|
Lost
|
 |
« dne:: sobota, 19. november 2011 ura: 15:33 » |
|
Kako pomagati, da otroci alkoholikov ne bi ponavljali napak staršev.Na strokovnem srečanju društva za zdravo življenje Nova pot, ki združuje zdravljene odvisnike od alkohola, je urejena študentka potožila: "Oče se je zdravil, ne pije več, dobil je strokovno psihološko pomoč, enako tudi mama. Zdaj sta spet povezana in srečna. Vsi ga trepljajo, da mu je uspelo. Država je poskrbela za alkoholika. Otrok pa običajno ne vprašajo, kako smo odraščali, se skrivali pred pijancem in molčali o družini in ali zmoremo živeti s tem. Preberite več na portalu --->>
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Srce ne laže .... Tu-dum, tu-dum, tu-dum …
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #1 dne:: torek, 22. november 2011 ura: 08:22 » |
|
ja... dober članek... žal
"Da lahko preživijo v družini, kjer vlada kaos, kjer se zanika odvisnost, kjer starši v svojih vlogah odpovedo, kjer se nihče prav ne zmeni zanje in jih ne zna zaščititi, se ti otroci naučijo molčati, ne govoriti o svojih željah, potrebah, čustvih, naučijo se izogibati konfliktom, skrbeti za druge, prevzemati odgovornost staršev nase.
Pogosto čutijo sram in predvsem občutke krivde. Rečejo si, če bi bil jaz dovolj dober, potem starša ne bi bila takšna in bi me imela rada! Ko odrastejo, pa nosijo s seboj enaka prepričanja in enake odločitve," pojasni psihoterapevtka. Na žalost še kot odrasli pogosto mislijo, da niso vredni ljubezni.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 2.978
|
 |
« Odgovori #2 dne:: torek, 22. november 2011 ura: 09:05 » |
|
 mi je poznano...ja 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe  "
|
|
|
mada
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 9
|
 |
« Odgovori #3 dne:: torek, 29. november 2011 ura: 15:41 » |
|
Absolutno tudi meni.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Sinuska
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.860
|
 |
« Odgovori #4 dne:: torek, 29. november 2011 ura: 15:52 » |
|
Tudi jaz sem bila deležna vsakodnevnega zmerjanja in sem se perfektno naučila, kako biti nevidna. Nepomembna. Smrklja, ki pojma nima. Čeprav pri nas alkohola ni bilo. (vsaj nekaj dobrega)
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
|
|
|
|
Suzy
|
 |
« Odgovori #5 dne:: torek, 29. november 2011 ura: 18:44 » |
|
Psihologinja in psihoterapevtka na fotki je pa moja soseda,....
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
No matter how dark the darkness, there’s always Light...
|
|
|
Sinuska
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #6 dne:: torek, 29. november 2011 ura: 18:45 » |
|
Suzy, pojdi k njej na kofe. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
|
|
|
Libby
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
Prispevki: 423
Hrabra miška
|
 |
« Odgovori #7 dne:: torek, 29. november 2011 ura: 18:47 » |
|
Pa reči, da te je Sinuska napotila 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Let's run away and live in the woods.
|
|
|
Sinuska
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #8 dne:: torek, 29. november 2011 ura: 18:48 » |
|
Sej se mi že smili tale Suzy, povsod ji sledim in jo preganjam.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #9 dne:: torek, 29. november 2011 ura: 19:37 » |
|
Sej se mi že smili tale Suzy, povsod ji sledim in jo preganjam. dej nehi sinus, bomo še preganjavico od tebe dobil  , si k klop....
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Sinuska
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #10 dne:: torek, 29. november 2011 ura: 19:40 » |
|
Jasno. Kogar dobim na piko, se mora premakniti, če neeeee......
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
|
Sinuska
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #12 dne:: torek, 29. november 2011 ura: 19:42 » |
|
Si me že. In nisem niti dvomila, al bo objem al klofuta.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|