FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. ponedeljek, 21. maj 2012 ura: 22:57

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: soffie del sati  (Prebrano 1197 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.807

« dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 09:51 »

Ejla,

zanima me, kdaj se sofie izteče 2 tedensko bananje tule gor? In kdaj bo lahko nadaljevala s sodelovanjem na tem forumu?

že vnaprej hvala za odgovor,  pomezik

Maja Zupančič
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
koklja
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.568

« Odgovori #1 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 10:38 »

Pozdravljena,

verjetno tako Sofi kot tudi ti že vesta, da je izključena za stalno. V pismu, ki ga je prejela je lepo razloženo zakaj.
Vzrok so vztrajne grožnje s samomorom, ki so breme za vse uporabnike in ne le dvojna identiteta uporabnice na forumu.

O izključitvi smo se odločili na podlagi glasovanja moderatorjev in administratorjev.

Lep pozdrav,

Maja
Prijavljen
majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 11:32 »

Za tole mi je pa prav žal.  Sad upam, da bo sofie zmogla in znala narediti zase tisto, kar ji že ves čas mnogi želimo: si pomagat, najti oporo v sebi, postati svoj najboljši prijatelj in najti toliko ljubezni do sebe, da zbere moč in začne delati vztrajno sebi v prid in konec koncev zrasti skozi boleče izkušnje.

jaz ful močno držim pesti za Sofie in zelo zaupam v njene sposobnosti in res upam, da izbere pot, ki jo bo dvignila iz teh avtodestruktivnih teženj. ker ima, to smo vsi opazili, poleg težnje po smrti, ki je produkt njene osebne stiske, en velik in ogromen srčen potencial in pa voljo in moč, da si pomaga. in ko bo ona splavala, verjamem, da bo kar zacvetela in bo tudi ogromno lahko dala v odnosu drugim. Ker smo v tem času sodelovanja vsi opazili, kako se vede v času, ko je bila v boljši koži in veselje jo je bilo tak čas brati. ljudje so jo oboževali, njeno enwergijo, njen smisel za humor, njeno srčnost.
če ne bi videli tako velikega potenciala, ki ga ima, verjamem, da se nas ne bi toliko trudilo okrog nje in ne bi prejela toliko opore in naklonjenosti od mnogih, ki nam je bilo, nam je in nam bo mar zanjo.

sofie moja draga, ti si na potezi. ogromno zmoreš, verjamem, da veliko več, kot včasih verjameš in čutiš sama. poslušaj kompas v sebi, v svojem srcu. prisluhni upanju in zalivaj kot rastlino svoj apel, klic na pomoč in upanje, ki te drži pokonci, zanemari pa destruktivne težnje in jim ne prilivaj dodatne moči nad tabo in tvojim življenjem.

Neskončno te imam rada in upam, da to bereš.

in oceni, kdo so tvoji pravi prijatelji, sofie in na čigar mnenje boš ti kaj dala. izberi dobro, tisto, kar pomaga na dolgi rok.

mislim nate in sva na vezi v drugih oblikah. vsaj ne bo koga, ki bi svinjal poleg in jemal energijo. in več nas je, na katere lahko računaš.

maja
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
marina
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 667

« Odgovori #3 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 11:39 »

Sofi

tudi jaz ti želim vse dobro, držim pesti zate , da zmoreš preko tega
 rozicodam
Prijavljen

Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.«
A. Einstein
koklja
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.568

« Odgovori #4 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 11:58 »

Točno tako, kot sta napisali!!! Upam, da bo sprejela roko tistih, ki ji iskreno želijo pomagati. Kar nekaj je takih...
In da se besede spremenijo v dejanja.....

Mogoče bo tako kot pri meni.....ko sem padla na čisti "podn", sem se začela pobirati. Čeprav se mi je že dve leti prej zdelo, da hujše kot je, sploh ne more biti---da sem skoz na "podnu".

Vse dobro,
Maja

Prijavljen
taja1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 220

« Odgovori #5 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 12:03 »

Grožnje s samomorom so vzrok, da te ban-ajo iz foruma? unsure
Prijavljen
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.603

« Odgovori #6 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 12:12 »

Sofie! rozicodam

Se strinjam s tem, kar sta napisali obe Maji in kar je napisala Marina!

Imaš ogromen potencial in vem, da ti bo uspelo. Delaj, delaj in še enkrat delaj. To naj bo tvoj moto. Vse se da. Včasih rezultati pridejo hitreje, včasih počasneje.

Moji rezultati sedaj prihajajo s *turbo* hitrostjo, prej pa jih toliko let ni bilo. In kar nekaj *veteranov*, ki smo tukaj gor, smo dokaz, da se da priti ven iz brezna.

Stopaj po tisti poti, ki bo TEBE pripeljala do željenih rezultatov.

Jaz sploh ne znam opisati mojih občutkov sedaj po toliko letih, ko spet ŽIVIM. Vsi tisti, ki so mi blizu, so čisto navdušeni nad mojo preobrazbo in verjamem, da bomo kmalu tudi mi navdušeni nad tvojo preobrazbo.

Najbolj pomembno mi je pa to, da je Nataša že velikokrat rekla, da je tako zelo vesela, ker je SPET dobila sestro nazaj. Prej sem bila toliko let senca same sebe.

To ti pišem kot vzpodbudo. Tudi jaz sem takrat, ko mi je bilo najhuje, potrebovala nekoga, da mi je rekel, da se da, da mi je pokazal pot...

Drži se!
Prijavljen
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.978

« Odgovori #7 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 12:42 »

Grožnje s samomorom so vzrok, da te ban-ajo iz foruma? unsure

...ne samo, ampak tudi....
Prijavljen

"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe Smiley"
Suzy
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.764

« Odgovori #8 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 13:00 »

Meni se prekleto ne zdi samo žal,da je Sofi banana s foruma ampak velika storjena
krivica njej,....
Navajanje kršitev,ki jih je storila so mi tko banalne,čeprav ima vsak forum predpise kaj se sme in kaj ne,....obstajajo tudi druge opcije....a se ji ni dalo pogledat skozi prste ali kakorkoli bi že temu rekli,....
Zame je absurd pa naj si misli kdo kaj hoče,....grožnje take ali drugačne so klici na pomoč,....ona je pa dobila brco v rit....
Ja saj ste ji pomagali,svetovali,vzpodbujali,....a vam je zmanjkalo sočutnosti,srčnosti,...druge priložnosti zanj,...?
Kaj če bi punca in bog ne daj da bi uresničila svoje grožnje,....a bi pekla koga vest?
Najbrž ne!!!
Pa brez zamere,......sem tik za njo in jo prekleto dobro razumem kaj doživlja,....nekateri pa ste že marsikaj pozabili....
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 13:29 »

upam, da ima sofie možnost vsaj branja tele teme, pa bom rekla, da če ji ima kdo kaj sporočiti in povedati v vzpodbudo, naj to počne kar v tejle temi, bo pomoje tega zlo vesela.

kdor pa ji ne more dat spodbude in ji vliti upanja, je tudi kritizirati ne rabi. ker na slabem človek ne more graditi. gradimo lahko na podpori iz perspektive moči. ena mera kritičnosti itd. pa pride prav le v trenutkih, ko človek nima uvida. to tule ni več potrebno. razlogi so več kot jasni.

ja, koklja, tudi jaz tebi želim vse dobro. pa upam, da vaju z masi enkrat res srečam. to željo imam že več let. smo pa vsi tko zaposleni in razpeti na sto koncev, da nam slednjega ne uspe realizirati.

sofie moja draga, tebi pa še enkrat rečem insvetujem to kar je pomagalo meni: pusti da gredo slabe informacije mimo tebe, kar te downa spusti mimo in bodi kot goba, ki vsrkava dobro in naredi iz tistega, kar dobi v ogledalih (a pozor: nekatera so izkrivljena) največ dobrega zase. to pomeni, da kar se da uporabiti uporabiš, kar pa ne pa mirno spustiš mimo.

zdaj bom tko rekla: sama z dam-ovim forumom nimam slabih izkušenj, sem pa nekaj podobnega, kot ti sofie doživela na bipolarna.si, in mene tam, razen če bo šlo za to, da jaz to izrecno želim, podati kako dobro informacijo ali pridobiti potrebno za sebe, kar rabim, ne bodo videli. Zdaj lahko posamezniki navajajo svoje razloge zakaj je bilo temu tako, po vsej verjetnosti bodo s svojo zgodbo zastrupljali vse svoje skupne znance (moje in njihove), ne bodo pa stopili pred mano, me pogledali v oči in se z mano pogovorili, ker očitno niso dovolj močni al kaj ti jaz vem. torej nož v hrbet, ki je daleč od odkritosti. ko sem se sama želela pogovort okrog tega, kar se je zgodilo (ko sem za to še imela interes in je bil čas), se recimo da odgovorna oseba ni želela. tko da tudi zdaj po vseh teh letih, se ne rabiva pogovarjat. pač gre vsak svojo pot, razumeš. zdaj to, da drugim prodaja svojo zgodbo, z mano se pa ne pogovori, je zame svinjarija, mi je pa po drugi strani malo mar, ker osebno verjamem, da tisti, ki je vreden moje naklonjenosti in prijateljstva in za kogar mi je posledično mar, bo tok človeka pa karakterja, da bo stopil pred mano, me pogledal v oči in mi povedal, kar mi kot da gre naravnost. ne da namesto tega zastruplja druge. tudi prijateljstvo v katero sem verjela, je bilo tukaj iz one druge strani zlo zanič in ja, nič, ni ga bilo. tko da zgubila nisem nič, ker nič nisem imela, razumeš. je pa ta druga oseba zgubila, ker je mojo naklonjenost in prijateljstvo imela, dokler si ga ni zasrala. ok.

in vedno bom rekla: iste ptice skupaj letijo.

sama se na dam-u dobro počutim in z nikomer nimam nekaj večjih težav, predvidevam, da tudi zato, ker nisem sama več v stiski in ker mi ne seka iz vseh koncev ven in se v redu obvladujem. sem v dobri koži. ampak v stiski se izkaže, kdo je tvoj pravi prijatelj in vztraja ob tebi. absolutno pa drži, da moraš tudi v stiski kolikor zmoreš in znaš skrbeti, da ljudi okrog sebe ne prizadaneš. eni obrambne mehanizme bolje razumemo, drugi jih manj in vzamejo poteze zlo osebno in morda ne zmorejo ostati ob tebi, ampak to ni več na tebi. ukvarjaj se s tistim, na kar imaš vpliv. torej razišči možnosti, razišči do koder je tvoj vpliv in delaj na tistem, kar ti pomaga.

zdaj si dolžna pomagati sebi. za pomoč drugim bo še čas. najprej je treba poskrbeti, da boš ti dobro. za vzdušje dam-ovega foruma ti ne boš skrbela, tako kot jaz ne bom skrbela za vzdušje forumna bipolarna.si, razumeš?

nobody is purfect and we all are making mistakes. eni to razumemo, drugi pač ne.

daj srce tistemu, ki je tega vreden sofie moja draga!

objem. Wink

maja
Prijavljen

trzinka
Heroj
Prisotni Prisotni

Prispevki: 3.425

« Odgovori #10 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 13:31 »

Kaj če bi punca in bog ne daj da bi uresničila svoje grožnje,....a bi pekla koga vest?

Suzy, za samomor je kriv tisti, ki se sam odloči za njega in se ne prelaga odgovornost na druge ljudi, to je šele egoistično in nesramno....A če bi se Sofia odločila za samomor in napisala v pismu, Suzy je bila kriva, da sem se odločila, kako bi se ti počutila?

Ona resnično potrebuje pomoč, ker ima mnogo večje težave kot mi, ne more pa na nas prelagati odgovornost za svojo bolezen ne nehvala
Prijavljen
majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 13:35 »

suzy te podiram v tem, kar si napisala. sofijino vedenje ni bilo zlobnonamerno itd., ampak produkt njene stiske, pa saj to je forum, ki se ukvarja s stisko človeka, mar ne. forum za samopomoč. tu se res strinjam.

maja
Prijavljen

Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 13:40 »

Jaz mislim, da so nasveti forumašev namenjeni tistim tistim, ki so na forumu, zato ne vidim smisla o pisanju podpore Sofii, ki je tukaj ni. Saj imate stike z njo na drugih področjih, kot je FB, gmail, telefon, osebni kontakt, zato ji lahko izražate podporo tam.

Mislim, da Sofia ni bila izključena le zaradi groženj s samomorom...temveč zaradi hujše kršitve, ker se je pojavljala pod več "nicki". To je pa nedopustno. Kako bi se zdelo vam, da bi se jaz npr. logirala še pod imenom "Micka" in pod tem nickom hvalila prispevke uporabnice "Slavke" češ, kako je super, kako dobro svetuje, kako dobro razmišlja....
Koga bi farbala? Iz koga bi se norčevala?

Jaz osebno mislim, da naši Sofii ne bi pomagalo "razmišljanje" na forumu, temveč le konkreten korak...dokler o možnih rešitvah le govorimo, se namreč ne pokažejo rezultati, šele ko zavihamo rokave in pričnemo s spremembami, se vidi tudi napredek.  oki
Prijavljen

majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 13:42 »

še to: meni se po svoje zdi blesavo, da je forum na voljo starim članicam, ki so iz ta hudega ven, da se pogovarjajo o temu, koliko kdo sexa (pa ne rečem, da take teme niso vir sprostitve pa da kamot tud lahko so prisotne), ni pa na voljo temu, da ljudje dejansko izražajo svojo stisko.

ves čas, sem sofie skušala nagovoriti in povabiti k temu, da bi svojo stisko in te avtodestruktivne težnje izražala drugače, da bi manj prizadelo slednje njo in njeno okolico: namesto ubila se bom in poslavljanja, da bi rekla, za popizdit mi je težko, da bi raje umrla kot živela. lažje bi bilo umret, kot živet, ampak ne bom. rabim podporo, rabim spodbudo itd.

in tudi tko: če človek rabi potrditev naklonjenosti, da rabi, da mu drugi pokažejo, da jim je mar zanj/zanjo, potem se tudi to da dobiti drugače: jaz sem morda blesava, ampak svoji mami kar rečem: mami a me maš kaj rada. al pa komu drugemu: a si kej moj prjatu?

ampak takih zadev se mora človek naučiti in ne bo se jih naučil tko, da ga dokonca banate iz foruma za samopomoč. ni prav in ni fer, tudi jaz mislim, da ji ne date še kakšne šanse. to ni kul.

glede na samo poslanstvo foruma in društva pa sploh ne. dajte ji možnost pa sklenite dogovor in pogoje, kaj ja in kaj ne, kaj je dovoljeno in kaj ne.

tako jaz svetujem in tako jaz vidim.

v prvem šusu pa ji odvzet vsako možnost, da se nauči tega, kar krvavo potrebuje ravno za lastno okrevanje- to pa ni kul in ni v okviru poslanstva, vizije, ciljev tega društva in foruma. vsedite se še enkrat moderatorji in administratorji in razmislite o zadevi in se odločajte. tako mislim, da bi bilo prav.

my apinion.

maja
Prijavljen

majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 13:43 »

Jaz mislim, da so nasveti forumašev namenjeni tistim tistim, ki so na forumu, zato ne vidim smisla o pisanju podpore Sofii, ki je tukaj ni. Saj imate stike z njo na drugih področjih, kot je FB, gmail, telefon, osebni kontakt, zato ji lahko izražate podporo tam.

Mislim, da Sofia ni bila izključena le zaradi groženj s samomorom...temveč zaradi hujše kršitve, ker se je pojavljala pod več "nicki". To je pa nedopustno. Kako bi se zdelo vam, da bi se jaz npr. logirala še pod imenom "Micka" in pod tem nickom hvalila prispevke uporabnice "Slavke" češ, kako je super, kako dobro svetuje, kako dobro razmišlja....
Koga bi farbala? Iz koga bi se norčevala?

Jaz osebno mislim, da naši Sofii ne bi pomagalo "razmišljanje" na forumu, temveč le konkreten korak...dokler o možnih rešitvah le govorimo, se namreč ne pokažejo rezultati, šele ko zavihamo rokave in pričnemo s spremembami, se vidi tudi napredek.  oki

slavka a ti bi rada onemogočla sofie, da bi imela še eno možnost, da naredi drugače al kako? to bi bilo po liniji najmanjšega odpora. a je ta forum potem samo zate in tebi podobne ali je prostor še za koga drugega?

maja
Prijavljen

Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #15 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 13:50 »

Ne, Majč, ni to moj namen. Je pa dejstvo, da je Sofia "igrala" na forumu več vlog in to je nedopustno. To sem želela povedati.
Nimam pa niti najmanjšega namena, da bi bil forum "samo moj"  ne....mislim, da forum ni od nikogar a hkrati od vseh...čeprav se je zdelo, da je v določenem obdobju bil predvsem "Sofiin".

Sicer pa obstajajo tudi drugi forumi...ne le forum DAM, kajne?
Prijavljen

kinto
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.090

« Odgovori #16 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 13:54 »

Zakaj bi koga pekla vest, če uresniči grožnje? Ona se ne bi fentala zarad foruma, če pa bi to napisala kot razlog, bi bilo zgolj zato, da bi nekomu vzbudila občutek krivde, pač otročja manipulacija, sama itak dobro ve, da to ni razlog.

Majč, Slavka je čist lepo povedala. Izkazalo se je to, kar nekateri vemo že dlje časa in ne samo to, še več. Vseeno pa sam mislim, da bi moral biti vsakemu dovoljen popravni izpit. Če je bil to njen prvi dopust v Banovcih, pa recmo da je šlo za "hujšo" kršitev in naj traja malce dlje časa kot en teden (mater delamo turizem Banovcem sesmejem), vendar naj se ji vseeno da še eno šanso, da pride nazaj in se spokori . Sej ste dobri dektetivi tle, pa boste verjetn zdj dost hitr ugotovil, če bojo spet kakšni klinčki pa manice neverjetno navijali za njo

In tudi če gre za forum o psihičnih motnjah, menim, da je prav, da so tukaj tudi teme o hecu, športu, sexu in bogu.

Prijavljen
trzinka
Heroj
Prisotni Prisotni

Prispevki: 3.425

« Odgovori #17 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 13:55 »

še to: meni se po svoje zdi blesavo, da je forum na voljo starim članicam, ki so iz ta hudega ven, da se pogovarjajo o temu, koliko kdo sexa (pa ne rečem, da take teme niso vir sprostitve pa da kamot tud lahko so prisotne), ni pa na voljo temu, da ljudje dejansko izražajo svojo stisko.

hmmmm, majč, spet spotakljiva tema zate..., povej mi , tebi kdaj paše sprostitev, smeh, veselje, družba, po domače povedano zajebancija......, kako se taktat počutiš? Si nasmejana, dobre volje....Kakšna si, ko se pišejo in govorijo samo žalostne stvari? So teme za sprostitev in teme za odgovore, če pride kdaj kaj spontano  kiselnasmeh, preskoči in napiši svoj resen odgovor..., moj nasvet. Še daleč pa, da smo vse zdrave stare članice, veš tudi odvisnost od sexa je psihična bolezen  pomisli pomisli
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 3.755

wanna be found

« Odgovori #18 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 14:18 »

http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=22&Itemid=32

Pravila so napisana zelo razumljivo in vsakdo jih je SPREJEL in potrdil ob registraciji. In če gre samo za
manjšo kršitev smo jo vsakemu ze večkrat spregledali, ko pa gre za več kršitev in ki se kjub
opozorilom nadaljujejo je treba ukrepati. In kjub bolezni in tezavam jih je vsako do nas dolžan upoštevati.
Prijavljen

Srce ne laže .... Tu-dum, tu-dum, tu-dum …
Suzy
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.764

« Odgovori #19 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 14:20 »

Suzy, za samomor je kriv tisti, ki se sam odloči za njega in se ne prelaga odgovornost na druge ljudi, to je šele egoistično in nesramno....A če bi se Sofia odločila za samomor in napisala v pismu, Suzy je bila kriva, da sem se odločila, kako bi se ti počutila?

Ona resnično potrebuje pomoč, ker ima mnogo večje težave kot mi, ne more pa na nas prelagati odgovornost za svojo bolezen ne nehvala
Seveda je vsak sam kriv,če se odloči za tak korak a pri tem se zmerom poraja vprašanje kakšna stiska
človeka privede do tega....sigurno ne,ker mu je lepo v laifu a ne?
Ja Trzinka občutila bi peklensko vest,četudi bi bila al pa ne kriva....tle ne vidim nobenega heca in otroške manipulacije...
Nasveti na forumu pa niso namenjeni le nam forumašem,..ga berejo tudi gosti in če je Sofi sedaj kot gost,ne vidim nč slabega če se ji napiše kaj v vzpodbudo.
Malce razumevanja nekaterih je dobrodošla...
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar