FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. ponedeljek, 21. maj 2012 ura: 23:46

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: misli o samomoru  (Prebrano 1180 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
solzica_86
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 5

« dne:: torek, 20. december 2011 ura: 12:26 »

Stara sem 25 let. In rabim pomoč.
Občutek imam, da sem rojena pod nesrečno zvezdo, da pač meni ni naklonjeno, da bi bila srečna.
Celo osnovno šolo so se norčevali iz mene, me zasmehovali, pretepali. Šola je bila zame pekel. Nobenemu nisem povedala in trpela psihično in fizično nasilje 8 let.
Pri 14ih so me skušali ugrabit s kombijem.
Pri 16ih so me poslilili. Leto ki je sledilo je bilo grozno!!! Izpisala sem se iz šole,
Pri 19ih sem se nekako pobrala na noge in šla dalje.....
Pri 20ih je šel moj oče v penzijo in začel je pit, vsak dan ko sem prišla iz službe me je pretepel do krvi. Včasih sem pristala na urgenci.
Pri 22ih sem neuspešno delala samamor s tabletami.
Pri 23ih sem skočila iz balkona in pristala v bolnišnici z zlomljeno nogo.
Pri 24ih sem imela vsega dovolj in sem se pobrala od doma. Trenutno sem brez vsega, brez strehe nad glavo, brez hrane, brez vode.
Spim v avtu. Že pol leta.
NE vidim izhoda.

Danes sem v google vtipkala "kako na najmanj boleč način naredit samomor".
Razlog imam, pogum imam..... le še vprašanje časa je - KDAJ mi bo počil film.

Imam ogromen strah pred ljudmi, v vsakem vidim nevarnost, ne upam si sama hodit naokoli, in cel čas se bojim, da mi bo kdo kaj naredil, me napadel, ubil, posilil??
Za mano je toliko grdega, da sem čisto izmučena od tega življenja, brez energije in brez upanja.

Sprašujem se: Zakaj še naprej vstrajat v tem življenju, če mi vedno prinaša le bolečino in trplenje???
Tako utrujena sem usega, rada bi si malo"odpočila od življenja"

Nekomu sem pač morala povedat....
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.307

vsi smo orli

« Odgovori #1 dne:: torek, 20. december 2011 ura: 12:29 »

nimam odgovora, Solzica... in tudi... vse, kar bi rekla, bi tako zelo oguljeno zvenelo...in vem, da je naša država bolj tko tko... pa vendarle... kaka pomoč mora obstajat (RK, CSD, Karitas,... )

Kje pa si trenutno? v knjižnici, domnevam?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
solzica_86
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: torek, 20. december 2011 ura: 12:34 »

Ja, v knjižnici sem. Brskam med knjigami in iščem vsaj nekaj pozitivnega, kar bi me odvrnilo od negativnih misli. Tu je vsaj toplo..........
Prijavljen
marina
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 667

« Odgovori #3 dne:: torek, 20. december 2011 ura: 12:38 »

ej punca, od kod pa si doma?
Morda ti lahko kaj konkretno pomagam
Prijavljen

Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.«
A. Einstein
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.530

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #4 dne:: torek, 20. december 2011 ura: 12:40 »

Solzica tvoje življenje ti prinaša veliko hudega ...
in verjamem da mnogokrat zgleda tvoja situacija zate brezizhodna.

Upam in želim si, da boš lahko z našo pomočjo tule,
spoznala da boš lahko korak za korakom lahko splezala ven iz te slepe ulice v kateri si se znašla.

Korakov namesto tebe ne bomo mogli narediti,
lahko pa te spodbujamo, smo ob tebi ... smo podpora, smo smerokaz ...
smo rama za zjokat se in roka v pomoč. Zagotovo se najde tudi konkretna pomoč
v hrani, obleki ... Povej nam s katerega konca si doma?

Izhod vedno obstaja ...!
- poiskati ti bo treba streho nad glavo ... ZIMA prihaja!
- poiskat zdravniško pomoč, za teboj so hude travmatske izkušnje, ki puščajo globok brazgotine.

Solzica pošiljam ti topel sočuten objem
 rozicodam

Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
matejka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 309

zivi in pusti ziveti...

« Odgovori #5 dne:: torek, 20. december 2011 ura: 12:42 »

solzica  rozicodam

Tudi jaz nimam besed za vse kar si morala pretrpet. Arwen ti je pidala nekaj moznosti. Jaz bi omenila se varno hiso, kamor se tudi lahko zateces in se postavis na svoje noge in postanes mocnejsa in srecnejsa. Jaz sem dala skozi grozljivo izkusnjo z nasiljem. Lahko mi pises na zs pa ti kaj svetujem.

Nima smisla trpeti in razmisljati o samomoru. Pot obstaja, le da je velikokrat dolga in prevec trnava.
Pogum solzica in poisci si tudi zdravnisko pomoc, ker sama najverjetneje ne bos zmogla.

Drzi se rozicodam
Prijavljen
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.978

« Odgovori #6 dne:: torek, 20. december 2011 ura: 12:44 »

Solzica  rozicodam, si v zelo zelo hudi stiski...niti jaz ne vem, kaj bi ti svetovala. Vsekakor obstajajo inštitucije, kamor bi se morda lahko obrnila po pomoč...

Prav gotovo te je strah življenja, saj si v tem času izkusila ogromno slabega...groznega...zato ti tudi vere za naprej zmanjkuje.
A kljub vsemu...smrt ni rešitev  nehvala...smrt je konec, nič več priložnosti...Jaz pa mislim, da si zaslužiš priložnost za lepo življenje...za to, da nekomu in nekam pripadaš....da živiš človeka vredno življenje.

Mar lahko obiščeš zdravnika in mu poveš v kakšni situaciji si se znašla? Rabila boš pomoč, da se izkoplješ iz tega brezupa...in če lahko kako pomagamo tudi mi tukaj, povej...skupaj zmoremo marsikaj.

Drži se in zdrži...tudi zate bo posijalo sonce  rozicodam
Prijavljen

"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe Smiley"
solzica_86
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: torek, 20. december 2011 ura: 12:47 »

iz primorske sem.

HVALA, KER VAM NI VSEENO....MNOGIM JE VSEENO.
Prijavljen
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.860

« Odgovori #8 dne:: torek, 20. december 2011 ura: 12:49 »

Solzica, moja prijateljica je eno zimo takisto živela v avtu, na mrzlem, zraven se je pa še drogirala... seznojim
Danes je uspešna gospa, ki ima urejeno bivanje.  oki
Kako si urediti bivanje, ne vem, ne morem dati natančnih navodil, poznam samo skvot v Rogu, kjer ljudje bivajo podobno, s tem, da jih je več in da najbrž je udobneje kot v avtu.  kiselnasmeh
Svaka čast, solzica, svaka čast! Naredila si konec nenehnemu trpinčenju in se vrgla v temo. Želim ti mehak pristanek.  rozicodam
Prijavljen

If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
marina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: torek, 20. december 2011 ura: 13:17 »

Jaz sem iz okolice ljutomera.

Mnogim ni vseeno, sigurna sem, da se bo tudi zate našla rešitev.
Vse slabo, kar se ti je dogajalo, ne pomeni, da si ti slaba. Imela si res težke izkušnje,
ampak so minile in te čaka še veliko lepega
m
Prijavljen

Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.«
A. Einstein
martinca
Druge motnje
Expert
*
Prisotni Prisotni

Prispevki: 1.540

« Odgovori #10 dne:: torek, 20. december 2011 ura: 13:51 »

Kje pa urejas prehrano in higieno? Ali imas socialno pomoc? Imas kaksne prijatelje? Ves kaj naredi ? Ti lepo pojdi urgentno na psihiatrijo in povej za samomorilne misli spet in te bodo sprejeli. Dobila bos zdravila, postopno pa bodo resevali tudi tvoj stanovanjski problem : na PHP v Lj nekoc so dealle tudi socialne delavke.  In te bodo po odpustitvi mogoce pomagali in te namestili v kaksen dom za mlade potem, kaj mislis? Ne se vec umikati v samoto in samo v avto!! Skenslaj negativne misli na smrt, raje poisci pomoc  oki
Zdaj pa ne obupaj,naj te sprejmejo na psihiatriji, naj poskrbijo zate. Pa da jim ne bos usla po nekaj dneh!!! Zdaj bo zima in nimas kaj delat v avtu, ok? Srecna pa bos, dokoncno srecna, ko bos imela neko stabilno zivljenje in prijatelje, ampak cakaj, saj tega danes itak nimamo vsi. Drzim pesti, da ti bo uspelo, na psihiatiriji ti bodo pomagali, kako stvari resevati naprej, saj imajo kaksno socialno delavko tam, povezali se bodo zate s centrom za socialno delo, ampak vztrajaj na tem, naj ti pomagajo, oni vedo kako in njihovo mnenje steje!
« Zadnje urejanje: torek, 20. december 2011 ura: 14:00 od martinca » Prijavljen

neimenovana
solzica_86
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: torek, 20. december 2011 ura: 14:36 »

higiena je trenutno moja zadnja skrb......
ponavadi so to javni wcji....po mačje.... :-(
Prijavljen
solzica_86
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: torek, 20. december 2011 ura: 14:37 »

Hvala vsem za tople besede.....
bom poskušala poiskat pomoč....
Se še kaj oglasim....
Prijavljen
marina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: torek, 20. december 2011 ura: 14:42 »

Jaz ne bi rada, da ostane le pri besedah...pavej, če rabiš kako pomoč, kako kje.
Prepričana sem, da so tdui drugi tule gor pripravljeni pomagati.

Pa kot ti je martinca napisala, ubogaj jo. Tako se začne.

En objem ti pošiljam, pa napiši, kako si poštimala
Prijavljen

A. Einstein
MucaMaca
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 375

« Odgovori #14 dne:: torek, 20. december 2011 ura: 15:19 »

Mislim, da je ena že omenjala, bom tudi jaz: oglasi se v varni hiši! Tam boš imela streho na glavo in strokovno pomoč, prav tako pa ti bodo pomagali naprej. Tja lahko prideš prek centrov za socialno delo ali pa direkt prek organizacije, ki z varno hišo upravlja. Ne vem, kdo je to na tvojem koncu, ker sem sama z Dolenjske, navadno je kakšno društvo. Najprej moraš imeti urejeno osnovo, in streha nad glavo je osnova. Potem pa boš lahko urejala tudi ostalo.

Ker kot prostovoljka pomagam v varni hiši, me lahko kontaktiraš na ZS, kako stvari potekajo.
Prijavljen
martinca
Druge motnje
Expert
*
Prisotni Prisotni

Prispevki: 1.540

« Odgovori #15 dne:: torek, 20. december 2011 ura: 15:28 »

Pa jemljes kaksna zdravila? Katera ? In koliko casa si ze zunaj?
Prijavljen

neimenovana
Betka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 255

« Odgovori #16 dne:: torek, 20. december 2011 ura: 15:31 »

Pozdravljena solzica_86,

punce so ti napisale že dosti zelo pametnih nasvetov in upam, da boš čim prej uspela poskrbeti zase.

Tvoja zgodba se me je dotaknila....želim ti, da bi ti kljub bolečim izkušnjam šlo samo navzgor. rozicodam
Prijavljen
matejka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 309

zivi in pusti ziveti...

« Odgovori #17 dne:: sobota, 24. december 2011 ura: 16:51 »

solzica  rozicodam
Javi nam, kako je s tabo. Si poiskala kako pomoc?

Mogoce se je komu kaj oglasila pa ve kako je z njo??? Mene skrbi za njo.
Prijavljen
marina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #18 dne:: sobota, 24. december 2011 ura: 17:23 »

Tudi mene skrbi zanjo, nič se nam ne oglasi.

Daj solzica, če nas bereš, napiši kako si!
Prijavljen

A. Einstein
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.978

« Odgovori #19 dne:: sobota, 24. december 2011 ura: 17:32 »

Verjetno se težko oglasi, kajti nima dostopa do interneta  unsure ...zadnjič je pisala namreč iz knjižnice, sedaj pa so te inštitucije zaprte, žal.  Sad

Tudi jaz upam, da se nam kmalu spet oglasiš Solzica.  rozicodam
Prijavljen

"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe Smiley"
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar