mi je takoj zamenjala moram priznat po dobrem tednu je spolnost oz doseganje orga. bilo čisto drugače lahko bi rekel odlično je pa ena druga težava pri meni recimo da sem 3 tedne solidnega počutja (ne bom rekel da sem vredu ker ni niti enega dneva da nebi bil kakšen simptom prisoten ali utrujenost,nespečnost,bolečina itn) potem 4 teden se ful poslabša pa ne z kakšnim razlogom da bi jaz vedel kar pride utrujenost stiska v prsih nekakšen krč v trebuhu najbolj moteče je to da se zbudim ob 4 zjutraj in ful bi še spal se mi pa pojavi nek nemir v nogah da se vsakih 5 minut moram premikat in obračat in nemoč v rokah kot da bi mi nekaj vleklo energijo iz mene in to je spet posledica da sem čez dan kot cuna potem se čez par dni izboljša in tako se skoz vrti tko da bi rekel da ta wellbutrin niti ne daje energije res mi ni jasno ali imam premajhno dozo 150 ali bi mogel imeti še kakšno zdravilo zraven če ima kdo kakšno rešitev naj poroča do takrat pa pozdrav
To ti kopiram, Tejama, ker ne zelim, da bi bilo po novem toženje pacienta o nadaljevanju depresije kljub jemanju antidpresiva Welbutrina/ali kateregakoli drugega antidepresiva, s strani strokovnjakov, ali farmacevta ali psihiatra, opisano in zavajajoče razumljeno in zavajajoce z vase strani odgovorjeno tako, kot bi vam ko je slo za hvaljenje antidepresiva in hvaljenje terapije, kakor si mu bila ti odgovorila, da "je malo ljudi, ki pohvali terapijo " .  Hvala, Tejama.
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 06. februar 2012 ura: 14:03 od martinca »
|
Prijavljen
|
neimenovana
|
|
|
|
tejama
|
 |
« Odgovori #34 dne:: ponedeljek, 06. februar 2012 ura: 15:39 » |
|
EN VELIK STRENI DOGODEK (SMRT, ROJSTVO, POROKA, ...).
AD-JI "POMAGAJO" ČLOVEKU, DA ZOPET LAHKO ZAČNE OPRAVLJAT VSAKODNEVNE OBVEZNOSTI.
MORAM PA TI ŠE DODATI, DA JE NORMALNO, DA NAŠE RAZPOLOŽENJE NIHA. POSKUSI PSIHOTERAPIJO - nimaš česa izgubiti.
lep pozdrav, Mateja
To pa cisto res, najbolj cudno je, da nekdo zaradi poroke ali rojstva otroka pade v depresijo. Ok za smrt in selitev razumem! Drugac pa si vs narobe si razumela, Tejama,  Joco TRPI na Welburinu in pravi, da mu ne daje energije! Edino spolnost je boljsa, drugace pa je z njim hudo! Tole je napisal , evo : tudi jaz imam wellbutrin 10 mesecev prej cipralex 6 pa ni bilo vredu potem cymbalto stanje se je izboljšalo zaradi težjega doseganja orgazma sem psih. omenjal wellbutrin in mi je takoj zamenjala moram priznat po dobrem tednu je spolnost oz doseganje orga. bilo čisto drugače lahko bi rekel odlično je pa ena druga težava pri meni recimo da sem 3 tedne solidnega počutja (ne bom rekel da sem vredu ker ni niti enega dneva da nebi bil kakšen simptom prisoten ali utrujenost,nespečnost,bolečina itn) potem 4 teden se ful poslabša pa ne z kakšnim razlogom da bi jaz vedel kar pride utrujenost stiska v prsih nekakšen krč v trebuhu najbolj moteče je to da se zbudim ob 4 zjutraj in ful bi še spal se mi pa pojavi nek nemir v nogah da se vsakih 5 minut moram premikat in obračat in nemoč v rokah kot da bi mi nekaj vleklo energijo iz mene in to je spet posledica da sem čez dan kot cuna potem se čez par dni izboljša in tako se skoz vrti tko da bi rekel da ta wellbutrin niti ne daje energije res mi ni jasno ali imam premajhno dozo 150 ali bi mogel imeti še kakšno zdravilo zraven če ima kdo kakšno rešitev naj poroča do takrat pa pozdrav
To ti kopiram, Tejama, ker ne zelim, da bi bilo po novem toženje pacienta o nadaljevanju depresije kljub jemanju antidpresiva Welbutrina/ali kateregakoli drugega antidepresiva, s strani strokovnjakov, ali farmacevta ali psihiatra, opisano in zavajajoče razumljeno in zavajajoce z vase strani odgovorjeno tako, kot bi vam ko je slo za hvaljenje antidepresiva in hvaljenje terapije, kakor si mu bila ti odgovorila, da "je malo ljudi, ki pohvali terapijo " .  Hvala, Tejama. DRAGA MARTINCA! ENO STVAR TE PROSIM IN MISLIM ZELO RESNO. NE ODGOVARJAJ NA PRISPEVKE, KI JIH JAZ PIŠEM DRUGIM LJUDEM V ODGOVOR. NE NAMERAVAM SE "PREPUCAVAT" S TEBOJ TUKAJ PO FORUMU IN NA TVOJE PROVOKACIJE RES NE BOM VEČ ODGOVARJALA. MIDVE IMAVA ZELO RAZLIČNA MNENJA GLEDE VEČINE STVARI, ZATO PREDLAGAM, DA SE OSEBNO SREČAVA IN SE POGOVORIVA. JAZ KOT FARMACEVTKA, BOM TUKAJ ODGOVARJALA NA VPRAŠANJA ZAINTERESIRANIH FORUMOVCEV, KER JE TO MOJA DOLŽNOST. NA TVOJE PRISPEVKE PA NE BOM VEČ REAGIRALA, KER SO PROVOKATIVNI, SENZACIONALNI IN NEVARNI. TI PRESTRAŠIŠ LJUDI, NAMESTO, DA BI POVEDALA SVOJE MNENJE. S TEM DOKONČNO ZAKLJUČUJEM KAKRŠNOKOLI DEBATO S TEBOJ. MATEJA
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
martinca
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #35 dne:: ponedeljek, 06. februar 2012 ura: 19:21 » |
|
Tejama,  brez razloga agresivno pises, saj jaz nisem nek lolek, saj pa berem in sem ti tud skopirala, kaj kdo pise . Ce se zmotim, priznam napako - pa tudi ti jo daj, ne pa, da jo drugim pripises in obtozis ne vem, cesa. In ti se tukaj edina deres in se prepucavas brez razloga samo zato, ker ti ni vsec, da sem ti crno na belem skopirala, da si pac narobe razumela zapisano Jocovo besedilo! Kaj sem pa hudega rekla?  Namesto da bi ti verjela Jocu, da mu Welbi ne dela dobro, ga v odgovoru prepricujes, da lepo, da mu dela dobro. Pa samo to sem ti napisala : Joco je odgovoril : "nsem zadovoljen z Welbutrinom." Ti pa si odgovorila : "Fino, da je kdo zadovoljen s svojo terapijo, ne pa da samo simfa!" Tako da lahko vsak prebere in vidi, ceprav zanikas  Brezveze vpijes tukaj name, namesto da bi verjela Jocu, da mu Welbi ne dela dobro in ga prepricujes, da mu dela. Ne vem, zakaj si do mene tako negativno nastrojena, ker je taka konfliktnost res cisto po nepotrebnem. Ce pa se samo pogovarjamo tukaj. Sploh glede na to, da imas z nami vred po lastnih besedah psihicne tezave, bi lahko vsi bili prijatelji! 
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 06. februar 2012 ura: 19:25 od martinca »
|
Prijavljen
|
neimenovana
|
|
|
|
tejama
|
 |
« Odgovori #36 dne:: torek, 07. februar 2012 ura: 10:20 » |
|
A so terapije samoplačniške ali je možno tudi na napotnico in če je kje je dobim NA TEJ STRANI SEM PREBRAL ZANIMIVOSTI ZAKAJ SPLOH PRIDE DO DEPRESIJE NE VEM ČE JE TO RES ČE JE POTEM NERAZUMEM NAŠE ZDRAVNIKE ZAKAJ NAJPREJ NE UGOTOVIJO HORMONSKA STANJA BOLNIKA http://www.sensa.si/zdrave-odlocitve/hormonska-terapija-spremenite-svoj-zivljenjski-slog/ [/quote] Hojla! Jaz razumem članek o "nastanku depresije", ki si ga prebral, malce drugače. Gre za povišano koncentracijo kortizola, ki povzroča klinično sliko depresivnega simptoma. To torej ni depresija, pač pa so znaki podobni in zdravnik bi vam utegnil zmotno predpisati antidepresiv. Lahko poprosiš osebnega zdravnika, da vam predpiše krvno analizo ščitničnih hormonov, hormonov nadledvične žleze in da pogleda glukozo (sladkor) na tešče in po zaužitju glukoze. In če bo vse v redu (rezultati v mejah normale), so vzroki kje drugje. Iz tvojega pisanja o Wellbutrinu sem razumela, da ti je po tej terapiji OK, oz. da ti ta terapija ustreza. Če bi imel hormonsko neravnovesje, ti AD ne bi pomagal. V taistem članku avtorica piše sledeče:»Če ne zdravimo vzrokov bolezni, se bomo torej vrteli le v začaranem krogu.« In AD tudi ne zdravi vzrokov, le izboljša simptomatiko. Težave, ki jih omenjaš z nemirnimi nogami in neučinkovitimi rokami, so lahko (ni pa seveda nujno) posledica raznih strahov in nekih lastnih prepričanj, ki te sedaj ovirajo. In da ne bo pomote, ta tvoja prepričanja so bila pred leti (ko si bil še otrok) funkcionalna in učinkovita. Danes so očitno moteča. Zato sem ti tudi svetovala psihoterapevta, ker niti psihiater niti osebni zdravnik tega ne moreta diagnosticirat. Vzrok je čas, ki ga imata oba na voljo za pacienta, drugi vzrok pa je pristop, ki ni enak zdravljenju, kot ga poznamo pri zdravnikih. Imaš težave, ki te motijo. Torej lahko poskusiš vse, kar je na voljo: krvna analiza, tablete, prehrana, spremenjen življenjski slog, psihoterapija, ... pa še kaj. Sam si zase NAJVEČJI STROKOVNJAK in videl boš, kaj je pri tebi najbolj učinkovito. Bi bilo pa res res najelegantneje vzeti pravo tableto in biti dober. Ampak žal tako ne funkcioniramo ne svet, ne življenje, ne ljudje. Srečno, Mateja
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Dionisos10
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #37 dne:: torek, 07. februar 2012 ura: 11:34 » |
|
Jaz razumem članek o "nastanku depresije", ki si ga prebral, malce drugače. Gre za povišano koncentracijo kortizola, ki povzroča klinično sliko depresivnega simptoma. To torej ni depresija, pač pa so znaki podobni in zdravnik bi vam utegnil zmotno predpisati antidepresiv.
Po nekaterih raziskavah je vzrok depresije prav povišana koncentracija stresnega hormona kortizola. Koncentracijo kortizola bi naj zniževal antidepresiv Aurorix, vendar to še ni povsem znanstveno potrjeno.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
kinto
|
 |
« Odgovori #38 dne:: torek, 07. februar 2012 ura: 11:47 » |
|
Uuu... forum is starting to get interesting again... tokrat martinca vs. tejama  Evo moja izkušnja: terapija z antidepresivom Asentra - malce bom karikiral, ampak it saved my life  Ko sem začel jemati antidepresiv, sem videl, da zadnjih 10 let nisem bil pač čuden, da ni bila kriva puberteta, da nisem pač tak, da rad spim do 11-12ih, da nisem pač tak, da mi ne dela koncentracija in se težko učim, da se nisem pač rodil grd in neumen, da ne izpadem vedno popolni bedak in da si folk ne misli vedno najslabše o meni, itd., itd., itd., itd..... Tejama, problem je v tem, če prevečkrat "pohvališ" ad-je, se oglasijo razni alternativnimedicincikiverjamejosamovkn jigezasamopočvseostalopajestrupindroga in te sprašujejo za katero farmacivtsko firmo delaš. Antidepresivi so bad bad bad  in na forumih ter raznih www.antidepressantswillmakeyoucrazy.com so podana strokovna spoznanja, katerim je potrebno verjeti, ne pa vam, farmacevtom, zdravnikom, psihiatrom, podkupljenim figuram, ki sodelujete pri svetovni zaroti  En lep, serotoninski pozdrav 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
joco
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #39 dne:: torek, 07. februar 2012 ura: 12:09 » |
|
Pri meni se je stanje izboljšalo že pri cymbalti predvsem manj so me bolele roke in noge ni se pa toliko izboljšalo da bi rekel da sem vredu kajti vsak dan imam nekakšno težavo ki me ovira pri zamenjavi za wellbutrin se tudi nič več ni izboljšalo niti poslabšalo razen spolnost je res drugačna ta članek sem pa omenjal zaradi tega ker navaja da se pri spremembi koncentracije kortizola lahko počutimo dobro ali slabo večina nas pa omenja da se v večernih urah počutimo boljše.Vas obliva ali trese?
Ščitnica je žleza, ki nadzoruje presnovo oziroma to, kako izkoriščamo hrano, koliko imamo energije, nadzoruje vzdrževanje toplote. S ščitnico imajo težave tisti, ki jim je ves čas vroče, in tisti, ki jih rado zebe, ali pa ljudje, ki se neuspešno, čeprav s pravimi pristopi, bojujejo z debelostjo. Na težave s ščitnico opozarjajo tudi suha ali prepotena koža, izpadanje las, suhi lasje, bolečine v mišicah, nagnjenost k pogostim okužbam ušes, grla, nosu, utrujenost in oteklost čez cel dan.
Če imate oslabljeno ščitnico, boste torej utrujeni ves dan, kar ne boste se mogli zbuditi, v nasprotju z znaki pomanjkanja kortizola, ki bo začel delovati zvečer, ko boste kar živeli, ponoči boste brez težav budni, zjutraj pa spet utrujeni … tako boste hitro spremenili ritem. Ko ste pod stresom in imate visok nivo kortizola, vam ta ne dovoli, da bi zaspali (ko boste legli v posteljo, se vam bodo po glavi pletle različne stvari). Vendar kortizol enkrat pade in vi zaspite, a je to že čas, ko bi bilo treba vstati, in potem imate zamenjan ciklus, telo pa ne deluje dobro, ker bi se moralo obnavljati ponoči, ne pa čez dan, kar pogosto pelje tudi do pojava depresije.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|