FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. ponedeljek, 21. maj 2012 ura: 23:01

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Kako sem si jaz pomagala  (Prebrano 1026 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
Danaya
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4

« dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 19:22 »

Pekel od  l. 2003. Rahlo izboljšanje od l. 2007 do 2010. Letos spomladi ponovno poslabšanje vseh simtomov. Panika totalna, alergijski izpuščaji, po določeni hrani se mi je začelo vrteti v glavi, popolna fizična in psihična oslabelost. Nimam besed za vse kar sem prestala in tudi ne bom opisovala, ker vsi, ki ste to prestajali ali prestajate, veste kaj se dogaja. Potem pa sem vzela stvari v svoje roke. Začela sem vsak dan telovaditi, vsak dan jemljem bachove cvetne ecence - rešilne globule. Odselila sem se iz spalnice, ker sem ugotovila, da mi moj mož jemlje energijo. Nehala sem jesti meso in vse mlečne izdelke. Prav tako ne jem nobenih testenin, belega kruha, slaščic...

V enem mesecu se mi je počutje 100% izboljšalo. Nič več paničnih napadov, več energije. Aja še to sem pozabila. Vsak dan berem knjige od Louise hay in ponavljam pozitivne afirmacije.

Imam več moči, več volje... Nisem še čisto v sedlu, sem pa na dobri poti, da mi to uspe. Čakam pa še na izvide hormonskega testa (estrogen, progesteron...), ki tudi lahko povzročajo težave, ki jih imamo.

Z ljubeznijo do vseh, ki se borite za svetlobo, vas lepo pozdravljam
Prijavljen
Danaya
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #1 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 19:34 »

Še to sem pozabila. Zelo pomembno dejstvo. To verjetno vsi veste, da so panike in ostali so simtopmi posledica potlačenih čustev. V glavnem je problem JEZA. Jeza je t.i. socialno nezaželeno čustvo. In zato potem ljudje to čustvo uspešno konvertiramo v STRAH. Torej znebiti se moramo jeze. Jaz sem po nasvetu prijateljice, ki je tudi zdravilka, začela ta čustva "zažigati" in to dobesedno. Na list papirja sem 200 ali 300 krat napisala "Jezna sem". In potem ta list zažgala. To sem delala en teden. Zažgala sem nekaj tisoč Jez, strahov, občutkov krivde, program Žrtev sem itd... To še zdaj delam občasno ampak samo kot vizualizacijo. Ta tehnika izjemno pomaga, sam pazit je treba da kaj ne zažgemo.  Grin
Prijavljen
trzinka
Heroj
Prisotni Prisotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.425

« Odgovori #2 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 19:40 »

Danaya oki oki, mi lahko zaupaš, s čim se sedaj prehranjuješ?
Prijavljen
Danaya
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 20:00 »

Vsa zelenjava. Tudi razhudniki. Tudi fižol in leča, čičerika... Predvsem zelo veliko solate. Obvezno z olivnim oljem. Od kruha jem samo jesenski kruhek (Pekarna Grosuplje). Ne uživam nič soje in sojinih izdelkov. Jem tudi veliko sadja. Mi je bilo v začetku izjemno težko in sem v glavnem veliko lačna. Od sladkarij uživam samo črno čokolado. Jem oreške . lešnike, orehi, mandeljni... Pojem veliko medu, pa malo rjavega sladkorja (čaj). Glede hrane še vedno raziskujem, kaj lahko in kaj ne smem jesti. Vsak dan zjutraj na tešče popijem sok pol limone. Zelo dobro za aktivacijo presnove, žolča. Ne pijem kave, ne kadim in ne pijem alkohola.

Nisem pa še poskusila uživati domače meso - predvsem piščanca. Ima občutek, da je pri panikih psiha in telo izjemno senzibilno in čisto možno je, da ne morem uživati "umetnih" piščancev, ker so polni hormonov s katerim jih pitajo, da hitro rastejo.
Prijavljen
martinca
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.540

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 05. december 2011 ura: 01:40 »

Zanimivo to. Me veseli, da ti pomaga uborna prehrana.  Smiley Jaz pa sem svojo panicno motnjo med drugim dobila po 3 letih stroge vegi prehrane. Brez nadomescanja proteinov. Panicne sem se resila obratno : strah sem vcasih pretvorila v jezo in pomiritev je prisla hitreje, ce sem se jezila. Vedno bolj sem nabirala moc. Rabla sem vec kot 2 leti, da sem jo premagala z delom z zivalmi. Ne recem, kaksna dieta ali kaksna 2 tedna samega sadja in oresckov v letu. Uborne prehrane pa se ne bi vec sla, bi se bala za dusevno ravnotezje.
Prijavljen

neimenovana
sopotnica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 42

« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 05. december 2011 ura: 08:55 »

Občudujem te, kakšno disciplino imaš, da ti to uspe! Mislim, da si na pravi poti - čeprav so na žalost tempo in družbene norme obstoječega življenja taki, da se je zelo težko držati takih strogihj načel- predvsem se je treba znati nekako osamiti, če s kom živiš ...Jaz sem tudi v določenem obdobju svojega življenja to poskusila. a se mi ni izšlo, ker je prihajalo do dvojnih stroškov pri hrani, jezo so mi sprožale nezdrave navade drugih družinskih članov ( ki so seveda do pred kratkim bile tudi moje ...) pa še določeni stresni dogodki ( moja lastna bolezen in bolezni v družini)  - in nisem zdržala. Tvoj post me je spomnil, kako lahkotno in obenem močno sem se počutila tistega pol leta, ko sem to prakticirala - seveda ni bila dieta tako stroga kot tvoja - je pa izločala vse škrobnate izdelke in sladkarije, dopuščeno je bilo največ 20 dkg piščančjega mesa, pa še to ne vsak dan. V resnici zelo skromen repertoar jedi, tako da sčasoma veselje do uživanja hrane mine in se človek lahko preusmeri v kaj bolj konstruktivnega. Zdravstveni izvidi so bili tedaj idealni v primerjavi z aktualnimi ...shujšala pa sem za 15 kg , a ne na hitro - v enem letu. Sedaj pa je vse že nazaj ...Kdo ve, morda pa se spet lotim - po 5 letih ...
Prijavljen
martinca
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.540

« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 05. december 2011 ura: 11:58 »

V panicno motnjo me je spravial tudi osamitev in nenehna, prav zares nenehna obkladanost z nepreglednim stevilom razlicnih mestnih zvoko, ki jih iz domacega vaskega kraja prej nisem bila vajena...
ko sem znova sla zivet v hiso med ljudi, sem v roku par let dokoncno obcutla tudi povrnjeno varnost in s tem ravnotezje in napade smrtnega strahu premagala.

Zdaj vidim, kako se motim, kako smo razlicni. Sopotica, govoris o jezi, o paniki, to vendar ni isto. Dobila si jo med bliznjimi. Zato ti je pomagala osamitev. Jaz pa sem jo dobila na osamljenem kraju, polnem zvokov. Nikoli vec se ne bi selila v tri pizde materne med 4 stene in to vsem ODSVETUJEM, prav vsem svetujem dobro prehrano, brez jemanja viaminov, samo mora biti dovolj sadja in mesa : meni je to bilo tezko zaradi zelo uborne place in veliko dajanja za najemnino.

Tako da se vsega naucim na novo. Kar te moti, tisto skenslat. KaR SKODI ENEMU, POMAGA DRUGEMU  oki

Prijavljen

neimenovana
sopotnica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 42

« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 05. december 2011 ura: 16:39 »

Se strinjam , Martinca...ne pomaga vsakemu enak pristop. Se pa na tem forumu vseeno dobi dobre ideje, da se spet lotimo nečesa, kar nam je pomagalo, pa nismo bili dovolj vztrajni, da bi vlekli naprej. Vsekakor je res, da na silo nič ne obrodi kakšnih dobrih sadov, vsaj dolgoročno ne ...Bom poročala, če mi bo uspelo spraviti nazaj kakšno kilo ali več, če se bom lotila ...
Prijavljen
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 737

« Odgovori #8 dne:: petek, 03. februar 2012 ura: 09:11 »

Danaya,

če sem te prav razumela, si..praktično postala vegetarijanka? No, zanimiva, sploh, če si spoznala, da se sedaj dobro počutiš in si  Grin..vesela zate!

Tisto o sežiganju besed jeze, žalosti, beza, srca...mi je nekaj povsem novega..morda se bom tudi sama lotila. Sicer pa, papirje zažgeš odzunaj ali v stanovanju? In kdaj to...takoj, ko napišeš???

Dušica
Prijavljen
joco
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 57

« Odgovori #9 dne:: petek, 03. februar 2012 ura: 12:19 »

Danaya, a mogoče poznaš PLANET ZDRAVJA ker oni imajo približno tako teorijo o prehrani.
Prijavljen
Saralina
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 16

« Odgovori #10 dne:: četrtek, 23. februar 2012 ura: 02:11 »

Ko sem trenutno spet rahlo zapadla v kritično stanje... se sprašujem, če je možno, da me ustvarjalnost rešuje iz krempljev aksioznosti? Kakor ne delam kakšen dan zase, ustvarim kaj lepega .... se mi poraja 101 vprašanja... kaj blizum, nič nisem sposobna ustvarit.....
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar