FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. ponedeljek, 21. maj 2012 ura: 22:22

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: glavobol in omotica  (Prebrano 861 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
sucytim
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 19

« dne:: sobota, 19. november 2011 ura: 19:44 »

pozdravljeni

sem prvič na tem forumu imam pa eno težavo in sicer stalni glavobol nevrolog pravi da je to tenzijski glavobol,ki pa traja že leto in polin jemljem amyzol,ki pa ne pomaga nič.
vsi izvidi so ok. od ct mr in krvna slika.ali ima še kdo podobne težave in mi pove kako je s tem.

hvala
Prijavljen
mina
Sodelavka/sodelavec DAM
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.056

« Odgovori #1 dne:: sobota, 19. november 2011 ura: 19:52 »

Ja. Glavobol 5 x na teden. Takole po najmanj 8-10 ur. Včasih mine sam od sebe, včasih s tabletami. Najhuje je takrat, ko se zbudim z glavobolom in grem z njim spat.
No, zadnje čase me je parkrat tako zgrabilo, da nisem mogla niti nič jesti, celo kava mi je smrdela. Zdravnikom (splošni, psih, celo pulmologu) sem omenila....pa nič. Verjetno me bodo kam poslali, ko postanem malo bolj tečna in se narišem vsak drugi dan v ambulanti. Ma se mi  res ne da.
Verjetno je kriva napetost. Doma.
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
trzinka
Heroj
Prisotni Prisotni

Prispevki: 3.425

« Odgovori #2 dne:: sobota, 19. november 2011 ura: 20:17 »

pozdravljeni

sem prvič na tem forumu imam pa eno težavo in sicer stalni glavobol nevrolog pravi da je to tenzijski glavobol,ki pa traja že leto in polin jemljem amyzol,ki pa ne pomaga nič.
vsi izvidi so ok. od ct mr in krvna slika.ali ima še kdo podobne težave in mi pove kako je s tem.

hvala
maš še kakšne druge težave, je bil kakšen stres prisoten? Kaj pa sinusi? Zobje? Tudi od tega lahko boli glava....Pa veliko vode je treba pit, obvezno! rozicodam
Prijavljen
sucytim
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: sobota, 19. november 2011 ura: 20:44 »

najprej hvala za odgovor

ne težav nimam niti z sinusi niti z zobmi
kar pa se tiče stresa verjetno je bil prisoten samo ne da bi občutil.
zdaj nevrologinja pravi da je to od hrbtenice oz. vratna hrbtenica,kar pa sem tudi slikal in naj bi bila malo ukrivljena hrbtenica in da te bolečine izvirajo od tam tako da me je poslala na fizioterapijo skratka ne vem več kam naj se še obrnem da te grozne bolečine in občutki minejo,kaj mi predlagate iz svojih izkušenj.
Prijavljen
trzinka
Heroj
Prisotni Prisotni

« Odgovori #4 dne:: sobota, 19. november 2011 ura: 21:03 »

ja, tudi od hrbtenice, sem čist na njo pozabila. Ta zna pa največ bolečine povzročat....
Magnetna resonanca ti bo bolj podrobno pokazala. Sama imam tudi deformacije hrbtenice in težave, glavobole, ukrivljena sem itak, tko da, zna bit od tega, če je vse ostalo ok.
Prijavljen
ljuba
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 99

« Odgovori #5 dne:: sobota, 19. november 2011 ura: 21:41 »

Meni je zaradi omotic nevrologinja svetovala terapevtsko masazo - za sprostitev misic vratu, ramenskega obroca, ob hrbtenici, hrbta.. prva dva dni po prvi amsazi je bilo ful slabse, je tudi maser povedal, priznam pa da mi fuul dobro dene. Ceprav nisem cisto dobro vedela, kok ima smisla. Seveda je zadeva samoplacniska.  Morda bi ti pomagalo tudi zaradi gloavbola.
« Zadnje urejanje: sobota, 19. november 2011 ura: 22:03 od ljuba » Prijavljen
matejka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 309

zivi in pusti ziveti...

« Odgovori #6 dne:: sobota, 19. november 2011 ura: 22:00 »

jaz sem imela stalno glavobole. Tako tenzijske kot migreno...bilo je nevzdrzno. Bolelo je, da sm kar jokala. Magnetna resonanca je bila ok. Meni pomaga aulin 100mg. Zadnje case je hvala bogu kar mirno. Sem se pa naucila iti v tisino in predvsm temo, ko zacne boleti. Ce ne mine samo vzamem aulin.
Prijavljen
trzinka
Heroj
Prisotni Prisotni

« Odgovori #7 dne:: sobota, 19. november 2011 ura: 22:28 »

Meni je zaradi omotic nevrologinja svetovala terapevtsko masazo - za sprostitev misic vratu, ramenskega obroca, ob hrbtenici, hrbta.. prva dva dni po prvi amsazi je bilo ful slabse, je tudi maser povedal, priznam pa da mi fuul dobro dene.
ja, če si lahko privoščiš je masaža oki je pa na začetku reakcija, ker je vse razbolelo, potem pa vedno lažje..
Prijavljen
sucytim
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: sobota, 19. november 2011 ura: 23:21 »

hvala za vse vaše odgovore ti glavoboli so res nadležni in zoprni tko da ne vem več kaj naredit,redno jemljem amyzol 10mg kot je rekla nevrologinja,vendar ne vidim da bi kaj pomagalo.
bil sem tudi že pri bioenergetiku pa nič bolje,skratka samo upam da bo en lep dan vse to minilo
Prijavljen
Ventilator
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 415

« Odgovori #9 dne:: sobota, 19. november 2011 ura: 23:30 »

poskusi z eliminacijsko dieto, morda si alergičen na kako hrano. npr. en mesec ne jej gluten, če ni razlike, potem naslednji mesec probaj z mlekom in mlečnimi izdelki itd. začni z najpogostejšimi alergeni. vzame dosti časa, ampak lahko da je to vzrok. lahko se tudi testiraš za alergije, samo tam ti lahko pokaže lažno negativen rezultat (tj. da si alergičen, čeprav test tega ne zazna).
Prijavljen
sucytim
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: nedelja, 20. november 2011 ura: 20:33 »

no spet pišem o mojem glavobolu,ki ne mine ampak kar boli in boli.
kot sem že napisal sem dal vse pomembne preiskave čez in vse je bp. topa je ct,mr glave,potem ct vratne hrbtenice,pregled ščitnice in dobil pri nevrologinji diagnozo tenzijski glavobol in terapijo amyzol 10mg in pa fizioterapijo.nevrologinja pravi da je to v podzavesti da se skrivajo pretekle stvari,ki jih naj ne bi prebolel,vendar zavestno se ne sekiram,tako da ne vem več kaj naj naredim da to mine
mogoče mi je zdaj lažje ko to pišem
prosim vas za kak koristen nasvet,če ima kdo podobne težave da mi pove kako rešiti to zadevo
Prijavljen
trzinka
Heroj
Prisotni Prisotni

« Odgovori #11 dne:: nedelja, 20. november 2011 ura: 20:44 »

potem ti pa preostane edino psihoterapija...
Prijavljen
sucytim
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: nedelja, 20. november 2011 ura: 21:44 »

hvala za nasvet ja sem že slišal za psihoterapijo,vendar koliko je to učinkovito ali pomaga
Prijavljen
trzinka
Heroj
Prisotni Prisotni

« Odgovori #13 dne:: nedelja, 20. november 2011 ura: 21:51 »

bolj težko ti bom povedala, ker nimaš neke diagnoze kiselnasmeh Če je kakšen problem s psiho in boš to na terapiji odkril in razumel, se bo zadeva morda uredila, če je pa vzrok hrbtenica, je pa spet rešitev kje drugje......
Prijavljen
sucytim
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: nedelja, 20. november 2011 ura: 21:57 »

ja diagnoza je tenzijski glavobol
Prijavljen
trzinka
Heroj
Prisotni Prisotni

« Odgovori #15 dne:: nedelja, 20. november 2011 ura: 22:39 »

ja diagnoza je tenzijski glavobol
mislim na psihiatrično diagnozo, zaradi psihoterapije kiselnasmeh
Prijavljen
Sandra22
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 100

« Odgovori #16 dne:: nedelja, 20. november 2011 ura: 23:19 »

Tudi sama imam tenzijski glavobol že 10 let. Jemljem ad-je in ap-je in glavobol je postal znosen.. prej je bilo nevzdržno. Tudi masiram se 1x na teden in mi pomaga. Mene začne boleti v vratu in se razširi glavobol po desni strani glave in to kljuva in kljuva, boli dva dni. Vendar kot sem že napisala je vdržno sedaj. Neprijetno ampak proti prej je super.
Prijavljen

Ne voliš ti mene kolko je meni do mene ravno
Nabc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 575

« Odgovori #17 dne:: ponedeljek, 21. november 2011 ura: 17:19 »

Ko vas prime glavobol popijte dva kozarca (2x2dl) vode in če ne bo bolje, se šele potem posvetujte z zdravnikom in jemljite zdravila.
Prijavljen
Ventilator
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 415

« Odgovori #18 dne:: ponedeljek, 21. november 2011 ura: 18:17 »

no spet pišem o mojem glavobolu,ki ne mine ampak kar boli in boli.
kot sem že napisal sem dal vse pomembne preiskave čez in vse je bp. topa je ct,mr glave,potem ct vratne hrbtenice,pregled ščitnice in dobil pri nevrologinji diagnozo tenzijski glavobol in terapijo amyzol 10mg in pa fizioterapijo.nevrologinja pravi da je to v podzavesti da se skrivajo pretekle stvari,ki jih naj ne bi prebolel,vendar zavestno se ne sekiram,tako da ne vem več kaj naj naredim da to mine
mogoče mi je zdaj lažje ko to pišem
prosim vas za kak koristen nasvet,če ima kdo podobne težave da mi pove kako rešiti to zadevo
si pregledal, če si na kaj alergičen? kakšne bolezni imajo kaj ostali sorodniki? se še pri kom pojavljajo glavoboli, psihiatrične motnje, kake druge bolezni? si povprašal nevrologinjo, kaj meni o eliminacijski dieti z izogibanjem alergeni hrani (tudi če ti ni neposredno dokazano, da si na kaj alergičen)?
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 21. november 2011 ura: 18:20 od Ventilator » Prijavljen
sucytim
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #19 dne:: ponedeljek, 21. november 2011 ura: 20:51 »

kar se tiče alergij nisem ničesar testiral,niti nisem bil pri psihiatru,samo pri nevrologu,ki pravi kot sem že napisal,da gre za tenzijski glavobol,pravi da je nekaj v podzavesti,ki noče popustiti,da je prišlo do nekega kratkega stika in zato stalno boli glava in prihaja do pritiska v glavi in rahle omotice,skratka ne vem več kaj naj naredim da se to umiri
Prijavljen
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar