mina
Sodelavka/sodelavec DAM
Expert

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.056
|
 |
« Odgovori #20 dne:: ponedeljek, 09. januar 2012 ura: 15:15 » |
|
Moških, ki bi kaj znali svetovati pa nikjer... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
If you are depressed, you are living in the past.
|
|
|
Berto
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 67
I am just an ordinary disorder.
|
 |
« Odgovori #21 dne:: ponedeljek, 09. januar 2012 ura: 22:17 » |
|
Morda ni se nihce resil problema. Ne, morda je resnica v temu, da moski med sabo o tem ne radi razpravljamo... Sicer pa morem reci, da mi je uspelo.  Bomo videli sedaj, ko sem povecal dozo na polovicko.  Kako je pa s teboj? Tako iz postov mi delujes ena energicna primorka. 
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 09. januar 2012 ura: 22:38 od Berto »
|
Prijavljen
|
|
|
|
Berto
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #22 dne:: ponedeljek, 09. januar 2012 ura: 22:26 » |
|
Trzinka: hvala za vse spodbudne besede. Lepo se je pogovarjati z ljudmi, ki te ne obsojajo ampak razumejo. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #23 dne:: ponedeljek, 09. januar 2012 ura: 23:24 » |
|
Trzinka: hvala za vse spodbudne besede. Lepo se je pogovarjati z ljudmi, ki te ne obsojajo ampak razumejo.  hvala, berto  , ni problema, razumem, kadar ima človek probleme...Res pa je, da lažje svetujem iz lastnih izkušenj in ljudem, ki imajo podobno zgodbo kot jaz...Vse bo še dobro, boš videl, samo čas, vztrajnost in delo so potrebni, pa bodo vidni rezultati....
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
|
Moop
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 87
|
 |
« Odgovori #25 dne:: torek, 10. januar 2012 ura: 01:08 » |
|
To, kako ADji vplivajo na spolnost, se razlikuje od človeka do človeka. Ti v SSRI skupini, kamor spada tudi Cipralex, imajo zelo pogosto takšne stranske efekte. Jaz sem npr. na Paroxatu, pa mi je orgazem tudi skoraj nemogoče dosežt. Sama nameravam počakat še par mesecev (oz. odvisno od tega kako hudo me bo to živciralo) in če ne bo nič bolje, bom prosila psihiatra, da mi zraven predpiše Wellbutrin, ki je AD druge vrste in kadar je dodan v večjih dozah, pomaga pri tem problemu. Nisem ravno navdušena nad tem, da bi bila kar na dveh ADjih, je pa sigurno bolje kot nič orgazma še par let 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
mina
Sodelavka/sodelavec DAM
Expert

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.056
|
 |
« Odgovori #26 dne:: torek, 10. januar 2012 ura: 16:34 » |
|
Kako je pa s teboj? Tako iz postov mi delujes ena energicna primorka. A si mislil name? Ja, ena energična primorka...Včasih povožena do konca. Npr. včeraj. Potem sem šla s sestro na kavo, se potožila - in ona meni in predno sva se poslovili mi je rekla OMMMM, OMMMM. Ha...me je malo spravlo v smeh, potem sem pa doma OMala in se skulirala. Danes mi je bolje. Jutri pa bomo vidli.  Kako si pa ti? Kar se tiče Welbutrina sem slišala tudi jaz, da pomaga. Pa že raje dva AD-ja, kot sex brez orgazma.  Tako kot je rekla Moop.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
If you are depressed, you are living in the past.
|
|
|
Berto
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #27 dne:: sreda, 11. januar 2012 ura: 22:46 » |
|
Jaz sem kar dober. Vceraj sem se testiral  ...In dosegel vrhunski rezultat!  Polovicka cipralexa se ni panika. Sem pa sele na pol poti. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Berto
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #28 dne:: torek, 17. januar 2012 ura: 20:47 » |
|
Vceraj zjutraj sem se zbudil zelo cuden. Prav vedel sem, da nekaj ne bo vredu. Naprej me je začelo mraziti, nato pa oblivati vročina. Če ne bi vedel kaj mi je, bi naredil paniko. Tako pa sem si rekel kar bo pa bo. Vzel sem persen, se vsedel na fotelj in se pomiril. Sedaj sem na 3/4 cipralexa. Drugih težav razen utrujenosti zaenkrat ne cutim. Kaj naredite vi, ko vas zagrabi? Uporabljate persene? Meni zelo pomagajo. Pozdrav vsem dobromislecim. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Lost
|
 |
« Odgovori #29 dne:: torek, 17. januar 2012 ura: 21:00 » |
|
Drugih težav razen utrujenosti zaenkrat ne cutim. Kaj naredite vi, ko vas zagrabi? Uporabljate persene? Meni zelo pomagajo.
Utrujenost je skoraj sigurno posledica napetih mišic. Pomaga sproščanje, čeprav to počnem samo zvečer, ker se vedno tako sprostim da zaspim  Drugo pa je sprehod , tek ali kakšna koli fizična aktinost da mišice razgibamo....seveda potem sledi pa spet sproščanje.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Srce ne laže .... Tu-dum, tu-dum, tu-dum …
|
|
|
Berto
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #30 dne:: torek, 17. januar 2012 ura: 21:55 » |
|
Ja, prav gotovo bi mi kakšna fizična aktivnost koristila. Problem imam samo v tem, da si moram to vcepiti v glavo, da postane navada. Začel sem teči, pa je prišla zima... Vsake toliko vrtim sicer sobno kolo, pa februarja grem smucati na Roglo. Pa se vedno ni to vse skupaj nič glede na službo ki jo opravljam. Pretežno namreč delam za računalnikom ali pa sedim po raznih sestankih... Res moram nekaj narediti zase. Še en avtoaplavz za spodbudo 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #31 dne:: sobota, 25. februar 2012 ura: 09:20 » |
|
Mi imamo tudi sobno kolo doma, pa se bolj nabira prah na njemu in ga uporabljamo za obešalnik  Sem se odločila prah z njega dol pobrisati, cunje zabrisat nekam in začet......Ni mi lahko, ampak  imam dobro motivacijo  Drugače pa grem hodit sama in hodim , hodim....nič ne razmišljam....glavno, da se sprostim in čutim kako počasi pridobivam na moči, energiji....poskočnosti.... Tudi jaz sem ves dan za računalnikom, vendar na srečo približno dvajsetkrat vstanem in se nahodim do kleti in nazaj....vsaj neki premiki, če ne, bi bila zlepljena in poročena s tistim stolom v službi  Glej, danes je krasen dan.....če imaš možnost se odpravi hodit ali pa tečt, imaš enkratno priložnost...boš videl kako ti hitro preide v kri in počutje po tem je krasno 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Berto
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #32 dne:: nedelja, 26. februar 2012 ura: 14:31 » |
|
Ze tecem ven. Da se nadiham in da pride kri tudi v kaksen drugi organ..  Sedaj grem hoditi na bliznji hrib. Ena, dva, tri, gremo !
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Loobie
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 29
|
 |
« Odgovori #33 dne:: nedelja, 18. marec 2012 ura: 21:46 » |
|
Ah ja... ne gre in ne gre stran ta anksioznost, tesnoba, panični napadi. Branim se tablet že nekaj časa, samo sem na tem, da bi jih začela jest. Prav izmučena sem že. Po kolikšnem času lahko preneham z jemanjem Zolofta? Ker res ne bi bila rada dolgo na tabletah. Delam na tem, da odpravim vzrok mojih težav. Samo, tako naveličana sem že vsega. Od decembra lani je stanje spet slabše in od takrat se spopadam z vsemi možnimi težavami. Prav ne da se mi več. Zakaj ne more it to samo stran?  Drugače rada živim, ampak zaradi tega stanja sem padla prav v depresijo. Imam sicer Helex doma, pa vendar ga raje ne vzamem.. a ga vi vzamete tudi takrat, ko ne čutite hitro bitje srca, ampak samo npr. tesnobo, ali nemir oz. kakšne druge znake anksioznosti in paničnih napadov? Sicer pa sem zadnje časa zelo športno aktivna, med športom nimam težav, sam takoj za tem, pa se spet pojavi. Upam, da imam samo neko obdobje in da bom kmalu spet dobra za nekaj let, tako kot je bilo to po mojem prvem obdobju paničnih napadov in anskioznosti, ko mi je vse zginilo in sem bila dobra za kakih 8 let.. Se opravičujem za zbegane misli..
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #34 dne:: nedelja, 18. marec 2012 ura: 23:38 » |
|
Loobie, ne se bat ADjev, nič hudega ti ne bodo naredili. Glej, jaz jih jemljem že četro leto in krasno funkcioniram, odlično mi gre...vem pa, če jih bom nehala, se mi bo vrnil spet tisti grozni strah, zaradi katerega sem sploh zbolela in to precej hudo. Pomirjevalo vzameš po potrebi, jaz sem ga vzela tudi, če mi je srce razbijalo in me je dušilo od strahu. Prime za nekaj ur , potem je pa vse po starem. Adji se pa morajo jemati redno in poleg tega ti priporočam kognitivno vedenjsko terapijo za začetek. Lahko samo napreduješ, nimaš česa izgubit , Ko dojameš kje je v bistvu zanka za tvoje počutje in jo začneš reševat, boš lahko zadihala 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Loobie
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #35 dne:: ponedeljek, 19. marec 2012 ura: 12:57 » |
|
evo, vzela sem prvo tabletko. Ne morem več brez. Hodim na terapijo, ampak še vseeno je ankz. trenutno zelo prisotna. Trzinka, a potem praviš, da nimaš skoraj ničesar več? Normalno hodiš v službo, na dopust itd.?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #36 dne:: ponedeljek, 19. marec 2012 ura: 22:58 » |
|
Loobie, pazi pri začetku jemanja ADja. Katerega pa imaš? Priporočam ti ,da začneš s četrtinko tabletke in čez en teden povišaš še za četrtinko in tako vsak teden do cele tabletke, da se izogneš včasih neprijetnim stranskim učinkom. Ne se jih ustrašiti, če jih boš slučajno imela, povečajo simptome...sem jih jaz imela, pa sem preživela. Veliko potrpljenja in dela na sebi je potrebno, da se ti stanje izboljša. Tabletke ne rešijo problema, ampak ti samo pomagajo, da se iz tistega stanja -1 postaviš na 0 in da zastartaš s psihoterapijami in spremembami v življenju, ko enkrat ugotoviš vzrok težavam, Kar pogumno, vse se da, če se hoče 
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 19. marec 2012 ura: 23:11 od trzinka »
|
Prijavljen
|
|
|
|
Loobie
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #37 dne:: torek, 20. marec 2012 ura: 14:18 » |
|
Imam Zoloft. Danes sem vzela polovico tabletke - tako mi je rekel terapevt. A je možno, da se mi že malo pozna? Dejansko sem bolj zaspana in čutim neko "odtujenost". Sem pa ravno nazaj od zdravnika za medicino prometa, kamor sem šla podaljšat vozniško pa me je napotil še k psihiatru, da poda mnenje! Halo!! Dodatnih 75 eur. Sej ne morš verjet. Vozim čisto brez problemov. To me je res zabilo..
Upam, da se mi ne bo nekoč zmešalo. Hočem svoje življenje nazaj.
Trzinka, hvala ti za lepe besede.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #38 dne:: sreda, 21. marec 2012 ura: 20:31 » |
|
Loobie, zmešalo se ti ziher ne bo, čeprav je občutek res tak, ko si v največjem dreku, tudi meni se je že "mešalo". Ja, lahko že čutiš stranski učinek, traja lahko cel mesec. Če si začela s polovičko, povišaj naslednji teden samo za četrtinko, ti res priporočam, da počasi višaš. Saj psihiatru boš pa povedala, da te pri vožnji nič ne ovira in bo na podlagi tega podal svoje mnenje, nič bat, vse bo v redu. Čeprav zdaj na začetku, če bo kakšna omotica, raje ne vozi. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Berto
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #39 dne:: ponedeljek, 16. april 2012 ura: 20:01 » |
|
Hm, ceprav to bolj sodi v trenutno pocutje, sem se odlocil, da napisem sem, tukaj kjer stanuje moj prvi post, v bistvu kjer sem na forumu doma... Pocutim se bedno, zalostno. Ceprav sem ves cas vedel, da me je rojstna mati zavrgla, me je ob debati z ocetom, ko mi je vse se enkrat potrdil prav zamorilo... Ma ne zaradi tega, ker bi potreboval materinsko ljubezen...Bolj zaradi tega ker si sedaj, ko sem oce dveh otrok tega ne znam predstavljati... Da lahko stars zapusti svojega otroka....Ok, si recem, je bila mlada, 22 let...Ma si lahko mislite, da v vseh teh 36 letih ni niti enkrat pokazala zelje, da bi me srecala? Niti ko sem diplomiral, niti ko sem se porocil, niti ko sem dobil otroke...Kaksen clovek je to? Nkoliko jo razumem ker mi je oce povedal, da ke tudi njo zapustila njena mama... A se temu rece generacijska veza? Jaz sem jo na sreco prekinil... Za to se najbolj lahko zahvalim moji noni, ocetu in zdajsnji mami. Ceprav sem se veckrat pritozeval, ko je nona za kosilo naredila stokolo (krompir z zeljem) bi ga sedaj jedel za kosilo in vecerjo, samo da bi nona bila se z nami... In kako je do debate sploh prislo? Oceta sem prvic vprasal kaksen je bil rojstni primek moje rojstne mame... In potem se je usulo iz njega mnogo zgodb povezanih znjo... Same take, da me je pustila pri dveh letih zaprtega v avtu in pozabila name, ona pe je sla zurat...Do takih, da je, ko sem bil bolan v bolnici poslala kar enega tipa, da me gre pogledat.... In, ko je oce zahteval locitev, ni prisla niti na obravnavo...Kaj sploh, da bi me zelela...Se dobro, saj sicer ne vem, kje bi danes bil... No, kakor koli, vse to me je samo ojacalo, naredilo cloveka kot sem danes in ceprav se danes pocutim zalostnega sem v bistvu srecen, da zivim to zivljenje. Ceprav se slisi cudno vem, da imam v zivljenju sreco.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|