Stagger Lee
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 5
|
 |
« dne:: torek, 03. januar 2012 ura: 13:41 » |
|
Lep pozdrav vsem,
najprej naj se opravičim za nekoliko bedast naslov - in hkrati podam pojasnilo zanj.
Že dve leti hodim k psihologinji v enoto Polje. Sicer ji 'nič ne manjka' (tj., nisva v konfliktu in jo spoštujem, zato tudi ostajam pri njej), vendar v vsem tem času nisem naredila nikakršnega napredka - moje počutje je še vedno popolnoma odvisno od nihanj in vplivov okolja (torej, ko je v redu, je v redu, kadar ni v redu, pa je pošteno slabo).
Največja ovira na poti do sprememb je njen način dela, ki je popolnoma nekompatibilen z mojo nezaupljivo osebnostjo. Ste kdaj gledali Sopranove? Najina terapija namreč izgleda enaka kot tista med dr. Melfijevo in Tonyjem - on sedi v tišini, s težavo zbira misli, ona pa ga v popolni tišini lepo in vztrajno gleda. Tako je tudi pri naju - včasih zaradi bolečine ali česarkoli že ne morem spraviti skupaj prvega stavka, ona pa kar molči, tudi po pol ure.
Sklepam, da je njena tehnika pač taka - pacient govori (ali pač ne), ona zapisuje. Ne glede na to pa sem sama ugotovila, da mi tak pristop ne ustreza, saj je psihologinja zelo hladno uradniška in molčeča, očitno pa tudi ni ljubiteljica kakršnega koli proaktivnega pristopa (rada bi, da bi mi kdaj svetovala, dala domače delo ali kaj podobnega, vendar ji to ne odgovarja). Zaradi take klime ne morem izreči najbolj problematičnih zadev, ki se vlečejo desetletja, saj so tudi zame svojevrsten tabu.
Zato iščem psihologa ali psihiatra (sicer raje žensko kot moškega), ki bi bil bolj topel, odprt in proaktiven. Sedajšnja terapija mi namreč ne daje ravno tega, kar potrebujem za napredovanje - popolno zaupanje v psihologa in optimizem, da s trudom in delom nekaj že bo.
Zato bi vam bila vsem zelo - in ko rečem zelo, mislim ZELO - hvaležna, če mi navedete kakšnega profesionalca s področja Ljubljane, s katerim ste bili sami zadovoljni in jse vam ni zdel... robotiziran. (:
Pa hvala in uspešen začetek novega leta!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #1 dne:: torek, 03. januar 2012 ura: 22:31 » |
|
Pozdravljena  Poznam tak pristop in moram povedat, da tudi meni ni ustrezal, raje imam topel in odprt odnos s psihoterapevtom. V Ljubljani je že kar nekaj terapevtov, odvisno pa je, kakšno diagnozo imaš in kakšna terapija bi tebi ustrezala, kakšne so tvoje težave? Ni vsak terapevt za vsak naš problem, bolezen... Napiši, morda ti bomo potem znali malo bolj pomagati 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
_LiMoNcA_
|
 |
« Odgovori #2 dne:: torek, 03. januar 2012 ura: 22:35 » |
|
Js sm mela tut samo sranje s temi psihologi pa psihiatri,pa sm se odločila da bi se spraula u bolnco za neki časa da mi pošlihtajo tole anksiozno motnjo k me ovira ko sam hudič sploh zdej sm to opazal,k sm se zalubla pa še zdaj nevem sploh kdo naj me vzame v roke pa pomoje spet rabm napotnico za tja pa cel kup enih komplikacij se bo spet odprlo že vidim 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Stagger Lee
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #3 dne:: torek, 03. januar 2012 ura: 22:38 » |
|
Hej trzinka, hvala lepa za tako ažuren odziv.
Torej, ... kakšna je moja diagnoza? Kdo bi vedel, nikoli je ni oz. nisva izrecno formulirali.
Sama bi jo opredelila kot vztrajni kompleksi s telesom ter globoko nezaupanje do vseh, kar izvira iz družinskih in šolskih izkušenj. Zelo dolgo že traja in hromi moje življenje, intimno in socialno.
Nekaj takega.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #4 dne:: torek, 03. januar 2012 ura: 22:54 » |
|
Se pravi, da bi morala verjetno delati na samopodobi in odnosih z ljudmi. Kam bi pa to pasalo, med socialno fobijo? Hmmmm, nisem strokovnjak, ampak ali si poskusila že s samoplačniškimi terapevti? Po moje bi se bilo fajn s tvojo psihiatrinjo pomenit, kar vprašaj jo za diagnozo. V dveh letih se da krasno napredovati, če je terapevt pravi in tvoje zaupanje do njega, volja do dela in napredka. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Stagger Lee
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #5 dne:: torek, 03. januar 2012 ura: 22:56 » |
|
Tako je - jaz si samoplačnika ne morem privoščiti, zato odpade.
Glede odhoda drugam (ali pač odhoda vobče) sem psihologinji že večkrat omenjala, ampak tega noče sprejeti. Tako da če najdem ustreznega novega psihologa/psihiatra, se bova očitno morali posloviti preko maila.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #6 dne:: torek, 03. januar 2012 ura: 23:02 » |
|
Ufff, kako ne pusti odditi? Pa si povedala, da bi nekaj drugega raje. Vsekakor terapijo potrebuješ! Ja, samoplačniško je kar huda zadeva, jaz sem stisnila in si privoščila, mi je še oče pomagal zraven. Drugače pa imaš nekaj terapevtov na polikliniki, samo so zelo zasedeni, tako, da v tej smeri ti pa žal ne morem pomagati. Mogoče bo imel še kdo kakšen predlog  sem ti napisala še zasebno sporočilo, če ti bo kaj v pomoč 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Stagger Lee
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #7 dne:: torek, 03. januar 2012 ura: 23:04 » |
|
Ja, še enkrat hvala za zasebno.
In vem, da je 'nekaj terapevtov', zato sem odprla temo z vprašanjem - da bi mi kdo pomagal narediti selekcijo med temi, ki niso samoplačniški. Upam tudi jaz, da se kdo oglasi s pomočjo, bom zelo hvaležna.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
trzinka