FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. ponedeljek, 21. maj 2012 ura: 23:54

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Razdražljivost  (Prebrano 739 krat)
0 uporabnikov in 3 gostov pregleduje temo.
majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.807

« Odgovori #20 dne:: nedelja, 25. december 2011 ura: 23:01 »

Kruger tale komad je zate Smiley

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oLpyWz1dwwo

in na koncu crkneš nesrečen in sam. ker ne znamo povedat, kaj čutimo in kaj res mislimo, ane Wink

maja
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #21 dne:: nedelja, 25. december 2011 ura: 23:05 »

Saj vem, toda problem je v tem, da nikakor ne morem preko svojega ponosa, da bi to storil. Že odkar pomnim, mi je to pod častjo.

pod častjo, ker bi rad rekel, da si popoln in da ne delaš napak? to ni res, sprijazni se s tem. če pa zato, ker sebi ne priznaš, da si narobe naredil, ker si sploh ne dovoliš, da bi grešil, ker tega ne bi prenesel, potem si prezahteven do sebe in posledično prav gotovo tudi do drugih. znati odpuščati in razumeti sebe in druge je edini znak ljubezni. vsi pa smo samo ljudje. in samo Bog je popoln. in ti nisi Bog. samo človek si.

znati reči oprosti in znati pokazati, kadar smo šibki in prositi za pomoč je vrednota in pogum. Popizdit na druge je najlažje in najbolj nepošteno. ker niso drugi krivi, da imamo mi težave s sabo.

maja
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #22 dne:: nedelja, 25. december 2011 ura: 23:08 »

Društo za nenasilno komunikacijo (DNK) ni slaba reč. ker dobiš uvid v svoja napačna prepričanja o tem, kako je smotrno ravnati. marsikdo se je iz tega veliko naučil, četudi je bil v tretma prisiljen v okviru vzgojnega ukrepa zaradi izvajanja nasilja kajpada. ampak v takem ravnanju res ni nobene dostojnosti in ni to ponos ampak primitivizem in nesposobnost za življenje in soustvarjanje odnosov, če smo destruktivni in svojo fizično premoč izkoriščamo za to, da bi imeli moč nad situacijo in bi naša obveljala. To tudi slučajno ni častno, če si že omenjal častno. pogumno ravnanje je vse kaj drugega kot to, da izvajamo nasilje.
Prijavljen

majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #23 dne:: nedelja, 25. december 2011 ura: 23:14 »

Aha, to je DNK. Me pa zanima, se še komu dogaja, da ima vsake toliko prav željo nekoga resno poškodovat ali celo ubit?

če ne usmerjaš svojega vedenja v pozitivo in v konstruktivno ravnanje zate in tvojo okolico, ampak si dovoliš it v destruktivno in uničujočo stran in podiraš vse meje pri tem in sploh nimaš meja, potem je to to. Prepoznati, da gre pravzaprav za nemoč in se naučiti s tem občutkom ustrezno ravnati - prepoznati od kje sploh iztvirajo vse te težke težnje, je vstpnica za reševanje teh težav, ki jih omenjaš. in DNK je tozadevno baje krasna stvar. tam dela tudi gospod, ki je sam dolga leta izvajal nasilje, danes pa ga ne, ker se je naučil bolj asertivnega vedenja. če te tega ni nihče naučil, se moraš pač sam. poglej si literaturi Trening aserticnosti.

Na DNK-u imaš pa itak treninge socialnih veščin. toplo priporočam obisk.

maja
Prijavljen

Kruger
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 26

« Odgovori #24 dne:: nedelja, 25. december 2011 ura: 23:45 »

majč, ni mi žal, da sem tisto sedaj bivšo prijateljico skenslal. Namreč storila je nekaj, s čimer me je prizadela.
Prijavljen
majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #25 dne:: ponedeljek, 26. december 2011 ura: 00:02 »

dobro, potem pusti, da gre ta zgodba mimo. hec je pa, da ti ostajaš sam s seboj in da bi bilo fino, če se naučiš nekega asertivnega vedenja, da pa se ti zadeva ne bi ponavljala v naslednjem odnosu. zato je DNK v redu stvar, res. ful lahko zrasteš, če se tega učenja lotiš kot izziv in ustvarjaš boljše in bolj harmonične odnose.

glede tega, kaj drugi naredijo na odnosu z nami, na to nimamo neposrednega vpliva. fino pa je, da imamo čisto vest, da smo sami ravnali dobro in prav in da se psoledično lahko cenimo in smo pred sabo pomirjeni. in jaz tako gledam. ne bom se obremenjevala za ljudi, ki iz mojega življenja odidejo, ker želim prihraniti energijo raje za tiste, ki jim je mar in bodo ostali.

Vedeti pa moramo, da odnose soustvarjamo in da smo notri 50-50%, kar pomeni, da moramo znati sklepati tudi kompromise. s pomočjo pogovora ubesediti stiske, želje, potrebe. če je patner pravi, bo slednje razumel in vzel v zakup. morda se ne bo vedno zgodilo vse po naše oziroma gotovo se ne bo, ker tu niso le naše potrebe, pogledi, itd. fino pa je, da povemo, kako mi vidimo, drugi pove, kako on vidi, potem pa vsak zase pove, kaj je pripravljen storiti in kje se prilagoditi in kje pač ne. če smo dovolj kompatibilni in če čutimo dovolj ljubezni do nekoga, da nam je mar in bomo vztrajali, čeprav ne bo vedno vse samo po naše itd. potem ima odnos prihodnost, sicer pa si rečeš, v redu pa na svodenje. zato pa res ni lahko najti partnerja, ki bi nam dovolj ustrezal, da bi zmogli odnos ohranjati in obdržati. ej DNK in TSV (treningi socialnih veščin) so baje super. go for it! Wink

maja
Prijavljen

J.N.
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 29

« Odgovori #26 dne:: torek, 03. januar 2012 ura: 05:57 »

Vreme, geni, vzgoja, upravičena jeza, vse to so samo izgovori, da si lahko opereš roke, in se otreseš vsake krivde in odgovornosti za bolečino, ki jo povzročaš, brez tega, da nekaj spremeniš. Na sebi, ne na drugih.

Jeza je lahko upravičena in bolje je, da jo izrazimo, kot da se slepimo, da je to izgovor. Ni izgovor in prav je, da se jeza prizna in izrazi, seveda na zdrav način.
Prijavljen
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar