FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. ponedeljek, 21. maj 2012 ura: 22:25

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: tretji poskus samomora in samopoškodbe  (Prebrano 636 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
Karlovič
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 16

« dne:: nedelja, 20. november 2011 ura: 05:10 »

Zdravo!

pred kratkim sem biu v polju zaradi odvajanja od lorama in psihoze;
zdravnik me je odpustil s 50mg seroquela;
stanje se je takoj nazaj poslabšalo nato sm začeu jemati 200-0-400 seroquela +200pp.
tertji tedn po jemanju cimbalte sem nehau bit depresivn, sedaj pa se je vse ponovilo in imam 12 šivov na zapestju.če imam zvišano željo po drogi(bivši narkoman) vzamem 2distra zadnje dni po rezanju zapestja pa enkrat na dan proti večeru ko je napetost najhujša vzamem 2 distra en loram. sem imun na vsa druga pomirjevala razen fluzepama.včeraj sm se kljub terapiji s trankvilizanti spet rezau,ne zdi se mi smiselno hodit k splošnemu zdravniku.drugače pa izvajam nordijsko hojo,avtogeni trening,aromaterapijo
prosim za pomoč.!
Prijavljen
trzinka
Heroj
Prisotni Prisotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.425

« Odgovori #1 dne:: nedelja, 20. november 2011 ura: 11:28 »

karlovič, kaj pa psihoterapije? ti je kdo predlagal  rozicodam
Prijavljen
Karlovič
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: nedelja, 20. november 2011 ura: 14:54 »

karlovič, kaj pa psihoterapije? ti je kdo predlagal  rozicodam

NO MONEY NO HONEY sicr pa sm prijavljen na inštitutu za psihoterapijo in čakam da me pokličejo!
Prijavljen
trzinka
Heroj
Prisotni Prisotni

Prispevki: 3.425

« Odgovori #3 dne:: nedelja, 20. november 2011 ura: 14:59 »

NO MONEY NO HONEY sicr pa sm prijavljen na inštitutu za psihoterapijo in čakam da me pokličejo!

oki
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #4 dne:: nedelja, 20. november 2011 ura: 16:41 »

Dragi Karlovič rozicodam

nordijsko hojo,avtogeni trening,aromaterapijo

bravo za te zadeve, sploh aromaterapija meni zelo pomaga - kadar sem down, si nabutam vato iz sivke v nosnici in sem koj boljše volje!

drgač pa, se mi zdi, da si še zlo na svežem v vsem tem (težavah), in da te bodo s SIP-a verjetno ravno pravi čas kontaktirali.

drugega ti ne vem svetovati, mogoče samo to, da ti lahko pomaga pisanje tle na forumu ali v svoj dnevnik svoje občutke, ali vse pozitive, ki jih doživiš, občutiš,..... mogoče se s kom dobiš, ki ima podobne probleme, mogoče skupina za samopomoč............ Dokler nimaš socialne fobije, imaš kar nekaj možnosti za ven iti med ljudmi, kar ti bo zagotovo koristilo - a izbiraj prave!

oglasi se še kaj!!!

lp sofie  rozicodam
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Karlovič
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: nedelja, 20. november 2011 ura: 20:58 »

Hvala za odgovore.
Tudi meni je sivka zakon.
Danes sem začeu z presno prehrano - izjema cigareti in kava z mlekom, naj bi zdržau en mesec.
Danes je biu kar v redu dan ker sem biu med ljudmi večinoma, prijateljev pa žal nimam oz. poznam sam narkomane(kaj češ reveži smilijo se mi) Mam pa tud problem it sam v družbo me je strah ljudi velikokrat zato se večinoma držim doma.
aya : pa nism nov v tem to mi je 4. epizoda. dau sm že čez eglonyl zoloft ,cipralex,asentro,mirzaten,effectin,zolrix,apaurin,lexaurin,dormicum,sanval,helex

do sedaj sta pomagala le distranevrin loram in CYMBALTA!!
Prijavljen
Karlovič
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 28. november 2011 ura: 18:06 »

JAVLJAM :
ko sm prišeu do psihiatribje ves porezan je rekla da je zame edina rešitev metadon ali morfijeve tablete, kar seveda takoj odklonim.Izda mi napotnico za ckp polje, ter pove da mi ne piše več pomirjeval. Isti dan vzamem še loram iz zaloge še loram in distra.Oglasim se pri nadomestnem zdravniku zaradi preveza rane k sreči je biu človek in mi predpiše Distanevrin 1-2k. na dan in LOram 1-2tbl. dan.to je bilo 23.11.11.Isti dan začnem s pisno evidenco zdravil ki jih jemljem.
Včeraj sm preživel povsem brez benzotov, danes tudi brez dodatnih 200 mg kventiaxa. Trenutno poslušam Ramonse in se "derem" zravn , sm vesel.
Danes je v Beli krajini posijalo sonce.
Prijavljen
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.860

« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 28. november 2011 ura: 18:23 »

Sicer nimam izkušenj s samopoškodovanjem ali samomori, svoje stiske sem reševala drugače.  zvizgam Predvsem s sexom z muziko.  onaposlusa (si že pogruntal, da sem se ti ravno zaradi tega javila? sesmejem)
http://www.youtube.com/watch?v=kU2SRNU955c&feature=related  Kiss Kiss Kiss
Seveda še moja himna:  Kiss Kiss Kiss
http://www.youtube.com/watch?v=gsAXqiNmNuA
Močna, agresivna glasba iz mene izžene še tako zadrtega hudiča. Stiska se zmanjša. Je pa res, da nisem v taki godlji kot ti.  kiselnasmeh (vprašaj me za kake tri leta nazaj, kako sem se plazila po kolenih....) Tudi o zdravilih ne vem veliko, verjamem pa, da imaš zdaj vsega dreka dovolj in da boš poizkusil priti ven. Počasi, a vztrajno. Naj te padci ne podrejo. (še veliko jih bo, veliko si jih pa tudi že prebrodel)
 wav wav wav

O drogah pa malo več vem:  zvizgam
Sicer sem listavec, in ne iglavec, kot si bil ti. Imam prijateljico, ki je bila iglavec. Danes je uspešna privatnica, urejeno življenje, keša kot dreka, in se smejeva na račun: ko sva bili najstnici, sem bila jaz kao perspektivna... ona je pa pila in bluzila, danes se pa jaz hodim k njej jokat, ko imam krizo. Poišči prijatelje, tudi tiste iz preteklosti. Predvsem pa se izogibaj aktivnih uživalcev.  ne (saj veš, zakaj, kajne?)
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 28. november 2011 ura: 18:28 od Sinuska » Prijavljen

If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 737

« Odgovori #8 dne:: torek, 06. december 2011 ura: 10:32 »

Karlovič,

meni je dal na veliko mislit samo NASLOVE TEGA POSTA, tako da,..se zavedam, da stvar ni preprosta!  ne Predlagam ti, da pričneš vse od začetka, sicer bo pot bolj zahtevna in daljša: najprej najdi vzrok, zakaj si se lotil droge (miselni vzorci!?) in razčisti prvotne probleme. To je, treba se pozdraviti odvisnosti od drog - takšnih in drugačnih, nato..iskati ustrezno zdravilo za psihozo ali karkoli drugega..

Tako neumno mi je, da ti predpišejo eno kemijo čez drugo...ma kaj si robot??? nehvala Skratka, to je zame absurd! Če je 10 problemov, se gre postopoma: od tistega izvornega/najtežjega do zadnjega...ugotovit in rešit težave..se strinjaš?

Kot drugo: samomor ni rešitev...vsaj tako kaže, sicer pa tudi samopoškodbe niso sprejemljive, saj s tem kaže neljubezen do sebe..zakaj?? Je to potrebno? jok

Želim ti, da bi stvar vzel resno v roke in se sedaj lotil trdega dela,...da bi kasneje spoznal, da si vreden življenja v pravi meri...

Vse dobro! rozicodam

Dušica
Prijavljen
Karlovič
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: ponedeljek, 12. december 2011 ura: 20:08 »

hvala dušica;
poskusil sem že s komuno vendar me je izdala addisonova bolezen (odpoved skorje nadledvičnice)
sem preveč impulziven za tako vrsto zdravljenje.Mi je pa psihiatrinja predlagala substitucijsko terapijo (čeprav že 2 leta ne uživam drog)metadon,substitol.Ker mi noben anksiolitik več ne prime sem začeu resno razmišlajat tud o tem 20-ega mam kontrolo , bom šu z mamo pa bomo vidli.Ženska valda ni za đaba psihiatr, pomoje ve kaj dela.

ZDRAVO!
Prijavljen
Karlovič
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: četrtek, 12. januar 2012 ura: 19:53 »

Daje se na znanje:
od 20.jan moja th:
cymbalta:3x60mg
Kventiax:200+200+400mg
Depakine Chrono 1500mg
loram 2x1pp.
Distranevrin 2 zv. pp.
Stanje se 85posto izboljšalo;
Prijavljen
Karlovič
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: četrtek, 12. januar 2012 ura: 19:56 »

Oi! pa to treba premaknit temo ker imam diagnozo:Psyhosis;
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.530

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #12 dne:: četrtek, 12. januar 2012 ura: 19:58 »

Karlovič napiši ZS adminu ali moderatorju in ti bomo omogočili dostop
do podforuma "druge motnje".
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar