FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. ponedeljek, 21. maj 2012 ura: 23:02

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Psi so odlični psihoterapevti  (Prebrano 545 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
mina
Sodelavka/sodelavec DAM
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.056

« Odgovori #20 dne:: petek, 27. januar 2012 ura: 14:57 »

Citiraj
Kljub temu pa menim, da pes ne sme nadomeščati človeške družbe in ne more odigrati vloge, ki mu nikoli ni bila namenjena. Ne smeš ga imeti ne za prijatelja, ne terapevta, ne za ... karkoli drugega.

Ne sme je, ne. Ampak, ko se stisne k meni in občuti mojo stisko, me poliže in občutim njeno toplino....Več kot terapevt. Moja Flora je z mano laho rečem 24 ur na dan. Ostali prijatelji, sorodniki, terapevtka pač ne.
Po najhujšem dogodku lanskega leta sem si jo kupila. In če je ne bi bilo, lahko rečem, da bi shirala. Samo en teden laufanja v bolnico in domov, čakanja kaj bo, mi je vzelo 7 (sedem) kil. Mislim, da sem bila na dobri poti na dno. Ni pomagala ne mama, ne sestra, ne hči, ne vnukinja. Šele psička me je vrnila na pravo pot. Njena razigranost, igrivost, toplina... In to mi je rabilo takrat in mi tudi danes.
Ne rečejo zastonj, da je pes najboljši človekov prijatelj.
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
trzinka
Heroj
Prisotni Prisotni

Prispevki: 3.425

« Odgovori #21 dne:: petek, 27. januar 2012 ura: 19:25 »

Saj pes ni terapevt, ampak terapevtsko vpliva na nas, s svojo bližino, predanostjo, nežnostjo, igrivostjo.....
Vsekakor sem pa mnenja, da žival je le žival in ni človek, se pravi, da se do njega tudi tako obnašamo..
Prijavljen
morskival
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 151

« Odgovori #22 dne:: petek, 27. januar 2012 ura: 20:37 »

Psi so odlični terapevti Tongue
Res je, da so "samo" živali, nudijo pa ti zelo veliko oki
Že, ko se z njim ukvarjaš, ko ga pelješ na sprehod, ko ga skopaš in krtačiš, ko ga učiš trikcev, ko z njim treniraš.......se tvoje misli usmerijo v delo, ki ga opravljaš wav
Pozabiš na ves ta nori svet, na pokvarjene ljudi.......
In kaj je pri tem narobe?Huh?
S svojim psom sem obiskovala ljudi v domu upokojencev, kako so ga bili veseli clap
So jo sprehajali, nepokretni so jo krtačili.......ko bi videli njihove nasmeške,
 Kakšne priboljške, piškotke, sadje.....so prišparali od kosila.....Eden je čuval za psičko tudi sladoled, od kosila......ampak pomezik
Prijavljen
trzinka
Heroj
Prisotni Prisotni

Prispevki: 3.425

« Odgovori #23 dne:: sobota, 28. januar 2012 ura: 09:08 »

MV  oki, ti znaš to bolje povedati oki, se čist strinjam, kar si napisala....

Jaz vem, da je moja Bela zame odlična psihoterapija...Želela sem samo povedat, da pes ni terapevt kot človek, ampak ima veliko drugih pozitivnih lastnosti in z njimi tudi mi osebno rastemo, smo zadovoljni, se smejimo.......in zato je za nas kuža terapevt. Pozitivno vplivajo tudi na drugačne vrste bolnikov, ne samo na upokojence v domu. Predvsem imam v mislih otroke , ki ležijo npr, na onkoloških klinikah in se borijo za življenje in seveda na druge bolnike.

Pes ne govori, ne hodi doma na školjko lulat in ne bere časopisa kot mi, je pa izredno inteligentna žival in zato jo cenim, imam rada.... je ne počlovečim, spoštujem jo kot drugo vrsto, enostavno kot živalco..., ki ji včasih samo malo manjka, da ne spregovori... Smiley

Prijavljen
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar