FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. ponedeljek, 21. maj 2012 ura: 22:54

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Še moja težava  (Prebrano 357 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
Simo17
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 26

« dne:: sobota, 03. december 2011 ura: 21:12 »

Pozdravljeni vsi,

Na tem forumu sem že pisal, ampak v rubriki depresija. Zdaj sem ugotovil, da obstaja tudi ta in sem se odločil, da pišem tudi sem, ker je tukaj več verjetnosti, da ima kdo podobne težave kot jaz in bi mi lahko pomagal.No, star sem 17 let in obiskujem 3. letnik gimnazije in ima neki anksioznosti podobne težave in še cel kup drugih, ki me vsak dan hudo mučijo. Začelo se je ob lanskem koncu šolskega leta, ko sem imel veliko testov in drugih stvari v zvezi s šolo. Cele dneve sem bil zelo živčen, ker se skoraj malo preveč obremenjujem s šolo, imam pa povprečne ocene. No, ko sem opravil 2. letnik pa se je nervoza nadaljevala, kljub temu, da sem imel počitnice, se nisem mogel znebiti tistega istega strahu v prsnem košu, ki sem ga čutil pred testom pa sem mislim, saj bo minilo, ampak šlo je vse navzdol. Tega občutka se še zdaj nisem znebil, ko zjutraj vstanem je ta strah takoj prisoten. Že nekaj mesecev sem večinoma časa potrt, kar naprej razmišljam, kaj bi lahko popravil, se prekomerno obsojam, ko naredim napako, dobil sem ogromen strah pred nastopanjem - res čisto otrpnem, naprimer branjem pred razredom se na vsak način hočem izgoniti (takih težav nikoli prej nisem imel) , kar naprej jamram, ocene so se mi poslabšale, ker imam zelo slabo koncentracijo, v družbi se počutim nezaželjenega, ko opazim, da so vsi veseli, postanem cel zatežen, celo prijatelj mi je enkrat rekel, da sem se spremenil, da ko smo zunaj kar odtavam z mislimi ipd. Seveda, se počutim tudi dobro npr., ko sem kje zunaj, ampak se ponavadi takoj spomnim na to in spet počutim slabše, najhuje pa je, ko sem sam in samo razmišljam in razmišljam. Zaspim zelo težko, ker imam toliko stvari za premislit... Enkrat misli, da sem dobil tudi panični napad, bil sem sam doma in kar na enkrat mi je začelo RAZBIJAT srce, tresel sem se, težko sem dihal, cel sem bil sključen in malo je manjkalo, da bi koga poklical, ker sem mislil, da je nekaj hudega.  O tem se še z nikomer od bližnjih nisem pogovarjal, ker me je strah, da me ne bi vzelo resno, ali pa, da bi mislili, da samo pretiravam. Zdravnika še nisem obiskal, ker si vseskozi govorim, da moram samo spremeniti svoje razmišljanje, da moram biti bolj pozitiven, ampak ne gre. Zdaj imam pa tega vsega, še posebnega tistega občutka v prsih, res dovolj, ne morem več. Zelo bi bil hvaležen, če bi mi napisali kakšne težave imate vi, kako ste se z njimi borili, kdaj ste šli k zdravniku itd.

Že vnaprej najlepša hvala wav

Simon.
Prijavljen
trzinka
Heroj
Prisotni Prisotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.425

« Odgovori #1 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 14:41 »

Simon, čimveč športanja, pa sprostitve je potrebno, ja, pa pozitivnih misli. Če ti je že pretežko obišči kakšnega psihoterapevta, ki vodi kognitivno vedenjsko terapijo, meni je pomagalo. Bolje, kot pa da že sedaj zelo mlad pričneš z zdravili rozicodam rozicodam
Prijavljen
Simo17
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 19:14 »

Trzina,

prvo se ti moram zahvalit za odgovor. Problem je v tem, da kot sem že rekel, precej samokritičen in dokaj nešporten tip. V skupinskih športih imam občutek, da bodo vsi videli, kako slab sem in imam nekakšen odport to tega. Na žalost  Sad. Drugače pa rad tečem, smučam, igram tenis... ki pa ob tem letnem času bolj odpadejo, za to bo treba počakat na pomlad... Jah pozitivne misli... težko je to, ker se na noben način ne morem losat tega občutka strahu/tesnobe, ne gre in ne gre stran. Že nekajkrat sem si rekel, da bom poklical zdravnico, ki sodeluje s tem forumom pa se sploh ne spravim, ker imam občutek, da bo nekako tako: malo več se ukvarjaj s športom, se sprosti in pij metin čaj. Vsak dan se stopnjuje in me že močno ovira. Imam občutek, da bi mi le zdravila pomagala, ker bi dobil res voljo...

Sem pa zelo hvaležn vsem na tem forumu, ki so me lepo sprejeli in mi že pomagali.
Prijavljen
trzinka
Heroj
Prisotni Prisotni

« Odgovori #3 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 19:26 »

Zdravila pomagajo do določene meje, v glavnem pa je na tebi, da narediš spremembe v življenju. Jaz sama tudi nisem športni tip, ampak grem na sprehod, je lažje in spoščujoče....
Vključi se v kakšno skupino za samopomoč, imaš na našem forumu, ... rozicodam
Prijavljen
Simo17
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 19:34 »

Seveda. Rabim pa nekaj/nekoga, da me nekako vzpodbudi, da naredim nekaj zase... Kje pa lahko to naredim? Mi lahko pošlješ link? Smiley
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 3.755

wanna be found

« Odgovori #5 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 19:40 »

Skupine
http://www.nebojse.si/Forum/index.php/board,10.0.html

Delavnice
http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=959&Itemid=1
http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=955&Itemid=1
http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=962&Itemid=1
Prijavljen

Srce ne laže .... Tu-dum, tu-dum, tu-dum …
trzinka
Heroj
Prisotni Prisotni

« Odgovori #6 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 19:47 »

Evo, ti je Lost napisal  rozicodam
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar