FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. torek, 22. maj 2012 ura: 00:40

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2 3 4   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Dodatek Wellbutrina k SSRIju za izboljšanje simptomov  (Prebrano 1369 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
Moop
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 87

« dne:: torek, 10. januar 2012 ura: 01:47 »

A je kdo poskusil to kombinacijo zaradi katerihkoli razlogov (libido, utrujenost ipd.)? Sama premišljujem, da bi ga mogoče čez čas uvedla, ker ima AD (Paroxat) res slab vpliv na moj libido in doseganje orgazma, pa tudi utrujena sem veš čas in mi manjka volje za karkoli. Pa niti ne na ta 'depresivni' način, samo pasivna sem in zaspana sem nonstop, da bi kar ves čas dremala, če bi se dalo Smiley

Ne vem, kako pogosto je kaj to dodajanje, upam da ima kdo izkušnje Smiley

Prijavljen
Forza
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 114

« Odgovori #1 dne:: torek, 10. januar 2012 ura: 09:04 »

Nisem vedela, ali bi ti odgovorila na tole ali ne...

Sama imam izkusnjo s tem, ampak slabo. Pa ti nočem jemat poguma. Ne vem, zakaj jemljes Adje - jaz imam tezave z anksioznostjo in paničnimi napadi. Zaradi pomanjkanja libida mi je psihiatrinja poleg Cipralexa napisala se Wellbutrin, ki mi je po parih dneh jemanja povzročil res hude tesnobe. Matrala sem se kakih 14 dni, potem pa opustila in ostala na Cipralexu.

Je pa psihiatrinja rekla, da je čudno to, da se mi je to dogajalo. Da ponavadi ima zelo dobre izkušnje s to kombinacijo in, da se tudi libido tako zelo izboljša. No, pa itak veš, da si 2 posameznika in 2 motnji nista enaki. In, kot je rekla, je bila moja reakcija tista, ki je odstopala od povprečja. NI nujno, da bo pri tebi tako. Probaj, saj izgubit nimaš kaj!     
Prijavljen
Moop
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: torek, 10. januar 2012 ura: 16:47 »

Sama nimam panične motnje, imam pa probleme z depresijo in najbrž tudi z generalizirano anksioznostjo. Paroxat mi pač malo najeda na tem področju, drugače pa je ok. Tako ali tako pa bom vsaj še kak mesec, dva počakala, da vidim, če bodo problemi šli sami od sebe.
Prijavljen
martinca
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.540

« Odgovori #3 dne:: torek, 10. januar 2012 ura: 17:11 »

Je pa psihiatrinja rekla, da je čudno to, da se mi je to dogajalo. Da ponavadi ima zelo dobre izkušnje s to kombinacijo in, da se tudi libido tako zelo izboljša.

Ima ta tvoja psihiarinja dolg nos kot laznivi Kljukec mogoce  laughing
Kdor jemlje SSRI, nimas kaj, ne more en welbutrin premagat stranskih ucinkov in ce  nehas jest Cipralex in ostanes na Welbu, bo libido boljsi, toda pristanes v hudem padcu v hudi depri ali anksi nazaj...
Tako da reci tvoji psihiatrinji, naj se neha lagat o tem, da kdor poleg cipralexa zacne jemati Welbutrin, dobi  nazaj spolni nagon ali da se mu ne poslabsa-)
« Zadnje urejanje: torek, 10. januar 2012 ura: 17:21 od martinca » Prijavljen

neimenovana
Forza
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: torek, 10. januar 2012 ura: 18:44 »

Haha, Martinca, si me nasmejala z laznivim kljukcem. Smiley

Saj mislim, da sem ji bila sama kar dober primer za to.

Prijavljen
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.090

« Odgovori #5 dne:: torek, 10. januar 2012 ura: 23:18 »

Tako da reci tvoji psihiatrinji, naj se neha lagat o tem, da kdor poleg cipralexa zacne jemati Welbutrin, dobi  nazaj spolni nagon ali da se mu ne poslabsa-)

sesmejem
Prijavljen
Forza
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: sreda, 11. januar 2012 ura: 10:38 »

Sem se mogoče malo nerodno izrazila. Plan je bil, da zmanjšujem Cipralex, uvajam Wellbutrin in končno ostanem samo na slednjem. Ne, da bi oboje skupaj jemala.

Se pa še vedno režim "lažnivemu kljukcu".  sesmejem
Prijavljen
Devetka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 101

« Odgovori #7 dne:: sreda, 11. januar 2012 ura: 12:54 »

Koliko časa si pa že na Paroxatu in kakšno dozo imaš? Jaz sem bila pred leti kakšne pol leta in bi samo spala na njem, cele dneve, zato mi počutja ni bistveno izboljšal. Kaj pa, če bi Paroxat menjala?
Ne vem, osebno imam raje manj zdravil, čim manjšo dozo, pa da tisto ok deluje. Mi je bilo podobno predlagano, naj ostanem na enem ad-ju in dodam še Wellbutrin, pa sem raje ad menjala in je bolje.
Prijavljen
Moop
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: sreda, 11. januar 2012 ura: 18:06 »

Okoli pet mesecev, trenutno na 40mg (dve tableti). Meni je resnično ogromno pomagal, nemorem ga prehvalit. Sem pa tudi jaz včasih takšna, da bi spala in spala cele dneve, plus spolni stranski učinki, ki so resnično brezvezni, ko si stara dvajset in imaš fanta  kadim
Prijavljen
Devetka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 101

« Odgovori #9 dne:: sreda, 11. januar 2012 ura: 18:35 »

Ja, meni je ta stranski učinek zaspanosti nesprejemljiv, ker je pač treba funkcionirati v življenju. Tudi, če se drugače počutiš dobro, pa če bi samo spala, kaj je to vredno? No, sama se boš morala odločiti.
Enako velja za stranske učinke pri seksu: nam, malo starejšim, niso nič manj brezvezni. pomezik
Prijavljen
Moop
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: sreda, 11. januar 2012 ura: 19:41 »

Enako velja za stranske učinke pri seksu: nam, malo starejšim, niso nič manj brezvezni. pomezik

Ja, verjamem  sesmejem
Prijavljen
martinca
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: sreda, 11. januar 2012 ura: 19:52 »

Pa raje spis.
Prijavljen

neimenovana
Moop
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: sreda, 11. januar 2012 ura: 19:55 »

Jaz osebno veliko raje preveč spim, kot pa ležim v postelji budna, se tresem od nervoze in strahu in jokam kot dež podnevi in ponoči  oki
Prijavljen
martinca
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: sreda, 11. januar 2012 ura: 20:17 »

Pol pa kar prespi mladost in zivljenje  wav  nimas boljsega, se strinjam. Tudi sama sem se takrat rada zadevala  oki
Prijavljen

neimenovana
Moop
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: sreda, 11. januar 2012 ura: 20:28 »

Daj smiri se, ženo  Grin Par ur spanja več kot ponavadi še ni zadevanje.

Prijavljen
MucaMaca
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 375

« Odgovori #15 dne:: sreda, 11. januar 2012 ura: 20:33 »

Jaz osebno veliko raje preveč spim, kot pa ležim v postelji budna, se tresem od nervoze in strahu in jokam kot dež podnevi in ponoči  oki

Podpišem... bolje 12 kakovostnih budnih ur na dan kot 24 slabih.
Prijavljen
Moop
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: sreda, 11. januar 2012 ura: 20:35 »

Podpišem... bolje 12 kakovostnih budnih ur na dan kot 24 slabih.

Smiley
Prijavljen
martinca
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #17 dne:: četrtek, 12. januar 2012 ura: 10:33 »

Saj 12 ur ni cel dan,  mislila sem, da cel dan in celo noc spis  closedeyes  Drugace pa so iz zgodovine znane osebnosti, ki so redno velikko spali, ne vem pa, kaj s jemali, verjetno nic. Neki izumitelj je potreboval kar 14 ur .  Brez to kot posledice neprespanosti (psihoticnost, manicnost).
Prijavljen

neimenovana
Dionisos10
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 11

« Odgovori #18 dne:: četrtek, 02. februar 2012 ura: 18:53 »

Evo, da se še jaz malo oglasim Smiley. Tudi sam jemljem kombinacijo Cipralexa in Wellbutrina zaradi mešane depresivno anksiozne motnje in moram tudi jaz potrditi, da Wellbutrin ne odpravlja težav na področju spolnosti, ki jih povzroča Cipralex. Mogoče se libido malenkost zviša ob dodatni uvidebi Wellbutrini, ampak kakšne bistvene razlike ni. Tudi sam imam na dolgi rok težave z utrujenostjo in omotičnostjo, ki mi ju po približno 4-5 mesečnem jemanju povzroča Cipralex. Do zdaj sem to utrujenost reševal na ta način, da sem prenehal z jemanjem Cipralexa. Utrujenost, omotičnost in zmanjšan libido so se mi povrnili, vendar se mi je po približno dveh mesecih počutje poslabšalo. Zdaj spet jemljem Cipralex poleg Wellbutrina, počutje je v redu. V kolikor pa se mi bosta utrujenost in omotičnost ponovno pojavili, bom pa poskušal vzeti Cipralex zvečer. Upam, da bo ratalo.
Prijavljen
martinca
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #19 dne:: četrtek, 02. februar 2012 ura: 19:00 »

Tudi sam jemljem kombinacijo Cipralexa in Wellbutrina zaradi mešane depresivno anksiozne motnje in moram tudi jaz potrditi, da Wellbutrin ne odpravlja težav na področju spolnosti, ki jih povzroča Cipralex.

Hvala za potrditev, da si povedal.  rozicodam

Upam da se ti to splaca.
Prijavljen

neimenovana
Strani: [1] 2 3 4   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar