DANIAMMA
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 161
|
 |
« dne:: ponedeljek, 09. januar 2012 ura: 17:36 » |
|
Mogoče kdo ve...se kako "tepeta" konopljino olje in coaxil ad-ji jemljem jih pa dop 2...pop 2 ...zvečer 1? Jaz sem itak tak parnoik,da vprašam zdravnika,če se lahko namazem s kremo materine dušice...umijem lase z naravnim šamponom...ah ja...brez primerjave sem,vem. Ampak resnično bi bila zelo vesela, če ga tokrat ne bom klicala in bom odgovor dobila tu. Po svoje se mi zdi smešno da to sprašujem ampak saj vem,da me razumete
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Če v svojem življenju obupaš nad skromnim začetkom, se spomni, da je tudi hrast, tisto veliko in mogočno drevo, začel kot majhen želod, ki je ležal na tleh.
|
|
|
Lado
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 208
|
 |
« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 09. januar 2012 ura: 18:23 » |
|
Tudi sam sem nabavil konoplino olje, pa ne vem, kako se uporablja. Nameravam ga imeti namesto olivnega; pri dodatku za zmlete bučne peške- bučne peške so odlično zdravilo.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Nikoli ni tako, da nekako nebi bilo
|
|
|
DANIAMMA
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 09. januar 2012 ura: 18:44 » |
|
Tudi sam sem nabavil konoplino olje, pa ne vem, kako se uporablja. Nameravam ga imeti namesto olivnega; pri dodatku za zmlete bučne peške- bučne peške so odlično zdravilo.
Jaz ga, če ga sploh lahko....bom kar tako na zličko....nekje 10-20 ml na dan je priporočljivo za odraslo osebo....otrok pa 5 ml. To olje se ne sme pregrevati....hraniti ga je potrebno na hladnem in temnem prostoru. Jaz sem se za konopljino olje odločila predvsem zaradi mojih dveh otrok,ki v tem obdobju vse ampak prav vse viroze prineseta iz vrtca in smo non stop bolni...vsi. Pa da vidimo kako nam bo tole delo.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Če v svojem življenju obupaš nad skromnim začetkom, se spomni, da je tudi hrast, tisto veliko in mogočno drevo, začel kot majhen želod, ki je ležal na tleh.
|
|
|
|
Ventilator
|
 |
« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 09. januar 2012 ura: 21:05 » |
|
po moje se ne more nič tepst, edini problem bi bil mogoče zdravila proti strjevanju krvi, pa še to ni veliko tveganje. konopljino olje je dobro tudi za možgane, ker vsebuje omega 3  (sicer pa je ribje olje boljši vir oomega 3, ker vsebuje manj omega 6). je pa nujno, da ga hraniš v temnem in hladnem prostoru in ne smeš kuhati z njim.
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 09. januar 2012 ura: 21:08 od Ventilator »
|
Prijavljen
|
|
|
|
DANIAMMA
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 09. januar 2012 ura: 22:02 » |
|
Hvala Ventilator...jaz tudi mislim, da se ne tepe ampak...ah ja...rabim neko potrditev. No sej za olivno olje se nisem nikoli spraševala  kar mi je pa malo bolj neznano pa...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
toja
|
 |
« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 09. januar 2012 ura: 23:15 » |
|
Hvala Ventilator...jaz tudi mislim, da se ne tepe ampak...ah ja...rabim neko potrditev. No sej za olivno olje se nisem nikoli spraševala  kar mi je pa malo bolj neznano pa... Za olivno olje sploh ni problema, ker kolikor jaz vem, je precej naših uporabnikov, ki so na AD in ga dnevno uporabljajo...tako, da brez skrbi... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
|
|
|
DANIAMMA
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 09. januar 2012 ura: 23:57 » |
|
Hvala Ventilator...jaz tudi mislim, da se ne tepe ampak...ah ja...rabim neko potrditev. No sej za olivno olje se nisem nikoli spraševala  kar mi je pa malo bolj neznano pa... Za olivno olje sploh ni problema, ker kolikor jaz vem, je precej naših uporabnikov, ki so na AD in ga dnevno uporabljajo...tako, da brez skrbi...  Toja  saj za olivno se nisem nikoli nič bala ali pa kakorkoli pomislila da ga ne smem  ali pa karkoli...to je pa ista zadeva kot dcl kuhančka saj veš kaj mislim....naredim problem tam kjer ga ni...mene je zdravnik opozoril le na šentjanzevko da ne gre ravno k ad-jem jaz pa nadajujem s preverjanjem še za ostale stvari in čim mi je kaj bolj neznanega zakompliciram itd.  grozna sem
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Ventilator
|
 |
« Odgovori #7 dne:: torek, 10. januar 2012 ura: 18:59 » |
|
ja sej je prav da preveriš, ampak s hrano načeloma ni problema - če bi blo, potem bi te to že v lekarni opozorili (za MAOI AD-je je namreč določena hrana lahko problem). druga stvar so pa zdravilna zelišča ipd., ki so v bistvu "droge" (same po sebi (psihoaktivne) substance).
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
DANIAMMA
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #8 dne:: sreda, 11. januar 2012 ura: 14:54 » |
|
ja sej je prav da preveriš, ampak s hrano načeloma ni problema - če bi blo, potem bi te to že v lekarni opozorili (za MAOI AD-je je namreč določena hrana lahko problem). druga stvar so pa zdravilna zelišča ipd., ki so v bistvu "droge" (same po sebi (psihoaktivne) substance).
Res? Katera hrana  no sedaj bom izvedela da še kaj narobe jem...hm
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
|
DANIAMMA
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #10 dne:: četrtek, 12. januar 2012 ura: 13:28 » |
|
Jemljem le coaxil....
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Ventilator
|
 |
« Odgovori #11 dne:: četrtek, 12. januar 2012 ura: 23:51 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
DANIAMMA
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #12 dne:: petek, 13. januar 2012 ura: 14:40 » |
|
Vem in zato se veselo bašem  ...trenutno imam polna usta turškega meda  ...malo za šalo malo zares.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|