Tvoja vprašanja me zelo spominjajo na vprašanja naše Buške

Moje mnenje je, da pričneš jemati AD, glede na težave, ki si jih naštela. Sama jih jemljem tri leta in popolnoma normalno živim, delam, uživam, diham, razmišljam....možgančki so OK, se še niso scvrli

zaradi zdravil

To, da bi šla rada študirat v zvezi s psihologijo je

več kot odlično, saj je lažje razumeti ostale ljudi s psihičnimi problemi, katerih se zavedaš tudi sam.
Kot drugo ti toplo priporočam psihoterapijo, kjer boš odkrila svoje napačne miselne vzorce in se s pomočjo terapevta, usmerjanja postavila na noge in spremenila način življenja. Športanje, sproščanje, druženje, hobiji, branje......., to so stvari s katerimi zapolnimo naš lajf in naše misli.
Sama sem doživela podobne stvari kot ti. Ne boj se zdravil, ne boj se psihiatrov in ne boj se terapij. To so popolnoma normalne stvari v našem že tako težkem življenju in vedno več ljudi se sooča s svojimi težavami.

Če boš pričela z jemanjem Zolofta, ti priporočam postopno zviševanje do doze, ki ti jo je določil psihiater. Se pravi, da začneš s četrtinko tablete, pa potem čez en teden povišsš še za četrtinko, pa spet čez en teden.....do cele tabletke. Bo lažje zaradi stranskih učinkov, ki trajajo lahko od 4-8 tednov, lahko pa jih sploh ne boš imela. Samo ne ustraši se jih, je treba vzdržat in malo potrpet.
Vse bo v redu, si popolnoma normalna oseba z motnjami, ki jih imamo več ali manj že vsi ljudje na tem svetu