FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. ponedeljek, 21. maj 2012 ura: 23:28

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2] 3 4 5 ... 18   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: TEK =)  (Prebrano 7428 krat)
0 uporabnikov in 3 gostov pregleduje temo.
matheu__
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 313

The universe is indifferent - Don Draper

« Odgovori #20 dne:: sreda, 14. december 2011 ura: 15:48 »

Šola od skejtanja te res lahko še čaka, kot praviš, vendar sploh ni nujno. Če ne boš pretiraval, da boš delal vsaj en dan pavze med teki in pa da ne boš prehitro povečeval razdalje oz. minutaže teka, je velika verjetnost, da ne boš imel nobenih problemov. Jaz sem se tudi v preteklosti precej aktivno ukvarjal s športom, za sabo imam cca. 10 zvinov desnega gležnja, če pogledaš, zgleda kot teniška žogica, vezi napihnjene in ga sploh ne držijo, parkrat sem tudi imel že vneto pokostnico, pa zlomi, nategi, itd.. pa sedaj, ko tečem zmerno, nimam nobenih težav.

Sem pa pri sebi opazil, da že majhna razlika v tempu, pri daljših tekih precej vpliva na moje koleno. Malenkost hitrejši tempo od običajnega, pa bom pri 10+ km začel čutit kolen, če bom nadaljeval, bom pr 15 km mogu nehat...in kolenobol bo spet tle.

true
Prijavljen

" Just because I don't care doesn't mean I don't understand. "
- Homer Simpson
matheu__
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #21 dne:: sreda, 14. december 2011 ura: 20:22 »

25 min kolesa + 25 min teka + 5 min sprinta (ne na polno)
 happy
Prijavljen

- Homer Simpson
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.090

« Odgovori #22 dne:: sreda, 14. december 2011 ura: 21:23 »

Zdravniki bojo začeli predpisovati tek: optimalna doza - odlika na cooperju Grin

Izkušnje kažejo, da tek oziroma telesna aktivnost pomaga tudi psihičnim bolnikom. Znamenita Rugljeva metoda zdravljenja odvisnosti s pomočjo teka je imela dobre rezultate, pa čeprav tekači velikokrat zamenjamo eno odvisnost z drugo, s tekaško. A če že moramo biti odvisni, bom še naprej najraje tekaški zasvojenec, saj praktično brez premora redno tekam že več kot trideset let in zaradi te odvisnosti še nisem imel nobenih težav… Prišel je že tudi čas, ko bomo zdravniki zaradi številnih pozitivnih učinkov tek predpisovali kot zdravilo; optimalna doza bo zagotovljena z odličnim rezultatom na Cooperjevem testu. Odličen rezultat je preteči sedem 400-metrskih stadionskih krogov v 12 minutah…

http://www.tek.si/s-tekom-nad-slabo-razpolozenje/

Kdaj bo torej nastala DAM tekaška skupina?
Prijavljen
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #23 dne:: sreda, 14. december 2011 ura: 21:28 »

pravilen vs. napačen tek

http://www.youtube.com/watch?v=XrOgDCZ4GUo

p.s. upam, da to ni smetenje? Undecided
Prijavljen
tiranozaver
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 233

« Odgovori #24 dne:: četrtek, 15. december 2011 ura: 16:44 »

Un na desni se nekaj v rit suva. Ne mi s takimi seksualnimi forami tukaj smet!  sesmejem

No, mene je včeraj zvečer na teku najprej napral dež, potem pa sem si še zvil gleženj. Danes imam bolniško.

Torej, sporočam vam, da tek ni zdrav. Hkrati sporočam tudi, da psihoterapija ni zdrava, ker se lahko bolezensko navežeš na terapevta. Pa v službo tudi ni dobro hodit, ker denar pokvari ljudi. Pa ležat v postelji z otečenim gležnjem tudi ni zdravo, ker potem pišeš bedarije po forumih.
Prijavljen
MucaMaca
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 375

« Odgovori #25 dne:: četrtek, 15. december 2011 ura: 17:00 »

Živet ni zdravo, od tega na koncu celo umreš.

(O, bog, odpusti mi, smetim in šalim se, a nisem se mogla upreti... volja je bila, a meso je šibko!)
Prijavljen
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #26 dne:: četrtek, 15. december 2011 ura: 17:30 »

Odpustim ti. Cool

Prijavljen
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #27 dne:: četrtek, 15. december 2011 ura: 17:32 »

Če nisi nikoli padel.. nisi nikoli živel.. Cool

http://www.youtube.com/watch?v=hzBCI13rJmA&feature=related
Prijavljen
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #28 dne:: petek, 16. december 2011 ura: 20:24 »

Ben does life: za vse tiste, ki ne najdete motivacije Wink

http://www.youtube.com/watch?v=8SbXgQqbOoU&feature=feedrec_grec_index

Prijavljen
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #29 dne:: sobota, 17. december 2011 ura: 12:53 »

"If you are losing faith in human nature, go out and watch a marathon"
Prijavljen
matheu__
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #30 dne:: sobota, 17. december 2011 ura: 21:08 »

eno uro teka pri 85% max utripa. zmatran :-|
Prijavljen

- Homer Simpson
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #31 dne:: nedelja, 18. december 2011 ura: 22:44 »

"Running long and hard is an ideal antidepressant, since it's hard to run and feel sorry for yourself at the same time. Also, there are those hours of clearheadedness that follow a long run."

Aja, 10 km danes.
Prijavljen
matheu__
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #32 dne:: ponedeljek, 19. december 2011 ura: 08:51 »

the running depression! Grin
10km kinto gutgut. jst mam danes v planu 5km plus 20 min utrjevanja kolenskih vezi v fitnesu, ker grem v kratkem bordat. aja zena mi je dala za brat montinjaka ( neznamnapisatprav) in ugotavljam da je cel zur s tem glikemicnim indeksom. edino kar me moti je da zivila z nizkim gi-jem niso neki zlo okusna. vsaj ne za moj rafiniran okus, navajen topshit cukr hrane. Grin
sva pa sla vseeno v stacuno in kupla nek stiropor, k niti na embalazi ne zgleda okusen in good ol müsli za zajtrk. nic od tega me ne veseli jest. sam je treba. zgleda da moram zamnjat filozofijo glede hrane: se pravi ni vse dobro kar je okusno. :-|
Prijavljen

- Homer Simpson
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.577

« Odgovori #33 dne:: ponedeljek, 19. december 2011 ura: 09:09 »

ni vse dobro kar je okusno. :-|
sesmejem oki
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #34 dne:: ponedeljek, 19. december 2011 ura: 09:24 »

hehe, matheu ti si se pa zelo resno vrgu v tale tek. jz do tam, ko je treba pazit kaj daješ vase, še nisem prišel. ubistvu še do urce na roki ne. aja tole s fitnesom pa zelo pametno ja, tudi za tek, jaz opažam, da lev kolen neki nagaja, ko tečem po klancu navzdol, koleno kar malce zaplava, kot da so vezi čisto boge, tako da,  bom tudi sam mogu kakšne vaje začet delat..

pri nas je pa danes začelo snegovati, tako da bo zabavno sedaj teči po snegu, še nisem..

in pa seveda za konec, v kontextu današnjega vremena:

"There's no such thing as bad weather, just soft people."  Grin
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.864

« Odgovori #35 dne:: ponedeljek, 19. december 2011 ura: 09:38 »

Ma daj no math...tisti stiropor je za en shit. Škoda denarja.  sesmejem V DM-u najdeš tudi kakšne boljše prigrizke. Ene imajo celo okus. Jaz jem nekaj takega.   sesmejem

Montignac...setakopiše... Grin Po moje je dober za vzdrževanje teže, ko si že vitek. ZA hujšat...ne vem. kiselnasmeh
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 19. december 2011 ura: 09:41 od alexx » Prijavljen

alexx Afro 
matheu__
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #36 dne:: ponedeljek, 19. december 2011 ura: 10:18 »

Citiraj
hehe, matheu ti si se pa zelo resno vrgu v tale tek.

im a serious guy  happy

Citiraj
ne. aja tole s fitnesom pa zelo pametno ja, tudi za tek, jaz opažam, da lev kolen neki nagaja, ko tečem po klancu navzdol, koleno kar malce zaplava, kot da so vezi čisto boge, tako da,  bom tudi sam mogu kakšne vaje začet delat..

Ja neki so tud mene bolele vezi zadnjič - že med tekom, pa sem si mislu, da bi blo fajn to mal natrenirat. Sploh k mam 15 kg prevec. Verjetno ko bom dal dol, bo tud tect lazje in sklepi bojo hvalezni.
Aja vceri sem naredu 5km hitre hoje s tamalim (13 kg) v ruzaku.

Citiraj
koleno kar malce zaplava, kot da so vezi čisto boge, tako da,  bom tudi sam mogu kakšne vaje začet delat..

auč.  Undecided

Citiraj
Ma daj no math...tisti stiropor je za en shit. Škoda denarja.  sesmejem V DM-u najdeš tudi kakšne boljše prigrizke. Ene imajo celo okus. Jaz jem nekaj takega.   sesmejem
Ja sej stiroporja ne bom več jedu, naj si vtaknejo tiste vlaknine nekam  Grin
Bom pa speku polnozrnati kruh, ker mam trgovine na sumu, da farbajo bel kruh in ga prodajajo za polnozrnatega.

Citiraj
Montignac...setakopiše... Grin Po moje je dober za vzdrževanje teže, ko si že vitek. ZA hujšat...ne vem. kiselnasmeh

Jst racunam na trening. Montignaca bom fural, ker nocem pridobivat, kar zgubim na treningu; tko sem si zamislu  happy

Prijavljen

- Homer Simpson
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.864

« Odgovori #37 dne:: ponedeljek, 19. december 2011 ura: 10:25 »

Jst racunam na trening. Montignaca bom fural, ker nocem pridobivat, kar zgubim na treningu; tko sem si zamislu  happy

Pametno.  oki clap
Prijavljen

alexx Afro 
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.577

« Odgovori #38 dne:: ponedeljek, 19. december 2011 ura: 11:30 »

Bom pa speku polnozrnati kruh, ker mam trgovine na sumu, da farbajo bel kruh in ga prodajajo za polnozrnatega.
ja, to delajo v večini primerov (preverjeno!)
jaz zato kupujem rženega

p.s.: sem edina, ki mi je ta stiropor dober? unsure dobiš ga tudi npr. iz kamuta mljask
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
ljuba
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 99

« Odgovori #39 dne:: ponedeljek, 19. december 2011 ura: 12:15 »

Moonica, nisi edina  sesmejem Koruzen je fuul dober, mercatorjev bio al eko..
Sam nisem ziher,da gre tole skup z Montignacom  pomisli

No se se jaz tukaj pridruzim  clap

No mene je moja psiha povozila na visku svoje zivljenske forme (avgusta), ko sem se pripravljala na polmaraton.. Sem bila ze na 16km v kosu, ko sem pac crashnila  Cry In seveda lepo pocasi skorja nehala tect.. prej sem imela v nogah ene 120-150km na mesec pol pa me je malo telo izdalo.. Vrtoglavice non stop, epizoda tezkega dihanja, bolecin v trebuhu.. skratka moja anksioznost se odraza preko fizicne simptomatike in strah rata moj best worse friend  zardevam

Sicer sem sla vsake tok se mal potect, LM maraton sem pospremila s solzami v oceh, al kaj ces.. No pa sem malo tu vas brala, pa se nekako skusan zbrcat,da grem spet v superge bolj redno. Evo, moj kratek backgound.

No danes sem se spravila telovadit, ne sicer tek ampak preko DVDja Body combat - super zadevica za ven dat negativo  oki tko da 50min orto svica..

Drugace pa ja, tek v snegu je zakon. Sam sem ze prehlajena, tko da ne bi se dodatno dodala kaksno zadevico gor, sem lahko 2x tok zaružila pozimi zaradi tega, da ne hvala.
Prijavljen
Strani: 1 [2] 3 4 5 ... 18   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar