FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. ponedeljek, 21. maj 2012 ura: 23:48

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: misli o samomoru  (Prebrano 1180 krat)
0 uporabnikov in 3 gostov pregleduje temo.
majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.807

« Odgovori #20 dne:: nedelja, 25. december 2011 ura: 23:39 »

pojdi na center za socialno delo, reci za PSP (prvo socialno pomoč) in si najprej priskrbi denarno socialno pomoč s pomočjo katere si boš lahko priskrbela nek prostor za bivanje in za najnujnejše, da ne boš lačna ter osebno zdravstveno zavarovanje. na PSP (prva socialna pomoč) opiši svojo situacijo in ti bodo skušale socialne delavke pomagati vsaj tako, da ti svetujejo kam in na koga se obrniti. obstajajo variante, verjemi, samo pojdi na CSD, ki ti je najbližji in boš informirana o vsem. tudi paketi najnujnejše hrane obstajajo preko karitasa. prosi na CSD da ti akopirajo vlogo za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev in jo izpolni.

izredno težke stvari si doživela, ampak gotova sem, da Bog nate ni pozabil in da je dobro, da si našla toliko moči v sebi, prišla na tale forum in poklicala na pomoč. prvi naslov, ki ti ga res svetujem je CSD. iskreno opiši svojo situacijo, naj ti pomagajo. Obstajajo varne hiše, marsikaj obstaja. pravzaprav greš lahko na PSP na katerikoli CSD če se ne motim. kar pogumno. o vsem naprej te bodo obvestili tam. tule pa se le še kaj javi, pa bomo kako rekli, da prejmeš nekaj emocionalne opore vsaj takole za začetek. kje pa si prišla na internet? knižnica? ne vdaj se. v tebi je iskra upanja. če ne bi bila, ne bi prišla sem! tu smo!

drži se!

maja
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #21 dne:: nedelja, 25. december 2011 ura: 23:44 »

vlogo za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev najdeš na

http://www.mddsz.gov.si/

če imaš možnost si vlogo skopiraj ali pa prosi, da ti jo nekdo drug. če imaš trenutno urejenega stalnega prebivališča, prosi na CSD da te prijavijo tam morda ali pa kje drugje, da si to urediš. pohiti z urejanjem zadev. absolutno pa boš na PSP dobila mnogo pomembnih informacij (to je storitev prva socialna pomoč na centrih za socialno delo).

drži se!

maja
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
Prepad
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 5

« Odgovori #22 dne:: ponedeljek, 26. december 2011 ura: 00:54 »

Odlični odgovori!
Prijavljen
Buška
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 35

« Odgovori #23 dne:: ponedeljek, 26. december 2011 ura: 10:33 »

Najprej denarna socialna pomoč, kjer ti bodo uredili tudi osnovno zdravstveno zavarovanje, za dodatno te bodo napotili na občino, kjer te bodo zavarovali kot občana, enako pride v poštev karitas, da dobiš nekaj stvari zase. Na karitas hodijo običajno tudi, ljudje ki jim ne bi bilo potrebno pa jih ni sram. Tako, da kar pogumno. Vse to lahko opraviš v enem, do maksimalno dveh dneh. Potem pa urgentno na psihiatrijo, kot ti je dobro svetovala že ena uporabnica prej. Če pridobivaš pomoč in imaš urejeno zavarovanje pa kar lepo na psihiatrijo. V takšni situaciji kot si, je zelo modro, če se boš odločila za pomoč. Nimaš kaj zgubiti. Samomor, dokler nisi poizkusila vse, da bi se izvlekla iz stitke naj ti bo zadnja rešitev. Najprej poizkusi zdravljenje in se postavit na svoje noge, če ti ne bo všeč življenje, ki ga boš živela, lahko samomor še vedno narediš kasneje (čeprav ti povem, da ozdravljeni ljudje, nimajo več tako intenzivnih bolečin in izgube volje kot se tebi zdi sedaj). Vredno je pa poizkusit, it po pomoč in si dati priložnost, ker brez strokovne pomoči ne bo uspelo. Če boš poslušala naše nasvete, verjamem vate, da ti bo uspelo in da boš nekoč srečna, premagala tudi grenke izkušnje, ki ti jih je prineslo življenje. Veliko žrtev naslija, posiljeni, poznam tudi koga osebno, je dalo zadevo skozi, danes se niti ne spominjajo več. Nihče ni sam kriv za takšne stvari, ki se v življenju zgodijo, zato tudi ni potrebnega nobenega obžalovanja. Ti si zelo močna oseba, glede na to kaj si prestala. Velika žrtev, je tisti, ki je nasilje stresel nad tabo. Zaslužiš si vse in še več, zato si daj priložnost. Iz tega boš kasneje še rastla.

In veliko sreče ti želim  rozicodam .
Prijavljen
Libby
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 423

Hrabra miška

« Odgovori #24 dne:: ponedeljek, 26. december 2011 ura: 14:17 »

Če boš poslušala naše nasvete, verjamem vate, da ti bo uspelo in da boš nekoč srečna, premagala tudi grenke izkušnje, ki ti jih je prineslo življenje. Veliko žrtev naslija, posiljeni, poznam tudi koga osebno, je dalo zadevo skozi, danes se niti ne spominjajo več. Nihče ni sam kriv za takšne stvari, ki se v življenju zgodijo, zato tudi ni potrebnega nobenega obžalovanja. Ti si zelo močna oseba, glede na to kaj si prestala. Velika žrtev, je tisti, ki je nasilje stresel nad tabo. Zaslužiš si vse in še več, zato si daj priložnost. Iz tega boš kasneje še rastla.

Misliš, da veliko veš o teh zadevah?  Shocked
Prijavljen

Let's run away and live in the woods.
majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #25 dne:: ponedeljek, 26. december 2011 ura: 14:49 »

Če boš poslušala naše nasvete, verjamem vate, da ti bo uspelo in da boš nekoč srečna, premagala tudi grenke izkušnje, ki ti jih je prineslo življenje. Veliko žrtev naslija, posiljeni, poznam tudi koga osebno, je dalo zadevo skozi, danes se niti ne spominjajo več. Nihče ni sam kriv za takšne stvari, ki se v življenju zgodijo, zato tudi ni potrebnega nobenega obžalovanja. Ti si zelo močna oseba, glede na to kaj si prestala. Velika žrtev, je tisti, ki je nasilje stresel nad tabo. Zaslužiš si vse in še več, zato si daj priložnost. Iz tega boš kasneje še rastla.

Misliš, da veliko veš o teh zadevah?  Shocked

To, kar je Libby citirala je dejansko samo en pogled na zadevo in sicer tvoj Buška, ki pa absolutno je daleč od stroke in od znanja. govoriti o zadevah, ki jih ne poznamo prek izkušnje na lastni koži kar malo na pamet je tko tko. verjamem, da si želela dobro, ampak pristop se mi zdi res zgrešen in tu se podpišem pod Libby. zadeve niso tako črno bele in smotrno je komentirati tisto, kar poznamo, bodisi prek izkušnje na lastni koži ali po strokovni plati. verjamem, da si ti, to kar si napisala tako videla Buška, pomembno pa je, kako zadevo vidi oseba, ki je slednje doživela ne opazovalci od daleč ter kaj to zanjo pomeni. samo to je relevantno.

drugi lahko poslušamo in se učimo. o zadevah, ki jih nisi izkusel n v kolikor se želiš o tem kaj podučiti je primeren prostop naslednji: Vem da nič ne vem, me pa zanima in poslušam in se učim.

maja
Prijavljen

lithium
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 141

« Odgovori #26 dne:: ponedeljek, 26. december 2011 ura: 19:34 »

solzica  rozicodam

Najdi pomoč na klinikah, razloži situacijo, ker je nujna pomoč. Ne glej stran od cilja: da prideš iz tega...saj je to tvoj cilj?
Na zaloški lahko dobiš pomoč, ki jo potrebuješ. Veliko je ljudi s takimi zgodbami, lahko ti uspe  closedeyes
 rozicodam
Prijavljen
anja01
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 21

Sem znanilec pomladi: vseh njenih cvetlic in sonca

« Odgovori #27 dne:: torek, 27. december 2011 ura: 09:48 »

Svetujem ti, da se obrneš na Frančiškanski družinski inštitut, Prešernov trg 4, Ljubljana. Pokliči na tel. 01/200-67-60. Lahko jim tudi pišeš na fdi@siol.net
Tam povprašaj za Katarino, ki ti bo sigurno pomagala. Je super človek in dr. psihologije. Ni treba, da si verna, pomagajo vsem, ne rabiš denarja. Želim ti, da se postaviš na noge. Čestitke-prvi korak si že naredila. Kar tako naprej in ne obupaj, uspelo ti bo!

Lp A.
Prijavljen
matejka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 309

zivi in pusti ziveti...

« Odgovori #28 dne:: torek, 27. december 2011 ura: 10:14 »

solzica  rozicodam

vidis veliko nas je, ki mislimo nate!! veliko nasvetov si dobila. ti jih samo upostevaj in se nam obvezno kaj javi, da vidimo kako ti gre !!!
Prijavljen
marie
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 9

« Odgovori #29 dne:: torek, 27. december 2011 ura: 12:12 »

upam, upam, upam, da ureja težavo in se nam javi!!!

p.s. solzica, ko prideš na forum, si prvo poglej ZS!!!!!
Prijavljen
majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #30 dne:: torek, 27. december 2011 ura: 18:34 »

posti, ki je bil oddani tik za mano, pa ne ta po Libbyinem komentarju, ampak oni prej je bil zelo koristen. natančneje je razložil to, kar sem skušala sama povedati. ali je zbrisan? je bila za njim sofie? informacije so bile v njem dragocene.

maja
Prijavljen

Ribica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 529

« Odgovori #31 dne:: sreda, 28. december 2011 ura: 13:45 »

Kako je to mišljeno, če je bila za njim Sofie?
malo scarry...

Ribica
Prijavljen
majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #32 dne:: sreda, 28. december 2011 ura: 22:10 »

Kako je to mišljeno, če je bila za njim Sofie?
malo scarry...

Ribica

ribica prijavljati se za vedno novim nicknameom ni dovoljeno - nova registracija z drugačnim imenom. če to odkrijejo administratorji in moderatorji pobrišejo pomoje tako tvoje poste kot tvoj novi profil. zakaj sem pomislila na sofie? ker je strokovna delavka iz področja denarne socialne pomoči in ima tu vrsto izkušenj, zato je na vprašanje, kako si pomagati sploh kar zadeva tega, kar se da dobiti na CSD-ih bolje in bolj natančno odgovorila tisto, kar sem že sama skušala povedati.

zato sem pomislila nanjo. post za mojim enim pa je bil pobrisan, pa je bil ravno zaradi podanih informacij pomeben in smiselen.

nič scary ni v tem. ne boj se, vse je ok Wink

maja
Prijavljen

Ribica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 529

« Odgovori #33 dne:: četrtek, 29. december 2011 ura: 11:10 »

O.k.
saj s scary sem mislila, da je videti, kot da bi Sofiin duh po forumu hodil....  sesmejem

Pa kaj se iz IP računalnika ne vidi, da se je nekdo prijavil iz istega mesta? Sicer se absolutno ne spoznam na tehniko, ampak menda se to nekako da.

Ma jaz še citirat ne znam, tak štor sem.

Ribica
Prijavljen
matejka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

zivi in pusti ziveti...

« Odgovori #34 dne:: četrtek, 29. december 2011 ura: 11:16 »

upam da se nam solzica cimprej javi...
Prijavljen
majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #35 dne:: četrtek, 29. december 2011 ura: 16:08 »

O.k.
saj s scary sem mislila, da je videti, kot da bi Sofiin duh po forumu hodil....  sesmejem

Pa kaj se iz IP računalnika ne vidi, da se je nekdo prijavil iz istega mesta? Sicer se absolutno ne spoznam na tehniko, ampak menda se to nekako da.

Ma jaz še citirat ne znam, tak štor sem.

Ribica

ribica sofie mi je sporočila, da ni imela nič z omenjenim sporočilom, sicer pa res e vem, zakaj bi se kdorkoli kogarkoli bal. sploh pa se ne za bat sofie, ker je v redu punca Wink

maja
Prijavljen

matejka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

zivi in pusti ziveti...

« Odgovori #36 dne:: sobota, 21. januar 2012 ura: 01:40 »

veckrt sem se ze spomnila na solzico.
Upam, da je uredila kaj in da je na toplem predvsem pa na varnem. Solzica  rozicodam ce nas beres se nam prosim kaj javi.
Prijavljen
Derrek
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 29

« Odgovori #37 dne:: ponedeljek, 23. januar 2012 ura: 13:01 »

upam da je vredu Smiley
Prijavljen
matejka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

zivi in pusti ziveti...

« Odgovori #38 dne:: torek, 24. januar 2012 ura: 10:34 »

tudi jaz tako upam  Smiley
Prijavljen
melita
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 75

« Odgovori #39 dne:: sreda, 25. januar 2012 ura: 21:19 »

Tudi jaz upam, da je s Solzico vse ok. Ko bi jo vsaj usmerili na Beli obroč!? Ampak, lahko je govoriti za nazaj.
Prijavljen
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar