FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. ponedeljek, 21. maj 2012 ura: 22:58

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: soffie del sati  (Prebrano 1197 krat)
0 uporabnikov in 3 gostov pregleduje temo.
Suzy
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.764

« Odgovori #20 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 14:24 »

Sicer pa obstajajo tudi drugi forumi...ne le forum DAM, kajne?

Ja res je Slavči,da obstajajo,.....a ta pripomba s tvoje strani me je malce šokirala...ne bi je pričakovala od tebe,...
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
trzinka
Heroj
Prisotni Prisotni

Prispevki: 3.425

« Odgovori #21 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 14:30 »

Suzy, veliko tem imamo na forumu za vzpodbudo...in ja, seveda potrebuje tudi Sofija posebno vzpodbudo, terapijo in zdravila, samo nihče več ne ve, kako jo porinit. Nekateri so bolj seznanjeni z ozadjem kot ti in jaz  kiselnasmeh  in poznajo Sofijo , vedo kakšna pomoč ji je bila že ponujena in koliko vztrajnosti je bilo pri tem, tako, da lahko govorimo vsi povprek.....in smo pametni.
Prijavljen
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.978

« Odgovori #22 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 14:34 »

Ja res je Slavči,da obstajajo,.....a ta pripomba s tvoje strani me je malce šokirala...ne bi je pričakovala od tebe,...

Suzy, verjetnost, da Sofia sodeluje tudi na drugih forumih je velika, tudi sama je že povedala, da moderira svoj forum...zato zamen ni to nič "šokantnega".

Ja, seveda berejo forum gosti...a oni iščejo splošne informacije...črpajo iz tuji zgodb nauk zase....Morda nisem dovolj razumljivo napisala....če pač ni nekega "odziva" od tistega, ki so mu besede namenjene, če pač ne veš, kaj si s svojimi besedami "spodbudil", je težko dajati podporo nekomu "direktno".
Se pravi, Sofia nima možnosti dajati "replik", zato je tudi dajanje nasvetov nekako mimo...to je zgolj moje mnenje.  kiselnasmeh

Prijavljen

"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe Smiley"
Danijel85
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 53

« Odgovori #23 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 14:45 »

Ej Maja mene pa samo to zanima na čigavem zelniku je zrastla tale tema? Veš to mi sliči na nekaj takega kot je bilo v mojem primeru ko se nisem javu in si potem ti na željo nje posredovala. Glej ne bom reku da je T. slaba punca. To sigurno ni ima pa velike probleme in te bo mogla sama rešiti!
Vse kar je na forumu objavljeno od strokovnih člankov in pa informacij, ki jih lahko prebira tudi brez prijave! In so vsi izgovori da zaradi blokade ali pa izbrisa profila ne moreš dostopat do informacij, ki so uporabniku lahko v pomoč brezvezni!
Če je pa prijavljena na forum zgolj zato da spravlja druge uporabnike ob živce in izkorišča njihove dobronamerne nasvete zato da se sama dviga in se gre mučenico, potem je bolje za njo in za druge da na forumu ni prisotna!
Maja lepo da hočeš pomagati vendar ne padt not! Sama veš kam!

Drugače pa glede na to da si se spravila na "stare" uporabnike in na modolatorje in pa administratorje. Na delavnici dr. Mojce Z. Dernovškove se je lepo pokazalo, da so vsi prisotni na delavnici in ki zraven še sodelujejo v ustvarjanju tega foruma želeli pomagati T. in ji stati ob strani. Ampak glede na to da forum ni samo en uporabnik, temveč je to večja skupina ljudi, ki ima vsak svoje probleme. Zato moreš razumeti da pri tej odločitvi ne gre za onemogočanje T. in namerno delovanje proti njej! Gre za to da omogočijo da forum deluje v skladu z njihovimi lastnimi pravili, ki jih je vsak mogel potrditi predno se je prijavil na sam forum!

Konec koncev vsak je za odpravo problemov, v katero pade sam ali pa če so posledica napačne vzgoje ogovoren sam! Nihče jih ne more rešiti namesto nas sploh če so problemi v našem napačnem miselnem procesu! To lahko naredimo samo sami, s tem da spremenimo "napačne", ki so posledica dolgoletnega vcepljanja v naše možgane v bolj "pravilne", ki pa nam omogočajo drugačen pogled in pa normalno življenja! In če je izgovor da ne more spreminjati miselnih procesov zgolj zato ker ne more dostopati do foruma in ker ne dobi še ene priložnosti "nategovanje folka" in smiljenja same sebi! Tako pa oseba ne more in ne bo zrastla ampak bo še bolj padla na dno!

Lepo nedeljo vsem Danijel
Prijavljen
majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.807

« Odgovori #24 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 14:46 »

sama se strinjam s trzinko, ki pravi, da je vsak odgovoren sam za to, kar naredi s svojim življenjem in da se tu krivda ne sme valiti na kogarkoli. ok.

mislim pa, da je morda prav, da se osebo, ki dela napako poleg tega, da obstajajo pravila foruma najprej opozori na neustrezno vedenje in šele nato sankcionira.

forum pa je v osnovi namenjen za samopomoč pri depresivnih in anksioznih motnjah in suicidialnih vzgibov tu ne moremo ločiti od omenjene problematike, ker so lahko del le te oziroma pogosto so.

JE PA IZREDNO POMEMBNO, NA KAŠEN NAČIN SE TE TEŽNJE IZRAŽA, DA SE S TEM NE PRIZADANE TUDI OKOLICE IN OSTALIH UPORABNIKOV. to naj bo šola tudi za sofie. priložnost pa menim da si še eno zasluži.

ker:
-za ubit se in iskanje podpore pri tem, da to storimo, foruma ne potrebujemo, niti ni poslanstvo foruma, da tako podporo nudi,
-ve se, da smo tu zato, da krepimo težnjo po samopomoči in vzpodbujamo upanje, ne pa težnjo po smrti.

tega naj se vsak drži, pa bo.

menim, da bi bilo dobro, da se da sofie še ena možnost, po preteku 14 dni izključitve, potem pa bo lahko sprejela popolno odgovornost za to, kaj se bo nadalje zgodilo. in prav je tako, da se tega vsak drži, prav pa je tudi, da se da možnost, da se človek iz izkušnje uči.

vsi se še učimo!

maja
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
trzinka
Heroj
Prisotni Prisotni

Prispevki: 3.425

« Odgovori #25 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 14:53 »

Danijel, lepo si napisal. Majč tudi ti imaš prav, ampak mislim, da je bila Sofija dostikrat opozorjena, vprašaj moderatorje, uredništvo.....in potewm je enkrat vsemu konec. Sploh pa je izgubila s prijavljanjem pod drugimi imeni zaupanje pri nas. Jaz ne bi imela obraza spet na forum prit ne in si delat sramoto.
Prijavljen
majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #26 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 15:12 »

dragi moji, naj odločijo tem odgovorni. vsak je povedal, kar je mislil in menil, da je prav.

Dani, ideja in odločitev za odpreti temo, je bila 100% moja in sprejmem 100% odgovornost za to, da sem to storila, ker delam tisto, v kar sama verjamem in kar sama hočem. ne morem pripisovati odgovornosti za to, kar storim na koga drugega.

do kje sem jaz in od kje naprej so drugi.

to velja za vsakogar. vsak je odgovoren za svoje misli/besede, dejanja. je pa res, da nam osebne stiske včasih perejo mozeg in takrat obvezno rabimo nekoga od zunaj, ki nam pove, kako zadeva izgleda v resnici in nam dolije neko mero razuma in zdrave pameti.

sama sem bila v življenju najbolj hvaležna prav tistim, ki so mi povedali resnico kot so jo oni iskreno videli, ki so kdaj usekali po mizi in tudi popizdili nad mojim vedenjem če je bilo treba, hkrati pa so ostali ob meni, s čemer so dejansko pokazali, da so moji prijatelji in jim je iskreno mar zame.

In malo imamo ljudje takih dobrih in kvalitetnih posameznikov okrog sebe.

zato dajmo jih cenit.

jaz ne bom nikogar za nič krivila, ne bom pa tudi nosila odgovornosti za to, kar boste tule storili v povezavi s Sofie.

povedala sem svoje mnenje in še zdaj tako mislim in za tem stojim.

bodite mi dobro!

maja
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
martinca
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.540

« Odgovori #27 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 15:14 »

Danijel, Majc, respect.  oki Koklja, Hister, Masi, Lost, samo malo, pocakajte še malo.  Sad  Samo malo. Kaj je zdaj na prvem mestu. Mogoce pa bi se dalo resiti, malo drugace? Vse je razumljivo in razlozljivo. Poseben predal mogoce ? Zavrnen dostop do foruma za novince in dovoljen za Druge motnje? Meni je vse jasno, lahko razlozim, kaj se ji dogaja, ni samo slaba vzgojenost in namerno zavajanje, vse to je v smeri prezivetve njene resnicne edine osebnosti in njenega zivljenja, da ji je sproti odleglo! Zakaj bi jo locili od nas, Koklja, saj jo ze poznamo, pa naj bo del nas še naprej, ob prisegi / obljubi, da se nikoli vec ne posluzi treh nickov in zavajanj vseh tistih spremljajocih, ki nam je blo mar? Tudi moja jeza se je razkadila in se mi ze smili. Še ena (zadnja) priloznost, mogoce?  pomisli Saj ni tako hudo... Varovati je treba pred takim zgledom (stalne groznje smrti) in pred dodatno stisko,  le novince... Mogoce pa bi se drzala pravil! Poskusiti velja ! Kaj pravite vsi skupaj?  rozicodam  Red je red, itak, samo, nekaj je pac vedno posebnezev in najstrozja sankcija v prvo je mogoce preuranjena? Bi si lahko morda premislili?  Kiss  (to govorim v upanju, da ne bomo spet zeznjeni...) Moram it s starsi zdaj.. pridem nazaj in opisem vse v detajle, kaj se je po moje zgodilo.. (zarad šoka sme bla do zdaj tiho, ampak se klin s klinom zbija in ta nov šok s strani sefov me je pa zbudil   unsure )
Prijavljen

neimenovana
majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #28 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 15:19 »

Suzy, verjetnost, da Sofia sodeluje tudi na drugih forumih je velika, tudi sama je že povedala, da moderira svoj forum...zato zamen ni to nič "šokantnega".

Ja, seveda berejo forum gosti...a oni iščejo splošne informacije...črpajo iz tuji zgodb nauk zase....Morda nisem dovolj razumljivo napisala....če pač ni nekega "odziva" od tistega, ki so mu besede namenjene, če pač ne veš, kaj si s svojimi besedami "spodbudil", je težko dajati podporo nekomu "direktno".
Se pravi, Sofia nima možnosti dajati "replik", zato je tudi dajanje nasvetov nekako mimo...to je zgolj moje mnenje.  kiselnasmeh

Slavka brez zamere, ampak v tem konkretnem primeru povezanim s Sofie se mi zdiš pa totalen egoist. naj poudarim da niti ti, niti jaz nisva tu nepristranski. da lahko zgolj poveva svoje mnenje, odločati pa ne bi smele, ker:

-ti imaš s sofie slab odnos in vidi se iz vseh prispevkov že samo v tej temi, da bi se jo rada losala, kar se mi zdi sila grdo,
-jaz pa imam s sofie prijateljski odnos in mi morda pomeni več kot mnogi drugi tu, ker poznam tudi njene kvalitete in potenciale in vem, da je krasna punca, kateri osebna stiska pere mozk. in samo upam lahko, da se bo prefightala skozi ta shit in zrasla v nekaj močnejšega, lepega 8kar v osnovi je) in Bogu hvala ne povprečnega in nezanimivega, pač pa prokleto edinstvenega. Je oseba, ki si upa bit sama-svoja za razliko od mnogih tu.

Naj odločijo tisti, ki so nevpleteni v taki meri kot smo: slavka, Dani, jaz pa še kdo, ki imamo s Sofie vsak svoje izkušnje, ki smo jih dojeli na zelo različen način.

toliko od mene, zdaj pa basta prosim. kar zadeva mene se tema lahko brez problema zaklene Wink

pozanimali smo se, povedali smo, kaj mislimo, to je pa to.

iskreno sama samo to upam, da ne bodo zdaj glavne teme foruma sam to, kako shajamo tisti, ki smo iz ta hudega ven in a sexat al ne in s kom in bla bla bla, čeprav je to vse prav in zabavno. AMPAK forum je v osnovi namenjen nečemu drugemu. kdor bi pa rad pisal samo take vsakdanje teme naj gre raje na

www.poljub.com

forum, ki je eskaleral in umrl ravno zato, ker je bila glavna tema romantika, sex, varanje, mesebojni odnosi, bla bla bla....in nič drugega kot to.

tako jaz vidim.

maja
Prijavljen

kinto
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.090

« Odgovori #29 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 16:04 »

sama sem bila v življenju najbolj hvaležna prav tistim, ki so mi povedali resnico kot so jo oni iskreno videli, ki so kdaj usekali po mizi in tudi popizdili nad mojim vedenjem če je bilo treba, hkrati pa so ostali ob meni, s čemer so dejansko pokazali, da so moji prijatelji in jim je iskreno mar zame.

Vidiš, to je bistvena razlika. Ona pa temu nikoli ni bila hvaležna. Ne mnenjem zdravnikov, psihiatrom, psihoterapevtom, prijateljev in forumašev. Hvaležna je bila samo tistim nekaterim, ki so se strinjali z njo v njenih pogledih. In teh je bilo čedalje manj.

jaz pa imam s sofie prijateljski odnos in mi morda pomeni več kot mnogi drugi tu, ker poznam tudi njene kvalitete in potenciale in vem, da je krasna punca, kateri osebna stiska pere mozk. in samo upam lahko, da se bo prefightala skozi ta shit in zrasla v nekaj močnejšega, lepega 8kar v osnovi je) in Bogu hvala ne povprečnega in nezanimivega, pač pa prokleto edinstvenega.

Prav vsi ljudje so takšni. Edinstveni in posebni ter dobri v osnovi. Še sploh ljudje, ki smo malček ubrisani, tako da to ne opravičuje čisto nič.

iskreno sama samo to upam, da ne bodo zdaj glavne teme foruma sam to, kako shajamo tisti, ki smo iz ta hudega ven in a sexat al ne in s kom in bla bla bla, čeprav je to vse prav in zabavno. AMPAK forum je v osnovi namenjen nečemu drugemu. kdor bi pa rad pisal samo take vsakdanje teme naj gre raje na

www.poljub.com

forum, ki je eskaleral in umrl ravno zato, ker je bila glavna tema romantika, sex, varanje, mesebojni odnosi, bla bla bla....in nič drugega kot to.

Tole si pa čist mim usekala. To kaj paše v katero temo, kdo komu smeti temo, o čem naj se govori, o kakšnih temah, itd...to je razlog, da nek forum propade, ne pa vsebina tematike. Keč je ravno v tem, da se pač iz nekih specifičnih razlogov razvije določena debata in se jo zato ne zatre, temveč se jo pusti naprej razvijati, ker če boš namensko odprla tako temo, ne bo niti približno tako zanimiva in brana. Pa naj to pomeni, da pride v temi samomor debata o oralcu ali pa v poučnih biblijskih citatih o motokrosu. Nima veze. Pri tem ne gre za nobeno nespoštovanje teme ali uporabnika/ov in zato ni potrebno nenehno opravičevanje o smetenju teme. Ravno to mene in še kar nekaj forumašev vleče še kar nazaj na forum, če prav smo dejansko zreli že za odhod. Ker so še druge stvari o katerih se da pogovarjat. To dela forum bolj živ, bolj aktiven in dokler je v mejah normale, mislim da ni s tem absolutno nič narobe.
Prijavljen
majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #30 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 16:38 »

moderatorje in pristojne  in odgovorne opozarjam na to, da bi bilo morda smoterno temo zakleniti, ker informacije nekatere smo dobili - kako je zdaj v zvezi z bananjem sofie, ni pa prav in fer, da na veliko diskutiramo o osebi (v tem primeru sofie), ki je ni tu, oziroma ne more reči nič v svojo bran.

glede na to, da lahko bere vsaj temo (z zalepljenimi usti  zapriusta), upam, da lahko kaj, kar je napisano, uporabi sebi v prid v svoje učenje o vsem: temu, kar pomaga, pa tudi temu, kdo se je izkazal kot prijatelj in kdo morebiti ni bil vreden tolikšnjega zaupanja iz njene strani, kot ga je prejel/prejela.

mislim, da je prav, da se o njej neha diskutirat. prosim za zaklep teme. hvala Wink

maja
Prijavljen

matheu__
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 313

The universe is indifferent - Don Draper

« Odgovori #31 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 16:43 »

Citiraj
Kaj če bi punca in bog ne daj da bi uresničila svoje grožnje,....a bi pekla koga vest?
ne

Citiraj
Naj odločijo tisti, ki so nevpleteni v taki meri kot smo: slavka, Dani, jaz pa še kdo, ki imamo s Sofie vsak svoje izkušnje, ki smo jih dojeli na zelo različen način.
Majč, nevpleteni so glasovali in žensko skenslali. Kaj bi še rada?

Citiraj
prosim za zaklep teme. hvala Wink
Jst teme zanalašč ne bi zaklenu  Grin

Prijavljen

" Just because I don't care doesn't mean I don't understand. "
- Homer Simpson
mina
Sodelavka/sodelavec DAM
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.056

« Odgovori #32 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 18:34 »

Kaj če bi punca in bog ne daj da bi uresničila svoje grožnje,....a bi pekla koga vest?

Suzy, za samomor je kriv tisti, ki se sam odloči za njega in se ne prelaga odgovornost na druge ljudi, to je šele egoistično in nesramno....A če bi se Sofia odločila za samomor in napisala v pismu, Suzy je bila kriva, da sem se odločila, kako bi se ti počutila?

Ona resnično potrebuje pomoč, ker ima mnogo večje težave kot mi, ne more pa na nas prelagati odgovornost za svojo bolezen ne nehvala
Trzinka   clap
Pa še to bi dodala. Anksiozne ljudi tako pisanje kot je njeno spravlja v stisko. Enkrat vsa ok, drugič bi umrla in to v roku enega dneva.  Cry Že tako s(m)o polni strahov, dvomov...potem pa še to.
Mogoče bi več razumevanja našla na bipolarna.si, kjer so taki, njej bolj podobni. In razumejo ta nihanja razpoloženja, ki so ponavadi brez nekega (pomembnega) razloga.
Čeprav sem sama nekako premagala anksioznost in paniko, me je njeno pisanje kar precejkrat vrglo malo iz tira. Po pravici povedano, je nisem zaradi tega zadnje čase niti brala.
Morda sem malo lumpa, ampak če so se odločili tako, so imeli razlog. Da ne pozabimo tudi dvojno identiteto. Čez prste pa se gleda ali vsem ali nobenemu. Kajne?!
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
masi
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.271

moja mačkonka Opa

« Odgovori #33 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 18:49 »

Spoštovani vsi,

Daniel hvala za post.

Z vem spoštovajem draga Majč za tvoje mnenje. Dejstvo pa je, da sedaj prosiš za zaklep, sama pa si začela pisat, čeprav si bila s strani Sofie verjetno seznanjena, da se naš forum ne more več registrirati. Razlogi so poznani in meje so bile prekoračene. In prosim brez čustvenih izsiljevanj, da naj premislimo. Mi smo se odločili in konec. Na manipulacije in čustvena izsiljevanja pa kot masi dobim alerijo. Vsak je sam odgovoren za svoja dejanja in posledice le teh.

masi
Prijavljen

Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni
(O.Wilde)
trina
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 972

« Odgovori #34 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 19:03 »

Tole bo zdaj res izven teme, ampak razbijanje predsodkov in stigme ni nikoli odveč. Smiley

Citiraj
Mogoče bi več razumevanja našla na bipolarna.si, kjer so taki, njej bolj podobni. In razumejo ta nihanja razpoloženja, ki so ponavadi brez nekega (pomembnega) razloga.

Mina,
manična depresija oziroma po novem bipolarna motnja I pomeni, da je človek v življenju doživel najmanj eno manično epizodo, lahko pa tudi več; depresivne epizode niso obvezne, lahko pa nastopajo. Časovni kriterij za manično epizodo je en teden (to je 7 dni) nepretrganega maničnega stanja. Manično stanje ne pomeni samo vznesenega razpoloženja; samo vzneseno razpoloženje tudi še ne zadošča za diagnozo manije (pa četudi bi trajalo teden dni in več).
Pred leti se je dodatno uvedla še bipolarna motnja II, ki pomeni najmanj eno hudo depresivno epizodo ob najmanj eni hipomanični epizodi v življenju. Časovni kriterij za depresivno epizodo je najmanj 14 dni nepretrganega depresivnega razpoloženja.

Epizode imajo sprožilec (niso brez vzroka). Med posamičnimi epizodami je razpoloženje povsem normalno.

Dejstvo, da razpoloženje zamenjuje v nekaj dneh ali celo v enem samem dnevu, je, Mina, izključitveni kriterij za bipolarno motnjo - to pomeni, da je v primeru tako hitrega nihanja razpoloženja diagnoza bipolarne motnje izključena.

Za ilustracijo: tako imenovana hitrokrožna oblika bipolarne motnje pomeni, da se človeku zgodijo več kot 4 razpoloženjske epizode v letu dni. So pa nihanja razpoloženja v obdobju nekaj dni ali celo več nihajev v istem dnevu značilna za - glej no glej Smiley - anksioznost, hiperaktivnost in mejno osebnostno motnjo.
Prijavljen

Če hočeš zmagat, ne smeš zgubit. (Otto Grunf)
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.090

« Odgovori #35 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 20:05 »

Itak da ni bipolarna, bog ne dej, bi cel server zasedla.

Citiraj iz: masi
link=topic=10224.msg258287#msg258287 date=1323017342
Z vem spoštovajem draga Majč za tvoje mnenje. Dejstvo pa je, da sedaj prosiš za zaklep, sama pa si začela pisat, čeprav si bila s strani Sofie verjetno seznanjena, da se naš forum ne more več registrirati. Razlogi so poznani in meje so bile prekoračene. In prosim brez čustvenih izsiljevanj, da naj premislimo. Mi smo se odločili in konec. Na manipulacije in čustvena izsiljevanja pa kot masi dobim alerijo. Vsak je sam odgovoren za svoja dejanja in posledice le teh.

Exactly masi!
Prijavljen
koklja
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.568

« Odgovori #36 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 20:14 »

Objavljamo pismo Sofi, potem pa zaklenemo temo.

Citiraj
Zahvaljujem se DAM-u, ker mi je v začetku moje stiske zelo pomagal, saj nisem vedela, kaj mi je, kam se obrniti, na koga in kako. Vse to sem zvedela preko ljudi na forumu. Do danes sem se uspela dokaj vzdigniti, zato sem tudi 80 ali 90% svojega časa namenila v svetovanju ljudem, ki so v težavah - in malce pozabila živeti, a me to ni motilo;)

Ko sem spet zapadla v krizo, sem teh 10% zadnje dni porabila samo zase, kar je bilo seveda preveč govora o samomoru (o čem drugem pa naj govorim, če se mi je bilo za ubit; o parjenju čebelic?!), kar sem grešila pravilo društva, kot tudi z drugim uporabniškim imenom - vse to je bila moja krivda, kar priznam.
Zdi pa se mi ironično, da podate navodilo o stalnem benanju zaradi govora o samomoru, kar v zadnjih dneh tudi nisem in sem namesto besede "samomor" pisala xxx, ali yyy. Pa pritožbe uporabnikov - kdo kej? Ali je bil to samo eden ali eni in isti, ki imajo nekaj proti meni?

Kar je bilo, je bilo - vsak nosi svoj del krivde zase, najbolj jaz seveda, le da se mi ne zdi fer, da se o mojem benanju javlja javno, pa še to z napol resnice (sprva rečeno za 14 dni, nikjer pa za stalno). Upam si trditi, da imam za to tehtne(!) razloge, namreč, stalnega bananja v 1% ok, lahko 10% - vseeno. Pisma z obrazložitvijo o dokončnem benanju nisem prejela.

Kar nisem gor, moram povedati, da sem začela živeti, da sem po 1 letu spet začela pošiljati pozitivne emaile svojim prijateljem, kar do 25.11.2011 nisem (z)mogla. Vključena sem spet v psihoterapijo, do 2/2012 bom jedla ad, potem bom brez, spomladi bom ustanavila svojo skupino pozitivnih ljudi, kjer bo govora o prijaznem govoru in reševanju problema,.... skratka, vsa ta tragikomedija se je obrnila meni v prid, čeprav ste me hoteli kaznovati - človeka v stiski - kaj bi na to rekel dragi Marušič?

Kdor hoče stik z mano, mi lahko piše na zofkazofkasta@gmail.com.

Želim vam čim manj foruma in čim več življenja - le to slednje šteje in te resnično rešuje!

Lp Sofie ♥

p.s. ne morem mimo tega, da vas že xy opozorim, da boge benane MANICE ne poznam in da sva bile enkrat skupaj gor, kar je z 1 IP-jem nemogoče mar ne??? Bi jo pa rada spoznala to gospo-če bo kdaj brala.

p.s.1. verjetno mi bo očitano, zakaj še nisem izkoristila bolnice; kaj pa če me je bilo strah? Kaj če nisem zmogla sama? Kaj če bi sama šla in bi se vmes sjvestekaj? Je tisti, ki je šel v bolnico, šel sam – razen mene v EKI-ja, pa še takrat me je bilo groza? Enostavno nisem zmogla sama iti v begunje ali idrijo, strah me je bilo za službo, strah me je ohromil skratka.

p.s.2. hvala tistim, ki ste še z mano in prej ko slej gremo na kavo!!!! Čutim, da se vračam na stara pota in da bom spet jst jst, kar si najbolj želim v življenju - stara nova T...! Močna, uspešna, vesela, nasmejana, ambiciozna in predvsem nezamerljiva! Tako kot ste vse to lahko tudi vi in eni ste že!!!!
RVM-S (T)

* vsem ostalim, ki pa res pametujete na forumu in me še sedaj blatite, ko nimam dostopa oz. možnosti braniti se, pa lahko rečem samo: ZAMISLITE SE NAD SABO, KAKŠNE OSEBE STE?

« Zadnje urejanje: nedelja, 04. december 2011 ura: 22:28 od koklja » Prijavljen
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar