FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. torek, 22. maj 2012 ura: 00:26

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: POMOČ!!! DOVOLJ IMAM MEGLE V GLAVI!  (Prebrano 999 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.807

« Odgovori #20 dne:: ponedeljek, 30. januar 2012 ura: 07:42 »

zdravila so lahko super preventiva pred nevšečnostmi, ki jih opisujete, ampak je treba delati na tem, da se najde pravo zdravilo in pravilna doza. Zakaj bi trpel bolj kot je potrebno, če se da zadeve v redu sanirati. Jaz bi na vašem mestu poiskala pomoč psihiatra in se vračala v ambulanto toliko časa, dokler ne bi našla prave kombinacije. To sem pred leti tudi storila in na tej podlagi živim po večini kot vsi zdravi s kakšno vmesno blažjo krizo.

maja
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
Alien80
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 15

« Odgovori #21 dne:: ponedeljek, 30. januar 2012 ura: 08:42 »

Maja živjo... smem vprašati koliko časa ti je vzelo iskanje primernega zdravila in koliko različnih znamk si zamenjala, preden si našla tistega, ki ti najbolj odgovarja? Si se zaradi neustreznih tablet spopadala z nevšečnimi stranskimi učinki?

Hvala za info...skušam se namreč sprijazniti, da bo morda res treba po zdravila, čeprav bi se še vedno najraje sama izvlekla iz tega, ker trmasta pa sem Huh?
Prijavljen

"It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society." (Jiddu Krishnamurti)
noname1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 474

« Odgovori #22 dne:: ponedeljek, 30. januar 2012 ura: 13:11 »

noname, kako je zdaj s teboj? si šel na AD-je? ti je kaj pomagalo? si se znebil megle v glavi in tistega vakuma med svetom in tabo, pa praznine itd.? si ok?

maja

Ravnokar si urejam. Na polikliniki me lahko sprejmejo šele čez mesec in pol. Bom zaenkrat šel k dežurnemu psihiatru, da mi hitro da ene tablete. Imam napotnico. Potem me pa zanima

H KATEREMU PSIHIATRU NAJ GREM? Glede čakalne dobe pa tudi glede tega kakšen pristop in odnos ima. Sem gledal v arhivu tega foruma o dr. Rejec. Ljudje z njo niso bili zadovoljni, poleg tega ima dolge čakalne dobe, ker je zdravnica za študente.

Bil sem sicer pri dr. Kocmur, a mi ni bila všeč.
Prijavljen
krasendan
Uredništvo
Aktiven član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 78

« Odgovori #23 dne:: ponedeljek, 30. januar 2012 ura: 14:33 »

Dr. Rejec je moški. Eni ga tudi pohvalijo. Vztrajaj, mogoče pa parkrat reči, da je nujno! Da te prej vzamejo.
Prijavljen
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.577

« Odgovori #24 dne:: ponedeljek, 30. januar 2012 ura: 14:44 »

Eni ga tudi pohvalijo.

ja, ma, po vsem prebranem ... jaz vem, da nikakor ne bi šla k njemu
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
noname1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #25 dne:: ponedeljek, 30. januar 2012 ura: 14:55 »

Bom kar moonico vzel za verodostojno.  pomezik
Prijavljen
noname1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #26 dne:: ponedeljek, 30. januar 2012 ura: 15:05 »

Saj gledam tudi po arhivu, a vseeno ne more škoditi, če zastavim vprašanje kar tukaj.

Katerega psihiatra mi priporočate. Sicer je "ukvarjanje z mano" zaželjeno, ni pa nujno. Nujne so tablete.

Prioriteta je bolj to, da sploh sprejema nove paciente kot pa čas, ki ti ga posveti, ter nasveti.

Torej zaenkrat koga NE:

- Kocmur
- Rejec

Kako je pa z Reboljem? Najbrž je čakalna vrsta do Slovenske ceste...
Prijavljen
krasendan
Uredništvo
Aktiven član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #27 dne:: ponedeljek, 30. januar 2012 ura: 15:13 »

Rebolj je res ok, lastna izkušnja, je pa samo samoplačniški.

Rejec je pa moji prijateljici zelo pomagal. Slišala sem oboje, da je ok in da je izjemno slab.Tak je pač, da vsak psihiater ne odgovarja vsakomur, kar je logično.

Težko je z glave vedet kdo še jemlje na novo. Zato, k sm napisala da vztrajaj, sem mislila bolj na splošno, da malo pokliči naokoli naprimer iz seznama, ki ga imaš navedenega na portalu.

Prijavljen
noname1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #28 dne:: ponedeljek, 30. januar 2012 ura: 15:15 »

Ja, samo mislil sem nekoliko selekcionirati že pred klicanjem.

Dober in slab ne more biti hkrati. Edina razlaga je le, da ima nekdo prav in nekdo narobe. Ker ne more biti črno in belo.

Torej Rebolj tudi ne.
Prijavljen
krasendan
Uredništvo
Aktiven član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #29 dne:: ponedeljek, 30. januar 2012 ura: 15:21 »

Seveda je lahko.

Primer:
To je tko, ena oseba je meni super, tebi gre pa na živce. Kdo ma prav? Jaz ali ti? ...in naslednje vprašanje...je to zate sploh pomembno?

Ne selekcioniraj preveč...začni klicat. Smiley

« Zadnje urejanje: ponedeljek, 30. januar 2012 ura: 15:26 od krasendan » Prijavljen
noname1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #30 dne:: ponedeljek, 30. januar 2012 ura: 15:59 »

Ja, oseba je super MENI ali TEBI. Psihoterapevt pa ali je, recimo, banalen primer, prijazen. Je ali pa ni. Ali pa do nekoga je ali pa ni.

Črno in belo ne more biti.
Prijavljen
martinca
Druge motnje
Expert
*
Prisotni Prisotni

Prispevki: 1.540

« Odgovori #31 dne:: ponedeljek, 30. januar 2012 ura: 18:36 »

Antidepresivi so med najveckrat predpisovanimi zdravili v Sloveniji.
Prijavljen

neimenovana
Ventilator
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 415

« Odgovori #32 dne:: torek, 31. januar 2012 ura: 23:03 »

Ja, oseba je super MENI ali TEBI. Psihoterapevt pa ali je, recimo, banalen primer, prijazen. Je ali pa ni. Ali pa do nekoga je ali pa ni.

Črno in belo ne more biti.
ja, ampak ena oseba se lahko do različnih ljudi različno vede, ljudje pa nismo merilna naprava in druge ocenjujemo subjektivno. nekateri se bolje ujemajo, drugi slabše. tudi rezultati dela psihoterapevta so precej subjektivni, zato je nemogoče objektivno izmerit, kdo je boljši ali slabši. poskusi z enim psihiatrom, če ti ne bo ok, pač pojdi do drugega.
Prijavljen
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar