FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. ponedeljek, 21. maj 2012 ura: 23:25

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: sin izkorišča svojo ljubezen  (Prebrano 404 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
zlatica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 19

« dne:: torek, 13. december 2011 ura: 12:12 »

Pozdravljeni

Potrebujem pomoč, imam sina ki ima že tretjo punco. Prva punca ga je pustila, ( ona bila stara šele 15 let on 18) hodila sta 6 mesecev.
Nato je imel punco ker jo starši niso nikamor pustili niti sin se ni smel pojaviti pri njih jo je pusti.

Sedaj ima punco zelo verno pridno hodi na zelo zahtevno fakulteto ima cojzovo štipendijo ima svoj avto .....on pa se malo poigrava z njo. Ko se mu zazdi jo pokliče ko grejo žurirat jo ima pri sebi zato da domov pelje ona če on slučajno kaj spije. (drugače ne pije alkohola) V družbi jo nikoli ne stisne k sebi, .... Ona je zelo zaljubljena v njega in sploh teh stvari ne zazna.
  Z starši smo postali pravi prijatelji. Kako se lotiti tega problema. Že tako sem zelo občutljiva sama imam depresijo in ponoči ne spim in premišljujem kako to rešiti.  Zdravstveno stanje se mi samo slabša. Če mu rečem da se imava kaj za zmeniti, on točno ve kaj me muči, in pravi naj se za sebe brigam in naj njega pustim pri miru....

Prosim vas za izkušnje kako rešujete podobne probleme:-(
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.307

vsi smo orli

« Odgovori #1 dne:: torek, 13. december 2011 ura: 12:59 »

bi ti dopustila, da bi se starši vpletali v tvoja razmerja?

Kako pa je kaj s tem
Trenutno se najino zakonsko življenje še ni premaknilo iz mrtve točke.
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
urssska
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 623

« Odgovori #2 dne:: torek, 13. december 2011 ura: 14:15 »

Hm ja, tle nimaš kaj, bo tudi on naletel prej ali slej na tako, ki mu bo kos, punce pa tudi ni za v vato zavijat, pridna in verna gor ali dol... to vse mora človek dat čez, predvidevam, da sta še oba kvečjemu v zgodnjih dvajsetih. To še ni čas za neke ultra resne stvari, punca bo mela še velikokrat zlomljeno srce, fantov pa tudi ne moreš krotit pri teh letih, samo svetuješ lahko in usmerjaš, zelo lagano in taktno...
Prijavljen

Človek ne dozori do svojega
do svojega obraza
brez smeha in čenčarij
in ne brez poraza.
Tone Pavček
Suzy
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.764

« Odgovori #3 dne:: torek, 13. december 2011 ura: 16:54 »

Se popolnoma strinjam z Urssko...
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.860

« Odgovori #4 dne:: torek, 13. december 2011 ura: 16:57 »

Zlatica, to so težave, ki se jih ne rešuje. Ker niso tvoje. Zgleda pa, da imaš s tem samo ti težave, onadva se bosta še zmenila. (pozorna bodi samo, ko bosta začela kupovati otroški voziček)
Zase poskrbi.  oki
Prijavljen

If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
MucaMaca
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 375

« Odgovori #5 dne:: torek, 13. december 2011 ura: 17:31 »

Vtikanje v odnose drugih, čeprav so tvoji otroci, ni niti prav niti zaželjeno, sploh pa se ti lahko maščuje. Lahko pa narediš nekaj drugega - in prav bi bilo, da to narediš: sina učiš (oz. z možem učita!) normalnega odnosa do žensk, do partneric in normalnih odnosov nasploh. A ne na njegovem primeru. Najbolje na svojem oz. vajinem. Otroci vlečejo vzorce odnosov, ki jih sami poznajo, tudi v svoja razmerja. Kar ne pomeni, da morata imeta starša popoln odnos, saj tega ni. Je pa velika razlika v tem, ali se sploh trudita imeti dobrega, kako se drug do drugega obnašata, ali se spoštujeta ipd. Kakšen zgled torej dajete ti, tvoj mož in vajin odnos? Nikoli ni prepozno, da pokažeš pozitivno! In kar je najboljše - dve muhi na en mah, z reševanjem vajinega odnosa (kar ne pomeni nujno, da se mora odnos kot tak rešiti, morda celo razhod pomeni reševanje, če je na pravi način) bosta vzgajala tudi sina. Vsaj jaz tako vidim razmerja staršev in razmerja otrok.
Prijavljen
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: torek, 13. december 2011 ura: 17:49 »

MucaMaca, zelo mi je všeč tvoje razmišljanje.  oki
Prijavljen

If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.425

« Odgovori #7 dne:: torek, 13. december 2011 ura: 20:56 »

Otroci vlečejo vzorce odnosov, ki jih sami poznajo, tudi v svoja razmerja. Kar ne pomeni, da morata imeta starša popoln odnos, saj tega ni.
definitivno se strinjam  oki, pa tudi z vsem ostalim napisanim.
Po eni strani Zlatica, te razumem, deklico čutiš kot ženska in ji želiš samo dobro, ker veš da je u redu. Sta že odrasla in razočaranja pač moramo dati skoz v življenju.
Mogoče se pa lahko pogovoriš s sinom in mu poveš, da to ni lepo kar dela, naj bo odkrit do deklice in da ti ni vseeno za njo.
Bosta že razčistila med sabo, ko bo čas. rozicodam
« Zadnje urejanje: torek, 13. december 2011 ura: 20:59 od trzinka » Prijavljen
navzgor
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 85

« Odgovori #8 dne:: torek, 13. december 2011 ura: 22:02 »

predvidevam, da sta še oba kvečjemu v zgodnjih dvajsetih. To še ni čas za neke ultra resne stvari, punca bo mela še velikokrat zlomljeno srce,

Tukaj se ravno ne strinjam. Zakaj pa ne bi imeli v začetku dvajsetih resne zveze?

Drugače pa absolutno se strinjam s predhodnicami, ki so ti svetovale, da se ne vtikaj in poskrbi zase.

Prijavljen
zlatica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: sreda, 14. december 2011 ura: 07:45 »

Živjo
zahvaljujem se vam za vaša mnenja. Z vsakim posebaj se strinjam ki ste mi napisali svoje mnenje.
Res je mogoče da preveč spremljam to vezo, je pa res, da imam mlajšo hči in se bojim da bi z njo ravno tako kdo se" poigraval".
Poskusila bom še malo počakati in da vidim kaj prinesejo novoletni prazniki.

Dobrodošil vaši nasveti mnenja pomoči, mogoče podobne izkušnje ....

Imejte se lepo  Zlatica
Prijavljen
MucaMaca
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: sreda, 14. december 2011 ura: 10:18 »

Smiley Zlatica, moram povedati tudi, da sem pravzaprav po eni strani vesela, da si temo odprla. Veliko staršev je zaščitniških (le) do svojih otrok in ko vidijo kaj narobe v odnosu, je navadno kriva druga stran, tista, od "njegovih/njenih staršev, ki ga/je niso prav vzgojili". Ti pa skušaš gledati realno in priznaš, da tvoj sin tudi ni idealen partner. Hej, to ni malo, in je vredno pohvale!  oki  Zato tudi verjamem, da mu boš znala prav pokazati, da mora v partnerstvu vladati spoštovanje, podpora, zaupanje, in vse ostale pravljične "živela sta srečno"  sesmejem
Prijavljen
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: sreda, 14. december 2011 ura: 11:01 »

Dobrodošil vaši nasveti mnenja pomoči, mogoče podobne izkušnje ....
Moja konkretna izkušnja:
Moj prvi fant je res grdo ravnal z mano. A sem ga takooooo ljubila! Njegova mama mi je vsakič rekla: Sinuska, predobra si zanj, odpri oči... Po enem letu burnega razmerja sem ga res zapustila. In ugotovila, da je cela njihova družina bolna. Jasno, da prej tega nisem videla. Vsakega nekoč sreča pamet.  kadim
Prijavljen

zlatica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: sreda, 14. december 2011 ura: 12:33 »

Sinuska in MucaMaca hvala vama za vajine izkušnje in vzpodbudne besede.

Sem se zelo zamislila nad mojimi dejanji....:-(
Prijavljen
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: sreda, 14. december 2011 ura: 13:01 »

Nikar tako tragično ne jemlji.  rozicodam
Samo tole: Zase poskrbi in svet bo drugačen.  Kiss Kiss Kiss Veliko užitkov v spreminjanju sebe na bolje ti želim!  rozicodam
Prijavljen

MucaMaca
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: sreda, 14. december 2011 ura: 14:16 »

Sinuska in MucaMaca hvala vama za vajine izkušnje in vzpodbudne besede.

Sem se zelo zamislila nad mojimi dejanji....:-(

Zlatica, ne tako hudo vzet  Smiley NIhče od nas ni popoln. Jaz recimo sem si za sveto obljubila, da se ne bom prepirala pred otrokom - pa sva se že  Sad Saj bo šlo.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar