Pihc, zmeni se s psihiatrom. Kot ti je rekla Trzinka, ne delaj na lastno roko. Ker je to nevarno! Vceraj sem ti takoj povedala SVOJE OSEBNO mnenje, samo nisem zdravnik, v bistvu te sploh ne poznam, ne vem, kaj vse se ti dogaja, zato pusti moj odgovor, kot da ga ni!
Vprasas ze lahko, ampak zdravniki ponavadi detajlov ne poznajo tako zelo kot mi, ki smo (bili) uporabniki : plus tega pa ti bo en drug uporabnik (ne jaz) povedal cist drugacno razlago, kot pa si jo bil slisal od mene! In pazi, ker znas imeti celo veliko sranje v vsakem primeru, ko karkoli naredis na svojo roko leov primeru strinjanja z zdravnikom - veliko je primerov hudega nihanja in poslabsanja prav na podlagi samovoljnega spreminjanja doze! Zato res samo vprasaj zdravnike, kako in kaj, odkod otopelost. Ampak c ti zmanjsa antipsihotik, pa bos še bolj poln energije in bos imel te skrjanosti in nihanja toliko vecje!
Kolikor jaz poznam nacin razmsljanja zdravnikov, oni otopelosti skoraj nikdar ne pripisejo ucinkom antipsihotikov in previsoki dozi antidepresiva. Oni verjamejo, da mora bit clovek na cimvisji dozi antidepresiva cimbolj srecen

Kar ni res, clovek ima samo zadusena vsakrsna custva in mu je 'vse ravno.' Ker se mzgani ne sprijaznijo, pac "trzajo" tako, da so nihanja. Hocejo cutit.
Pomembno je imeti tisto najbolj optimalno in po moznosit majhno dozo, na kateri clovek zlahka funkcionira in ki ima zanj cim manj dodatnih nezeljenih ucinkov.
Zdravniki pa po izkusnjah vedno mislijo tole : otopelost in flegmaticnost na antidepresivu po njihovem predstavlja dodatni znak depresije

In ker takrat v tem stanju enega in istega stanja brez vsakega strahu, potrtosti, s prazno glavo, clovek dobi cudne misli, pa zdravnik potem hoce ta efekt visoke doze antidperesiva namesto z zmanjsanjem (ki vedno prinese hudo poslabsanje) zatolči to "depresijo" (beri otoelost) vedno s ponovnim dodajanjem še vecje doze antidepresiva in vecje doze antipsihotika, da se cloveku odpuli
Jaz pa priznam, kot uporabnik in kot laik, da verjamem to : ce clovek nima v prvih tednih jemanja (nikar pa spreminjat po vec letih jemanja) ne depresije in ne panike in je "samo" ful otopel, je boljse doze rahlo zmanjsat. Antidpresiv cimprej vsaj na SREDNJO trerapevtsko dozo ali vsaj na vzdrzevalno (ki je minimalna). Ce mu taksno stanje povzroca ze srednja terapevtks,a pac treba iti na manj. Toda postopoma. Vendar mora prestati vmesno mucno obdobje poslabsanja in nihanja! Tegase psihiater boji, ker je tudi zivljenjsko nevarno. Zato raje pisejo visoke doze evo, je vsaj mir in bolj varno. Posebno pri poskusih samomora. Ce si v tej skupini, je res bolje, da jemljes, kar ti dajo, dvomim, da te bo psihiater poslusal. Moj psihiater, ce takemu kaj hoce znizat ali sprememnti, ga raje za to poslje v bolnico na opazovanje. Še mene hoce, pa mu ne pustim.
Ti, Pihc, pa imas ze zdaj imas vsakodnevne spremmbe pocutja. Otopel si in potem pa poln energije. Meni se je podobno stanje dogajalo tocno po znizanju in ukinjanju antidepresiva (sicer pri tebi ni govora o tem). Ko sem jaz antidepresiv zmanjsala in potem ukinila, se je to nihanje razpolozenja izreedno razmahnilo. Tako mocno, da sem bla dopoldan vredu, zvecer pa cisto na koncu z mocmi, bla sem pokoncana, fertik, ne znam najti druge besede kot pekel! In to padanje je trajalo cele 3 mesece! Tocno tak potek stanja sem videla pri vec ljudeh ob zmanjsevanju in ukinjanju zdravil. Zdaj ko to ves, da to ni hec, upam da ne bos tega delal na lastno roko.
Vseeno mislim, da je 20 mg cipralexa zelo veliko za mladega cloveka in zelo tezko je z njega sestopiti. Antipsihotik je boljsi, da ti misli uredi, da se iti dol zi njega, ce to ni kaksen olanzapin.