ljuba
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 98
|
 |
« Odgovori #60 dne:: četrtek, 01. december 2011 ura: 17:13 » |
|
Moonica, edino pravilno,da si se razpisala in dala ven, tudi to je treba in pase  res naletis na cudne zdravnike, zdaj vidim, kok sem lahko srecna,da imam to svojo zdravnico  obravnava pri nervologu - sem bila samoplacnisko in na napotnico. Samoplacnisko me je ful pomirila,da ne vidi znakov MS, da predlaga kontrolni MRI cez eno leto in dva neivazivna testa. V NK pa sploh DVDja s posnetki ni pogeldala, naredila sicer en kup testov na meni, ampak direkt na lumblano punkcijo  Pa ajd, bom prezivela, tako bom vsaj imela odgovor. Tako da dve ornk razlicni obravnavi  Dejstvo je,da se moras borit sam zase. Meni se sedaj postavlja vprasanje, katera bolecina je psihicno pridelana katera pa je potrebna dodatnih preiskav. Ker marsikatera je cudezno izginila, ko sem dobila izvid. In zdaj se ukvarjam z nekim pritiskov v podrocju rodil ni sploh bolecina - samo en pritisk. Ki ga morda, ce se ne bi prekomerno obremenjevala in raziskovala sebe, sploh opazila ne bi .. kaj pa vem.. evo sibam na zadnjo dozo bioenergije 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
jerry2
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 166
|
 |
« Odgovori #61 dne:: četrtek, 01. december 2011 ura: 17:15 » |
|
kaj ni brez veze pisat zvezdic in ne lepo v celoti tiste kratice bolezni katero omenjate ? itak ljudi pol še bolj pritegne, zafirbca in grejo res brskat po netu ... sploh, ker se piše kako huda je, tiste zvezdice ji pa potem dajo še večjo 'hudost', tipo kaj se kej skriva za tem tako groznega
jaz pac spostujem, da je Jerry ni zelel sam imenovat zelela pa sem preverit, ce je mislil isto kot sem tudi jaz ze naletela.. In ja, za take kot sem jaz in on so vse te info pogubne.. Ker se pol vrtimo v krogu neke simptomatike, ki nakazuje moznost kaksne grozne bolezni. Jerry, ko sem cakala na MRI in rezultate sem prebrala vse mozno o mozganskih tumorjih, zasevkih, MS... In ti povem kok enih znakov sem imela - mravljince po obrazu, kar ena trzanja zivcev, zategnjenost, tresenje, ... Sem si jih pridelala z branjem.. ko sem dobila izvid so cudezno izginili  No na sreco.. al vseeno.. imela sem en kup simptomov, ki so bili psihocno pridelani  Aja, kar dobila si znake, je to sploh mogoče :-( Pri MS tudi živci trzajo ja, samo pri nas vsi poznajo MS one druge pa ne, šele če tuje strani bereš te takoj tja odnese, če pa domače, te na srečo ne. In ne pišem imena, ker bo tudi ta stran prišla v povezavo z boleznijo, kar je brezveze, google pač po statistiki nekaj skupaj daje zato ne pišem. Kdor bo iskal bo našel, seveda.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
moonica
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.667
|
 |
« Odgovori #62 dne:: četrtek, 01. december 2011 ura: 23:41 » |
|
direkt na lumblano punkcijo  Pa ajd, bom prezivela, tako bom vsaj imela odgovor. kar se tiče MS baje tud punkcija ni 100procentni pokazatelj ampak če narediš več preiskav in nikjer ni vidno, potem si lahko mirna, sploh, če sta za tabo dve konkretni obravnavi in izvidi ok, potem ne dvomi Dejstvo je,da se moras borit sam zase. res je!! Meni se sedaj postavlja vprasanje, katera bolecina je psihicno pridelana katera pa je potrebna dodatnih preiskav. Ker marsikatera je cudezno izginila, ko sem dobila izvid. te razumem ... sploh, ker je za določene bolezni prav to značilno, da nekaj časa so težave, pa jih potem ni, pa so spet (iste ali druge) ... ampak saj pravim, če si imela celostno obravnavo, si lahko mirna
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
|
|
|
dusica
Druge motnje
Veteran
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 974
|
 |
« Odgovori #63 dne:: petek, 02. december 2011 ura: 10:57 » |
|
Jerry, bi morda poskusil s akupunturo ali bioresonanco? Poskusi in ne vdaj vse...čutim, da se bo nekje nekaj pokazalo!  Dušica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
MinaMana
gost
|
 |
« Odgovori #64 dne:: petek, 02. december 2011 ura: 16:06 » |
|
Pozdravljeni, Sem nova članica in Končno sem si opogumla in se registrirala. Prej sem samo spremljala sedaj pa upam da bom tudi kaj napisala  LP Mana
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
ljuba
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #65 dne:: petek, 02. december 2011 ura: 16:23 » |
|
Pozdravljeni, Sem nova članica in Končno sem si opogumla in se registrirala. Prej sem samo spremljala sedaj pa upam da bom tudi kaj napisala  LP Mana Dobrodosla, le pogumno, pa le napisi kaj 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Toja
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 6.607
Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.
|
 |
« Odgovori #66 dne:: petek, 02. december 2011 ura: 17:18 » |
|
Pozdravljeni, Sem nova članica in Končno sem si opogumla in se registrirala. Prej sem samo spremljala sedaj pa upam da bom tudi kaj napisala  LP Mana Pozdravljena...  Mana...tipke v roke, pa začni brez strahu... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
|
|
|
evita
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 39
|
 |
« Odgovori #67 dne:: petek, 02. december 2011 ura: 23:29 » |
|
Pa sej ne morem verjet koliko nas je s temi težavami.. Jaz sem sicer svojo zgodbo že napisala v temi okm, bolečine in trzanje(nekaj takega)...
Pri meni se je začelo dobri 2 leti nazaj: najprej trzanje, nato mravlinčenje, nato bolečine. Izvid MRI je pokazal hiperintenzivno področje( očitno nekaj takega kot pri vas Ljuba). Odgovora od nevrologa nisem dobila...izvid lumbalne punkcije je bil ok, čepra sem imela takrat že bistveno manj težav
Letos se je konec septembra začelo s slabostjo, kasneje že znani znaki, nato vrtoglavice kot bi bila pijana... bruhanje, težave z očmi(meglen vid, kot da bi imela nekaj v očesu, boleče oči), v zadnjih tednih pa slab občutek v rokah, stvari mi padajo iz rok, pekoč občutek, bolečine v križu, nogah, rokah, nemoč v mišicah(ko sem stala in hodila, sem se tresla v križu, enako ko sem kaj dvignila- tresoče roke), najbolj pa sem se prestrašila z zadnjem tednu, ko imam občutek da se mi trese glava...ponoči se zbudim in dojamem, da mi trese glavo oz vrat...nimam pojma...skratka strašljivo
Danes sem bila pri nevrologinji...že takoj ko sva začeli pogovor, sem videla da me ima za hipohondra. Po vseh naštetih preoblemih in znakih mi je rekla, da nobena od teh stvari ni značilna za ms?! halo- vroglavice, težave z očmi, bolečine, trzanje, mravljinci- to niso znaki?! Nakar mi predlaga naj kar lepo začnem ad-je jest... Sem ji povedala, da pač želim najprej izvid na katerem bo pisalo bp, dokler pa tega ni, pa ne vem zakaj bi jedla tablete. Izvid MRI (hiperintenzivno področje) za moje pojme ni bp, zadeva se mi je ponovila, pri ms se npr. težave pojavljajo v zagonih, in pri meni je zdej 10krat hujše kot je bilo 2 leti nazaj. In žal ne morem verjet, da je z mano vse ok.
Zdaj imam napotnico za MRI, kar bom verjetno čakala par mesecev, čeprav mislim da se bom odločila za samoplačniško, ker živet v negotovosti in prenašat vse te simptome ni lahko.
Kot piše moonica, najtežje je ko veš, da izvid ni bp, razlage pa ne dobiš. In meni osebno je bolše, da mi povejo diagnozo in se sprijaznim s tem, kot pa da mi ne znajo obrazložit kaj in kako. In ogromno je takih ljudi, ki nimajo diagnoze, pa ne morejo več hoditi... Jerry jaz bi na tvojem mestu definitivno naredila MRI- tud mene je groza spet v tistem klavstrofobičnem tunelu ležat, ampak vsaj upam, da pridem do odgovora. In presrečna bi bila, da piše na izvidu bp. Pač se bom vzela v roke in si zrihrala misli in podstrešje. Ampak če pa piše karkoli, kar mi ne bodo znali razložit potem pa ne vem...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
masi
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 3.805
moja mačkonka Opa
|
 |
« Odgovori #68 dne:: petek, 02. december 2011 ura: 23:49 » |
|
Evita,
Vso našteto simptomatiko poznam. Naredili preiskave za SM in diagnoza vse BP do diagnoze depreivno anksiozna motnja. Ja tako hudi in močni so naši simptomi.
Predlagam ti, da se začneš zdraviti in si poiskati psihoterapijo.
masi
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni (O.Wilde)
|
|
|
|
martinca
gost
|
 |
« Odgovori #69 dne:: sobota, 03. december 2011 ura: 00:17 » |
|
Evita, kaj pa ce je vzrok banalen, fizicen, ali si RTG vratne hrbtenice. ze naredila? To naredi, v vec projekcijah, da bos lahko videla, ali imas obrabo ali zamik vratnih vretenc. Ali pa naredi dodatno CT za gornji dle hrbtenice! Vratna vretenca imajo zveze z vidom, prsna pa z mravljincenjem rok! Ta zamik je lahko kriv tvojih tezav z ocmi, pri enih pa tudi glavobolov. To sem jaz slisala v MB na radiologiji, je rekla ena v belem mantlu glede glavobolov,, ko sem mimo sla. Ce je to, se da popravit, poznam enega, ki to popravi, zdravnik je in ti vretence naravna. Ampak ti bos morala po tem popravku zelo redno in vsak dan cele mesece nezno izvajati vaje za okrepitev vratnih misic in hrbta! Ce ne bos, se ponavlja! Lahko si das tudi slikat celotno hrbtenico, RTG, vse po reklcih (ponekod sta 2, ponekod pa 4 projekcije), stane ene 70 eur v Hočah v Radiomedu, za vratno hrbtenico pa posebej še CT. Ce si ze tolko dragih preiskav dala skoz, to lahko še vedno naredis
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
evita
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #70 dne:: sobota, 03. december 2011 ura: 00:31 » |
|
Ma ne vem... Težko verjamem, da bi bil banalen problem, glede na to da imam toliko simptomov. Ko sem mri naredila dve leti nazaj, so mi tudi hrbtenico celo poslikali, in ni bilo nobenih posebnosti, razen to hiperintenzivno področje v mali možganovini... Tako da imam zle slutnje, da je težava v tem delu... Res sem že utrujena od vsega tega 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
martinca
gost
|
 |
« Odgovori #71 dne:: sobota, 03. december 2011 ura: 02:13 » |
|
Ce so ti slikali hrbtenico, ce ni nic pokazalo, ni to to. Zamik vratnih vretenc ima povezave z motnjami vida, lahko. Izvid tvojih mozgan pa pri tebi tudi ni b.p. To je vprasanje za njih, za nevrologe! Pravis da te ima hipohondra... Ampak tvoje bolecine pa so resnicne! Samo nekaj : nevrologija in dermatovenerologija sta najmanj raziskani vedi na svetu! Ko nimajo odgovora, ker zate v primeru nezadostnih dokazov/izvidov neke diagnoze ne morejo potrditi, te pac kot vsakega odpravijo kar z antidepresivi! Ti pa kar vztrajaj, isci odgovore in svoje boljse pocutje. Probaj se cimbolj pomirit sama s seboj, takrat, ko se lahko in ko si zdrava! CT vratne hrbtenice pa bi na tvojem mestu vseeno naredila, ker tole z vidom se ti je pojavilo sele zdaj. Ceprav dvomim da je kaj v vratu, posebno zaradi sprememb na mozganih. Mogoce pa imas alergijsko reakcjo centralnega zivcnega sistema? Meni je to rekel nevrolog, dr. Denislič, da sem imela. Vzrok je poleg stresa zaradi tezjega dela bilo tudi jemanje proteinov in predvsem pa vecjih doz B vitamina. Mi je rekel, ce sem kaj takega jedla, takoj prekiniti. Si mogoce tudi ti kaj takega jedla, kaksne dodatke? Ampak tudi ce bi, nima povezave in ne razlozi sprememb v tvoji mali mozganovini. Jaz bi se na tvojem mestu skusala pomirit, skapirat kaksne finte, ki bi pomagale preprecevati te napade. Recimo sama sem pila Magnesol, (pa rdece vino tudi). Scasoma bi pa še sla ponovno na kaksne preiskave. Ene stvari so nerazlozene..... Ampak tudi v takem tezjem primeru in v tvoji negotovosti, je bolje zate ohraniti upanje na resitev situacije. Niso nasli nic hujsega doslej. Mogoce vse skupaj odnese cas! To je mozno. Ti zelim, se stanje popolnoma umiri, da ozdravis, da so izvidi b.p. in se nekoc ne spomnis vec skoraj na to.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
ljuba
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #72 dne:: sobota, 03. december 2011 ura: 08:17 » |
|
Evita najprej en objemcek! Najprej glede MRI : malo oklici okoli, ko sem jaz setembra klicala, sem dobila datum na ptuju cez dober teden, v fontani v mb a 14 dni. Tudi v ljubljani imas ene privat, nekaj na M, tko da jaz ne bi cakala na kaksne bolnice, ampak sla k zasebnikom, ki sprejemajo tudi na napotnico. Da bi takrat morala cakat ar mesecev se mi dobesedno utrga. In jaz sem v svojem najvecjem strahu se tresla v glavo, vrat : pol dojela, da se jaz tresem, ker sem tok zategnjena, skoz v krcu Za moje hireintenzivne lezije so rekli, da niso tipicne za MS, da vidijo take tudi pri ljuudeh z migrenami in upam srcno,da je to to!! Aja, kaksna je tvoja izkusnja z lumblano punkcijo, si imela kaksne glavobole Martinca, mene bi une vaje za hrbetnico in vrat zanimale, jaz imam katastrofalno drzo, pa se 8-10 ur prezivim pred racunalnikom Aha ker Martinca omenja Denislica - probaj se narocit pri njemu, moja osebna zdravnica ga fuuuul hvali. Jaz sem hotela k njemu na pregled, pa niso vec sprejemali za letos. Tako da sem sla k eni drugi samoplacnisko. Zanimivo kar pises o proteinih in b vitaminu jaz jem tudi zdaj b complex, sem pa na zacetku leto imela dieto, ki je temeljila na osnovi beljakovin hmmm + seveda par dodatkov z lcarnitinom in podobno cez poletje.. Tudi sama tezko vejamem v banalne vzroke, ko se ti nek problem vlece tok casa, ampak vcasih je "banalen" razlog kot nasa psiha. Po izkusnji z biotrapijo zmeraj bolj verjamem v to, da ima psiha noro moc, tudi ko sebe gledam. En mesec sem travmirala zaradi nekega motenja od desnimi rebri, cist sem bila ze fertik, ko mi je v onedeljek zdravnica rekla, da ni nic, je vse izginilo. Evo,danes za popestirtev, zaposlitev misli in za lustno z malima pecemo mednjake  )  Objemcek vsem 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
martinca
gost
|
 |
« Odgovori #73 dne:: sobota, 03. december 2011 ura: 12:28 » |
|
Ljuba, ne hodi na Ptuj, pac pa se daj slikati na Fontani!
Lani mi je po telefonu radiolog v celjski bolnisnici vprasal, zakaj pa mislim, ima dr. Mudnič na Ptuju tako kratko cakalno vrsto, zakaj je taka razlika med Ptujem, MB in Celjem. Je rekel, da iz edinega razloga, zato ker nihce ne gre rad k Dr, Mudniču, ker ima katastrofalno slab aparat za MRI, ki je ze zelo star in vedno pokaze nepravilno !!! Pa sem mu rekla, ali si upa takole po kunkurenci...
Ni posteno, da od zavarovalnice ZELO DRAGO sluzi na racun nepostenja, to so najdrazje preiskave z MRI, ko v bistvu ugiba rezultate. Vcasaih zadene, vcasih pa je treba preiskavo MRI ponoviti na drugem aparatu drugje v Sloveniji.
V celjski bolnisnici imajo novega, ki je tudi najsodobnejsi, ima neke 3 pike namesot 1'5, ceprav sploh nimam pojma, za kaj gre in je cakalna doba po 9 mesecev, ni pa samoplacnisko kot je na Fontani v Mariboru.
V tem primeru je bolje iti na Fontano v Mariboru, kjer jim aparat dobro sluzi, ceprav ni nov, nima veze, samo da kaze pravilno !!!
V Novo Gorico pa spet ni dobro hoditi zaradi nenatancnega izvida, ki ga dobis in s katerim si zdravnk ortoped ali nevrolog ne more veliko pomagat, pise recimo b.p. in obraba, moznost diplasticnih kolkov
. Toda ko pa sam pregleda isto dokumentacijo (takrat pri njih še niso imeli disket za MRI , ko sem bila jaz, 2009) , pa vidi vec kot zapisovaec izvida in se zgraza nad prenaglo , zanic napisanim in nenatancnim mnenjem njihovih zaposlenih v NG, ko se je nekomu zelo mudilo. Morda pa se je kdo ucil na praksi al kaj in sem slucajno prav jaz naletela na gneco ali slab dan.
To sem povedala kaj povedat iz direktne izkusnje. Ce kaj cujem, jaivm dalje. )
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
ljuba
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #74 dne:: sobota, 03. december 2011 ura: 14:10 » |
|
Jaz sem ze bila pri Mundicu. To, da zmeraj pokaze nepravilno, je mal tko no. Ce bi bilo to res, bi zihe nekdo ze ukrepal. Je pa res, da obstajajo na trgu novejsi in s tem bolj natancni MRIji. Menim,d anjegov mri pac vseeno ne spregleda tumorja ali kaksne tvorbe, tega si ne bi mogel privosciti.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
evita
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #75 dne:: sobota, 03. december 2011 ura: 14:50 » |
|
hvala ljuba in martinca  S punkcijo nimam ravno dobre izkušnje, ob 7.30 sem bila punktirana, ob 13.00 sem mogla vstat in it peš pred vhod nevrološke klinike...vmes pa na wc. Punkcija se zdej dela ambulantno in se jim mal j.... kakšne bodo posledice. In seveda ker nisem 24 ur ležala, sem naslednje 2 meseca trpela take glavobole, da si kaj takega ne želim nikol več. Vsakič ko sem spila kaj tekočine me je začela bolet glava in ni bilo boljše dokler nisem šla v horizontalo... Tako da, če me tudi tokrat puktirajo, bom zatežena do konca, naj me lepo z rešilcem peljejo domov, ker se ne dvignem 24ur. Čeprov ne vem kako bom lulala  Ker baje naj bi bil upravičen po taki preiskavi, da te rešilec pelje domov...skratka kakorkoli, glave ne bom dvignila!!! Ljubla jaz sicer nimam težav s kakimi migrenami, me občasno boli glava, ampak to gre za kratke intervale... bi bila pa presrečna, da je hiperaktivno področje nekaj, kar ni povezano z MS-jem. Mimogrede včeraj si nisem takoj prebrala izvida od nevrologinje, ker sem bila tako razkurjena od pregleda. In zvečer si grem brat izvid na katerem piše, da sem imela decembra 09 na mri vidno hiperintenzivno LEZIJO, in da ker je bila vidna ena DEMIELINIZACIJSKA sprememba, me pošilja na ponoven mri. Torej je hiperintenzivno področje enako leziji, lezije pa imajo bolniki z MS.  V ponedeljek grem v akcijo glede resonance. Pomoje se bom v Medialabu v Lj. samoplačniško prijavla- menda je čakalna doba samo 1 teden. Res sem pa žalostna predvsem zaradi odnosa zdravnice, ki mi je na pol s posmehom govorila, da to niso znaki kake nevrološke težave, naj kar lepo jem ad. HALOOOO!? Pa valda, da sem psihično slabo, ampak najprej so se pojavile fizične težave in simtomi, posledično pa pač tudi strah pred diagnozo. In enako je bilo prvič; najprej simtomi, po izvidu mri-ja, ki mi ga ni nihče obrazložil pa nasvet, naj jem ad-je. Glede na to, da sama in moji bližnji ne smatramo, da sem totalno depresivna, hočem tokrat najprej izvid bp, potem se bomo pa naprej pogovarjali. Vem, da je nevrologija totalno neraziskana veja v zdravstvu...ful žalostno, da ne morejo pogruntat, kaj se ljudem v možganih paca. Ampak glede na včerajšnji pregled imam občutek, da te resno vzamejo edino, če že na berglah tja prideš. Meni je reflekse sproblala pa 3 korake sem po ordinaciji nardila in njen zaključek je, da sem verjetno pod stresom, ampak da mi to dokaže, mi pa da napotnico za mri. Smešno je, da plačujemo zdravstveno zavarovanje, ko pa pride do kake resne situacije, je pa treba mastno plačevat, da si čimprej na vrsti. Bom malo pogooglala za tem dr. Denisliču.. trenutno sem pripravljena probat karkoli, samo da mi že na vhodnih vratih ne dajo nalepke, da sem pod stresom. Glede prehrane v zadnjem času nisem jedla nič posebnega...razen algo klorelo sem pila parkrat z namenom da si izboljšam prebavo in v 75% se je končalo z bruhanjem, tako da sem jo nehala pit. Sem pa nekje zasledila, da če gre pri človeku za avtoimuno obolenje, lahko pride pri jemanju alge do bruhanja. Itak pa če že je kaj narobe, stavim najprej na kontroliranje lastnih misli in optimizem, potem pa v veliki meri na prehrano...Nekaj mora človek imet, v kar lahko verjame.. Lepo soboto vam želim 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
ljuba
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #76 dne:: sobota, 03. december 2011 ura: 15:22 » |
|
hvala ljuba in martinca  Tako da, če me tudi tokrat puktirajo, bom zatežena do konca, naj me lepo z rešilcem peljejo domov, ker se ne dvignem 24ur. Čeprov ne vem kako bom lulala  Ker baje naj bi bil upravičen po taki preiskavi, da te rešilec pelje domov...skratka kakorkoli, glave ne bom dvignila!!! meni so rekli,da me lahko peljejo z resilcem domov. na navodilih pa pise,da si moram sama organizirat evoz domov.. jaooo grozno, 2 meseca al kwa?? 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
ljuba
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #77 dne:: sobota, 03. december 2011 ura: 15:28 » |
|
Res sem pa žalostna predvsem zaradi odnosa zdravnice, ki mi je na pol s posmehom govorila, da to niso znaki kake nevrološke težave, naj kar lepo jem ad.
o drugi strani si lahko srecna, da meni, da je psiholoskega izvora in ne MS. Problem je v odnosu zdravnikov  Ali ti je vsaj napisala MRI s kontrastom, ker tako vidijo, ce so nove lezije in aktivne. Ej ne vem, jaz sem danes set neki slabse volje, neki me zelodec heca, obcutek,da imam ful vecje izlocanje sline, tko sem v nekem bljack moodu. Sem se glih mami zjokala, ki itak ne steka, pravi,da iscem bolezen, da kako ne morem bit vesela in srecna, ce mi vsi testi kazejo, da sem OK.. Zakaj me pol skoz neki matra...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 7.889
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #78 dne:: sobota, 03. december 2011 ura: 16:02 » |
|
Ej ne vem, jaz sem danes set neki slabse volje, neki me zelodec heca, obcutek,da imam ful vecje izlocanje sline, tko sem v nekem bljack moodu. Sem se glih mami zjokala, ki itak ne steka, pravi,da iscem bolezen, da kako ne morem bit vesela in srecna, ce mi vsi testi kazejo, da sem OK.. Zakaj me pol skoz neki matra... Ljuba notranji nemir, psihične stiske, strahovi ... se izražajo čez določen čas tudi skozi telesno simptomatiko. Ta pa nas dodobra prestraši! Nekako nas telo prisili, da se začnemo ukvarjati sami s seboj ... telo kliče po pozornosti, prijazosti do sebe, počitku, sprostitvi ... Telo se želi osvobodit psihičnih bremen ... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
|
martinca
gost
|
 |
« Odgovori #79 dne:: sobota, 03. december 2011 ura: 16:03 » |
|
ljuba, ne, ne bi ukrepal , nihce ni ukrepal in tudi ne bo, ocitno ti povem za vec primerov, kako to vem, vrana vrani ne izkljuje oci , ni in ne bo ukrepanja. Sluzi 1. V ozjem sorodstvu imamo neozdravljivo nevrolosko bolezen in nevrolog je nasemu obolelemu bliznjemu vrgel Mudniceve MRI slike mozganov po mizi, te izvide, ces si s tem ne more cisto nic pomagat in ponovno napisal napotnico za to drago slikanje KJE DRUGJE ! 2. Ko sem klicala v celjsko bolnisnico, kjer je dolga cakalna doba za MRI, mi je radiolog rekel kar po telefonu, naj na Ptuj ne hodim, ker je skoda denarja in casa in bolje pocakati kak mesec ali 3 mesece dlje , kot pa imeti napacno diagnozo. (ima pa dr. Mudnič super ultrazvok in rentgen, nihce ne simfa, gospod je izreden diagnostik drugac, nihce tega ne oporeka). Govora je samo o zanic oz. nezanesljivi magnetni resonanci. Verjemi, da nikomur ne gre za nabiranje pacientov v tako hudi gneci,kakrsna vlada glede slikanja z magnetom 3. In še to : 30 let star aparat MRI pokaze lahko nujno operacijo, ki v resnici ne bi bila potrebna.  Izkusnja še moje neprave tete!  Je pred 5 leti dobila MRI in prisla z napotnico na Ptuj k dr. Mudniču po 2 tednih (le zakaj). . In na bolnem kolenu ni razen obrabe pokazalo nic posebnega, a zdravo nebolece koleno pa po izvidu sodec po mnenju dr. Mudnica tako fuc, da bi ga bilo treba nemudoma operirati  Prinese ona ta izvid nazaj k zdravniku, ki ji je rekel, naj ga vrze v kos in da ji ne bo dajal vec napotnice za ortopeda. Ce ne boli, ne hodit na operacijo, je rekel, pustimo ta MRI in te izvide, je rekel  To mi je še 2 tedna nazaj povedala, ko sem bila na kolenu operirana..  imas torej 3 primere
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: sobota, 03. december 2011 ura: 16:09 od martinca »
|
Prijavljen
|
|
|
|
|